48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Tucker Case
    Sziasztok, eladó egy Fujifilm Finepix S5800-as 34000 forintért (+pk) dobozában minden tartozékával együtt.

A gép teljesen új, alig használt. (szeretnék inkább egy dslr-t és ezért adom el)

Ha valakit érdekel: saint.kornel [@] gmail.com
  • Timber
    50mm feletti obit nem eri meg megforditani mert igazan elesseg nem lesz :D
    En 24-28-35-50-55mm-es fixeket probaltam forditva es mind jo volt. A fokusztav valtozo de kb 5-15cm kozott mozog.

Erdemes olyan obit beszerezni amin van manualis aperture gyuru is mert akkor tudod szabalyozni a rekeszt es nem mindig kell kezzel nyitni a blendet (felteve ha f2.8-on akarsz makrozni :D)

A masik meg amit erdemes beszerezni az egy olcso derito a beepitett vakuhoz. Nekem bejott.
  • zolo
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1032624484&no=36674]#36674-re vki?[/URL]
    Arra sikerült rájönnöm, hogy obi levételekor úgy van megoldva a szerkezet, hogy a rekeszt becsukja automatán. A pöcök is megvan, ami ezt szabályozza, ki is tudom nyitni kézzel a rekeszt, de érthető okokból csak max nyitott rekesszel tudok fotózni.

Fordított 18-70-es obinak hol lehet az élespontja? És mégvalami, fordított obival tele vagy nágylátó állásban érdemes makrózni?
  • zolo
    És nincs Ebay kommandó aki kimegy és fejbelövi a csaló eladót, úgy mint a Vaterán? :DDD
  • BiG G
    nekem a kezemben csak az f828 és egy v3 fordult meg, de azok pozitív benyomást tettek rám. mondjuk ezek már régen voltak, mikor még minden digigép új volt nekem. a kompaktokat amúgysem figyelem egy ideje, de a kettő közül én is a panát ajánlanám, már csak a kezdő 28mm-es nagylátó miatt is.
  • Blasta
    Most csak kompaktban gondolkoztam.

A 828-at nem is teszteltem, de az meg mégrégebben volt.
    A többi szaros sony kompakt között egyetlen olyannal se találkoztam, amire aztmondtam volna, hogy "nabasszus ez kéne"... (ellentétben pár egyéb gyártó gépeivel).

• BiG G
    ezaz, az f828 és az r1 nem voltak olyan rossz masinák szerintem :) a többi konpakt említésre sem érdemes, de az új alpha dslr-jei nem lehetnek olyan rosszak...
  • Blasta
    Mondjuk egy 40D-ből perpill nehéz kifogni 40e-es expósat, de tény, hogy van rizikó az újnak hirdetett használt gépekkel szemben.
  • Z
    Egyetértek...

Sunyiból csak videokamerát vennék.
  • Blasta
    Rövidtávú memóriámban inditottam egy
    "SEARCHING FOR GOOD MEMORIES 'BOUT SONY CAMERAS" parancsot és az eredmény zéró volt :D

Hosszútávú memóriában pedig csak egy kis "R1" találat villog, az sem elég fényesen :)))
  • G_ArchAngel #36685
    persze...
    nem en vagyok az elso es az utolso sem aki megszivta, de van aki soha nem futott bele ilyen eladoba...
  • BiG G
    nem mintha sanyi fan lennék, de mi ez a határozott ellenszenv? :)
  • Jagumo
    ok :D köszi akkor ennyi elég is mert ugyis a PAnát akartam :D
  • Blasta
    Egyalényeg: sony-t NE!
  • Blasta
    Uhhh
    és gondolom újként volt hirdetve mi?
  • Jagumo
    Hello uj gép vásárlaása előtt állok, ugy 80000-90000-et szánok rá én ezt a ketőtt találtam a legjobbnak.

