48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #37015
    volt, nekem is, igaz az nem cserelheto objektives volt...

mellekesen a micro4/3 elorelepes a kompakt szenzorok tobbsegehez kepest, mig az APS visszalepes volt a Leica formatumhoz kepest (szvsz)
  • G_ArchAngel #37014
    a ket gyartora egyutt utaltam, de szerintem egyedul sincs rossz helyzetben az Olympus a kompakt piacon, koszonhetoen az SW szerianak, aminek nagyon nincs emlitesre melto konkurenciaja...
  • Loál János #37013
    Volt egyszer egy olyan is, hogy APS.
  • DirtyGab3sz
    Naigen.....
    Mint ahogy az már párszor kiderült számomra, tényleg nem gépfüggő egy kép minősége, a technika csak jobb segítséget nyujt....
    Jelen esetben arra gondolok,láttunk már ocsmány képeket dslr-rel készítve,és fantasztikus képeket egy bridge,netán kompaktmasinával elkövetve......
    Naigen....a kreativitást nem veheted meg a fotósboltban.....
  • Blasta
    Melyik bolygón uralja az Olympus a kompakt/slr-like piacot?????
    A Pana még csakcsak, de az Oly
  • Blasta
    Nekem csak az EVF-fel van bajom, értelmetlen, fasság.
    A cserélhető obinak meg a megcélzott csoport részéről nem látom értelmét, de majd a piac eldönti.

Beszéltük a Dömével, hogy vagy kurvanagy bukta, vagy kurvanagy siker lesz ez a májkro cucc...
  • Timber
    Az csak a wishlist :D
  • DecenS
    csak ugrattalak nyugi :)

nem a 18-200-as obival 120e környékére taksált gépre idéztem be azt a sort, hanem hogy a végén már kezdted belelovalni magad, az adaptergyűrűs megoldásba, meg a cserélhető hotfilterekbe, IV/UV ezo-bio-öko fotózáshoz stb... :))

egyébiránt, nagyjából készpénznek vehető, hogy mire ez a cucc testet ölt, az ára messze túl lesz azon a határon, amit mi "reálisnak" tartunk.. hiszen fejlesztési költség, "újdonság varázsa"-árszorzó és egyebek. anyagigény ide vagy oda.
  • Timber
    Meg egy magyar cikk a M4/3rol
  • Timber
    De igen. De szerinted ezzel kit tudnanak meggyozni? Teged, engem, azokat akik alt. itt vannak ezen a forumon.

Viszont az egyszeru amerikai ele ha odaraksz egy DSLR-t egy obival es egy bridge-t ugyanannyiert... hidd el a DSLR-t fogja valasztani mert az felsobb kategoria. Hiaba tudna mind a ketto ugyanazt a kepminoseget meg ugyanazt a mindent. Egyszeruen jobbnak tunik egy ilyen gep azert mert jobban hajaz a profi gepekre.
  • Timber
    Ne mond nekem, hogy 120 kornyeken irrealis ez a gep egy 18-200as obival. Mar most kijonne 160 korul nem 4/3 rendszerre. Szoval egy kevesebb anyagigenyu Micro 4/3 rendszeres obi (aminek a lenyege pont az olcsobbsag) es egy ilyen Micro 4/3-os gep boven beleferhet a 100-120-ba. Jo oke... a Pana 18xosa csak 75e korul mozog.

De kivancsian varom, hogy milyen gepet es mennyiert fognak kidobni. Aztan nehogy meglepodes legyen...
  • DirtyGab3sz
    Láma kérdés következik!

