Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mozogni kell 😊)))

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

30Dani
Az a Sigma úgy rémlik megkapta valamelyik év obija díjat, ennek ellenére ahol összehasonlítható volt, ott a Tokina rendre jobbnak bizonyult. Ha kell a 10mm, akkor nincs min gondolkodni.

thank you for helping us help you help us all

hat, ugylatszik mas teszteket olvastunk 😊 en spec pixinfon szornyulkodtem el a tokinarol nagyonnagyon,aztan sigma fotok egesz turhetoek voltak.. afole nekem is egy 35/2, meg majd egy 85/1.8 mert portrezni ugyebar kell 😊

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

The Garrett
Nemtudom milyen minoseg, de van 1 fotolabor gomb itt az SG-n a felso menusorban. 😊 csinalnak 30x90 cm -s kepet is.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
mondjuk az is lehet hogy eloszor a 35/2 -t veszem, és kiprobalom milyen az élet zoom nélkül... 😛 Legalabb megtanulnek odafigyelni a komponalasra ^^

The Garrett
szimpatikusabb a 12-24 tartomany mint a 10-20. Meg a fix F4 is hasznosabb mint a 4-5.6(bár fölé 35/2 -t szeretnék majd, ugyhogy gyenge feny mellett valoszinuleg ugyis azt hasznalnam...)
Ahogy olvastam teszteket a sigmanal valamivel jobban kezelik a CA-t, de azt egyszeruen lehet korrigalni. Mindent összevetve viszont a tokina-t hozzák jobbnak kepminossegben és felepitesben is. Meg Dani is jókat írt róla ide régebben. 😊

De csak min 2 honap mulva lesz ez aktuális, addig meg rágódok rajta enis. 😄

miert pont tokina? en pont egy stigma 10-20on agyalok ...

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Timber
Hat ez vegul nem lett az enyem 😄 100 fontig mentem el... na de 158-ert mar tul sok nekem... majd legkozelebb 😛

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber
egy nagy baj van veluk. Canon/Nikon only 😄

sose

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Nekem is lenne egy kérdésem: Panot hol érdemes printelni Budapesten? A standard méretre gondolok (asszem 30x90?) + kereteztetni is szeretném. Tudtok ajánlani vmi jó labort?

30Dani
Áfás számlát nem fog adni, amúgy nem panaszkodnak rá. Angel vásárolt tõle már szerintem, mikor még tmfoto volt.

The Garrett
fotopest-rol rendelt már valaki? Indexen jokat irnak roluk, az áraik is elég korrektek, lehet közelebb van az a tokina12-24 mint gondoltam =))

Ebben 100%-ig igazad van mi is így csináljuk, hogy megnézzük miénél több helyen azaz ahogy Te mondod és ha éppen valami bolt adja el akkor felhívjuk de mi fõleg németoból szoktunk venni különbözõ árucikket és eddig csak 1Xer volt, h apukám vett egy öltönyt vagy pontosan már nem emlékeszem de 2 mérettel kisbbet küldtek....😊

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

Timber
Szerintem a UK eladokkal sincs gond. Erdemes mindig tobb oldalt nezni (ebay.co.uk, ebay.com, ebay.de, ebay.at ... en ezeket szoktam 😄) mert neha mast is megtalal a kereso 😄 Mostanaban meg hozza szoktam rakni az ebay.ca-t is 😄

Timber
nehogymar nem gyartjak PK bajonettel is....

Timber
a franc, hogy mindig elrontjak a meglepetest ^.^

makrózni a Tûzföldet?

http://gaborszantai.co.uk/

The Garrett
😄DDDD 1-2 atalakito és sima.

GregSB
Szurkolunk 😊

"1 nap mulva kiderul, hogy nalam landol-e vagy ..."

