48078
-
#37336 "szutyhadék"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
De amúgy tökigaz, lószarra sem jó az enyém sem.
(az meg már szinte a LOÁL tetőfoka, hogy a telómon az előlapi kis plexi hol repedjen be fél centi hosszan? Na hol? Igen, egész pontosan a kamera előtt. SEHOL MÁSHOL, de tényleg sehol nincs repedés, nem fut végig a plexin, egyszerűen a kamera lencséje előtt megrepedt, hogy azt a fostaligát már tényleg semmire ne lehessen használni :D De azé köszönöm az aggódást, jól vagyok :D) -
#37335 sőt, a business telefonokból a kamera nélküli változat még drágább is szokott lenni (vannak olyan helyek, ahova nem lehet kamerás telefont bevinni (ipari kémkedés, stb.), ezt lehet - ezért drágább) -
DecenS #37334 én inkább fizetnék 5 rugóval többet, csak ne legyen benne kamera :D -
#37333 Én azért vettem másfél éve a kamerás telefonomat, mert tud np3-t lejátszani (bár voltaképpen az életben nem használtam még), és mert nem volt olyan verziója, amiben ne lett volna az a szutyhadék kamera, és került volna 5 rugóval kevesebbe. :-| -
#37332 "elég sok, de nem azért vettem"
Értem. De attól, hogy tele van b@szva milló fícsorrel, még nem szült semmi rosszat, nemde? ;)
Én pl. azért vettem 2,5 éve azt a telefont amim most van, mert okos volt, szép volt és tudott mp3-at lejátszani, ezáltal megspóroltam egy plusz kiadást és egyel kevesebb cucc húzza a zsebem. :)
Na szal érted, szvsz nem kell ezt a video fícsört túldramatizálni :) -
DecenS #37331 sebaj. ezekre úgyis alig állja meg a helyét ez az elnevezés :) -
#37330 Most látom, hogy kihagytam a mondatból az "emberek" szót. -
#37329 "De miért pont a videó????"
najó, tudjon fotózni is :DD
"Felsorolnád nekem hány funkció van a TELEFONODBAN?"
elég sok, de nem azért vettem mert 2 megapixeles vagy mert lejátszik 23 féle zene és videóformátumot, hanem hogy tudjak rajta telefonálni és sms-t írni :) -
#37328 hihető! -
G_ArchAngel #37327 csajod? -
#37326 Milyen jó látvány lenne, ha pl. ilyen videózgatnának DSRL-el. -
#37325 "szvsz a videó maradjon meg a kiskompaktokban"
De miért pont a videó????
"sose szül semmi jót, ha oda nem illő funkciókkal tömnek egy masinát"
Felsorolnád nekem hány funkció van a TELEFONODBAN? -
#37324 szvsz a videó maradjon meg a kiskompaktokban és maximum a bridge gépekben, illetve nyilván az erre született kamerákban. sose szül semmi jót, ha oda nem illő funkciókkal tömnek egy masinát, a meglévők bővítése-tökélesítése helyett. csak ugye nagyobb réteget lehet megfogni egy olyan géppel ami videózni is tud, juhéj. -
G_ArchAngel #37323 http://www.chasejarvisandfriends.com/ - D90 -
G_ArchAngel #37322 Kozben ezt ki is egeszithetnem a Nikonos forumokrol idaig hallatszo sirassal, hogy az AF-t semmilyen lenyeges fejlesztes nem erintette...
De a video fontosabb egy DSLR-be, ofkoz'
mas:
"When I picked up my EOS 1 D Mark III and tried the same thing the results were not as convincing, the Mark IIIs are from my experience fast, but the EOS 50 D was noticeably faster."
Brutus Östling is a highly regarded Swedish nature photographer who has published many books:
http://www.brutusostling.se/
He was asked by Canon to try out the new 50D. His full report in Swedish:
http://www.tidningenfoto.se/Sites/Foto/Default____54487.aspx
-
#37321 Nem értek egyet ezzel.
Egyrészt hol van egy D90 egy Subarutól???
Másrészt meg mintha nem rohangálnának az UTCÁN STI imprezák 4zónás klímával, kék neonnal és Bose zenével... És még sorolhatnám.
Harmadrészt gyorsabb sebesség? Ezzel nem fogod meg a D90 vásárlói rétegét. Mitöbb én se nagyon használom ki egy 20D-ben az 5fps sorozatfelvételt. GPS+wifi-t meg simán tekinthetjük "haszontalan" fícsörnek, akár a videózást.
-
G_ArchAngel #37320 nezzuk mire lett volna eleg a HDI videora elpazarolt energia:
- gyorsabb sebesseg?
- GPS + wifi?
- kihajthato LCD?
- stb...
Vegulis tegyunk rallye Subaruba 4 zonas klimat, BOSE audiot, sminktukrot mindket oldalra, es akkor semmi szukseg a Peugeot 207-re... -
#37319 Milyen véget G, könyörgöm????
Mitől lesz akkor Neked vagy mondjuk nekem rosszabb? Mi nem lesz ugyan olyan mint volt? Miben leszünk lekorlátozva?
