48078
-
gabko #46955 tudtok segíteni hogy a kettő között mi lehet a különbség?
- Hoya Szürkeszűrő NDX 8 HMC 52mm szűrő
- Hoya Szürkeszűrő NDX 4 HMC 52mm szűrő
Árban ugyanaz 7e körül van, ill. kérdésem lenne hogy valaki használ-e ilyet vagy hasonló ND szűrőt?
köszi -
#46954 How the GH2 is still a top dog for video image quality -
#46953 Es a tutisag eljove vala mert lesz 18-300-as objektiv! :D -
#46952 nézegettem nagylátószögű obikat (elsősorban rendezvényfotózáshoz kellene)
Tamron
Canon
Szerintetek? Vagy esetleg más, ilyen árfekvésben? -
#46951 2000 fulinert megveszem a teljes szettet de csak akkor ha allod a postakoltseget (vagy hazhozszallitod)! :) -
#46950 Ez igy van. De D90 vs D5100 eleg egyertelmu. AF-motor vs Kepminoseg... -
#46949 valakit esetleg nem érdekel? -
#46948 A D90-ben a vázban is van motor, nem? -
#46947 Ha ez igaz akkor nagy kudos a Canonnak :D -
#46946 Nikon D5100, Pentax K-r, Canon EOS D600, Sony A55
Ezek kozul a D5100-nak van a legjobb kepminosege, kihajthato LCD es a teljes Nikon optika valasztek a 70es evekig visszamenoleg. Ellenben Autofokusz csak az AF-S obikkal lesz. -
#46945 Régen fotózgattam, de már egy pár éve nem mélyedtem bele annyira a témába. Belép DSLR kategóriában (nem a legbelépőbb, hanem mondjuk az olyan Canon D500-600 körül) melyik márkát érdemes most venni? -
#46944 Hát eddig egy 15k-s telefonnal fényképeztem ami fixfókuszos, vaku nélkül hát annál ha már kicsit jobb már megérte. :)
Úgyhogy szerintem veszem is meg holnap. -
#46943 Ennyi penzert sokat ne varj de ahogy neztem a kepeket ezzel a geppel nagyon csalodni sem fogsz. -
#46942 vedd meg! -
#46941 Ez ahogy nézem pont jó lenne nekem (13k)
Nem írnak rosszakat róla de az a biztos ha vásárlás előtt kérdezek. -
#46940 Sziasztok, 15-20 ezres kategóriában milyen gépet ajánlotok? Még sosem volt gépem eddig telóval fényképeztem tehát nincsenek nagy igények. :) -
#46939 uhh..télleg..:) -
#46938 Csak a Nikon D7000, Nikon D5100, Pentax K-5 kapta ugyanazt a Sony szenzort. A Sony A580/A35/A55/Nex 5n/Nex C3 pedig masik szenzort kapott. Legtobb helyen ugyanazt az eredmenyt is hozzak ki a ket kategoria. Elobbi inkabb fotora lett hegyezve, mig az utobbi Live View-ra es videora. Legnagyobb kulonbseg, hogy elobbi 14 bites mig utobbi 12. Amit kimondottan viccesnek tartok, hogy a fotora jobbik szenzort a Sony nem hasznalja...
Az hogy az SLT mennyit ront azt leginkabb az A580 vs A55 mutatja...
Sony A77 es NEX-7 egy teljesen uj szenzort kapott es az nagyon zajos IMHO. -
G_ArchAngel #46937 De nem ugyanez a szenzor van a Nikonban es Pentaxban, ahol nem zajos? Akkor inkabb a feldolgozassal van a gond... -
#46936 Amugy az SLT maris elavult. Az egyetlen elonye az volt, hogy full time PDAF-ra volt kepes a gep (meg nincs shutterlagg, de az mar a koNpaktoknal is annyira minimalis...)
