Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Timber
Minden a mennyitol fugg 😄 Pl. ha nincs tul sok penzed de szeretnel egy olyan obit ami szinte minden helyzetben jo es nem vagy tul nagy pixelvadasz akkor pl. a Pentax DA 18-250 jo lehet. Olcso, jo nagy zoomatfogasu es a kepminosege se rossz. Persze bizonyos korlatokkal jar (nem fog olyan kepminoseget adni mint a * sorozat vagy a Canon L sorozata) de egy mindenes obinak kivalo.

Ha a kepminoseg mindenekfelett es a penztarcad is elbirja akkor a Pentax DA* 16-50 f2.8 es melle egy DA* 50-135 f2.8.

Ha koztes eredmenyt keresel akkor esetleg egy Tamron 28-200 vagy egy Pentax FA 28-200 (a ketto obi ugyanaz... csak mas nevvel 😄). En most adtam el egy Tamron 28-105os obit (kell a della) es en nagyon meg voltam elegedve vele. A 200as ennek a nagytesoja.

De ha nincs kulonosebb kifogasod a kitobi ellen (csak az, hogy kitobi 😄) akkor inkabb tartsd meg es vegyel melle egy tele-zoomot. En pl. a Tokina 80-400-asat neztem ki.

De minden attol fugg... miert akarod lecserelni a kitobit es mennyit szansz ra?

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Zsolo007
Köszi az ajánlatot, asszem nem bírnám el <#nyes>

GregSB
Csak vicc 😊 Én sajna nem tudok segíteni, nem ismerem a pentsung obikat :S

Zsolo007
Nem jön be a kép.

GregSB

Zsolo007
Késõbbiekben ha le szeretném cserélni a K100D-vel járó ki lencsét, milyet tudnátok ajánlani?

Timber
Attol fugg 😄 Nekem a 450D sok szempontbol idealis gep lenne... infrafotora 😄

30Dani
30D-t eszembe nem jutna lecserélni 450D-re. Attól is függ mit fotózol.

thank you for helping us help you help us all

Garf
melyik érné meg jobban, 30D vagy 450D-t inkább érdemes lenne kivárni?

http://www.flickr.com/photos/bubue/

Darkon
Jah nekem is ilyen van sajnos szigetelese miatt bele megy a por, homok(!) ugyhogy utolagosan lehet pepecselni a pacakkal photoshopba. Minosegre szerintem nagyon jo tesztek is ezt bizonyitjak.

Born to win

30Dani
Persze ha te elkötelezed magad a crop mellett, és meg tudod fizetni, akkor valóban nem találsz jobbat a 17-55 2.8 IS-nél. Amúgy ha embert fotózol, akkor tök felesleges a stabilizátor ebben a tartományban, máris legalább egy 100-ast spóroltál, ha Tampon 17-50 2.8-asából kifogsz egy nem fókuszhibás darabot (mivel nem javítják itthon, érdemes agyontesztelni). Canon 17-85-öt tapasztalatból mondom hogy kerüld, és személy szerint Canon bajonettes Sigma zoomot se vennék (fixet, vagy Nikonra bármilyet lehet).

30Dani
Mennyi a keret? Én ezért is akarok fullframe gépet, ott egyszerûbb az alapzoom kérdése.

Timber
En eddig 15 dolgot rendeltem Ebayrol (foleg obik). Ami mar megerkezett 😄 az mind jo allapotu volt. Jobban bizom az Ebayben mint a Vateraban... ott volt mar nem 1 negativ tapasztalatom.

az angol posta trehány, de szó nélkül fizet, pl. hivetelos okírat elhagyása esetén 500 GBP-t (imádkoztunk is, hogy hagyják el az útlevelünk, követségen úgyis pótolták volna😄)

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
eddig 6 dolgot rendeltem ebay-en, kizárolag Angliából, köztük a 70-300 IS USM-et is, minen megjött kivéve még a hatodikt aminek ma kell érkeznie, egy baráomnak rendeltem nikon d80at két obival... szerintem simán lehet rendelni ebayrõl, a lényeg hogy mindig csakis paypal-al fizess és mindig köss biztosítást. Mivel kötök biztositást igy fordulhatott elõ hogy amikor elveszett egy csomagom már kuldték is vissza a pénzem. Ja és ha lehet választani kérd mg az eladot hogy csomagküldõ szolgálatal jöjjön a cucc, az angol posta elég trehány tud lenni, pl õk "hagyták" el a háizsákom (pénzt visszakaptam)
😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
akkor szerinted? 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Loál János
Én Vaterázok. <#zavart1>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Zsolo007
Azt honnan lehet tudni, hogy mennyi expozíció van benne?

azonnal eladtam, mellékelve a Camera Kft. papírját, amin rajta volt az expószám...

(persze buktam rajta, de én mivel nem?)

Az szép, mi lett a 20d sztori vége?

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

nekem eddig 4 dolog lett rendelve ebayrõl:
- FD objektív: megjött, jó volt
- FD objektív: nem jött meg, 2 hónap múlva visszaért a pénzem
- FD objektív: nem jött meg, eltûnt a pénzem
- EOS 20D: az újszerû, keveset használt leírás ellenére 44e expó volt benne (ugyebár annak még 50e-ig volt garantálva az élettartama)

Loál János
Jajó.