Panasonic Lumix DMC-FZ18 vagy Sony Cyber-Shot DSC-H9

szerintetek melyik a jobb? és a Panasonic felé hajlok mert az szebb és kb. mindkettő ugyanazt tudja , de azért hozzáértőket is megkétdeznék ^^ :)

Technikai adatól a Sony Cyber-Shot DSC-H9
    Technikai adatok a Panasonic Lumix FZ 18-asról
  • G_ArchAngel #36679
    hja, csak ebajon nem tudod mit is kapsz, pl. az en 40e expos 20D-m...
  • Blasta
    esse szar
  • G_ArchAngel #36677
    450D Angliaban 120.000.- HUF cashback utan...
  • DJ RX7
    hát a 70-300-nak eleve nagyon gyenge a rajzolata 300-on. Ha ezt még ráteszed akkor már fokuszálni sem fog tudni 300-on normálisan. Szerintem ne vegyél.
  • Pistike 007
    Sziasztok!
    Tudna valaki véleményt mondani erről?
    Tudom, hogy nem egy szuper cucc, egy K100-ra lenne, egy 70-300-as tamron obihoz.
    Ennyiért megéri vagy ne vegyem meg mert nagyon rossz minőséget ad?
  • zolo
    Vettem egy objektív-fordítót.(gondoltam szupi szupi hipp hipp hurrá). Ám mikor kipróbáltam a dolgot, vagy egy nagy fehér pacát, vagy egy nagy fekete pacát kaptam eredményül. És most kissé elkeseredtem, habár remélem hogy kezdő mivoltomnak tudható be hogy nemtudom használni a szekentyűt.

Két objektívvel próbáltam:
    Sony Dt 18-70mm (Sony kit másnéven)
    Pentacon 135/2.8 (M42-es obi, de a szűrőmentete 55mm így jó rá a fordító)

Egyetlen de annál fontosabb kérdésem lenne:

Hogyan tudom használni a megfordított obit?
  • DirtyGab3sz
    Blasta...vazze Te elmebeteg vagy!
    Qrvajóóóó
  • DJ RX7
    lol. :D:D
  • Blasta
    Látom téged is meg kell regulázzalak!
  • BiG G
  • Blasta
  • BiG G
    ezt a szmájlit se láttam még az életben használni :D de hát ami igaz, az igaz :)))
  • Blasta
    nemrusnya
  • Laox
    ERRE gondoltam.
  • Laox
    Van egy Olympus kompakt is 30ezerért, aminek az a különlegessége, hogy 28 mm-es nagylátószöge van! Mellesleg még elég jól is néz ki, ami a célközönségnél egyáltalán nem mindegy. A húgomnak tegnap vettem, az általad belinkelt Pana és ez az Oly között vacilláltam, de az Oly-ra esett a választásom, pont azért, mert utazgatás közben általában mindig a legnagyobb épületeket fényképezik jó közelről :) A Canon meg egyszerűen rusnya...
  • BiG G
    jó is lenne :D
  • Timber
    szerintem az draga neki :D
  • Loál János #36662
    SDM 60-250?
  • Blasta
    Canon vagy Panasonic gépei között nézelődj, 30ért már találsz normális gépet tőlük.

Például ez tökéletes lesz Neked

Vagy ez
  • Vanek
    hi! tudom hogy egy ilyen nagykaliberü topicba gáz,de 20-30ezerért tudnátok vmi jó digitális gépet? melyik a megbízhatóbb márka? sd kártyás kellene...kösz a segítséget
  • DirtyGab3sz
    Én, amit adtak gyárilag 50-200 -ast,jónak találom...mondjuk összehasonlítási alapom nincs más kitobjektívekhez képest!
  • Timber
    Akkor marad az Ebay es egy jo kis FA 80-300 :D ar/ertek aranyban verhetetlen... es mint obi is jo
  • BiG G
    most nézem, hogy a digifenykep.hu-n már kapni, de elég borsos ára van az 50-200hoz képest...
  • BiG G
    mikor jön?