48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Placebó
    hagyd el... megszoktam, pedig nem szabad alábecsülni :)
  • DirtyGab3sz
    aszittem a liberot a gyerekek hordják....nem a libero hordja a gyerekeket!:D:D:D:D:

Bocs,nem hagyhattam ki!
  • Placebó
    intruder
  • DirtyGab3sz
    összefirkálnád mi?
  • zolo
    (Y)

Kecskeméten miért nincs egy normális metroalagút =((
  • BaLeeX
    Elég korrektnek tűnik, kösz a tippet!
  • DirtyGab3sz
    hízlalom a májam.....

Nyertem egy háziversenyen....a PentaxUsers.com-on!
    Jó érzés szóseróla....

ITT
  • Timber
    Panasonic TZ-2 vagy 3 :D 10x Zoom es kis meret.
  • BaLeeX
    30-50k körül valami jó tipp?
  • Timber
    Amugy nem is olyan regen volt 2 18x zoomos (Pana es Fuji) gep illetve az egyedulallo sebessegu Casio tesztje a FotoTV-n. De meg gondolkozhatsz egy Olympus belepo DSLRen is jo olcson.
  • Timber
    azert mert olcso muanyagbol van osszerakva es ha csak odakoccantod valahova akkor maris mehet a szervizbe ahol szinte semmit nem tudnak kezdeni vele :D

Egy dolgot kihagytal a kerdesedbol. Mennyiert?
  • DJ RX7
    közben sikerült szert tennem egy orosz csodára. egy helios 44-re. nagyon jó a képminősége és a dof-ról ne is is beszéljünk.
    bár kicsit csalódtam benne mert mióta felraktam a gépemre egyre jobban kezd kotyogni, mintha szét akarna esni.
  • BaLeeX
    Sziasztok!

Sajnos gondban vagyok. Kölcsönadtam a gépemet (Fuji S5500) nyaralásra és ellopták. Most választhatok helyette egy hasonló kategóriájút, de ahogy nézem az új szériát S5700, S5800 nekem gyanúsan olcsó a 33 ezres áruk. S5600-at pedig már nem kapni.

Miért ilyen olcsóak ezek az új szériák? Van velük valami probléma vagy jó lesz a régi helyett?
    Amennyiben nem, mit javasoltok ami kb az S5500 tudását és minőségét hozza? A 10x zoom fontos.

Köszi.
  • The Garrett
    rákerestem googlebe "400d lcd problem" re és sokan panaszkodnak, hogy amikor bekapcsolják a gépet, nem látják a képet az LCD-n.
  • The Garrett
    nekem azzal volt bajom régen hogy usb hosszabbítóval akartam rádugni a d80-t a sz.gépre, és nem ismerte fel - csak akkor ha a hosszabbító nélkül használtam.

HA viszont ennyire nem mukodik, akkor érdemes visszavinni a boltba és megnézetni inkább. Sufnituninggal nem nagyon tudsz/érdemes belepiszkálni.
  • DJ RX7
    sziasztok.
    még új a 400d-m de már kezd meghülyülni. néha azt csinálja, hogy elkészítem vele a képet és utána nem hajlandó semmit se mutatni az lcd kijelzőn, se a visszajátszásnál sem csak akkor áll helyre a dolog, ha ki, majd bekapcsolom a gépet. most pedig nem hajlandó feltölteni a fotókat a gépre. fel van telepítve az eos utility rádugom az usb-t és nem ismeri fel a piros lcd led csak villog. normális mindez?
  • 30Dani
    Polárnak minden obin megvan a maga előnye, ha például vitrinbe fotózol vele, akkor hasznos, de tény hogy nem az a tipikus tájképes obi. Amúgy nagyon nagylátóra nem jó a polár, mert nem egyenletes a hatása a képen a nagy látószög miatt. UV szűrővel mi a baj? Jó minőségűt nem veszed észre ellenfénynél se, cserébe nem kell izgulni ha összetaperolod, odavágod a lencsét. Szürke szűrő jó arra amit írtál.
  • Garf
    neemnem. canon 50 f1.4 :D nem az 50mmre értettem a nagylátót, hanem hogy a polár azon az igazán hasznos. de cáfoljatok meg ha nem :D
  • Timber
    50mm plane croppon mar nem nagylato :D