De erre itt a Nikon V1/J1 (meg azt hiszem a Fuji is csinalt valami hasonlot) ami ugyanugy kepes a PDAF-re a szenzorra epitett AF szenzornak koszonhetoen. Sot ha jol tudom a Samsung is ezt a technologiat hasznalja. Akkor mire is jo az SLT? -
#46935 itt most nem a tukor a gond. hanem a szenzor zajos. Nex-7-el is. -
#46934 Ami viszont nalam deal breaker volt a Sony A55-re az a studioban valo hasznalhatatlansaga. M modban ugyanis az EVF emulalja azt, hogy milyen lesz a foto. Ergo ha studioban beallitod a gepet arra az ertekre ami a fenyek elvillanasakor jo lesz akkor a felhomalyban az EVFben semmit nem fogsz latni. Ezt egyszeruen megoldhattak volna egy darab menupont beiktatasaval (mint a Minolta A2-ben van asszem)... Most az egyetlen modja, hogy studioban fotozz az A55-el, hogy ha felcsapod a beepitett vakut mert akkor normalisan mukodik az EVF. Azt nem tudom, hogy az A77ben ezt kijavitottak-e mar. -
#46933 Ezért nincs egyikünknek se EVF-es gépe. :P
Én abban bízom, hogy 1. vagy csúcsra fejlesztik a technológiát, megoldják a hátrányait vagy 2. hagyják az egészet a francba, és az SLR vonalra koncentrálnak. -
G_ArchAngel #46932 Oke, de az EVF miatti reakcioido bekapcsolaskor es atvaltaskor is pont a (d)SLR-ekre jellemzo 'azonnalisagot' oli meg, ahogy Kai is emliti.
Elfogadom, hogy ez a jovo, de meg nem tart ott, hogy ugyanazt tudja, mint az optikai viewfinder. -
#46931 Én csak az áttetsző tükröt nem fogom tudni soha elfogadni a fényveszteség miatt.
Az SLT széria esetében azért már tapasztalható zajcsökkenés a régebbi gépekhez gépest. -
G_ArchAngel #46930 Semmit.
Timberrel beszelgettunk errol hetekkel ezelott, nekem a Sony erthetetlen, latjak a konkurenciat, tudjak miben jobbak es megsem veszik fel a fonalat. Az A900 a mai napig felfoghatatlan tevedes szamomra. ISO100-on majdhogynem az akkori kisebb kozepformatumu gepek minoseget tudta, ISO400-tol pedig elkezdett a kompaktok szintjere esni.
Ha jol tevedek a Sony szenzorai vannak az uj Pentaxokban es Nikonokban, ahol kitunoen teljesitenek.
Amugy pont tegnap neztem meg ezt a kicsit sem vicces review-t, van itt meg min csiszolni:
-
#46929 Mit mondtál volna, ha esetleg bejön, és nem tudsz belekötni a képek minőségébe? -
G_ArchAngel #46928 Ezt irtam hetekkel ezelott, baromsag ez az atereszto tukor... -
#46927 Sony uj szenzoros gepek full res kepek pixel peepereknek
ISO 400 mar zajos... ISO 800 meg nagyon. FAIL. -
#46926 privatban megadom a cimem akkor kuldesz egyet? :D
En amugy tovabbra is a Samsung NX-20at varom. Vagy ha lesz akkor az R-1-et. -
#46925 Szerintem a G3 szenzora pont annyival szarabb, mint amennyivel kisebb, mint egy APS-C, a GH2-t meg érdemes lenne kipróbálnod. :) -
#46924 Canon nagy PRO bejelentese szeptember 22-en -
gabko #46923 erről lenne szó:
-
#46922 a m4/3 tenyleg kuva jo renccer lenne ha vegre csinalnanak egy normalis szenzort. bar meg N1 tajkepet nem lattam de a M43 tajkepeknel egyszeruen a reszlet az ami olyan szinten nincs meg... a legcsucsabb M43 a legtutibb fix obival hoz ki olyan reszletet mint a ND5100 a Nikkor 18-200as obival (ami nem tul reszletgazdag na :D) -
#46921 - Canon!
- Nikon!
- Kúva anyád!
- Tijed! -
gabko #46920 Tudtok segíteni?
Nikon d3000 gép egy nissin di622-es külsővakuval minden módban működik? vagy a M-S-A-P-ben?
Vakun van sima mód(fényerősségi fokozat') és TTL de vhogy nem akar működni, ill. ha felteszem mindig kinyillik a gép vakuja? ez miért van?
köszi -
G_ArchAngel #46919 olvasnivalo -
#46918 na en megnezegettem a DPReview-s Nikon 1 tesztloveseket... meglepett a magas ISO teljesitmeny. Annyira nincs szetmosva mert meg eleg sok reszlet latszik es a zajszint is igen jol le lett kezelve. ISO100-on meg a kepminoseg eleg faintos.
Szoval max a DOF ami egyedul a gazos foleg, hogy egyelore az obik amik vannak nem igazan gyorsak... Marcsak joarasitani kene... -
G_ArchAngel #46917 -
#46916 egyfolytában