Ha jobban belegondolok, én pl. direkt örülök, hogy ha majd új vázat veszek valamikor a jövőben, akkor rögtön egy full HD videokamerám is lesz (vélhetően a canon addigra már megteszi ezt a lépését).
Milyen fasza már, nem kell még egy cuccra százezreket kidobnom, nem kell még 1 cuccot magammal hurcolásznom, töltenem az akksiját, venni hozzá a kiegészítőket...
És amikor a keresőbe nézek egy goNbnyomással eldönthetem, hogy ezt a témát álló vagy mozgóképen örökítem meg. Totál szar szitu tényleg... -
#37318 Én ezt nem fogom fel ilyen drasztikusan, sőt.
Marha nagy divat volt SAJNÁLKOZNI amiért a dslr-ek már nem csak a kiváltságos "profik" munkaeszközei, hanem a PLEBS is hozzájuk férhetett.
Okádtam ettől.
Akárcsak a "a Live View ROSSZ, értem?" hozzáállástól. (nem mintha nekem szükségem lenne ilyen fícsörre)
Most meg már egyenesen meghalt a dslr, amiért videózni is lehet vele?
Ugyanmár.
Pont így fasza, inkább a kompaktok haljanak ki, azok állnak a legtávolabb a klasszikus fényképezőgéptől.
Igen, a tükörreflextől elég távol esik a videózás, de ettől még nem hal ki az ég világon semmi.
Mivan akkor, ha a fater D90-nel videózza a kiskölkét? Ettől most rosszabb lett a világ? Mit érdekli az embereket, hogy ki mivel készíti a családi videóit?
Attól még AKI AKAR ugyan olyan remek fotókat készíthet ezekkel a gépekkel mint eddig. És csakis ez a lényeg.
Ufff
És jó reggelt for evriván :) -
DecenS #37317 azért a d90-re lehet, nem mondanám, hogy belépő szintű...
és azt sem feltétlenül osztom, hogy ez bárminek a végét is jelentené. egyszerűen csak újabb és újabb (jórészt felesleges) fícsörökkel lehet fenntartani a keresletet. a gyártók érdeke diktálja ezt, nem a felhasználóké.. ha ez nem így történne? na az lehet, hogy a dslr-ek végét jelentené, hiszen a lelkes vásárlók kevésbé lelkesen cserélgetnék a vázaikat, és jóval mérsékeltebb volna a gyártók bevétele.
szerintem. -
G_ArchAngel #37316 meg ugye jon meg a micro4/3, nah, abba kell a face detection-os HD video es Kertesz-Capa-Adams-HCB... elkezd forogni a sirjaban... -
#37315 mikor majd ezt nem egy belépőszintű dslr-el csinálja, hanem az 5D/1D utódjával (csak hogy canon vonalon maradjak), az jelenti a véget. -
#37314 + face detection -
G_ArchAngel #37313 "Movie capture at up to 1280 x 720 (720p) 24 fps with mono sound"
Elkepzekem, hogy lelkes apuka ket kezzel markolva a vazat, mereven bamulja a kijelzot es probalja kovetni az udvaron szaladgalo csemetejet
Azert ez mar a dslr-ek veget jelenti... -
G_ArchAngel #37312 Nikon 18-105VR -
G_ArchAngel #37311 Nikon D90 -
#37310 szeptember 6-17ig lesz.
(és volt egy féllábú hosszútávúszó is, valamint a 2 műlábbal rendelkező Pistorius is indulhatott, csak ő nem futotta meg a kvalifikációs időt) -
G_ArchAngel #37309 -
G_ArchAngel #37308 jo kerdes, amugy volt a "rendes" olimpian is olyan asztaliteniszezo holgy, akinek az egyik keze nem volt 100%-os... -
Lateralus #37307 Most van a para-változata, nem? :P -
G_ArchAngel #37306 hello, osszepakoltam az Olimpiara... -
G_ArchAngel #37305 Angliaban is pofatlanul draga:-(
nem tudom mit kepzel a Canon UK, de 1300$-t kicsit rosszul valtanak fontra... -
DecenS #37304 európának csak nyugati fele van... (legalábbis ami attól odább van, az nem lényeges) -
#37303 Európa nyugati fele......
Nekünk jópárunknak marad a nyáladzás..... -
#37302 Én azt kívánom, hogy a drága szülőanyád a karácsonyi vacsorát így tálalja a családodnak!
Szegény asszony gyereket várt, de sajna te jöttél, jobban járt volna ha sünt szül...... -
#37301 hát, Európa sokkal gazdagabb ország (látszik az EUR-USD árfolyamon), meg tudja fizetni így is.
( ) -
G_ArchAngel #37300 most hanytam miatta, megegyszer nem nyitom meg... -
Lateralus #37299 Ez akkor már megvolt mindenkinek, nem?
Canon 50D full mintaképek -
G_ArchAngel #37298 1300 USD = 1300 EUR
megint tokon lett rugva Europa... -
#37297 ezt az 1000D be kellett volna.... vagy a 10.000D-be majd....