Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
ugyan annyiba kerul a 037x es a 43x is.. szal nem az a lenyeg hogy mennyit szanok ra..

szal a 43x el tobbet latni de mar a fekete csik is megjelenhet???

mondjuk ha nem csak arra szeretnem hasznalni hogy minden kozeli dolgok benne legyenek de neha mondjuk egy egy mihezkepest tavolabbi dolgot is szeretnekf elvenni akkor a 37x essel sokkal jobb lesz a kep?
Timber

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

30Dani
Azé magyarul nem kell elfelejteni.

thank you for helping us help you help us all

Timber
minden a mennyitol fugg 😄 Egyreszt, hogy mennyiert vannak es te mennyit szansz ra. Utana, hogy mennyi a camcordered kezdo gyutavja (nekem Panasonic van 35mm-el... ami szinten kaka) es mennyit szeretnel elerni. Nekem 0,43x-em van a Panahoz azzal mar eleg szep nagylatot (15mm) lehet kihozni belole. Arra szamits, hogy a camcorder 37mm ezek az elotetizek meg 46mm-esek, szoval egy 46-37 StepDown ring is kell meg hozza. Az is elgondolkodtato, hogy a 0,37x mennyire vignettal mar... mert pl. a 0,43x-t rarakom egy 28as obira akkor ott mar a szeleken megjelenik a fekete korocske.

0,37X

CSOCSO
kene egy kis help!!!!! nem fenykepezogep hanem camcorder.. van egy sony gepem.. 37 mm eres lensek hasznalhatok hozza.. ebayen talaltam ket fajta lenst.. az egyik 0.37x a masik 0.43x

melyik lenne a jobb nekem?

szeretnek sokkal tobbet latni a lenssel mert igy naturalban kb 4 meterre kell allnom agy autotol ha azt akarom hogy a lokharitotol kezve a teto is latszodjon de azt se akarom hogy baromira nagyon torz legyen az egesz.
30Dani
Ismerem a lehetõséget, de számlás kell.

en zindex forumon vettem egyik neppertol, 75 gurigaert, vacsiujan, azota is hibatlanul szolgal!

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

Blasta
Nekem a mai napig verhetetlen a Dynax 7D 😉
(mármint ebben a kategóriában)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Timber
Amugy ki az a napszemis homer az adasban? Vagja a gizda fejeket 😄 Biztos a Pimptax hozta ki belole! 😛

Blasta amugy jo a kis preview 😄 K10D es a K20D kulsore kb annyit valtozott, hogy lehessen jatszani rajtuk a "Talald meg a 7 apro kulonbseget a ket gep kozott"-et.

Amit eddig en eszrevettem (K20D fele): Nagyobb LCD, K20D felirat, vakuszinkron csatalakozo, fekete expo gomb, maskepp all a kepstabi kapcsolo es a fokuszmod kapcsolo, nagyobb ful a kartyaolvaso kallantyujan es a modvalaszto tarcsa oldala nem hosszanti reces hanem 'kocka'-reces 😄

Abban viszont nem ertek egyet, hogy ennek a penz lenne az oka. Egyszeruen nem akartak valtoztatni azon ami bevallt. Szerintem a K10D/K20D baromi kenyelmes fogasu gep es nagyon jol kezreall minden. Kivancsi lennek a ti velemenyetekre, akiknek mar eleg rendesen megfordultak gepek a kezeikben. Fogasra melyik gep(ek) jottek be a leginkabb?

Blasta
😊)))
Jé télleg, örülünk 😄

Timber
Fel oraja neztem az oldalt es akkor meg nem volt fenn 😄

Amugy 18. adas? Pont Pentax-al lettetek nagykoruak 😄 😄 😄

Blasta
Nem oan nagy cucc, a combosabb tesztek majd nemsokára érkeznek szépen, de azért htxvm!!!!! 😉

Garf
nah, ez érdekel.<#vigyor3>

http://www.flickr.com/photos/bubue/

Blasta

Timber
en maradok az 55mm/f1.2-nel 😄

30Dani
engem legjobban az zavar hogy hiánycikk
100/2 sincs sehol

igen, meg a magas CA 😞 de portrehoz k*vajo! 😊

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

30Dani
Szerintem ilyen szó nem van, meg nem is az obi csökkenti önmagában.
Amúgy pont ez az egyik gyenge pontja a 85/1.8-nak, ha lehet hinni a rivjúknak.

Dzsini
van rajta valami anti-glare bevonat, mint a szemüveglencséken?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

30Dani
* 85mm-esfix objektív
* 1.8-as fényerõ
* Kompatibilis EOS gépekkel
* Csökkenti a visszacsillogás esélyét <#nemtudom>

Dzsini
Az FZ50 a nem-cserélhetõ objektíves gépek közül az egyik legjobb (a másik talán a Sony R1) - kiváló mindenre-jó gépek.
Ha a kezdeti 110K mellett késõbb lesz pénzed még objektíveket vásárolni, akkor mindenképp SLR. Ha egyszeri pénz, akkor inkább FZ50

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zolo
Beszéltem az ismerõssel, régi jó családi barát. Német felszámolásokból, behajtásokból való cuccokat hoznak be az országba, kint él a testvére Lipcsében. Nagyonsok cucc van folyamatosan, múlt hónapban pl EOS-350D volt. Általában Vaterán megy el minden.

Ez most nem lehet az enyém , mert csak júniusban lesz pénzem...Most is használta, tehát rossznak még nem rossz...Mindig lesznek gépek,majd júniusban újra érdeklõdök talán nála...

