48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • gabko
    tudtok segíteni hogy a kettő között mi lehet a különbség?

- Hoya Szürkeszűrő NDX 8 HMC 52mm szűrő

- Hoya Szürkeszűrő NDX 4 HMC 52mm szűrő

Árban ugyanaz 7e körül van, ill. kérdésem lenne hogy valaki használ-e ilyet vagy hasonló ND szűrőt?

köszi
  • neevous
    How the GH2 is still a top dog for video image quality
  • Timber
    Es a tutisag eljove vala mert lesz 18-300-as objektiv! :D
  • 89
    nézegettem nagylátószögű obikat (elsősorban rendezvényfotózáshoz kellene)
    Tamron
    Canon
    Szerintetek? Vagy esetleg más, ilyen árfekvésben?
  • Timber
    2000 fulinert megveszem a teljes szettet de csak akkor ha allod a postakoltseget (vagy hazhozszallitod)! :)
  • Timber
    Ez igy van. De D90 vs D5100 eleg egyertelmu. AF-motor vs Kepminoseg...
  • skate00
    valakit esetleg nem érdekel?
  • neevous
    A D90-ben a vázban is van motor, nem?
  • Timber
    Ha ez igaz akkor nagy kudos a Canonnak :D
  • Timber
    Nikon D5100, Pentax K-r, Canon EOS D600, Sony A55

Ezek kozul a D5100-nak van a legjobb kepminosege, kihajthato LCD es a teljes Nikon optika valasztek a 70es evekig visszamenoleg. Ellenben Autofokusz csak az AF-S obikkal lesz.
  • Gladiator
    Régen fotózgattam, de már egy pár éve nem mélyedtem bele annyira a témába. Belép DSLR kategóriában (nem a legbelépőbb, hanem mondjuk az olyan Canon D500-600 körül) melyik márkát érdemes most venni?
  • davidka003
    Hát eddig egy 15k-s telefonnal fényképeztem ami fixfókuszos, vaku nélkül hát annál ha már kicsit jobb már megérte. :)
    Úgyhogy szerintem veszem is meg holnap.
  • Timber
    Ennyi penzert sokat ne varj de ahogy neztem a kepeket ezzel a geppel nagyon csalodni sem fogsz.
  • BiG G
    vedd meg!
  • davidka003
    Ez ahogy nézem pont jó lenne nekem (13k)

Nem írnak rosszakat róla de az a biztos ha vásárlás előtt kérdezek.
  • davidka003
    Sziasztok, 15-20 ezres kategóriában milyen gépet ajánlotok? Még sosem volt gépem eddig telóval fényképeztem tehát nincsenek nagy igények. :)
  • DirtyGab3sz
    uhh..télleg..:)
  • Timber
    Csak a Nikon D7000, Nikon D5100, Pentax K-5 kapta ugyanazt a Sony szenzort. A Sony A580/A35/A55/Nex 5n/Nex C3 pedig masik szenzort kapott. Legtobb helyen ugyanazt az eredmenyt is hozzak ki a ket kategoria. Elobbi inkabb fotora lett hegyezve, mig az utobbi Live View-ra es videora. Legnagyobb kulonbseg, hogy elobbi 14 bites mig utobbi 12. Amit kimondottan viccesnek tartok, hogy a fotora jobbik szenzort a Sony nem hasznalja...

Az hogy az SLT mennyit ront azt leginkabb az A580 vs A55 mutatja...

Sony A77 es NEX-7 egy teljesen uj szenzort kapott es az nagyon zajos IMHO.
  • G_ArchAngel #46937
    De nem ugyanez a szenzor van a Nikonban es Pentaxban, ahol nem zajos? Akkor inkabb a feldolgozassal van a gond...
  • Timber
    Amugy az SLT maris elavult. Az egyetlen elonye az volt, hogy full time PDAF-ra volt kepes a gep (meg nincs shutterlagg, de az mar a koNpaktoknal is annyira minimalis...)

