48078
-
#36855 Mert pár hsz óta ugyan az megy.
Te nem érted, ő meg elfogadja, hogy ilyen van, de mégis morbidnak tartja, szvsz nem mopzdult el semerre a cucc, itt volt az ideje lezárni :D
Persze felőlem aztán nyugodtan folytatódhat a meddő vita :) -
#36854 Jah :D
Már látom a snitteket magam előtt.
"sötét....aztán kis sötét....majd egy hirtelen vágással SÖTÉT!!!" -
endiboy #36853 hello
Panasonic DMC-FZ8 van valakinek? tapasztalatok? -
#36852 És csináltok egy jó kis műsort a fototévébe......!!!!! -
#36851 ok zárjuk le a vitát, elfogadom hogy más a véleménye..
viszont nem értem hogy miért kell lezárni vitákat? a fórum mint olyan nem pont erre való? nézetek ütköztetésére? :)
ja és hogy tiszta legyen.. ez nem vitatkozás!.. hanem vita.. és ez utóbbi építő jellegű amit úgy érzem elmondhatunk erről a vitáról is :) -
#36850 Mellesleg felkeltetted az érdeklődésem a láthatatlan kiállítás iránt, sztem elmegyek megnézni -
#36849 Csak hogy lezárjuk a vitát, ez neki akkor is morbid és pont :DDDD -
#36848 továbbra sem értek veled egyet :) a spec kijelző pont arra jó hogy le tudja rajta tapogatni a "képpontokat".. nyilván nem az a cél hogy profi fotósokat neveljenek a vakokból hanem mondjuk egy vak ember "lefotózza" egy barátját... otthon előveszi a készüléket, a spec kijelzőn újra letapogathatja a 3d-s felületet, vagyis "megnézheti" a barátjáról készült képet.. amennyiben elég jó felbontása a kijelzőnek egész értékelhető lehet egy gyengénlátó számára..
mellesleg ha még nem voltál a láthatatlan kiállításon ajánlom erősen figyelmedbe.. nem biztos de lehet hogy másképp fogod látni ezt a dolgot -
#36847 Tisztaban vagyok azzal, hogy nem csak 100%os vaksag van. De akkor mar inkabb valami nagy fenyeros, nagy kontrasztos luködö kellene. Ez a Braille kijelzo szep es jo... de leginkabb parasztvakitasnak tunik nekem. Es tovabbra is morbidnak.
De tulragoztuk a dolgot :D -
#36846 Nem csak 100%-os vakság létezik, bár egy teljesen látássérült is képben lehet arról hogy mekkora szobában van épp, és kik vannak körülötte. Innentől kezdve fotózni is akarhat. -
#36845 Nos eddig mivel is foglalkoztunk? A kep megjelenitesevel. Ugye? De konyorgom... a vak ember hogy fogja latni, hogy mit fotoz? Csucsszuper, hogy egy ilyen megjelenito van... de maga a fotozas nem a kep megjeleniteserol szol hanem az elkesziteserol. No es ezert morbid szamomra. -
#36844 nem értem ez miért morbid.. -
#36843 Nem faj nekem, csak ez szamomra enyhen morbid jellegu. -
#36842 Nyalni nemér! -
#36841 már értem amit mondassz :) és így igaz is.. de én hirtelen arra asszociáltam a cikkből hogy a gép az adott képpontok térbeli helyzetét/a géptől való távolságát is rögzíti és így adja vissza a 3d-s képet.. persze lehet h szintén nem jól gondolom.. -
#36840 Értem hogy mit mondasz, de a cikkben ez van: "...kijelzőt építettek, amely képes a 3D-s képek megjelenítésére..." Ha a két szó sorrendjét megcseréli (képek 3D-s) az író, akkor közelebb jár az igazsághoz, persze így se fedi a valóságot..