Viszont õ egyértelmûen DSLR-re akar rábeszélni, szerinte nem éri meg semmilyen nem cserélhetõ obis gép. Csak plusz obikhoz kétszer annyi pénzre van szükség, és az össz keret az 110000 ft lenne majd nyár elején...

Mit éri meg venni?A Panasonic FZ-50-et néztem ki, most 110000Ft, nyárra talán még olcsóbb lesz v. egy belépõ DSLR-t mint Olympus-E4xx v. használt EOS-ok?????????

Egy gép exposzámát mibõl lehet kideríteni?(Feltételezve,hogy a fájlszámláló volt már nullázva...)

http://flickr.com/photos/zolika90/

BiG G
Csak mint feltételezés mondtam - hogyha nem használták szét akkor jó vétel lehet. Az tényleg egy teljesen más kérdés mibõl lehet ezt megállapítani. Külseje árulkodik, expószám szerintem igenis mérvadó, de döntõ érv lehet az eladó szava, természetesen akkor ha ismerem és bízok benne.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Blasta
És mibõl állapítod meg, hogy nem használták rongyosra?
A külseje nem elég, a benne levõ expo-szám akármennyi lehet, ez így akkora lutri hogyna...

Timber
WTF?
Ezt nem ertem... A K20D-nel pont azt szidjak, hogy csak 3FPS a Hi modja (es 2.3FPS a Lo). Akkor most mi ez a 8FPS? Firmware frissites elott allnank? 😄

Timber
csak ezt hogy derited ki? exposzam?

Timber
75e-ert mar inkabb keresnek egy ujabb gepet. Nikon D70, Canon EOS 300D, Pentax istD... ezeket max akkor vennek ha egy raktarban most talaltak rajuk... kulonben igen nagy eselye van annak amit Blasta irt.

BiG G
Ha nem használták rongyosra akkor még jó szolgálatot tehet bárkinél, szvsz. Nem gyors, de ismerkedni a dslr-ekkel jó lehet.

Blasta
Hát pedig.
Manapság akármennyiért is adják, de se EOS 300D-t, se D70-t nem vennék.
Az ilyen idõs és nem túl masszív zárszerkezetek bármikor bedobhatják a türcsit.

BiG G
Annyira azért nem, mint amennyire lesajnálóan mondtad ezt.

Zolo: elég nagy masszív gép, jó masina. Viszont 75k-ért 2 obival túl jó vétel lenne, szóval nézz utána a forrásnak, illetve kérdezz rá az expószámra (arra hogy hány képet lõttek eddig vele). Ettõl az aggodalmasabb részétõl eltekintve jó vásárnak tûnik.

DJ RX7
Régi.

:3

zolo
Nikon D70-rõl mi a véleményetek?
2 objektívvel, 2 gigás kártyával 75000-ért árulják.

http://flickr.com/photos/zolika90/

Sephirot T
Értem.Hát dobálni semmiképpen nem szoktam de balesetek mindig történhetnek,csak ezért kérdem.
Köszönöm a segítséget 😄

The Garrett
hat nekme egyszer sikerült véletlenül eldobni a taskat benne a géppel ( nem vettem eszre hogy nincs bekapcsolva a vállpánt aztan feldobtam a hátamra...) de halistennek nem lett semmi baja 😄

Amik tényleges védelmet nyújtanak ilyen esetekre (dobás erõs ütés stb) azok 30-40e nél kezdõdnek.

Az egyszerûbb táskáknál max arra tudsz figyelni vásárlás elõtt hogy hova teszed benne a gépet. Ha a táska aljából nyílik a rekesz és a gép van a táska legalján akkor nagyobb esellyel törik össze, mintha a táska közepén lenne...akkor valamennyire védik az elválasztó rekeszek, meg ilyenek. 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

DirtyGab3sz
Hát ..izéééé
páncélcuccra ne számíts!
Mondjuk nem is szoktad dobálni a gépet gondolom....Sztem ha a nyakadban van a tatyó,nem fenyeget a veszély,amit pedig vállon kaphat(ütõdés)azt kibirja....

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Sephirot T
Nem rossz!😄 Még 1 kérdés:
Ezek a táskák mennyire védenek az apróbb ütésektöl ne adj isten esetleges esésektöl

DirtyGab3sz
Ez?LOWEPROami nem gagyi..élettartam garanciával...pláne!

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Sephirot T
Nekem egy táska kéne a Panasonic FZ-18 as fényképezõmhöz.Tudnátok valamit ajánlani?Lényeg hogy idõjárás álló legyen mert amekkora szerencsém van mindig kifogom a nagy viharokat
Elöre is köszi

Timber
abban az arkategoriaban jot nem igazan lehet ajanlani 😄 barmelyiket is valasztod nagyjabol ugyanolyan lesz. De ne varj tole egetrengeto kepminoseget es az ISOt ne gyakran rakd 200 fole 😄

Blasta

Blasta
Olyat vegyél amit kapsz 25k-ért
Éspersze digitálisat

mama2
Mit ajánlotok,milyen fényképezõgépet vegyek(lehetõleg digitális legyen.) Max 25000 forintot szánnák rá.

Somlói Galuska Fan Club&#8482;. Somlói Galuska Forever. TommyG Forever.

http://gaborszantai.co.uk/

Loál János
D3 váz 1.176.000Ft @ Mediker.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
rohatt téker

Blasta
Nameg ugye:

"with switchable IS in-the-body"

Peeeeeerszeeeeee 😊

The Garrett
jajj telleg, de hulye vagyok msot nezem hogy apr1-i dátum van a post elejen XD

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Loál János
A babona4-es miatt eleve hibádzik.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.