Nem lenne egyszerűbb a bridge gépeket abba az irányba terelni,hogy az érzékelők méretén,minőségén,és a beépített objektív minőségén javítanak?
    Pénzben sem lenne drágább,mint ez az ötlet szerintem....
  • DecenS
    "... es nagy mellei is legyenek es jol fozzon es takaritson es az ágyban pedig fantasztikus legyen es maradjon mindig 18 eves ... :D"
  • Timber
    Kivetelesen egyetertek veled. Szemely szerint orulok is neki. Ha elfogadhato aron lesz akkor ez pl. egy kivalo alternativa azoknak akik 80-90 korul akarnak gepet venni de nem korom meretu erzekelovel. Valoban egy bridge jobb lenne ilyen felepitessel de ha kiadnak ehez a gephez egy 18-250es (azaz 36-500) obit akkor maris jol tokon vannak rugva a 18x zoomos ultrakompaktok, hiszen ha ezt kepes az oly/pana olyan aron adni mint egy 18x UZ bridge akkor 90%, hogy az emberek azt veszik meg. En is ugy erzem, hogy ez a rendszer egy tokeletes egyvelege lesz a koNpakt es a DSLR gepeknek.

Teljesen megertem az Oly-t ezert a lepeseert. A 4/3 szerintem mar egyre kevesbe tud labdaba rugni a DSLR piacon, meg a beleposzinten is a 'gyengebb' kepminoseg miatt. Epp ezert megteremtenek maguknak egy uj szegmenst, a cserelheto objektives koNpaktot. Es ott jo darabig egyedulalloak lesznek. A kerdes, hogy mekkora igeny van egy ilyen rendszerre. Szerintem van. Nem is kicsi.

Emelle ha hozzavesszuk, hogy az M4/3 kepes mindenfele obit fogadni a megfelelo atalakitoval... szerintem nem egy embernek lehet ez egy esetleges alternativa. Ha meg beleraknak, hogy cserelheto a hotfilter (lasd Sigma DSLR) akkor az infra/astro/UV fotozasban az egyik legjobb gep lehetne.
  • G_ArchAngel #37001
    szoval kapunk hasznalhato erzekelovel ellatott, hangtalan, kompakt meretu gepeket, aminek a vakupapucsaba akar optikai keresot tehetunk, raadasul mukodni fog az f/2-es Zuiko zoomokkal?

ennek tenyleg bukta szaga van, foleg attol a ket gyartotol, akik uraljak a kompakt/slr-like piacot?:-)
  • Blasta
    Minden gyártónak vannak szarszemét objektívjei, amik occsók, gyatrák, de a feladatukat ellátják
  • DirtyGab3sz
    Ez nem biztos......
    Az alapobik olcsó szarok álltalában(nem mindíg), a jobbfajta obikat pedig úgyis a nagy gyártók dobják piacra

(vagy kurvára naiv vagyok....)
  • Blasta
    "Ha jól csinálják eléggé megkavarhatja a belépő tükrösök világát amúgy"

Szvsz nem lesz csoda. Az Oly és a Pana eddig sem volt komoly résztvevő, ezután sem nagyon valószínű.

Ha a két nagy csinálta volna, még lenne benne ráció, de így?
    Nekem nem tecc, az tuti, bukta gyanús, meglássuk :)
  • Lateralus
    A cserélhető obira azért van szükség, hogy a gyártó még többet keressen.
    Szinte evidens lesz, hogy aki belépett a Micro FT rendszerbe és vesz hozzá egy-két objektívet, az a sima FT felé lép majd szívesebben és nem mondjuk a Nikon F irányába. Minden MFT tulaj az Oly/Pana számára potenciális DSLR vásárló.

Ha jól csinálják eléggé megkavarhatja a belépő tükrösök világát amúgy. A kompaktról váltók éppen a méret és az ár miatt ódzkodnak. Kisebb vázakat, kisebb objektíveket még olcsóbban lehet előállítani és marad az élőkép+videó is, közel APS-C képminőséggel. Ha okosak, ez egyben a bridge gépek halálát is jelentheti és a többi gyártónak is át kell gondolnia a belépő tükröseit. Mivel mondjuk Canon-Nikon szempontból egyelőre nem ilyen könnyen kivitelezhető hasonló ellen-rendszer, ezért ez részükről inkább komolyabb árcsökkenést jelenthet. Mivel foghatná meg mondjuk egy Nikon D60x a kompaktról váltókat, ha egy Oly M-430 (csak kitalált név!) kompakt méretet és szolgáltatásokat kínál DSLR képminőséggel?

