48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • norbre
    hali

tud vlaki olyan kompakt gépet aminél a fotó mellé lehet fűni hangjegyzetet is?
  • Tomo15
    Miért nem kapcsoltad ki ezt a rendkívül értelmes funkciót?:))
  • HTS s3rg1nh00
    jabocs csak az L10et írtam...amúgy egy Nikon Coolpix pofázmányolt bele a kép készítése után,hogy el akarom-e menteni,néha a tizedik ugyanarról a tájról készült képnél is(lehet a tenger miatt?)
  • Z
    :DDDDDDDDDD

Én már fogalmazás közben röhögtem magamon, és az "életlenre fog sikerülni" című szerzeményemen, de néha kell az ilyesmi is.
  • Z
    Szerintem figyelmeztet, ha a "kép a gép szerint életlenre fog sikerülni", és ON állásban azt hitte, hogy 24/7 a munkaidő...
  • Blasta
    ..."bemozdult lehet"...

Deszépez, oan jó vagyok ma reggel :D
  • Blasta
    Kitalálom

A pana egyik újabb "intelligens" cuccosa, ami érzékeli, ha bemozdult lehet a fotó és nem enged exponálni??
  • Blasta
    Ezmiez és mit művelt?
  • HTS s3rg1nh00
    és a képlink hová tűnt?
  • HTS s3rg1nh00

ez itt az,amitől az elmúlt 2 hétben rámjött az agyfasz[nyaralni volt egy L10-essel]
  • Blasta
    Az attól van, mert reggel képtelenség fotót készíteni autókról, minden fotós könyvben benne van ez, törődj bele
  • II Rocky II
    kössz :D
    am ja csak reggle,napsütésben kira franko képet készít :P
  • Z
    Mert akkor már munkába mennek a népek. Próbáld korábban, amikor még parkolnak.

Komolyra fordítva: ez csak reggel történik?
    1/160s, vagy annál kisebb záridővel próbálj meg fotózni. Ez csak úgy kb-re mondom (de van erre valami íratlan agymenés, hogy a kisfilmesre átszámított fókusz reciprok értéke a bemozdulás határa, ha annál rövidebb záridővel csinálod, akkor zsír lesz a kép) - de ezt nálam hozzáértőbbek majd cáfolják, vagy megerősítik. Hosszabb záridő esetén panorámázz, meg állítsd a fókuszt folyamatosra, különben ha lősz időben, lemaradsz a kocsiról, és szlájtlí áut ov fókusz lesz a képed, aminek Friedmann Endre apánk se örült.

Ejj, de sokat pofáztam, reggel van még...elnézést.
  • II Rocky II
    üdv.
    olyat szeretnék kérdezni,h ha reggel fényképezek pl kocsikat akkor elmosodik a kép :S az mitől van?
    iso-automatikusan szoktam hagyni :S
  • DirtyGab3sz
    Nekem tetszenek.....
  • Loál János #36800
    Bár nem sok stabiobis DSLR-t fogdostam ELEDDIG, de az a Tamron 300-on télleg ászos volt, amit mutattá.
  • Blasta
    Tudom hihetetlen, de ha a gugliba beírod, hogy "HDR tutorial" akkor kidobja ezt.
  • Blasta
    Egy kis gyors hands-on preview az új Sigma 120-400 4.5-5.6 OS HSM-ről.

(tudni kell az obiról, hogy majdnem ilyet rendeltem most, hiszen ez is 800dodo környékén van, de aztán megláttam, hogy nem EX-es (ellentétben az "elődmodell" 80-400 OS-sel amit már nem kapni) és végül letettem róla, így lett a 180-as EX-es makró)

- kurva nehéz (1,7kg)
    - bár nem EX-es, ehhez képest igazán masszív felépítés, brutálnagy tripod socket (nemtom hogyhijják magyarul)
    - lövöldöztük vele 1-2 képet egy 1000D-re felcsavarva, és nagyon leszerepelt:

A stabilizátor hatását gyakorlatilag alig vettem észre. előfordult, hogy 150mm környéki gyutávon a stabi nélküli expo élesebb lett mint stabival (1/50 stabi nélkül, 1/30 stabival), illetve 400mm-en lényegében nem tudtam vele kitartani kézből 1/125-öt ISO400-on (kettőből kétszer mozdult be)!!!! Szal ez az OS amit a sigma használ valalmi überfos (elég csak a 100 éves canon 28-135ömmel összehasonlítani, 135-ön lényegében megáll a kép. Egy viszonylag új, 28-300 stabis tampon optika meg megeszi reggelire ezt a sigmát 300mm-en, komolyan röhej).

Slussz poénként az obi (nem tesztszériás, bolti példány) 10 fókuszálásból 5ször iszonyat kerregő hangot adott és nem is fejezte be az expógoNb elengedése után sem, csak kikapcsoláskor hagyta abba. Szal ez nem az OS "default" hangja volt, hanem valami bug. Ez is az OS számlájára írható. Szintén VICC

-A HSM motor is lehetne gyorsabb, a 180as sigmámnak jóval korrektebb az AF motorja.
    - A képminőség (amikor nem mozdult be a téma) elfogadható volt egy nem-EX-es teléhez képest. Jóval jobb mint egy 70-300-as APO macro és társai, még a képszéleken is korrekt volt F11-en, de azért hagy maga után kívánnivalót nyilván.

