48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • 30Dani
    kúva!
  • Blasta
    Vettem egy iet

• zolo
    Sony
  • DirtyGab3sz
    Pentax!Csakis!!
    CanOFF
  • Blasta
    1-2 év és Canon-Nikon-Sony 3as lesz mérvadó a dslr szegmensben, a nyakamat rá
  • ivjoe
    Ezzel egyetértek, kb. ugyanezt leírtam a hsz-be, de utána kitöröltem, külön kommentbe akartam, amit aztán elfelejtettem. :D
  • BiG G
    Obik vannak dögivel, van három fajta vakuja, és akkor még nem beszéltem a 3rd party gyártókról akik szintén gyártanak egy rakás cuccot pentaxhoz. Rendszerszinten _még_ biztos nem olyan jó mint a nikon, vagy a canon, de jön fel rendesen.
  • 30Dani
    Pentsux jó mint rencer? Kérdezem, nem vagyok otthon benne. Vázban erős, de a legtöbb kiegészítőt továbbra is a két nagyhoz látok.
  • ivjoe
    Nekem az a véleményem, hogy az árért ennél jobbat kapsz.
    pl.:
    - Canon 400D
    - Pentax K200D
    - Olympos E-4xx/5xx
    - Nikon D akárhány :)

link

Neked is azt tudom mondani, amit szoktam, annak, aki dslr vásárlására adja a fejét, ha dslr-t veszel nem gépet választasz, hanem rendszert, aminek a gép csak egy kis része. És sztem a sony sem gép, sem rendszer szempontjából nem jó. :(

Én, ha most kéne vennem, Canont vagy Pentaxot vennék.
  • BiG G
    szia, a géppel készült fotókat (többek között) itt tudod böngészni.
  • CattiBrie
    Sziasztok!

Szeretnék véleményt kérni az alábbi fényképezőgépről:
    SONY ALPHA DSLR-A300K (web)
    Előnyök, hátrányok, tapasztalatok.

Illetve, ha valakinek van ilyen, vagy bárhol látott "nyers" (no photoshop, méretezés..), ilyennel készített képet, azt megköszönném, ha megosztaná velem! Vagy esetleg ha van valakinek, vagy ki tud próbálni (és tudna mintaképet csinálni nekem), akkor írjon (akár privát üzenetet).

Köszönöm!
    Catti
  • Loál János #36724
    :-D!
  • 30Dani
    Rákerestem az Eye-Fi nevű wireless átvitelt biztosító SD-kártyára.
  • Timber
    akkor ha ezentul valaki 40K kornyeken keres gepet ezt ajanlhatjuk neki :D hisz csak 39'990! :D igaz $
  • BiG G
    -Csókolom, én egy 72 éves kisnyugdíjas fasiszta vagyok, és fáj a hátam nagyon!!!4
    -Eszem a szivét drágaságom
  • BiG G
    bevált módszer úgy hallottam :DDDd este meg sikerült vizionálnom a rémképet, amint beviszem a camera kft-hez a pentroxomat, beadom, és mire visszamegyek már legóznak a darabkáival, sátáni kacajokkal :(
  • Blasta
    Bíííízz bennem, tedd csak ki a szélbe és kitisztul magától!!!

• Blasta
    Tedd csak ki a szélbe, jó az :DDDDDDD
  • BiG G
    Úgy látom, te sosem fogod átérezni milyen lehet a Pentroxosok közé tartozni, itt nincsenek efféle szabályok :}}}

btw arra gondoltam hogy szétszerelem a tükörkamrát, és papírzsepivel leporolom a ccd-t bár még mindig jobb mintha kitenném a szélbe
  • Blasta
    Ezekszerint mégsem dobog igazi pentsux szív benned, ugyanis a pentsuxosok a világ legelvetemültebbjei!!!!! :)))

