48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • zolo
    A szigetel váz az jó dolog...nekem sajnos nemolyan :((

Bár a közelemben nemvolt lehetőség K200D-re, de amúgyis elvetettem, amikor láttam hogy elemes. Egyik kritérium volt számomra a beépített aksi. De te használd egészséggel :DD
  • zolo
    Elég bizonytalan vagyok döntésekben, és végül A200-at vettem ám ;)
    Egyetlen ok miatt, mert a Sony lecsökkentette az árát kitben 120-ra. A pénzkérdés elég fontos volt számomra, és a 400D drágábban jött volna ki. Meghát a Sonyba beleszerettem amikor megláttam :DDD

Azóta már van hozzá fordítóm, meg M42-es adapterem, amik fontosak voltak, így a régi obik rámennek. Sonycentrum elég rugalmas, féláron kaptam hozzá 4gigás Sandisk Ultra II-t, 1 hónapja 1000 expo került a gépbe, megvagyok vele elégedve.

Objektívkínálat azért van, Sony, Zeiss, Minolta obik, és így már az M42-eseket is tudom használni.(bár ugyanígy tudod használni teis a Pentaxon, ha beszerzel átalakítot)

Dopebob: Egyik gépben sem fogsz csalódni, amelyiket megveszed, akár Sony,Pentax,Canon v. Nikon, és így tovább.
  • DirtyGab3sz
    Én azért is voksoltam a Pentaxra, mert a régebbi filmes obik is jók hozzá, viszont a pontot az I-re a szigetelt váz tette fel!
    Mondjuk a "zöldgomb" is jó dolog....
  • Timber
    Annyira azert nem felejtos a Sony szerintem. A regi minolta obik ramennek szoval nem olyan rossz az a rendszer :D

Azt viszont nem tudom, hogy az A200 vagy a K200D tud-e tobbet.... meg kell nezni kepminoseg teren melyik jobb azt jol van :D
  • DJ RX7
    HBD Timber!
  • DirtyGab3sz
    Ja!
    Én EZT vettem, a boltban nagyon rendesek,értenek a masinákhoz,nemcsak eladók....
    Eddig semmi negatív tapasztalatom a masinával,tetszik nagyon!
    Bár hangsulyozom, Canon vagy Pentax....
  • DirtyGab3sz
    A Sony felejtős......
    lehet hogy díjakat nyert, de mint rendszer (összességében) nem nagy vaszisztdasz!
    Énis a többiektől tudom!
    Objektívet szerezni hozzá elég macerás,nem beszélve arról, hogy a sony mi nt márka az utóbbi időben..hogyismeondjam..megkopott!
    Néccsak....Zolo ezzel győzött meg!Nem rábeszélt!!
    ITT
  • DopeBob
    a könyvek már megvannak koszi, sot még tobb is :)

Sony A200

Erre gondoltam 160e nem találtam mást amihez két ilyen jonak igérzeko objektiv van.
  • DirtyGab3sz
    Könyvek:

Ez az alap!
    Ez a DSLR kezdőknek
    Vedd meg őket!Érdemes hidd el!
  • DirtyGab3sz
    Hali!
    Ha nem fotóztál még soha, egy jófajta könyvvel kezdd a vásárlást!Olyannal,ami az alapokat tisztázza, és utánna jöhet a DSLR!!Szerintem...
    Én 2 hete vettem egy Pentax-ot, nem hiányzik a livewiew a kompakt gép után, de ez embertől függ szerintem!
    Én a helyedben ha már 160 körül ruházol be, egy Canon, vagy Pentax gépen gondolkodnék!
    Itt tudják rólam,hogy a Canon nem a szivem csücske, de el kell ismerni,hogy a rendszer összességében a legjobban támogatott dolog.....világszerte...ez van!:D
    Kezdőként én EZT ajánlanám Neked....(van LW)
    De a döntés a Tiéd!!
  • Blasta
    Poltok züllinabod!
  • DopeBob
    Hi!

