48078
-
Lateralus #37175 -
Lateralus #37174 nyilván kamuz -
#37173 Midt takar a: megminden -
#37172 K200D + minden. -
#37171 Hohóóóóóó
Mit vetté Jánozs? -
#37170 Grat! -
#37169 [VÉGRE DSLR-ES LETT] -
G_ArchAngel #37168 -
#37167 Jobb fotóssá válni fix obikkal -
Lateralus #37166 Simán megcsinálják.
Róluk hiszem el legelőször :) -
Lateralus #37165 Amúgy a D700 keresője nem sokkal jobb. Csak néhány dologban.
-folyamatos ISO kijelzés (5D-nél csak a beállítás alatt látható)
-informatívabb mattüveg jelzések
-lamellás betekintő nyílás fedő
Nem világosabb, nem élesebb és elhanyagolhatóan nagyobb (0,2%). 5D-ben meg cserélhető a mattüveg (bár abból a segédrécsosra a Nikonnál nincs is szükség, mert simán bekapcsolható menüből, oszt odavilágíttya.
-
#37164 Szerintem meg elvárható húzás tőlük :) -
#37163 Igy van, erre utaltam én is, hogy gyakorlatilag a nikon csak anyagi megfontolásból csinálja ezt a grip-függő sorozatfelvételt, hogy többen vegyék a méregdrága markolatukat.
Canonban nagyot csalódnék, ha ilyen lépésre szánná el magát. -
Lateralus #37162 Szoftveres korlát a Nikon D700 5 fps-es limitje. Ha gyorsabban nyomogatod a gombot, simán lövöldözhetsz 5 fps fölött, markolat nélkül. Sorozat módban lehetetlen, csak markolattal. -
Lateralus #37161 de ott csak F-bajonettre fejlesztett Zeissekről van szó, nem Leica "rebranded" Canon DSLR-ekről. Vagy rosszul értelmezem? Ez nem ugyanazt jelentené mint a Panasinickal: Leicára címkézett Canon vázakat? -
G_ArchAngel #37160 sajnos ez igaz lehet, ha az is, amire Dani hivta fel a figyelmet, mivel ez egy nyomos ok lehet arra, hogy nem novekszik a kereso... -
#37159 "Pop up flash"
Ez meg már akkora ciki lenne, hogy na :))) -
#37158 " 6-8 fps - depending on grip "
?????????? Ez milyen gáz már?
A Nikonnál sincs semmi értelme "pusztán" anyagilag érthető ez a hozzáállás.
Mivel ez a fícsör egyedül a régi analóg vázaknál volt okés, amikor is még a gripben volt egy erősebb motor, de mostanság erről már szó nincs.
Remélem a canon nem áll be ebbe a sorba, ocsmány hozzáállás lenne.
De javítsatok ki ha tévednék. -
G_ArchAngel #37157 2008-hoz, Nikonhoz kepest minden az...:-)
regi 5D:
96% frame coverage
0.71x magnification
-
#37156 Kereső nem visszalépés? -
G_ArchAngel #37155 Nikon is osszeallt a Zeiss-szel, annyira talan nem lehetetlen ez sem... -
Lateralus #37154 Nem. Furcsa lenne. -
G_ArchAngel #37153 igen, 3 ev utan ez nagyon keves elorelepes lenne, de sajnos szerintem is ez varhato...
Errol hallottal/olvastal mar? -
Lateralus #37152 Hát ez az 5D MkII 3 év után nem lenne akkora nagy ugrás, mint lennie kéne. A D700-hoz képest ez nem sok. Így kénytelen lenne árban is jelentősen alálicitálni a Canon. Többnyire egyébként ezekről a fícsörökről olvasni.
50D-ben nem hiszek. Elég konzekvensen szokták tartani a másfél éves ciklust ebben a kategóriában. Szóval jövő év eleje. -
G_ArchAngel #37151 Nem biztos, hogy pletyka, mivel nem tunik akkora csodanak egyik vaz sem:
Canon 5D Mark II
- 16.7 Megapixel FF sensor
- Single Digic III Processor
- ISO 100-3200 (Low: 50 + High 6400)
- 6-8 fps - depending on grip
- 3" High Resolution OLED LCD
- will accept EF Lenses, not EF-S
- 11 point AF
- 35 Zone Metering
- Viewfinder: 96 percent coverage .72 magnification
- Pop up flash
- New Lithium Ion Battery
- Weather Sealing slightly better than 40D
Canon 50D
- 12.2 Megapixel APS-C sensor
- Single Digic III Processor
- ISO 100-3200 (High 6400)
- 6-8 fps depending on grip
- 3" High Resolution OLED LCD
- Will accept EF and EF-S Lenses
- 11 point AF
- 35 Zone metering
- Viewfinder: 100 percent coverage .95 magnification
- Pop up flash
- New Lithium Ion Battery
- Weather sealing slightly better than 40D
Lenses:
EF 24-70mm f/2.8L IS
EF-S 18-200mm f/3.5-6.3 IS -
Lateralus #37150 Jó cikk a Newsweek olimpiai fotósának élményeiről, felszereléséről, fogásairól. -
Lateralus #37149 Pano -
#37148 csak verfrissiti :) -
#37147 -
#37146 Tinber felszámolja az obiparkját, kérdezem. -
G_ArchAngel #37145 van durvabb otletem az objektivek meleg helyen tartasara, de ahhoz sok sikosito kell - en ezert szeretem a kicsi fixeket, de ha Te termeszetfotozni akarsz, akkor nem irigyellek... -
#37144 Correct. -
#37143 k thx, akkor nem aggódok [annyira] :D -
#37142 Ha sátorban lesz, azon belül táskában, biztos hogy nem fog olyan gyorsan hőmérsékletet változtatni hogy párásodjon. -
#37141 Nem vagyok egy nagy sátorozó, de korán reggel elég hideg szokott lenni szerintem (persze ez attól is függ hol lesztek helyileg és éppen milyen az időjárás), és bizony akkor lecsapódhat pára kívül is, belül is. Szerintem ilyenkor valami melegebb helyre (pl kezed :D) kell tenni a gépet, és megvárni amíg felmelegszik valamelyest. De úgyis jön majd egy nálam okosabb természetjáró fotós :) -
G_ArchAngel #37140 nyomd tele olyan paraszivo kis zacskokkal, ami a ciposdobozokban is van:-) -
#37139 Mire figyeljek oda ha sátorozni viszem a gépet? a táskája 'időjárás álló', beázni nem fog ezt már többször sikerült tesztelnem. ^^ De mennyire kell félni attól hogy hajnalban lecsapódik rajta nedvesség, vagy ilyesmi? -
G_ArchAngel #37138 Atyadnak igaza van, de az Olympus es Pentax sem annyira rossz...
En az 1000D, D60, K200D kozul valasztanek, ha tehetnem:-) -
#37137 Nekem Pentax kákéccázdém van......
pofás kis szerkezet,baromi jól kezelhető,szigetelt a váza(nekem fontos,ha ralin fotózok),a régi manuális obik kompatibilisek,a "zöldgomb" príma koncepció,és nem csinál épp rossz képeket...ha igen, akkor én baxtam el valamit!
Nézd meg a kéépeim..ott van a flickr címem az aláírásomban(hamég nem tűnt volna fel....) -
#37136 A D40 felejtős....akkor inkább a D60 hamár mindenképpen Nikont akarsz.....
Nem sokkal több zsébe fáj!