48078
-
#36575 anno kb. 30000 ft különbség volt a kettő között. ez az 5 tényező amit felsoroltál nem érte meg abban az időben azt a 30000ft-t szerintem. :)
szóval ha a képminőségre megyek akkor 300d mindenképpen jobban megérte a pénzét, de szolgáltatás szempontjából a nikon a nyerő. -
G_ArchAngel #36574 nem erted...
a 300D volt az Adam es Eva egyben, a Nikon csak masolni tudott, kullog a Canon utan..., most kiadott 2 gepet tele bling-bling feature-okkel, a kepminoseg meg ott tart, ahol a 3 eves 5D...
soha nem egy kategioriat kepviseltek a ket ceg vazai, de mindig konnyebb masodiknak lepni es reagalni a konkurencia termekeire, mint onalloan belefogni uj dolgokba...
300D-re felev alatt valaszoltak, 5D-re 3 ev alatt, ugyes gyerekek ezek ott a Nikonnal... -
#36573 Az a mondat nem kamu.
Ehun a két gép összehasonlítása, kiemelnék pár dolgot:
- Érzékelő mérete
- legrövidebb záridő
- Self-timer
- sorozatfelvétel
- lcd
Ezzel együtt tisztában vagyok vele, hogy a D70 CCD-je nem igazán vette fel a harcot a 300D CMOS-ával szemben, de most nem is ezen volt a hangsúly, hanem azon, hogy szolgáltatásokban melyik gép volt a jobb. És ebben nem ferdített a cikk írója. -
G_ArchAngel #36572 de, nikon, ergo ratyi... -
#36571 De ki beszélt LCD-ről meg horizontról (rajtad kivül?). :))))))))))))
Én csupán a D700 külalakját "védtem" meg.
Nem aludtad ki magad, vagy túl sok nikon fannal fight-oltál tegnap???? :DDDD
(amúgy a D3 meg kurváranem ratyi, high iso-n SEM ) -
#36570 nagyon igazad van. én csak a cikket most olvastam el, mert nem igazán érdekelt.
"Valóban, a Nikon mindig is magasabb szintet képviselt, mint a nagy konkurens Canon. Annak idején, amikor az első, megfizethető (vagy nevezzük belépőszintűnek) D-SLR-ek megjelentek, a Canon az EOS-300D-vel szolgáltatásokban jócskán alul maradt a Nikon D70-nel szemben."
ez a mondat is mekkora kamu már. -
G_ArchAngel #36569 Neked, a nyalasert...
D3/D700 ratyi, csak a Nikonok kozul emelkedik ki, meg 1000D is leveri oket high-ISO-n...
-
#36568 Ezt most kinek a kommentjére???
Egyáltalán, ebbe a fórumba szántad? :D:D:D -
#36567 teljesen igazad van. úgy látszik, hogy a nikon az még a múltban jár 3 évvel. -
#36566 Jomagam hithu Pentax megszallott vagyok... de a Nikon D700 brutalisan jo gep. Kulsore es belsore is minden benne van amit egy magamfajta amator csak akarhat. Szoval gratula Nikon.
Birdie ezek szerint nem csak nekem nem a kedvencem? :D -
G_ArchAngel #36565 egeszsegedre, a 3 eves 5D kepminosege, meg mindig uberrulez, es azt hiszem ez fontosabb egy fenykepezogepnel, mint a jobb felbontasu LCD vagy a horizontjelzo feature... -
#36564 Igen, kicsit aránytalanul nagynak tűnik a tükörakna mérete a vázhoz viszonyítva, de ha ráteszel egy portrémarkolatot, máris megoldódik az arányossági kérdés és egy -külalakjában a D3-ra hajazó- szép géppel találjuk szemben magunkat.
De nekem markolat nélkül is tetszik, ezen a képen a két nagytesó mellett a D300 már nyominak tűnik :)
[MELEGSZARIG NYAL A NIKONNAK] -
G_ArchAngel #36563 mondjuk indexen sokan ketelkednek abban, hogy Birdie a gerinces letformak koze tartozik...
(az is igaz, hogy az index forumokon is van par fereg...) -
#36562 A gép elég jó (sokkal közelebb van a D3-hoz, mint az 5D az 1Ds-hez, persze ugyanez az árra is igaz), a cikkíró viszont erőteljesen, csontig hatolóan benyalt a Nikonnak. -
#36561 Hmm. Asszem én vagyok az egyik legnagyobb Nikon fan itt a fórumon, de szerintem kicsit ortopéd lett a D700 :D
Vették a D300 vázát, és rárakták a nagyobb keresőt-aknát, ezzel teljesen felborítva a harmónikus vonalakat. A végeredmény szerintem elég csúf lett, valószínűleg siettek a gép tervezésénél hogy még kijöjjenek az 5D MkII bejelentése előtt.
