48078
-
#36495 Ezzel tisztában vagyok, köszönöm a gyors választ :) -
#36494 Igen, de ha te obit fordítasz azon nem fogsz tudni rekeszt állítani. (persze csak ha az új fajta obidat fordítod meg) -
#36493 Sürgősen szükségem lenne a válaszra, bízok bennetek:
Minolta AF bajonett = Sony Alpha bajonett? Objektívfordító miatt fontos, és mert vaterán várják a válaszom.
-
Lateralus #36492 Ha a repülő a földön áll és nem fémesen csillog, akkor jó lesz. De a polászűrő nem a becsillanásokat szedi ki, hanem a tükröződést.
Mozgó témánál nem sok haszna van, mivel be kell állítani. Sőt, mivel kevesebb fényt enged át, a záridőt növeli, amivel elmosódhat a gyorsabb mozgás. -
Lateralus #36491 A lineárist és a cirkulárist is forgatni kell a kellő hatáshoz. A használatuk ugyanaz.
A lineáris a féligátersztő tükrökkel felszerelt gépeknél jelentHET gondot. Gyakorlatban ennek kicsi a veszélye, és akinek ez számít az általában nem is kérdez, a cirkulárisat veszi.
Mindenki másnak jó a lineáris is, ha kap olyat. Kompakthoz tökéletes, DSLR-hez meg általában problémamentes. -
#36490 a lineáris szűrő csak 1 állásban polarizál, ha ehhez képest elfordul ( mert forog a lencse és vele együtt a szűrő) akkor nem fog rendesen "működni"
a cirkulárisnak meg mindegy mindegy merre áll.
Azthiszem ilyesmik voltak a régi polárszűrős napszemüvegek is: ha a két lencsét egymásra tetted akkor átláttál rajtuk, ha az egyiket elforgattad, akkor már nem.
-
#36489 szerintem a fokusz rendszerrel van összefüggésben, autofocus-os digitális masinákra cirkuláris ajánlott. de majd valaki kijavít, ha nem így van :) -
#36488 én úgy tudom, hogy azért, mert nem forog a szűrő (többek közt azért is, mert az S2-n külön tubuson van) -
#36487 ezt most hogy érted? azért nem kell cirkuláris szűrő mert nem forog zoomolás közben a front lencse? -
#36486 nincs szükséged cirkuláris polárra, mert nem forog zoomolás/stb közben a szűrő - vedd meg a lineárist, jó lesz.
a használata meg ahogy mondod - becélzod a témát, beforgatod a szűrőt igény szerint (az ég a megfelelő kék legyen, ne csillanjon be a felület, stb.), és utána exponálsz. napellenzőm nincs, valószínűleg az is segít ha félig-meddig nappal szemben kell fotóznod, de egy polár mindenképpen csak jót tehet, és a napsütésben a fényerőből is van mit feláldozni, nem lesz gond.
egy dologra figyelj, hogy jó minőségű polárt vegyél, és próbáld ki, hogy szép képed ad-e a gépeden. -
#36485 Üdv Urak! OLyan kérdésem lenne, hogy a CANON S2 IS gépemre érdemes lenne-e beszereznem egy konvertert (esetlegesen napellenzővel), arra egy polárszűrőt? Abból lineárist vagy a cirkulárisat (bár az drágább)? A lényeg, hogy repülőnapokon szeretnék fotózni, és a tűző nap általi csillogást szeretném ezekkel szűrni, ha ez így ebben a formában megoldható. Ja és egy ilyen szűrőt hogy használok? Felcsavarom a tubusra és kész, vagy akárcsak egy objektívet forgatnom kell a kívánt hatás eléréséig??? Bocs, ha túl láma lenne... -
#36484 Öddé? Bahh.
Sztem csakis egydével lehet olyant csak!!!! -
#36483 Nem tartom elképzelhetőnek a tévedés lehetőségét. >:-| -
#36482 Eszt rosszul tudod garoj? -
#36481 mer' aztat csak szülcsynapcsykor szokás mondanie -
#36480 brblol, aha -.-" -
#36479 Mérnem mondják azt, h FaszodÉrjenBokáig? :C -
#36478 Névnapra nem mondanak ilyet. -
#36477 :-D! -
#36476 Béesz! :) -
#36475 FÉB Blaszta! -
#36474 Most mit csináljak, amíg nincs 5D-m, nem tudok jó képeket készíteni -
#36473 Sosenemlesz mer lusta, ezt mondja má nyócvan éve! -
#36472 Fú azokat elfelejtettem letörölni :D
Perpill sehol, majd ha összekapom magam, akkor lesz galéria. -
#36471 Dani most látom fotoarenas képeid, hol lehet tőled több képet látni? persze csak ha publikus :D -
#36470 -
#36469 Elég silány minőségű az objektív....meggörbült a melegtől.... -
#36468 -.- -
#36467 HTXCSM :) -
#36466 HND Blasat! -
#36465 Asszem objektív fordító lesz belőle:) -
#36464 Én a helyedben közgyűrűsort vennék, ahogy ivjoe mondja. -
#36463 Közgyűrűsor rulez! -
#36462 Előtétlencsék mennyire használhatóak? Menynire tudnak kiváltani egy makro obit?
Erről lenne szó. Megér ennyit? -
#36461 szerintetek mennyit ér egy használt, gari nélküli canon 28-135 IS USM objektiv? :) -
#36460 vam.hu, nekem most ehhez nincs erőm.
Áfa vámtól függetlenül van. -
#36459 ja, de az objektív pl. senem digitális senem fényképezőgép.
Azzal vajh mizu? -
#36458 ...mentes a vám alól a digitális fényképezőgép... -
#36457 Azt nem mondtam, hogy nincs jó fotója, de az új bejegyzésekben nagyon számottevő a PS használata. De kinek a pap kinek a papné vagy a paplan. :D -
#36456 es akkor most vitazzunk arrol, hogy a PSelt utomunkas kepek fotok-e vagy sem :D
Hidd el tudna O PS nelkul is szep kepeket (ahogy van is par) de neki ez a stilusa. Voltam vele fotozni (ahogy az latszik is az oldalan :D) es hihetetlen a srac... egy elmeny vele barhova is menni :D