Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
thank you for helping us help you help us all
asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Ahogy olvastam teszteket a sigmanal valamivel jobban kezelik a CA-t, de azt egyszeruen lehet korrigalni. Mindent összevetve viszont a tokina-t hozzák jobbnak kepminossegben és felepitesben is. Meg Dani is jókat írt róla ide régebben. 😊
De csak min 2 honap mulva lesz ez aktuális, addig meg rágódok rajta enis. 😄
asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
http://gaborszantai.co.uk/
Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!
http://gaborszantai.co.uk/
"1 nap mulva kiderul, hogy nalam landol-e vagy ..."
Hmm, én akkor tippelek is. <#hehe>#hehe>
eBay teljesen jo, csak arra kell figyelni hogy kozel száz százalékos legyn az elado feedbackje, ha powerseller akkor még jobb...én nem rég rendeltem egy telét angliábol, minden rendben ment. Mondjuk a hongkongi meg usa árak lennének a legjobbak de onnan még nem mertem rendelni, vám miatt, de elméletileg az eladok ezt is megoldják, és még az sincs 😊 más boltokat nem ismerek 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Amúgy az ilyen gyér fényerejû telékkel sajna ez a szitu
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
http://www.flickr.com/photos/bubue/
hajajjj nehez az elet! 😄
Szóval még az élesség is totál változó...
Egyébként ha csak a color profile lenne... Ehhez vedd még hozzá, hogy ahány gép/monitor, annyi féle kontraszt és színeltolódás (nem kalibrált monitorok). Netre felrakott képeimet megnéztem több haverom gépén is, mindegyiken totálisan más volt a képek színvilága / látható dinamika tartománya mint amit én otthon belõttem :S
Ezt a color profile dolgot meg azthiszem egy eletre megutaltam/megtanultam. 😄 Tanulság: ezentul nem küldök senkinek kepeket, megmondom mindenkinek hogy jojjenek fel hozzam, es nezzek meg itt, mert akkor ugy neznek ki a kepek ahogy ki kéne nézniük.
Pontosan, errõl volt már itt szó tavaly, a legtöbb böngészõ (nos, legalábbis az IE és FF tuti) sRGB-ben nyitja meg a képeket. Erre akkor jötttem rá amikor feltûnt hogy furcsa az ide belinkelt képeim színvilága 😊
Ha megtalálom a cikket majd belinkelem...
Ha pedig mutogatni ismerosoknek stb, akkor inkabb srgb? 😛
(mert akkor a fenykepezogepen eleve srgb-re allitom be és megsporolok csomo konvertalgatast.. 😛
baloldali kép photoshopbol, a jobboldali kép meg irfanview bõl van, ugyanarról a file ról, modositas nelkul. Az addig okké hogy a szinek nem stimmelnek, mert gondolom az iview mas color profilt hasznal, de mitõl zajosabb az iview képe? :S
gépebn adobeRGB-vel keszülnek a kepek, így ps ben stimmelnek is a szinek ha ott szerkesztem, de iviewben meg olyan mintha nem pervollal mosták volna. 😞
http://www.bulihely.com
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Vannak ezek a hideg szinvilagu eros kontrasztu felig deszaturalt de megis nehol tulszaturalt kepek. Peldaul vagy ez illetve vagy de akar 😄 ...
Nem tunnek HDR-nek de megis olyan fura a szinvilaguk. Lattam mar ilyet portreban is (csak azt most nem talalom 😄) es fogalmam sincs hogy lehetne ezt az effektet osszehozni.
Utánaolvasva csak annyit találtam, hogy ha a sorban lévõ képek közül csak 1-1t törlünk, akkor az 'ottmaradó' file töredékek, ilyenek miatt lassulhat a kártya, de mi a különbség a delete all és a format közt?