Szeretnék valami egyszerubb tukorreflexes gépre beruházni, de nem nagyon foglalkoztam még komolyabban a fotozással. Mire figyeljek a vásárláskor?
    Az eddigi kiszemelt a sony a200, a 2 obis kit 160e pénzért. Érdemes kitben venni egyáltalán? Minyen minőségu objektiveket adnak hozzá? Vagy jobb kulon a váz és utána majd jobb minoségu obik? Vagy amator szinten semmi jelentosége? :)
    A liveview megér annyit, hogy a drágább gépre áldozzak?
  • Z
    Részemről is derűs napot! HBD! :D
  • Timber
    THX! :D
  • ivjoe
    FÉB!
  • G_ArchAngel #36760
    HBD PentroxBoy
  • Garf
    HBD Timber!
  • 30Dani
    HBD Törzsborda!
  • BiG G
    FÉB Timber
  • Loál János #36756
    BSzN Tinber.
  • BaliBoy
    Üdv.
    Volt már valakinek személyes kapcsolata egy Fuji S100FS géppel? Azt szeretném kérdezni, hogy a macro funkciói mennyire használhatóak mert ellentétes dolgokat olvastam tesztekben.
  • The Garrett
    fakk, ezt a másik topikba sry :C
  • The Garrett
    ha valaki szeretne embertelenjó fesztiválos fotókat nézegetni az ne hagyja ki.
  • GregSB
    4/3-ad rendszert már 5-6 évvel ezelőtt is temették, mégis él...
  • 30Dani
    E-1 rulez!
  • G_ArchAngel #36750
    nem a csodan van a hangsuly - C/N elerte, hogy azonos meretu lapkan tobb pixel mellett, magas erzekenysegen jobban latszanak a reszletek, mint korabban, Olympusnak nem sikerult...
    ez az E-3 nagy hatranya a D300-zal szemben...
  • 30Dani
    Kisebb szenzorra könnyebb fényerős zoomot csinálni. Csodák nincsenek.
  • Timber
    Torokbalint Cora. Allitolag.
  • G_ArchAngel #36747
    az Olympusnak soha nem az objektivjeivel voltak gondok - az erzekelo nem fejlodik...
  • Loál János #36746
    Hn, február környékén még az egész rendszert úgy eltemetted, ahogy van.
    Ennyire bejönnek a Zuikok?
  • Laox
    Sziasztok!

Írtátok, hogy a K10D kit 120 körül van... hol?
  • G_ArchAngel #36744
    amint megoldjak a 4/3-nal a kepminoseg kerdeset, egybol a legjobb rendszer lesz - hol vannak meg f/2.0-as zoomok?
  • Blasta
    "Uralni lehet, hogy a harom orias fogja a marketet de a Pentax attol meg boven talpon marad es igencsak jo gepeket fognak kihozni"

ígyvan ígyvan
  • Timber
    de a PentROXX pont ezert jo. Nem marketingeli szet az agyat igy olcsobban tudja adni a gepet (K10D kit mar 124e forint...). Persze az eladasok nem utik meg a marketing mesterek szintjet de nem is kell. A Pentax erzesem szerint pont azt a reteget celozza meg akik valamennyit konyitanak a fotozashoz, ergo nem a marketing alapjan fognak gepet venni. Uralni lehet, hogy a harom orias fogja a marketet de a Pentax attol meg boven talpon marad es igencsak jo gepeket fognak kihozni :D Arrol nem is beszelve, hogy a Samsung pl. Koreaban es Kinaban nagyon jol fogy (az ottani 'japan utalat' miatt).

A 4/3 viszont 6 megapixel folott mar buko. Max annak lenne ertelme, hogy koNpaktokat tolni vele... mert a legtobb Oly az nem mas mint cserelheto obis koNpakt :D A gond csak az, hogy arban viszont mar nem annyira jo...
  • Blasta
    Jaja, mások szerint is bukó a négyharmad.
    Ja és a pentax-szal sztem nincs semmi baj, eccerűen a másik három gyártónak több pénze van marketingre, így gyorsabban, nagyobb lécsőkben fognak fejlődni. Ha a pentax tartja magát, ottmaradhat a középmezőnyben, de szvsz ennyi telik tőlük, és ennek nem a rendszer jósága-rosszasága az alapja, hanem a PÉNZPÉNZPÉNZ :)
  • Timber
    Mi az ami a PentROXXhoz nincs es lehetetlen elni nelkule?
  • Timber
    Mert nekem nincs. Anno CanOFFhoz volt 150esem... tutijosag cukisag volt!
  • Timber
    Szerintem meg Hasselblad-Linhof-Rollei a jovo! A mostani gepek mind eltunnek! :D

Pentax azert a Samuval kozosen a Hoya reszekent nem hiszem, hogy eltunne. Sony a Minolta bajonettel faintos... ha sajat bajonett lenne akkor tuti buko. Aki viszont sullyeszto gyanus az az Olympus... 4/3 lufi szerintem kidurranoban.

Amugy a Pentax mint rendszer nem rossz szerintem. Foleg egy atlagfelhasznalonak mint mi... Nem igazan erzem azt, hogy barmi is hianyozna belole. Sot... :D
  • Blasta
    Miért ne lenne jó? :)
  • Timber
    szaznyocvanas? Jo az? :D