Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Ófákk, most esik le, túlpihented magad má megin <#idiota><#smile><#vigyor3>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
f2.8-4.5, sry

Blasta
tudtommal a 17-70 macro 2.8-4 fényerejû volt mindig is

30Dani
Újpesti Gyermek és Ifjúsági Ház fotóbörze 2008. február 10. 9-13 óra

Ferencvárosi Mûvház asszem:
2008 március 02.
2008 június 08.
2008 október 19.
2008 december 14.

thank you for helping us help you help us all

Laox
Én a helyedben ebay-rõl rendelnék obit féláron az ittenihez képest 😊

http://www.bulihely.com

Szóval inkább Sigma. Köszönöm. Azér törekszem, h tudjak dönteni. A fotobörzén szeretnék venni 1-2 apróságot, bár gondolom oda géppel együtt kellene menni kipróbálni a dolgokat. Egyébként a februári fotóbörzén kívül szokott máskor is lenni ilyesmi?

miért, van már -2.8-tól is?

Blasta
Mellesleg miért nincs egy Samsung-os se?
Kollega tesztelte a GX10-et is és annak legalább nincs olyan okádás menüje mint a K10D-nek, csak randa a felirat az elején, dehát istenem 😄
Azis ugyan azt tudja mint a K10D 😊

Blasta
LÁL 😄

30Dani
Én nem tudok segíteni, a sok Pentaxos meg lapul 😄

Blasta
Annak a sigmának nincs rossz rajza, plusz 2.8-tól indul.

Pentax K10D kit DA 16-45mm 219000 Ft összeállításra gondoltam, v e helyett a 17-70 macróképes S obi? Mármint Ti jobban ráláttok mint én. Nekem csak 1 Fuji 6500-am van most. Errõl váltanék.

a 16-50-et kiemelték, h jobb mint a kitobi. Csak nekem ebbe még vakut is bele kéne építenem. Emiatt vakaróztam.

Laox
A k10d jobb, mint a 350d. Gondolom a sigma obi is jobb, mint a kitobjektív.

Köszönöm, mostmár sokkal jobb~

Laox
Undok vagy :-))

30Dani
350D-t én se tennék fel K10D-re.

Hali! Tanácsot szertnék kérni. K10D 16-50 obival, vagy 17-70Sigmával érdemesebb. Gondolom a 350D-t senki nem tanácsolná. Még most próbálgatok fotózni. Belenyúlnék rendezvény, parti+természetfotóba. 220k-nál nem tudnék többet rászánni. +mikor kellene ezt elkövetni, mer gondolm május, június környékén mennek lejebb az árak. Más gép is érdekelne, de ezt néztem ár-érték arányban jónak. V olcsó használt váz+ jó obi?

Timber
En a 350Dvel kozgyuruztem joparszor... ment is be por nem is egyszer... de jobban biztam ket fujasban a rocket-blowerrel mint barmilyen dust removal featureben. A K10D-ben van dust removal amit szoktam is hasznalni, de igazan ott is rocket-blower ami meggyozoen leszedi a koszt. Szoval szerintem ha szerez egy rocketet es tudja hordani magaval akkor nem fogja olyan nagyon erezni a hianyat.

D80 jo valasztas es nemsokara meg baratibb lesz az ara, szoval hajra 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

LÁL

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Blasta

Blasta
Hja, ha nem célod sok obit használni, ha nem munkára kell a gép, ha nem akarsz közgyûrûzni akkor nem fogod nagyon érezni a hiányát.
Ellenkezõ esetben de 😄

GregSB
Ha csak a portalanító miatt vacilálsz akkor én azt mondom nyugodtan vedd meg a D80-at, mint írtam elõbb nem akkora hátrány hogy nincsen benne.

Pixinfos nagy anti-dust teszt

JINgLES
a PMA bejelenteseket mindenkep megvarom, de ha a 450d kitobival kb 900 euro lesz, akkor a d80 utod elvileg megdragabb.az anyagi keszleteim pedig szukosek 😄

Név:Bőrház Titusz Foglalkozás:Dzsiudzsicu sütőversenyen mérnöktag Háziállat:lópolip

Timber
ilyen idoben... csodalod? Es meg a WOW accom is lejart... 😄

Dzsini
de unatkoztok így vasárnap délben...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Blasta
Ojat akar most 😄

Timber
A dust removal az a Pentaxban is csak marketing. Ne akard mar megmondani, hogy en mit gondolok es foleg azt ne, hogy miert. Raadasul a 😄 jelenteset is megtanulhatnad mar...

GregSB
Egyébként halkan megjegyzem, hogy több oldal is tesztelte mér ezeket a portalanítókat, és egyik megoldás sem szerepelt valami fényesen. Egyedül az Olympusé ért valamit, de az se volt csodákra képes. Szal szerintem a D80-al se jársz rosszul, bár nincs benne portalanító de a szenzorja valamilyen portaszító réteggel van bevonva. Állítólag mûködik, az indexes D80 topic lakói legalábbis elégedettek vele - szerintük jóval kevésbé porosodik mint a D70/s. Nameg ha most frissítik olcsóbban is tudsz majd hozzájutni mint az újhoz.