Loál János
Itthon most 120 körül van az alapkit, viszont ahhoz tutira tudod érvényesíteni a garanciát, ha netán gond lesz vele.
Bizony nehéz döntés.

120 bruttóért megkapod bárhol a kitet garival, döntsd el, hogy mi éri meg neked.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Zsolo007
És a ~90 környéke jó ár újonnan a K100D-nek?

Loál János
Mondjuk én nem rabolnék rá nyelvtudás nélkül.

Loál János
Kitobival, 1Gigás kártyával, 1 éve vette USA-ban, kis reklámduma a sékridáksönrõl, a képen egy 20sec-es longexpo, a gép gyakorlatilag mentes a használati nyomoktól, de a dioptriakorrekció beállítópöcke hiányzik, elveszett.

Zsolo007
Illetve van mégvalami, ahogy kutakodtam rábukkantam erre: Pentax K10D. Viszont német a leírás én meg nagyon nem tudok németül, ha esetleg valamelyikõtök tud németül rá tudna nézni, hogy milyen állapotban van, érdemes-e vele foglalkozni? Köszönöm! <#worship>

Zsolo007
Sziasztok!

Végül is hosszú oda-vissza elemzések után a Pentax K100D Super mellett maradtam, a kérdésem az lenne, hogy ez ebay-en mennyire érdemes vásárolni, találtam ~90 környékén ilyen masinát, de még sosem vásároltam ebay-en, kicsit félek tõle.

Timber
Attol is fugg mit enged meg a penztarcad 😄 Nekem 350D-hez volt a Sigma 17-70 ami f2.8-rol indul. Obi van Kitobi helyett jo az de nem egy L kategoria, viszont 80 korul mar siman hozzajutsz.

30Dani
Annak nem nevezném.
Mindenre alkalmas, jó minõségû, de drága, mûanyag, napellenzõ nélküli, hosszváltoztatós, nem szigetelt, és cropos obi.

EF-S 17-55mm F2,8 IS USM

besztbáj

Tikal
heloka
canon 400d-m kitobiját szeretném lecserélni, mit ajánlotok, fix vagy zoomos, késõbb szeretném majd 40dhez is használni. Egyenlõre lehet zoomos jobb lenne az igényeimnek, köszi

D300-nak voltak AF problémái, de csak elszigetelt esetek, nem akkora mértékben, mint 1D mark III-nál...

lehet Rob Galbraith tesztje lesz az elsõ😊

GregSB
Valami bûzlik Dániában... E-3at októberben jelentették be, a D300-at és D3 -at pedig agusztus végén. Már az A700 tesztnél is ott figyeltek a D300 képei az ISO összehasonlításnál, ergo rég kész vannak vele, csak valamiért visszatartják Philék a két gép reviewját.

mi volt a baja?
en ugyerzem nem fogok kellemeset csalodni edigitalban..

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

30Dani
Enyémet 3 nap alatt. CH gar rulez.

Tomo15
6 nap alatt megjavította a 40D-m a camera kft. Kellemesen csalódtam.
Timber
Kivancsi vagyok a 4/3 rendszer meddig tud elmenni. Ahogy elneztem a tesztet a 10 megapixel mar nagyon a hatarerteknek tunik (ahogy az APSC-nek a 14 mp). Viszont volt par igencsak jo otlet az E3-on (pl. a kukucs lezaras). Mondjuk nekem az ara picit magasnak tunik (1700$)... Annyi penzert mar inkabb Nikon D300 vagy Canon EOS 40D (vagy majd Pentax K20D 😛)...

Akkor ezt is elértük, a gép túlélné a fotóst😊
Következõ teszt egy mélytengeri árokban lesz vagy egy vulkánban?😊

Amúgy én eddig -20°C körül fotóztam egy analóg EOS-szal Szlovéniában, de ott egy fél nap alatt lemerült egy portrémarkolatnyi AA akksi, a gép pedig elég nehézkessen mûködött (EOS 300X, a hátulján van egy kijelzõ, kicsit késve jelzett mindent) - így szép ez a teszt, de az energiaforrás kibírna egy napot Szibériában?😊

Timber
ha belegondolok, hogy szegeny Pentacon Six mar -5 -10 fok korul befagy rendszeresen 😄

Garf
az igen! <#banplz>

http://www.flickr.com/photos/bubue/

Editthy

www.koleszafoto.hu

Timber
Jo gep ez. A Live View-ja nagyon tetszik, foleg, hogy van kontraszt detect AF is benne. IR Fotozashoz igencsak hasznos lehet mondjuk egy kimutott Hot Filterrel. Kivancsi leszek a K20D live view-ja milyen lesz...

Loál János
A váz ára = Sigma DP1.

Loál János

Blasta
Énis makrózni gondolnám még, közgyûrûsor elé 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

30Dani
Fénymérés emu nélkül is van. Fókuszvisszajelzésnek meg van egy 'holtjátéka" aszongyák.

Timber
engem erdekelne 😄 😄 mint targyfoto! 😄