Persze lehet belőle nagy bukta is.
  • Blasta
    2-3 hónap és össze is vágjuk a legújabb műsorunkat a fototv-re :) ahol elég faján látható, mivan akkor ha kontrasztérzékelős AF-et tesznek egy DSLR-be és azt live view módban próbálják használni... -.-
  • Blasta
    Mennymá, az X6 *eciszép :))))

(de tényleg semmire nem jó a vagizáson kívül, akárcsak a Lexus RX, vagy az Infiniti FX35... magas sportkocsik)
  • Loál János #36994
    Jesz. Bár a Fuji szerintem elég nagyon lépett előre ebben az S100FS-sel (bár csak 5 percet próbálgattam, relatíve tök gyorsnak tűnt az AF), de még mindig fényévnyire van akár egy alap DSLR-től is. :-|
  • Loál János #36993
    Hája. Nemtom, azért ez elég merész mix az eddig is bátor Olympustól.

Kb. a BMW X6-oshoz tudnám hasonlítani. Hülyén néz ki, semmire sem jó igazán, de vannak (lesznek) gyíkok, akik veszik. :O)
  • Blasta
    Ja és a "remek" hatásfokkal működő kontrasztérzékelős AF-et is poNpás ötletnek tartom.
    Minden koNpaktos azért zokog, mert rég vége az eksönnek mire a masinája megtalálja az élességet...
  • Blasta
    Én is pont ezt írtam most, piacfüggő valóban.

A hozzá nem értőknek nyilván semmit nem jelent az átnézeti/evf kereső, ők már csak a 3"-os lcd-n történő komponálásban hisznek, ez a szabvány meg nyilván nekik készül.

Viszont akkor minek cserélhető az obi? Egy dilettáns nem cserélgeti az obikat, nem is vesz több obit, nincs rá szüksége, nem is tudja, milyet kell vennie, nem is érdekli, stb...
  • Loál János #36990
    Sry, ezt a piac dönti el.
    Maximum Te nem fogsz a sor elején állni kiabálva, hogy "Micro4/3-t akarok!!!!!!!4".
  • Loál János #36989
    Hm.
  • Blasta
    Az EVF kereső nekem nem tűnik kompromisszummentesnek, sőt, egy elég szar megoldásnak tartom.
    Basszus, cserélhető obis koNpakt, EVF-fel?
    Ráadásul milyen méretcsökkentéseket emlegetnek? 6mm-es obi átmérő csökkenés? Leteszem a hajam most azonnal.

Mi ez, ha nem egy ultranagy baromság????
  • Lateralus
    http://pixinfo.com/hirek/2008-08-05_271547

Angolul, részletesen:
    http://www.dpreview.com/news/0808/08080501microfourthirds.asp
  • Lateralus
    Az Oly/Pana bejelentette a Micro 3/4-es rendszert, ami félig kompatibilis a régebbi 3/4-gyel de még kisebb gépekkel és objektívekkel.
    Nem lesz tükörmechanika, szóval cserélhető objektíves, 3/4-es érzékelős, EVF-es kompaktok lesznek.
  • Loál János #36985
    Nem járok arra, úgyhogy várok. :O)
  • DirtyGab3sz
    Most megyek minnyá nyaralni...majd aug közepén....oks??Sürgős???gyere el gyöngyösre,megmutatom!:D:DVagy ha hajduszoboszlón jársz elviszem oda!Na?:D
  • Jano
    Gyöhet, htx.
  • DirtyGab3sz
    Én 4 éve egyiptomban vettem fillérekért egyszerhasználható kodak vízalattit...asszem 32 kockás volt...de lehet csak 27....az 10 méterig teljesen vízálló volt!Igaz nem búvárkodtam, csak snorrkellingeztem a vörös-tengerben!
    És csodaszép képeket csináltam vele!!Ha lesz kedvem,beszkennelek párat!!
  • Jano
    htx
    Van rá írva valami, hány méterig okés?
  • Tikal #36980
    kodak?
  • Flamer
    fz50 - 107.000HUF?
  • 30Dani
    Soroksári úti Tetkóban eldobható vízalatti 27 kockás cam.
  • Jano
    Úgymint?
  • 30Dani
    Vettem vízalatti gépt 299-é'!