48078
-
Lateralus #37376 Itt van az amerikai Canon vezetőjének interjúja. Középtájban erről is van szó. Ennél többet nem nagyon publikáltak tóla.
LINK -
#37375 Konkrétan? Eleddig sosem ebayeztem, csak vateráztam. -
#37374 Engem nem zavarna ha lenne benne video, persze emiatt nem fizetnék érte többet, de néha jól jöhet... a Live View is mindenkinek szurta a szemét, de már párszor hasznomra vált...nekem most is van egy kis Casio Exilim a táskámban, és csak videozásra használom, ha most ezt megkapnáma épben is, akkor nem kéne hordanom még egy gépet, pót aksit hozzá stb... -
#37373 Éva ért hozzá.. de hogyan csempészi ezt be USAbol? :) Vajon ÁFÁ-s számlát is tud adni, meg garanciát? Ezeket ugy megkérdezném, de ezért nem regisztrálok arra a szarra, lenne még mit tanulniuk az ebay-től... -
G_ArchAngel #37372 vki felsotitene?
Van Raw es sRaw - az sRaw hogy hasznalja az erzekelot?
pl. 50D eseteben 15mpixeles kep helyett 7mpixelest kapunk - ilyenkor a diodaknak csak a fele mukodik, vagy utolag tomorit egy szoftver? -
#37371 Mint itt a topicban szerintem mindenki, de ha tudnád hogy hány embernek konyult le a mosoly az arcáról akinek a kezébe adtam a D70-t, amikor megtudta hogy nem tud videót felvenni...
Igény az lesz rá a piacon tutira, 1 év és le fog csúszni ez a belépő kamerákba, lesz AF-el is , stb... -
G_ArchAngel #37370 ertem en, csak hasznosabbnak tartok egy jo AF-t, mint egy manualis videot... -
#37369 "D200 AF rendszeret megkapta az D80
D300 AF rendszerert nem kapta meg a D90"
Helló, kapcsold ki a read only módot :D (#37339)
D300 AF rendszere = D3 AF rendszere. Még szép hogy nem kapta meg.
(Az előző generációnál a D200 AF-je gagyibb volt a D2X-nél, ott azért kapta meg a D80)
Mondjuk az tény hogy belerakhatták volna legalább a D2X AF-jét... -
G_ArchAngel #37368 tuti, de D300 is esik rendesen...
monjuk London ezert jo: itt mindig talalsz olcsobbat mindenbol... -
#37367 Ez csak az újdonság varázsa, nyilván beáll a 40D árszintjére hamar. Ajánlom neki -
#37366 Pontosan.
Egy cserélhető obis HD videokamera hol is kezdődik? fél millánál kb?
Miért baj, ha ezt immár egy majdnem belépő dslr-rel is elérhetjük, nemtom.
-
#37365 Akkor mindkettőnknek igaza van? :D
Itthon br. 360e a D300 váz, nem hiszem, hogy az 50D ennél drágábban jönne ki.
USA-ban is 1600$ a D300, és 1400$ az 50D.
-
G_ArchAngel #37364 50D - 1199£
D300 - 949£
ez durvan 70e HUF kulonbseg Anglia egyik legjobb - ha nem a legjobb - kereskedojenel (az uzletukben minden technobuzi elolvadna) -
#37363 Kérdésem nem a D90-re vonatkozott, pont leszarom a Nikonokat, hanem a "videózás DSRLR-el, nane"-jelenségre.
Adott egy jó felbontást és használható képfrissítést kínáló szenzor, elé meg szabadon választható jó minőségű stabilizált optikák, akkor miért ne? Azt meg nem lehet kijelenteni hogy az ilyen irányú fícsörök szívják el a szellemi tőkét a fókuszrendszer fejlesztése elől, mert nem tudhatjuk. -
#37362 "esetleg csatlakoztatható külső DVD/BluRay felvevő"
Ugyan kérlek. :)
Wifi-n webszerverre/notebookra töltik majd fel egyből a videókat :D
(és természetesen lesz "youtube" felbontású mód is, ami egyből oda tölti a mókás felvételeket :D:D:D -
#37361 Hogylenne már drágább a D300-nál az 50D? -
#37360 viszont akkor megvan a következő mérföldkő a fejlesztésben :) AF a videófelvételhez, esetleg csatlakoztatható külső DVD/BluRay felvevő, hogy ne a memóriakártya teljen a HD videóval
további ötletek: fotózás filmfelvétel közben (Canon S2-3-5IS-ben van), hifi hang, normális tömörítőcodec (nem tudom mit kapott most), kamkordermarkolat, 120x-os optikai zoomos kameraobjektív :) -
G_ArchAngel #37359 csemetet irtam volna, bar viccses lehet egy domperen a lejto aljaig leguritott csecsemo... -
#37358 nincs bizony :) -
G_ArchAngel #37357 Ha jol tevedek, az videofelvetel nem kapott AF tamogatast, bizonyara lelkes apuka konnyeden fogja MF-szal videozni zoomolas kozben a domperen szaguldo csecsemojet...
