48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    a főoldal képein én nem érzem, hogy túlzásba vinné
    ízléses digitális utómunkák, stílusa van legalább
  • DJ RX7
    Visszalapoztam pár oldalt ott még látszott, hogy csak itt-ott használgatta.
  • DJ RX7
    Na esse' viszi túlzásba a Photosohpot.
  • Timber
    baszki... ebben a kategoriaban egyik sem fog nagyobb csalodast okozni mint a masik. Mind ugyanazt tudja csak mas van rairva. Ha nem akarsz csalodni akkor min. 1 kategoriaval feljebb kell menj. K20D, EOS 40D vagy D300. Ha meg annyira sem akarsz csalodni akkor mila alatt ne is gondolkodj.

150 nem kis penz es abbol sokkal jobban jarnal egy bridge geppel.
    Panasonic FZ7-tel fotozo baratom: Hollósi Gábor
    Csalodnal ha ilyen kepeket csinalnal?
  • 30Dani
    Pára ellen kiváló az infravörös szűrő, csak az más okokból szopó.
  • Dzsini
    sajnos egyik sem, ilyen melegben optikától függetlenül délibábosodik a kép, ott a köztes levegő a "hibás", nem az optika vagy a fényképezőgép érzékelője :( egy komolyabb teleobjektív és egy tükörreflexes gép javíthat a helyzeten, meg csökkentheti a kezed remegéséből adódó részletességvesztést, de csodára az sem képes.
    amit tehetsz (ha nem akarsz átnyergelni SLR-re), hogy a lehető legnagyobb optikával rendelkező kompaktot választod, hogy a záridőt csökkenthesd, valamint állványra teszed a gépet - de ezek sem fogják kizárni a légköri torzulásokat (délibáb, köd, stb.)
  • Lateralus
    Sajnos erre nincs módszer, aki teleobjektívet használ az együttél vele. Egy lehetőség van. Kevésbé meleg, vagy párás időben fotózni.

A nagy zoomátfogás nem kedvez a kontrasztnak és a felbontóképességnek sem. Fix teleobjektív pedig csak a DSLR-eknél létezik és a jó minőségű nagyon drága többnyire.

A megapixelszám csak részben válthatja ki a telét, mert nincs akkor növekedés, mondjuk egy 7 és 10 mpixeles gépnél, mint amekkorát egy jobb zoom adhat. Ráadásul az érzékelőméretek sem nőnek csak a pixelszám, így a képminőségben elég kicsi az előrelépés egy nagyobb felbontású gépnél.
  • repvez
    Egy kérdésem lenne azokhoz akik jobban értenek a fotozáshoz, azt, hogyan lehet csökkenteni vagy megszüntetni, ha egy ultra zoom gépen nagy zoomoláskor a távoli tárgyak a hö hatására (meleg napsütéskor) vibrálva elmosodva tudja csak lefotozni.Esetleg milyen tulajdonságot kell figyelni a gépnél hogy ezt jobban kiküszöbölje.
    Illetve távoli dolgok fotozásakor mi számit jobban a részletes és éles képek készitésénél a max Pixel szám vagy a nagyobb zoom?
    Föleg repülönapokon a repülöket fotoznásához szeretnék választani gépet.
    Most egy Canon S2IS-em van,de 12x-es zoom-nál elmosodott lesz a kép a délibáb miatt és nem valami részletes a kép sem ott már.
  • BiG G
    de semmiképp ne vegyél X5-ös bimmert, főleg ha panelban laksz.
  • Lateralus
    Vagy nyissá' kocsmát! :)
  • ivjoe
    Ha életre való befektetést akarsz, akkor vegyél Zenit-et. :)
  • Blasta
    Jaja, és ez azért közel nem egy életre való befektetés, ezeknek a gépeknek kb. 4-5 év az élettartamuk :D
    A szerencsésebbeknek tán 1-2 évvel több :)
  • Loál János #36443
    Csalódást egyik sem fog okozni kompakt után.
  • DirtyGab3sz
    Kösz!
    Az a helyzet,hogy nekem ez egy életre való befektetés....több mint 150 ezer nemkis pénz....már elnézést,hogy inkább vacilálok 4 -5 hétig,mint veszek valamit,ami csalódást okoz.....
    Szorri
  • Lateralus
    Nem. Bele kell tekerni
  • DJ RX7
    Vettem egy M42-es átalakítót EOS-hoz. Ebbe csak simán bele kell csavarni az obit és mehet is fel a gépre?
  • DJ RX7
    Ez már a "vótmá"-s kategória.
  • BiG G
    de aranyos :))))))
  • Blasta
    sorry, de ez kihagyhatatlan
  • DJ RX7
    Kis ká betű nem nagy Ká.
  • Timber
    heeeey a K betut tessek kihagyni a Canonokbol :D (mar csak azert is mert K1D-nek olvastam ami ugye csak prototipus volt anno)
  • Timber
    bazzeg ha egy Szmenat veszel az is jo lesz... csak vedd mar meg es menj fotozni! :D
  • 30Dani
    Dobozon DCR van, ami a kamerák kódja a Sonynál, DSC a fényképezőké.
  • DirtyGab3sz
  • DJ RX7
    lehet f.gép alkatrész is. [szerinte]
  • Blasta
    Szvsz az 1000D nem éri meg a pénzét, a liveview nem olyan használható mint a többi gépben, nekem konkrétan nem tetszik, hogy külön gombon van az AF (lényegében semmi akadálya nem lett volna hogy az expogombra tegyék mint pl. az olympusnál, panánál...).