Hmm, én akkor tippelek is. <#hehe>

Tikal
pl?

eBay teljesen jo, csak arra kell figyelni hogy kozel száz százalékos legyn az elado feedbackje, ha powerseller akkor még jobb...én nem rég rendeltem egy telét angliábol, minden rendben ment. Mondjuk a hongkongi meg usa árak lennének a legjobbak de onnan még nem mertem rendelni, vám miatt, de elméletileg az eladok ezt is megoldják, és még az sincs 😊 más boltokat nem ismerek 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Timber
amugy meg szurkoljatok mert razizzentem egy obira nagyon 😄 1 nap mulva kiderul, hogy nalam landol-e vagy szomoruan kell bucsut intenem neki 😄 (nem mondom meg mirol van szo csak ha mar nalam van es tenyleg olyan jo mint amilyen a hire 😄 😄 😄)

Timber
Ha kell adaptR-nek meg tudom adni az elerhetoseget es akkor off-vatera le tudjatok rendezni a dolgot.

Blasta
Pont a súly stabilizálja.
Amúgy az ilyen gyér fényerejû telékkel sajna ez a szitu

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Nem tudom, hogy a lapuló pentaxosok hogy vannak vele, de a most megszerzett tamron 70-300-al elég nagy kihívást okoz a rezzenésmentes fotózás, van egy icipici súlya a cuccnak 😊))

Garf
tudtok olyan helyet mondani nekem, ahol rendelés nélkül lehetne a jövöhéten vennem M42-es átalakítót pentaxra?

http://www.flickr.com/photos/bubue/

The Garrett
igen, es megtovább gondolva, lehet hogy az én monitorom nincs jol kalibrálva 😄 ugy meg plane mashogy latja mindenki a kepeket.

hajajjj nehez az elet! 😄

GregSB
Ja meg az élesség is. Volt egy képem amin kicsit túlzásba vittem az USM-et, egy haverom monitora viszont annyira lágy képet adott hogy még az agyon USM-ezett kép is majd lefolyt róla 😄

Szóval még az élesség is totál változó...

GregSB
Nem egy nagy érvágás átkonvertálni sRGB-be a képeket mielõtt elküldöd valakinek 😉

Egyébként ha csak a color profile lenne... Ehhez vedd még hozzá, hogy ahány gép/monitor, annyi féle kontraszt és színeltolódás (nem kalibrált monitorok). Netre felrakott képeimet megnéztem több haverom gépén is, mindegyiken totálisan más volt a képek színvilága / látható dinamika tartománya mint amit én otthon belõttem :S

The Garrett
jah a lightroom messze ver mindent 😄 kár hogy elegge instabil :C legalábbis nekem

Ezt a color profile dolgot meg azthiszem egy eletre megutaltam/megtanultam. 😄 Tanulság: ezentul nem küldök senkinek kepeket, megmondom mindenkinek hogy jojjenek fel hozzam, es nezzek meg itt, mert akkor ugy neznek ki a kepek ahogy ki kéne nézniük.

GregSB
"ezekszerint adobeRGB-t csak akkor erdemes hasznalni ha PSbõl egyböl nyomtatni is akarok? Ha pedig mutogatni ismerosoknek stb, akkor inkabb srgb? 😛"

Pontosan, errõl volt már itt szó tavaly, a legtöbb böngészõ (nos, legalábbis az IE és FF tuti) sRGB-ben nyitja meg a képeket. Erre akkor jötttem rá amikor feltûnt hogy furcsa az ide belinkelt képeim színvilága 😊

GregSB
Más algoritmus.. ahány program annyi féle 😊 Múltkor olvastam egy nagy összehasonlító cikket sample képekkel fûszerezve (linket sajnos nem találom :S), és ott a Lightroom nyert, abból jöttek ki a legjobb minõségû képek (legkevesebb zaj / legtöbb részlet / legjobb színek).

Ha megtalálom a cikket majd belinkelem...

The Garrett
most kiprobaltam hogy srgb profillal mentettem el a kepeket, így jól kezeli iview is. ezekszerint adobeRGB-t csak akkor erdemes hasznalni ha PSbõl egyböl nyomtatni is akarok?
Ha pedig mutogatni ismerosoknek stb, akkor inkabb srgb? 😛
(mert akkor a fenykepezogepen eleve srgb-re allitom be és megsporolok csomo konvertalgatast.. 😛

30Dani
Nyilván más algoritmust használ az átméretezéshez elõnézetben. PS-ben is a nem kerek értékeknél recés a kép, ilyenkor a zaj is megnõ. Windows képnézegetõ Vista alatt kifejezetten lágy képet rajzol. Magát a képet ez nem befolyásolja.