De erre itt a Nikon V1/J1 (meg azt hiszem a Fuji is csinalt valami hasonlot) ami ugyanugy kepes a PDAF-re a szenzorra epitett AF szenzornak koszonhetoen. Sot ha jol tudom a Samsung is ezt a technologiat hasznalja. Akkor mire is jo az SLT?
  • Timber
    itt most nem a tukor a gond. hanem a szenzor zajos. Nex-7-el is.
  • Timber
    Ami viszont nalam deal breaker volt a Sony A55-re az a studioban valo hasznalhatatlansaga. M modban ugyanis az EVF emulalja azt, hogy milyen lesz a foto. Ergo ha studioban beallitod a gepet arra az ertekre ami a fenyek elvillanasakor jo lesz akkor a felhomalyban az EVFben semmit nem fogsz latni. Ezt egyszeruen megoldhattak volna egy darab menupont beiktatasaval (mint a Minolta A2-ben van asszem)... Most az egyetlen modja, hogy studioban fotozz az A55-el, hogy ha felcsapod a beepitett vakut mert akkor normalisan mukodik az EVF. Azt nem tudom, hogy az A77ben ezt kijavitottak-e mar.
  • barnie1990
    Ezért nincs egyikünknek se EVF-es gépe. :P
    Én abban bízom, hogy 1. vagy csúcsra fejlesztik a technológiát, megoldják a hátrányait vagy 2. hagyják az egészet a francba, és az SLR vonalra koncentrálnak.
  • G_ArchAngel #46932
    Oke, de az EVF miatti reakcioido bekapcsolaskor es atvaltaskor is pont a (d)SLR-ekre jellemzo 'azonnalisagot' oli meg, ahogy Kai is emliti.
    Elfogadom, hogy ez a jovo, de meg nem tart ott, hogy ugyanazt tudja, mint az optikai viewfinder.
  • barnie1990
    Én csak az áttetsző tükröt nem fogom tudni soha elfogadni a fényveszteség miatt.

Az SLT széria esetében azért már tapasztalható zajcsökkenés a régebbi gépekhez gépest.
  • G_ArchAngel #46930
    Semmit.
    Timberrel beszelgettunk errol hetekkel ezelott, nekem a Sony erthetetlen, latjak a konkurenciat, tudjak miben jobbak es megsem veszik fel a fonalat. Az A900 a mai napig felfoghatatlan tevedes szamomra. ISO100-on majdhogynem az akkori kisebb kozepformatumu gepek minoseget tudta, ISO400-tol pedig elkezdett a kompaktok szintjere esni.
    Ha jol tevedek a Sony szenzorai vannak az uj Pentaxokban es Nikonokban, ahol kitunoen teljesitenek.

Amugy pont tegnap neztem meg ezt a kicsit sem vicces review-t, van itt meg min csiszolni:

• Dzsini
    Mit mondtál volna, ha esetleg bejön, és nem tudsz belekötni a képek minőségébe?
  • G_ArchAngel #46928
    Ezt irtam hetekkel ezelott, baromsag ez az atereszto tukor...
  • Timber
    Sony uj szenzoros gepek full res kepek pixel peepereknek

ISO 400 mar zajos... ISO 800 meg nagyon. FAIL.
  • Timber
    privatban megadom a cimem akkor kuldesz egyet? :D

En amugy tovabbra is a Samsung NX-20at varom. Vagy ha lesz akkor az R-1-et.
  • neevous
    Szerintem a G3 szenzora pont annyival szarabb, mint amennyivel kisebb, mint egy APS-C, a GH2-t meg érdemes lenne kipróbálnod. :)
  • Timber
    Canon nagy PRO bejelentese szeptember 22-en
  • gabko
    erről lenne szó:
  • Timber
    a m4/3 tenyleg kuva jo renccer lenne ha vegre csinalnanak egy normalis szenzort. bar meg N1 tajkepet nem lattam de a M43 tajkepeknel egyszeruen a reszlet az ami olyan szinten nincs meg... a legcsucsabb M43 a legtutibb fix obival hoz ki olyan reszletet mint a ND5100 a Nikkor 18-200as obival (ami nem tul reszletgazdag na :D)
  • Loál János #46921
    - Canon!
    - Nikon!
    - Kúva anyád!
    - Tijed!
  • gabko
    Tudtok segíteni?

Nikon d3000 gép egy nissin di622-es külsővakuval minden módban működik? vagy a M-S-A-P-ben?

Vakun van sima mód(fényerősségi fokozat') és TTL de vhogy nem akar működni, ill. ha felteszem mindig kinyillik a gép vakuja? ez miért van?

köszi
  • G_ArchAngel #46919
    olvasnivalo
  • Timber
    na en megnezegettem a DPReview-s Nikon 1 tesztloveseket... meglepett a magas ISO teljesitmeny. Annyira nincs szetmosva mert meg eleg sok reszlet latszik es a zajszint is igen jol le lett kezelve. ISO100-on meg a kepminoseg eleg faintos.

Szoval max a DOF ami egyedul a gazos foleg, hogy egyelore az obik amik vannak nem igazan gyorsak... Marcsak joarasitani kene...
  • G_ArchAngel #46917
  • Galy
    egyfolytában