Légy kemény és eltökélt, DÁSZT DIMÚVÖL kell neked!!!
  • BiG G
    annyira elvetemült azé' nemvagyok, kenonista barátom :_O)))9
  • Blasta
    Vagyis nem.
    Azonnal mész oszt veszel ccd-cleaner opciós pentsuxot!!!!
  • Blasta
    Decc rájt :)
  • BiG G
    jóreggelt és htx, akkortehát a tények: veszek majd körtepunpát, leszarom a két pöttyöt, és veszek ócsóé obit! D-%
  • Loál János #36711
    Digifenykep.hu-n akciózzák a Pentax obykat.
    Nem jajhúhafú, de párezret lehet spórolni.
  • 30Dani
    f64 csoport mennyit anyázna ha digire fotózna
  • Lateralus
    Vegyé egy körtepunpát osz fúdd ki!!!
  • Blasta
    Az én kezemben még nem volt olyan obi, amit 40-ig lehetett rekeszelni, csak ennyi :)

Amúgy szvsz túlparázod, ez a 2 szösz lószar, semmi. A tisztításért elkérnek majd 8-10 rugót, és 2-3 hónapon belül újra lesz 2 ilyen szöszöd a ccd-n. Ráadásul hányszor fotózol 11-es rekesz felett???
    PS-ben 10mp alatt eltünteted, majd ha lesz 10-15 ilyen nagy koszod, majd akkor érdemes elvinni tisztíttatni, de a te pénzed, te tudod :)
  • BiG G
    azt tudom, de szándékosan így lőttem hogy jól lehessen látni a pöttyöket :)

na igen, de akkor hova? :D Timber, érted kiáltok! :D
  • ivjoe
    Az, h kurvaszűk. :)

Mondanám, h beviszed Camera kft, de nem tudom, hogy menyire kenonosok, dzsí tuti hozzád vágná, h "nemtakarodszinnenköcsögpentaxos"! :D
  • BiG G
    mi olyan meglepő a negyvenes rekeszben? :D

ok, ahol én használom (max tizenegynéhányas rekeszek) ott úgy sem zavaró még. amúgy helyileg hol lehet ezt? annó még ismerőssel jártunk a camera kft (nem biztos ám, régen volt) egyik belvárosi üzletében, de ott nem csak canon-okat tisztítanak?
  • Blasta
    NEGYVENES rekesz??? Aztakurva

Amúgy ja, kosz a ccd-n.
    De sztem ezeket még simán leszarhatod, majd ha 20x ennyi lesz, akkor vidd el kitisztíttatni (vagy végy egy ccd cleaner szettet).

• BiG G
    srácok, ezen a képen a fekete pöttyök ugye porszemek? 40-es rekesszel lőttem, és ahogy tágítom a rekeszt, úgy válnak halványabbá, majd f8-f11 környékén el is tűnnek. hol és hogyan tudom kitisztíttatni? - házilag ez ugye nem megy?
  • Blasta
    De látod, a felvilágosult Ken tata szerint old-fashioned...
    omfg
  • G_ArchAngel #36701
    kell!
  • DirtyGab3sz
    kurvajó hogy a K200D-n van...igaz nincs megvilágítva,ami este ciki, de jó dolog,hogy nem kell minden szarság miatt a nagy lcd-t használni!Már energia szempontjából sem!:D
  • BiG G
    én imádom a státusz lcd-t a k100d-men, nem is tudom nélküle mi lenne
  • Blasta
    "I love the fact that there is no old-fashioned LCD on top of the camera."

1. egyik belépő digitális eos-on sem volt ilyesmi (a 300-350D-n volt hátul)
    2. mitől lenne ez old fashioned???
    3. a közép-top kategóriás gépeken mind van felső kijelző (néha hátsó is)
  • Timber
    Kenbroki az 1000D-rol :D

Kedvenc sor: "There is a dedicated WB button on the back, which is very important for getting great color. " :D :D :D
  • zolo
    Egyelőre új obit nem tervezek venni, a Sony kitjével fogok akk próbálkozni, 18 és 50 között. Elég öszvér megoldás a kézzel max rekesznyílás, de egyelőre jobb nincs :S

Köszi a segítséget