Amugy ez a Pentax FA 50 f1.4? Mik a tapasztalataid vele? Vannak mar tesztkepek? :D
  • Garf
    milyen tipusú szűrőt lenne érdemes vennem 50/f1.4-es obira? nagyjából mindig ez van a gépen, szóval vmi mindenes szűrő kéne. UV-t nemakarok mert az nem jött be sosem, poláron és szürkeszűrőn gondolkodom. Szürkeszűrő melett inkább szól érv, mert 1.4et ritkán tudom jól kihasználni napsütésben, meg esetleg nappal a hosszabb záridő is jól jöhetne. Polár meg hát jó lenne, csak én arra mindig ugy gondolok hogy nagylátón jo az.(ez faszság?:D) kérek segítséget :D kössszi
  • 30Dani
    Ha pici kerek szélvédője van, akkor lehet -.-
    Bár szerintem hiányos, mert tartása az nincs.
  • Lateralus
    valaki kidobta a fényvisszaverőt a szélvédőről?
  • 30Dani
    [talált egy derítőlapot az út szélén]
  • Z
    Azért mondja, hogy nagyon durván...
  • Dzsini
    ne vicceljünk már:
    Az MNB legfrissebb hivatalos devizaárfolyamai
    2008. 07. 25. USD USA dollár 146,99
  • Jagumo
    elvileg 400 dollár az mosat nagyon durván számolok dollárral 200-al akkor 80000, de akkor hogylesz akkor az FZ18-ast kikell venni a forgalomból mert lejebb kéne vinni az árát 60-ra akkor meg az FZ8-ast méglejebb ami már így is nagyon olcsó ahoz képest hogy mennyire jó! és az FZ18 és FZ50-között nincs sok különbség árban 15 ezer.... nagyon kiváncis vagy mint alkot most majd a Pana ebből, az biztos hogy most még várok egy kicsit ezzel a vásárral... addig ittvan az FZ20-asom :D
  • Jagumo
    valaki valmit tud rá mondani?
  • 30Dani
    na így normálisabban hangzik
  • Romtotem
    Praktica MTL 5B, Pentacon auto MC 50/1,8, kioldó, körtefecskendő - 10e
    Soligor C/D P(!) 28/2 /m42/, Hama PL CIR 58 polárszűrő - 15e
    Beroflex auto 70-210/4.5 /m42/ - 10e
    Crumpler Pretty Boy 5500 XXL - 8e

Eladóak Budapesten, elérhetőség: jeti257 KUKAC gmail.com
  • I.C.ram
    Masik kerdes: RICOH GX 200-asrol tudtok valamit?
  • I.C.ram
    Na felnagyitottam. Ezek nem is feher pottyok, hanem atlatszo a kep ezeken a pontokon, es a filmet, latom, ami a hatterben ment :D

Gondolom akkor ez nem a kep hibaja, hanem a videolejatszo csinalja ezt.
  • I.C.ram
    Nem nagyon tudom, mert amint atmeretezem feltoltesre eltunnek a pottyok. Mintha csak bizonyos felbontasnal lenne. Vagy ha belenagyitok akkor is eltunnek, szoval nem statikus pottyok, hanem minden egyes nagyitasnal, felbontasvaltasnal mashova kerulnek, vagy teljesen eltunnek. Erdekes...
  • ivjoe
    mutasd
  • I.C.ram
    Segitseg kene!

Canon PowerShot Pro1 gep: Kepeken, ahol tiszta fekete arnyalat van, ott megjelennek feher pottyok.

Ez mitol lehet?
  • Jagumo
    most veszek FZ18-at abban lesz olyan kártry, denemtudom a Pana bejelennetette az FZ28-at azt mikor dobják piacra és mennyibegof kerülni?
    Mert szerintem 90000 körül lehet mert 100000-ér már FZ50-van :)
  • Lateralus
    A gyártó szerint max 15 MB/mp írás/olvasási sebességet tudnak az Ultra II-ők.

A Pana FZ20 max. kártyára írási sebessége JPEG-ben 2 MB/mp, RAW-ban 5,7 MB/mp. Szóval bőven elég neki egy Ultra II kártya.
  • KILLER2
    Köszi, ezzel is okosabb lettem.
  • Garga Pitic #36898
    A film vagy képérzékelő érzékenységére utaló szám.
    Leegyszerűsítve és pár dolgot hanyagolva: nagyobb ISO értéket beállítva, kevesebb fény mellett is el tudod készíteni ugyanazt (na jó, "ugyanazt") a képet a zársebesség és rekesz állítása nélkül.
    Az érzékenység növelésének azonban ára van, nevezetesen a zaj növekedése, a több véletlenszerű zizi a képen, főleg óccsó gépen, kis képérzékelővel.

http://pixinfo.com/cikkek/erzekelok8
    http://www.fotoagora.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=1
    http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_5800
  • KILLER2
    Sziasztok. Véletlenül idekeveredtem és akkor már nem bírom is, hogy ne tegyek fel egy láma kérdést, itt tuti megmondja valaki (bár szerintem mindenki tudja). Nem vagyok nagy és kicsi fotos, néha csinálok 1-2 képet, de amúgy abszolút amatőr vagyok. Nem is foglalkozom ezekkel, de valaki mondja már meg, hogy mi a fene az az ISO érték!
  • DirtyGab3sz
    Van olyan ami akár 150X gyorsabb mint a sima.....pénztárca kérdése!
    ITT KERESGÉLJ!!