A bré kijelző jellegéből adódóan "3D-s", de a rögzített és az érzékelt kép is 2D-s. Nyilvánvalóan. -
#36839 [ETTŐL MÁR ÁLL NEKI ETTŐL] -
#36838 ööö.. én úgy értelmezem.. persze lehet rosszul.. hogy a képet sorban kiemelkedő tűk összessége adja.. ha a tűk mindegyike nem csak két értéket vehet fel (bent és kint), hanem analog módon változtatható a tű kitolásának mértéke akkor a tűk végződései által kapott felület 3d-s.. -
#36837 Így van, de a kép attól még 2D-s. Csupa dilettáns ír cikkeket, alig van megbízható, hiteles, korrekt, naprakész fotós oldal. -
#36836 a 3d-t inkább valami dombornyomott képként tudnám elképzelni, ahol a mélységet a "kijelzőben" lévő tűk jobban vagy kevésbé kinyomott állapotával egészen fionman is lehet akár érzékeltetni -
#36835 Szerinted ekkora szenzornál játszik a dof? Kellő képfrissítéssel akár közlekedni is tudna vele. Amúgy feltételezem nem 3D-s képet jelenít meg, az elírás. -
#36834 most nem azért de miért fáj neked ez? kevesebb leszel attól hogy egy látássérült ember szélesebb spektrumban tudja az életet élvezni?
sztem igenis jó kis kütyü.. -
#36833 Mi lesz a kovetkezo? Edzocipo toloszekeseknek? Setalomagno suketeknek? Mikrofon nemaknak?
Tenyleg nem kotekedeskepp de ez nalam a morbid es a tulzasbaeses kategoria. Sot... nalam ez meg aprilis elsejei trefanak is morbid.
Az meg oke, hogy latasserulteknek valami nagykontrasztos kijelzo... de Braille kijelzon foto? Es a DOF-t hogy adja vissza? Mert az meg talan oke, hogy egy egy kontrasztos reszt visszaad valahogy domborusaggal vagy mittomen... -
#36832 Háj evribádi!Most végeztem melóban...nézelődök a netem,és mit találok?
EZT -
Lateralus #36831 De mi nem vagyunk televíziók! :) -
#36830 Nekem küttek hazai sajtóanyagt!
[HAZUDIK]
-.- -
Lateralus #36829 Augusztus körül, 400 font.
Sajnos magyar sajtóanyag nem jött, pedig ígérték. Úgyhogy hazai megjelenést/árat nem tudok. -
G_ArchAngel #36828 [LÁV]
(mikor?) -
Lateralus #36827 F2,0-2,8 fényerő. -
#36826 Dehiszezegy Leica D-Lux 3.
A készenléti szüttyő, meg a külső kereső nagyon ászos. -
Lateralus #36825 Nemleszrosszgép -
Lateralus #36824 Csinált egy Actiont a PS-ben, ami minden képről ugyanazt a pontot tünteti el!
Aztán csak mindig ráengeded, vagy akár az össze képre és seperc alatt kiszedi. -
#36823 Ok, akkor hagyom a francba, majd PS-el megoldom. Köszi a válaszokat! -
#36822 Vagy egyszeruen csak belepsz a hotpixel mapping menube es kiixeled magadnak... mondjuk ehez egy Pentax K20D kene :D :D :D (bocsi) -
#36821 Szerintem nem ér annyit, hogy foglalkozz vele. Ps-el 1 sec. eltüntetni. Nekem is van egy, ami ISO 1600-on jön elő. -
#36820 Köszönöm a gyors választ! Attól félek azonban, hogy mivel a E-Digital győri üzletében vettem, ezért 10 perc alatt nem fogják megcsinálni, mert szerintem ott nincs szerviz. Akkor meg várhatok heteket, mire újra kézhez kapom a masinát. :( -
#36819 Garanciálisan megcsinálják. Vidd el nyugodtan szervízbe, kb 10 perc alatt megjavítják. -
#36818 Sziasztok!
Van egy D80-as Nikonom, és úgy néz ki, hogy van egy "halott" pixelem az érzékelőn. Ezzel mit lehet kezdeni? Garanciában megcsinálják? Minden képen jobb oldalon alul van egyetlen kék pixel, elég idegesítő, bár átméretezésnél eltûnik általában, de akkor is. Tudtok valami megoldást a javítására? -
#36817 Canon néhány kompaktja ilyen, pl. S5is tutira -
#36816 panasonic dSnap szeriat, meg Pentax Optio S5z -t dobta elsore google, lehet van másik is. :)