Ezt leszámítva, technikai szempontból ez egy álomgép -
#36560 nikon d700 - pixinfo -
Lateralus #36559 A PhotographyBlog, meg a DPNow szerint 2739.99 Euro. Az egy kicsit még húzósabb. -
#36558 Sample képek -
G_ArchAngel #36557 D700 - brutto 640.000.- az Artwork-nel -
#36556 DPReview szerint:
US: $ 2999
EU: € 2599
Ez XE.COM szerint:
2,999.00 USD = 448,348.85 HUF
2,599.00 EUR = 612,762.75 HUF
Na most ez igy ebben a formaban... hat menjenek a... Majdnem masfelszeres ar az EUban? -
#36555 -
Lateralus #36554 2500-2750 euró közötti árakat olvastam.
Mennyi most az árfolyam? 235Ft?
587-645e + kis haszon. -
#36553 Jo kis gep ez a D700. Kivancsi leszek a hazai arara... 600e? -
#36552 Ha meg tudod venni akkor a S100fs a legjobb valasztas szerintem. -
#36551 Schorby minden arrol szol, hogy milyen kompromisszumokra vagy kepes. Pl. ha van mar egy obid amire fel lehet rakni a Raynox DCR250-et akkor az egy nagyon olcso megoldas (igaz akkor elegge limitalt tartomanyban fog fokuszalni a gep, kb. a 10cm-11cm-ig fog tartani a fokusztartomany :D). Ha esetleg van manualis obid (vagy mondjuk tervezel ilyet is venni) akkor forditogyuruvel erhetsz el jo eredmenyt (mondjuk egy 24-35mm kozotti obival). Mindezek kb 10e forint nagyon max osszegbol ki is jonnek... -
G_ArchAngel #36550 ez talan jobb egy kicsit (dpreview) -
#36549 tanáltamtsak ugy.... -
Lateralus #36548 Néhol két új Canon fullframe-ről pletykálnak:
6D: 12 Mpx, 2200 dollár
3D: 16 Mpx, 3200 dollár
(a nevek nem hivatalosak)
Egy frissített, de 12,7 megapixeles 6D elég jó lépés lenne a Canon részéről, mert jóval a D700 alá tudna menni árban, hasonló felbontással.
Időnk az még van. Szerintem aug. vége előtt (ahogy szokták) nem lesz bejelentés. Photokinára már kapható lehet. -
G_ArchAngel #36547 a 2600 EUR-os ar azt jelenti, hogy a Canon sem szallhat el az 5D utod araval, tehat inkabb lesz 600e, mint 900e... -
Lateralus #36546 Illetve bejelentették -
Lateralus #36545 Megjelent a Nikon D700. -
#36544 Okés! Köszönöm szépen a válaszokat. :))
Bemegyek majd valamelyik fotos boltba és megkérem őket, hogy megnézhessem ezeket a gépeket. Remélem meg fogják engedni. -
#36543 Elnézést a késedelmes válaszért, de látom, hogy Ti nem voltatok restek és írtatok a kérdéseimre. Szóval az tisztán látszik, hogy arra, amire nekem kellene (repülőnap földön-égen) nem megoldás a polárszűrő... Hiszen elég a témán (400-500km/h-val száguldó, fordulózó vadászgép) tartani a masinát, nemhogy még a polárszűrőt is forgassam közben a megfelelő állásba. Az, hogy a fényt megfogja és növeli a záridőt, az reményeim szerint részletkérdés lenne, mivel augusztusban tűző napsütésben nem hiszem, hogy gondjaim lennének a bejövő fény mennyiséggel. Sőt, épp a felesleges becsillanásokat szeretném kiiktatni. -
#36542 tízszeres ma már nem elég jó ultrazúmnak? holnap a világ?! -
#36541 Ja és ultrazoom:
ultranagy, általában tízszeresnél nagyobb zúmátfogású objektíveket hívunk így. -
#36540 Tehát e közül a kettő közül az S100fs :))))
Én teszteltem S9600-at, FZ50-et is, jó volt mindkettő, a Fuji tán kevesebb zajt termel, a Panának viszont sokkal jobb az ojjektívje.
Ez a döntés amúgy régen is nagy dilemma volt sokaknak, fogdosd meg mindkettőt és utána dönts, akármelyiket veszed nem fogod megbánni az tuti. -
#36539 Ófákk, kevertem az S100fd-vel. :)
Akkor én arra szavaznék, mármint a S100fs-re -
#36538 Szerintem is nyolcvanezer a makro obi!! -
#36537 A s100fs mint belépő ultrazoom? Azt félrenézted szerintem :) És ugyan nem próbáltam, de az olvasottakból jó képminősége lehet, bár elég borsos áron adják. -
#36536 S9600