The Garrett
megneztem most a windows saját képnézegetõjével, + acdsee-t is feltettem és ott is jó a minosseg, ugyhogy az ivew monnyonle. :/

<#nemtudom> de engem is erdekelne

The Garrett
tudom hogy van ps topik is ,de szerintem itt hamarabb kapok választ:

baloldali kép photoshopbol, a jobboldali kép meg irfanview bõl van, ugyanarról a file ról, modositas nelkul. Az addig okké hogy a szinek nem stimmelnek, mert gondolom az iview mas color profilt hasznal, de mitõl zajosabb az iview képe? :S
gépebn adobeRGB-vel keszülnek a kepek, így ps ben stimmelnek is a szinek ha ott szerkesztem, de iviewben meg olyan mintha nem pervollal mosták volna. 😞

Laox
Iszonyú laikusan megfogalmazva (mivel többre én sem vagyok képes, csak hallottam), annyi a különbség, hogy formázást a legelsõ alkalommal kell használni, amikor berakod a kártyát a gépbe, mert akkor a gép a saját "szájízének" megfelelõen formázza le a kártyát. Ritka esetekben elõfordul olyan is, hogy amíg nem formázod le abban a konkrét gépben a kártyát, amiben használni akarod, be sem olvassa. Utána már lehet nyugodtan a törléssel is üríteni, semmi különbség nincs köztük.

http://www.bulihely.com

Ha a ps-es dologra gondolsz, az annyi, hogy a pipettával kijelölt színt fogja kijelölni a képen. Ennek az érzékenységét egy csúszkával tudod állítani 0-200-ig. Jól jön olyan képeknék, ahol például ff és egy másik színû képet szeretnél kreálni.

Van egy rakás ilyen jellegû ps plugin, gugli biztos segíteni fog 😊

Sephirot T
Lenne egy kérdésem
Ezek a külföldi üzletek mennyire megbízhatóak?

Blasta
Én formázni szokom, abból még nem volt baj sose

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Timber
Masik huje kerdes (es lehet ez valasz az elsore is? 😄): Mi az a color selection vagy selective color es hogy mukodik? 😄

Timber
az egyik torli az osszes kepet kiveve azokat amelyeket lockoltad a masik formazza a kartyat azaz torol rola minden adatot. Utobbit hasznald szerintem kiveve mikor meg akarsz tartani par kepet vagy mas adat is a kartyan. IMHO!

Timber
most akkor jojjon egy lammer kerdes 😄
Vannak ezek a hideg szinvilagu eros kontrasztu felig deszaturalt de megis nehol tulszaturalt kepek. Peldaul vagy ez illetve vagy de akar 😄 ...
Nem tunnek HDR-nek de megis olyan fura a szinvilaguk. Lattam mar ilyet portreban is (csak azt most nem talalom 😄) es fogalmam sincs hogy lehetne ezt az effektet osszehozni.

The Garrett
Lehet teljesen felesleges kérdés, de ma felvetõdött és én nem tudtam melyik a helyesebb: A memoriakartyat 'delete all' vagy 'format memory card' -al érdemes üríteni? (a kartya a fenykepezogepben van ofc, és a parancsok is a gép menüjébõl, nem pc -n)

Utánaolvasva csak annyit találtam, hogy ha a sorban lévõ képek közül csak 1-1t törlünk, akkor az 'ottmaradó' file töredékek, ilyenek miatt lassulhat a kártya, de mi a különbség a delete all és a format közt?

Timber
en kerlek szepen egy zsido-kommunista-cigany-muszlim vagyok! ^.^

Döntsd már el, hogy zsidó vagy vagy sváb, esetleg ruszin? 😄DD

Timber
ketlem, hogy az uknagyapam magyarul beszelt volna 😄 sokkal inkabb heberul, szlovakul vagy nemetul 😄 Amugy nezd meg az 1800as evek vegi fotografiakat... csupa vizualis szemet! 😄