Szal inkább az olcsóbb 400D. Vagy ha adunk a külsőségekre, akkor a 450D, de az AF annak is ugyan ilyen...
  • DJ RX7
    400D, de ha kell az élőkép (ami persze sokszor nagyon kényelmes) akkor 1kD.
  • 30Dani
    Videokamera alkatrész. Szerintem az eladó se tudja.
  • zolo
    Srácok ezmiez?
  • 30Dani
    :D inkább 400D mint 1000D?
  • Basic
    Gépvásárlás előtt állok, viszon most ahogy körülnéztem kicsit nagyobb a választék a canon belépő szintű slr-jei közt, mint ahogy megszoktam. Tanácsot szeretnék kérni, ki milyen gépet ajánl. Jelenleg 400D és az 1000D közt hezitálok.
  • DirtyGab3sz
    ááá az 1000 d semmiképp nem....akkor maradok a Pentax-nál....
    Kösz,pedig felcsigázódtam!
  • DirtyGab3sz
    Persze...gari,megminden,csak sejtem szürke.....
  • 30Dani
    Egyik se jó obi, a markolaton meg lehet spórolni ha kihagyod. Én most lehet hogy 1000D-t vennék.
  • DJ RX7
    Garanciát is ad rá?
  • DirtyGab3sz
    De lehet félreértettem,és a 55-200 helyett van a 70-300......
    Ígysem durva??
  • DirtyGab3sz
    Canon EOS 400D + EF-S 18-55 mm Lens + EF 55-200 mm Lens + BG-E3 Battery Grip
    meg
    Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro Lens
    + egy 2 gigás ultra memo.
    Ezt hoznák 180-ért.......
    Nem irreális az ár??
    Mert tegnap elbeszélgettem egy ismerőssel aki ijesmivel foglalkozik...tévés monnyuk,de az eredeti végzettsége fotós....ért hozzá,próbál meggyőzni,több kevesebb sikerrel...ujból bizonytalan vagyok,pedig azt hittem megdönthetetlen a Pentax iránti "szeretetem"!
  • 30Dani
    EOS Documentation Project
  • 30Dani
    Most akkor miért nem?
  • DirtyGab3sz
    Kösz,akkor nemlesz néccázdé...pedig meginogtam olyan jó áron hoznák.....