aknakereso hasznosabb lett volna... -
#37356 De van má ez is. -
#37355 [rendelt hármadt] -
#37354 Vegyetek. -
G_ArchAngel #37353 semmi...
D200 AF rendszeret megkapta az D80
D300 AF rendszerert nem kapta meg a D90
ettol fuggetlenul lehet vele fotozni es videozni - kinek mi tetszik, ugy vegyen D300-at vagy D90-et... (nekem a jobb AF fontosabb egy fenykepezogepben)
kepeket nem lattunk meg, de az 50D inkabb a D300 konkurenciaja, mint a D90-e... (mondjuk arban mindkettonel dragabb) -
#37352 Elmagyarázná valaki hogy mi a baj a videózással? -
#37351 ha jól rémlik játékot már raktak bele... -
#37350 Videofelvetel jo dolog a DSLR-el. De mikor tudok mar MP3at is lejatszani meg filmeket nezni rajta? Hihetetlen, hogy mennyire nem figyelnek oda a felhasznalokra a fejlesztok... >.<
Remelem a Pentax K30D-ben mar lesz MP4 lejatszo is meg webbongeszo is, hogy ne unatkozzon az ember a madarlesen es a kesz kepeket azonnal lehessen flickr-re tolteni! -
#37349 Mos mé rugdosnám szegény párát? Még a végén elrontom neki a koNponáló izmait :) -
#37348 -
G_ArchAngel #37347 szerintem meg rugjal bele Daniba egy-kettot... -
#37346 Gyakorlatilag igen, mert aki sikeres, az komoly cégnél kap állást, azok meg csakis ilyen gépekkel dolgoztatnak. Köbö. -
#37345 Vannak kivételek. -
DecenS #37344 a sikeres fotóriporter arról ismerxik, hogy D3 / 1D mkIII lóg a nyakába? -
#37343 Nekem kurvára nincs ellenemre hogy L-es obikkal tudjak videózni, ha ahhoz támad kedvem. Kicsit gáz hogy a helóturiszt ugyanazt a vázat használja, mint a nem túl sikeres fotóriporter, de ha ez az ára a fejlődésnek (mert azért van), akkor ezen nem kell megütközni. -
#37342 inkább fejlesztési időre, pénzre és egyéb erőforrásokra gondoltam. de nincs is értelme ezen töprengeni, mert az üzleti érdekek úgyis a multifunkciós vackokat nyomják egyre inkább. -
#37341 gondolod, hogy van mondjuk 3 fejlesztőjük, aki vagy ezt vagy azt fejleszt? szerintem bármelyik nagy cégnek van legalább 6 fejlesztője, hogy ezt ÉS azt is tudják fejleszteni - aztán amelyik kész, azt be lehet építeni és kiadni. -
#37340 én mp3-ra inkább vettem egy apró creative zen stone-t, ami nemhogy nem húzza le a zsebem, de nem is érzem annyira kicsi, és közben baromi jó hangja van. és persze nem kell túldramatizálni, de egyszerű logikával rá lehet jönni, ha nem ilyen töltelékficsőröket fejlesztenének akkor mennyivel jobb lehetne a fő profil ;) -
#37339 Megkapta a VGA felbontású LCD-t, a D300 szenzorát, Dászt rívúmölt, lávjjút, mindent. Ha belerakják az AF-t is akkor gyakorlatilag egy gagyibb vázba csomagolt D300 lett volna... sőt, a D300 AF-je ugye = a D3-éval, még szép hogy nem kapta meg ugyan azt. -
#37338 Ne fotózz hirtelen Dzsi!
Fotózni csak megfontoltan, szépen, ahogyan a csillag megy a zégen!
:)) -
G_ArchAngel #37337 belegondolok, hogy hanyszor mentette meg a "seggem" a beepitett kamera, mondjuk mikor egy terkepet, helyszinrajzot kellett hirtelen lefotoznom...