48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • zolo
    Ezzel tisztában vagyok, köszönöm a gyors választ :)
  • DJ RX7
    Igen, de ha te obit fordítasz azon nem fogsz tudni rekeszt állítani. (persze csak ha az új fajta obidat fordítod meg)
  • zolo
    Sürgősen szükségem lenne a válaszra, bízok bennetek:

Minolta AF bajonett = Sony Alpha bajonett? Objektívfordító miatt fontos, és mert vaterán várják a válaszom.

• Lateralus
    Ha a repülő a földön áll és nem fémesen csillog, akkor jó lesz. De a polászűrő nem a becsillanásokat szedi ki, hanem a tükröződést.
    Mozgó témánál nem sok haszna van, mivel be kell állítani. Sőt, mivel kevesebb fényt enged át, a záridőt növeli, amivel elmosódhat a gyorsabb mozgás.
  • Lateralus
    A lineárist és a cirkulárist is forgatni kell a kellő hatáshoz. A használatuk ugyanaz.
    A lineáris a féligátersztő tükrökkel felszerelt gépeknél jelentHET gondot. Gyakorlatban ennek kicsi a veszélye, és akinek ez számít az általában nem is kérdez, a cirkulárisat veszi.
    Mindenki másnak jó a lineáris is, ha kap olyat. Kompakthoz tökéletes, DSLR-hez meg általában problémamentes.
  • The Garrett
    a lineáris szűrő csak 1 állásban polarizál, ha ehhez képest elfordul ( mert forog a lencse és vele együtt a szűrő) akkor nem fog rendesen "működni"
    a cirkulárisnak meg mindegy mindegy merre áll.

Azthiszem ilyesmik voltak a régi polárszűrős napszemüvegek is: ha a két lencsét egymásra tetted akkor átláttál rajtuk, ha az egyiket elforgattad, akkor már nem.
  • Tikal #36489
    szerintem a fokusz rendszerrel van összefüggésben, autofocus-os digitális masinákra cirkuláris ajánlott. de majd valaki kijavít, ha nem így van :)
  • Dzsini
    én úgy tudom, hogy azért, mert nem forog a szűrő (többek közt azért is, mert az S2-n külön tubuson van)
  • Tikal #36487
    ezt most hogy érted? azért nem kell cirkuláris szűrő mert nem forog zoomolás közben a front lencse?
  • Dzsini
    nincs szükséged cirkuláris polárra, mert nem forog zoomolás/stb közben a szűrő - vedd meg a lineárist, jó lesz.
    a használata meg ahogy mondod - becélzod a témát, beforgatod a szűrőt igény szerint (az ég a megfelelő kék legyen, ne csillanjon be a felület, stb.), és utána exponálsz. napellenzőm nincs, valószínűleg az is segít ha félig-meddig nappal szemben kell fotóznod, de egy polár mindenképpen csak jót tehet, és a napsütésben a fényerőből is van mit feláldozni, nem lesz gond.
    egy dologra figyelj, hogy jó minőségű polárt vegyél, és próbáld ki, hogy szép képed ad-e a gépeden.
  • SgtChris
    Üdv Urak! OLyan kérdésem lenne, hogy a CANON S2 IS gépemre érdemes lenne-e beszereznem egy konvertert (esetlegesen napellenzővel), arra egy polárszűrőt? Abból lineárist vagy a cirkulárisat (bár az drágább)? A lényeg, hogy repülőnapokon szeretnék fotózni, és a tűző nap általi csillogást szeretném ezekkel szűrni, ha ez így ebben a formában megoldható. Ja és egy ilyen szűrőt hogy használok? Felcsavarom a tubusra és kész, vagy akárcsak egy objektívet forgatnom kell a kívánt hatás eléréséig??? Bocs, ha túl láma lenne...
  • Blasta
    Öddé? Bahh.
    Sztem csakis egydével lehet olyant csak!!!!
  • BiG G
    Nem tartom elképzelhetőnek a tévedés lehetőségét. >:-|
  • ivjoe
    Eszt rosszul tudod garoj?
  • BiG G
    mer' aztat csak szülcsynapcsykor szokás mondanie
  • BiG G
    brblol, aha -.-"
  • ivjoe
    Mérnem mondják azt, h FaszodÉrjenBokáig? :C
  • Loál János #36478
    Névnapra nem mondanak ilyet.
  • Loál János #36477
    :-D!
  • GregSB
    Béesz! :)
  • ivjoe
    FÉB Blaszta!
  • 30Dani
    Most mit csináljak, amíg nincs 5D-m, nem tudok jó képeket készíteni
  • Blasta
    Sosenemlesz mer lusta, ezt mondja má nyócvan éve!
  • 30Dani
    Fú azokat elfelejtettem letörölni :D
    Perpill sehol, majd ha összekapom magam, akkor lesz galéria.
  • Garf
    Dani most látom fotoarenas képeid, hol lehet tőled több képet látni? persze csak ha publikus :D
  • Blasta
  • DirtyGab3sz
    Elég silány minőségű az objektív....meggörbült a melegtől....
  • 30Dani
    -.-
  • Blasta
    HTXCSM :)
  • 30Dani
    HND Blasat!
  • zolo
    Asszem objektív fordító lesz belőle:)
  • DJ RX7
    Én a helyedben közgyűrűsort vennék, ahogy ivjoe mondja.
  • ivjoe
    Közgyűrűsor rulez!
  • zolo
    Előtétlencsék mennyire használhatóak? Menynire tudnak kiváltani egy makro obit?
    Erről lenne szó. Megér ennyit?
  • Tikal #36461
    szerintetek mennyit ér egy használt, gari nélküli canon 28-135 IS USM objektiv? :)
  • 30Dani
    vam.hu, nekem most ehhez nincs erőm.
    Áfa vámtól függetlenül van.
  • Blasta
    ja, de az objektív pl. senem digitális senem fényképezőgép.
    Azzal vajh mizu?
  • 30Dani
    ...mentes a vám alól a digitális fényképezőgép...
  • DJ RX7
    Azt nem mondtam, hogy nincs jó fotója, de az új bejegyzésekben nagyon számottevő a PS használata. De kinek a pap kinek a papné vagy a paplan. :D
  • Timber
    es akkor most vitazzunk arrol, hogy a PSelt utomunkas kepek fotok-e vagy sem :D

Hidd el tudna O PS nelkul is szep kepeket (ahogy van is par) de neki ez a stilusa. Voltam vele fotozni (ahogy az latszik is az oldalan :D) es hihetetlen a srac... egy elmeny vele barhova is menni :D