Hát ennyi, én nagyon nem ajánlom, ennyi pénzért ez az obi nem jó vétel. Ha ~100e lenne meggondolnám, de itthon kb. brutto 2kiló körül árulják :S
  • Tucker Case
    Ismertek olyan oldalt, ahol a hdr technikáról írnak, esetleg tutorialokkal?
  • Blasta
    Hát Gabesz nemtom.

Az első 4 oldalon láttam:
    -túlszaturált tájképek
    -naplementék
    -napraforgók minden mennyiségben
    -"12egytucat" HDR-ek

máris unom a portfolióját, sry. Ja és sehol egy makro kép, pedig aszittem :)
  • Blasta
    LOÁÁÁÁÁÁÁL :DDDDDDDDD
  • efem
    nézd meg az "egy békés harcos útja" c. filmet, vagy ha van rá időd olvasd el könyvben, az mégjobb.(akár fel is töltöm, ha kell valakinek)
    amugy mindenkinek ajanlom,aki nem az aktualpolitikai tortenesekkel tolti a szabadidejet
  • DirtyGab3sz
    Egy kurva hangyaboj közepén nem mindegy?
    Véleményedtől függetlenül nagyra tartom,Ő és a felesége is iszonyat jó fotósok szerintem!!!

Busa Péter képei
  • Dzsini
    az emberi szem teljesen másképp működik - mivel a látóhatár széle vízszintesen 180 fok feletti, így leginkább halszem optika lenne, viszont a látótér azon részén nem látsz részletesen, csak perifériális, mozgásérzékelő látás van ott.
  • 30Dani
    Szandálban zokni, Sigma zoom. Sikeres ember nem lehet.
  • Laox
    Az emberi szemnek kb. hány milliméteres a nagylátószöge? :-) A 35 mm-es képkockára vetítve, vagy hogy kell mondani :)
  • DirtyGab3sz
    Néccsak!
    Ő Busa Péter, egy fantasztikus szemű fotós győrből....
    Épp makrozik a képen.....Busa Péter
    A panoramio.com -on találjátok.....
  • Lateralus
    A makró leképezési (nagyítási) arány függő. Jobb helyeken az 1:2 leképezést jelenti minimum, ami annyit tesz, hogy egy valóságban 1 cm-es tárgy az érzékelőn fele ekkora lesz (0,5 cm). A Sigma már a 1:4 leképezésű obijaira is ráírja, mer maketing...
    A komolyabb makró objektívek 1:1 leképezésűek (néhány speckó obi ennél jobb).

Kompakton nem minden esetben csak nagylátószögnél érhető el a legnagyobb nagyítás. Vannak gépek ahol 50-70mm-nél (ekv.).
    DSLR-ek cserélhető zoomobjektívjein ez többnyire a tele végén érhető el.. 75-300mm-en, 200-300mm-nél.
    A komoly makró objektívek nem zoomok, hanem fixek. Sokkal jobb minőséget adnak.
  • DopeBob
    Még 1 kérdésem lenne makro objektivekkel kapcsolatban: nézegettem tele objektiveket (min 300mm) és majdnem mindenhez oda volt irva hogy macro... hogy is van ez? :) Bocsi a n00b kérdésért :) Kompakton ugy megy a makro h nagynáltoszugu állás only :/
  • Timber
    Es valoban. Probaltak tobb geppel is, filmes es digi is es a K10D volt az elso ami ugy jott le ahogy felment es vegig is fotozta az egeszet sot meg utana is.
  • DirtyGab3sz
    jaés
  • DirtyGab3sz
    Ajjajj de gonosz Vagy Dani!
    CanOFF
  • 30Dani
    :ooo (Y)
    ilyet csak egy pentsux tudhat!
    [popcorn.gif]
  • Tomo15
    Nagyon komoly!
  • DopeBob
    Sony A200 18-70es obival 2GB-os Sandisc CFII kártyával 108e ft áfával. Hmm.

A képek elég becsaposak, a Pentaxnak egyértelmuen tobb fény állt rendelkezésére :) Pl van árnyék, sonynál nincs.
  • Timber
    egesz pontosan itt :D
  • Timber
    Pentax K10D az urben!
    Valahol a PentaxForums-on irnak is rola bovebben :D
  • DecenS
    szerintem semmi értelme összehasonlítani a két képet. a legszembeötlőbb, hogy teljesen más a megvilágítás a két esetben. habár az exif szerint a k200d nem villantott, de mégis olyan, mintha vakuzott volna egyet. az a200-ason viszont nyoma sincs ilyen éles fénynek.
    arról már nem is beszélve, hogy a k200d f8-ra volt rekeszelve, az a200 f6.3-ra... és habár egyértelműen nem derül ki sehonnan, de a file-ok elnevezései azt sejtetik, hogy a k200-as fix 50mm-es obival volt szerelve, az a200 meg egy zoommal, ami 50mm-es végállásban volt...

szóval eléggé félrevezető (lehet).
  • Cat #36777
    ez alapján a Pentax összehasonlíthatatlanul jobb.
  • zolo
    TAláltam összehasonlítóképet, ami közös, hogy Iso 100-on készültek, valszeg 50mm fókusztávval.

Pentax K200D
    [teljes méret]

Sony DSLR Alpha 200
    [teljes méret]

Ps: BSZ Timber!