GregSB
Jövõhéten lesznek Nikon bejelentések, szerintem frissítik a D80-at és kap portalanítót. Persze nem fog azonnal boltokba kerülni, de érdemes mostmár kivárni azt a pár hetet...

ez igaz, a tolózoomos obik pumpálnak, csak az a baj, hogy nem csak le, hanem, be is fújják a port😊

30Dani
Bármelyik EOS 100-400-al pl 😊

nekem meg attól van ki a tököm, hogy számodra minden "csak marketing", "agresszív marketing", "megtévesztõ marketing", "stb marketing", ami nem Pentax és nem az ízlésednek megfelelõ...

Timber
Allitolag a Canon 500D-ben lesz 😄 Komolyan kezdem azt hinni, hogy menstrualsz 😄

Timber
Kihuzat + fordito + Takumar 28 FTW! 😄

Mondom, hogy jo ha van de az a legbiztosabb ha van az embernel egy kortepumpa (vagy Giotto's Rocket 😄)... azt egyik gepbe epitett rendszer se ubereli. Es gyakran a gepben levo dust removal az nagyon nem 100%-os eredmenyt ad (K10D eseten legalabb is, de 400D felhasznalotol is hasonlot hallottam).

mondanál egy gépet beépített körtepumpával...?

Timber
es mondanal egy gepet amibe beepitett nedvestisztitos rendszer van-e? Itt most a gepbe beepitett ultrahangos meg ccd rezgetos rendszerekrol van szo. L2R!

Blasta
Azé mondod, mert nem makróztál még végig egy napot közgyûrûkkel!!!! 😄😄😄

Én szük rekesszel makróztam, cserélgettem a gyûrûket, aztán otthon szerkesztésnél fél óra ment el egyetlen kép pormentesitésére! 😉

Szal inkább legyen mint ne, ezen nem érdemes spórolni sztem...

aha, és marketingbõl az összes szervíz nedvestisztítást alkalmaz, ha a légbefúvás nem segít...

ami rátapadt, vagy nedves szennyezõdés volt, azt hogy fújod le?

Timber
erzekelotisztito rendszer = kortepumpa 😄 A tobbi csak marketing 😛

Nekem a K10D-bol nem hianyozna ha nem lenne. De mindenkepp hasznos ha van egy szosz zavaro helyen akkor jol jon, de ha van nalad egy kortepumpa akkor nincs az a dust removal rendszer ami versenyezne vele 😄

JINgLES
erzekelotisztito rendszer mennyire fontos?mert most tervezek venni egy d80-at, es talan ez az egy dolog ami hianyozna belole.Tamron AF 17-50mm f/2.8 obit neztem ki hozza.errol mi a velemenyetek?

Név:Bőrház Titusz Foglalkozás:Dzsiudzsicu sütőversenyen mérnöktag Háziállat:lópolip

Timber
Nem tudom. Miert nem jonnek be nekem a szoke csinibabak, mikor masnak igen... Miert nem rajongok a fociert es miert tojok magasrol a Forma 1-re? 😄 Szerintem Manfrotto es Giotto's kozott csak annyi a kulonbseg, hogy kinek melyik tetszik jobban.

Timber
Nem feltetlenul... mivel nem csak magukat a pixeleket tarolja le a kep. DNG az asszem tomoritetlen es ott is csak nagyon hasonloak a filemeretek. De nagyjabol hivhatjuk oket tomoritetlennek (mert a vesztesegmentes tomoriteses az hosszabb es tovabb tart leirni 😄)

Tikal
hát de most miért? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
veszteségmentesen tömörített (de van, ahol tömörítetlen).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

HDR akartam csinálni de sajnos valami nem jó mert rawba nem mentette el csak jpg be 2x-er is?S ez mitõl lehet?

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

30Dani
Ha a RAW tömörítetlen lenne, akkor minden kép egyforma mérettel bírna.

Timber
Akkor bongeszd vegig a konyvtarat ahova mentetted a kepeket es keres CR2 vagy CRW fileokat (ha jol emlekszem 😄) Feldolgozasukhoz probald az Adobe Lightroom-ot, ha HDRi-t akarsz csinalni belole akkor a Dynamic-Photo HDR progit ajanlom vagy a Photomatixot.

Timber
Masodik kerdesedre a valasz:
A RAW az tomoritetlen formatum. Sot feldolgozatlan is. Elvileg az nagyjabol egy az egyben a szenzorbol kiszedett adat (egy minimalis feldolgozason azert atesik). De se feheregyensuly, se elesites, se zajszures... semmi. Persze a legfontosabb tulajdonsaga, hogy csatornankent 12 (vagy 14) biten tarolja a szineket. Ez a JPG 8 bites tarolasahoz kepest 512x tobb szin(arnyalat) (JPEG 256 arnyalat/csatorna=osszesen 16'777'216 szin vs RAW 2048 arnyalat/csatorna=osszesen 8'589'934'592 szin).

Ennek koszonheto, hogy a RAW file sokkal nagyobb dinamikaval is rendelkezik mint a JPG. HDRi egyik alapja 😄 De az mar mas teszta...