48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Tikal #38056
    Meg azt is láttam hogy PS-el is lehet ilyet, de nekem nincs ilyen varázs programom :)
  • Tikal #38055
    Azt kérem nem tudom, csak azt hogy lensbaby-vel is lehet ilyet :) [azt mondták neki]
  • tep
    értem, köszönöm
  • Blasta
    Itt a PS CS4

"A tartalomfüggő átméretezés új technológiájával a felhasználók csupán egyetlen egérhúzással átméretezhetik képeiket. Az új automatikus elrendezési és keverési üzemmódok a mélységélesség alapján hoznak létre összetett képeket, valamint átmenet nélküli tónusokat és színeket tartalmazó 360 fokos panorámaképeket."

JÓVAMMÁÁÁ
  • Blasta
    Ennek rengeteg oka lehet, de a stabilizátor nem azt jelenti ám, hogy a segítségével ÉLESEBB képet készítesz MINDEN helyzetben!!
    Csak akkor lesz élesebb a kép amikor stabi nélkül bemozdulna, életlen lenne!
    Ha olyan szituban fotózol stabis obival, amikor stabi nélkül is éles lenne, már éppen ellenkező hatást válthat ki (hiszen mozgó lencsékről van szó).
    Aztán szó lehet még pl. a Dani által említett gyártási szórásról is. Esetleg gyengébb minőségű lencsék lettek beépítve az új kitobiba, hogy tartani tudják az árat. És még ki tudja...
  • G_ArchAngel #38051
    Koszonom, nem akarok pofatlan lenni, de eleg surgos lenne, mert a heten megszeretnem rendelni:-)

Koszi elore is...
  • oroy_
    szia,
    nekem KATA 3N1-20 van, nemreg vettem, meg nem teszteltem le anyira, talan ma vagy holnap, majd irok.
  • tep
    köszönöm a választ , de akkor hogyhogy rosszabb lett az IS-es obi a simánál?
  • Blasta
    Igen jól mondod, de nyilván nem csak rekeszeléskor működik a dolog, hanem záridő csökkentésekor is (pl. ha 60adot még éppen élesre tudsz tartani IS nélkül F3,5-ön, akkor IS-sel akár 1/4-et is élesre expózol ugyan ilyen rekesszel)
  • tep
    leírásban az van, hogy 4 blende előnyt jelent az IS...
    ez azt jelenti, hogy mondjuk 18mm-es fókusztávolságnál 3,5-ös legnagyobb blendenyílásnál, 30-as zársebességnél bemozdulásmentes a kép......akkor 4 blendével arrébb, 11-es blendével (sokkal kevesebb fénnyel)is éles képet kellene kapjak?

ha hülyeséget írtam szóljatok nyugodtan

• Blasta
    Dehiszen ez fake TS, akárcsak ez-e :D
  • 30Dani
    én csak a helyi szilart vagyok
  • G_ArchAngel #38044
    azt irta, hogy a Lensbaby jo erre, nem azt, hogy ezzel csinaltak...

(kotekedni akarsz, raduszitom agent01-et)
  • Tikal #38043
    persze láttam, de lensbaby-vel is lehet :)
    Én is kiprobálnék egy rendes TS-t de a lensbaby tized annyiba kerül és kirpobálni megéri...
  • 30Dani
    This photo also belongs to:

Canon EF 70-200mm f/4L (IS) USM (Pool)
    Tilt-shift miniature fakes (Pool)

Rendes TS obit és néhány drogot kipróbálnék, de nem hiszem hogy tartósan kellene.
  • Tikal #38041
    nem tudom melyik de valamelyik lensbaby jo erre
  • G_ArchAngel #38040
    mert mindent jo kiprobalni...

(majdnem mindent...)
  • 30Dani
    mégis mire jó az?
    ["szeret kötekedni, irritál leereszkedni"]
  • G_ArchAngel #38038
    Kata bolt meg csak van, de a taska annyira uj, hogy online shopban is csak kettoben talaltam...
  • G_ArchAngel #38037
    Lensbaby 3G-t azert kiprobalnam...
  • Tikal #38036
    szerintem a te cuccodnak a 30-as bár ha nem bánod hogy pl a két vaku a felső rekeszben utazik vagy ilyesmi akkor beleférhetsz a kisebbe is...még semelyik boltba nem jött ez a táska felétek? bogenimaging.com, bár gondolom ismered, ott fenn vannak kata boltok....
  • G_ArchAngel #38035
    ezen mar tulvagyok, a baj, hogy szinte az osszes review a 20-asrol szol...

• 30Dani
    jóez.
    persze nem lensbabyt meg gorillapodot tartanék benne -.-
  • Tikal #38033
    Kata 3N1-20 bemutató

Én is egy ilyet néztem, ha megvennéd majd ird meg milyen:)
  • 30Dani
    Tessar.
    Nem megfelelő élesség sokmindenből fakadhat, ugyebár.
    Hány blendét vársz a stabilizátortól, és mennyit teljesít?
  • tep
    látom szeretsz kötekedni, mintha nem értenéd...gondolom irritál leereszkedni a kezdők szintjére...

(bemozduló,életlen)
  • G_ArchAngel #38030
    Tanacsot szeretnek kerni:

KATA 3N1-20 vs KATA 3N1-30

Aminek belekell majd fernie:
    2 db vaz markolat nelkul, 5 db fix (leghosszabb 135mm), 2 vaku, aprosagok

A gondom az, hogy a 30-as tunik hasznalhatonak, de egyben brutalis is szerintem a merete...
    Jo lenne, ha beleferne minden, de azt sem szeretnem, hogy ugynezzek ki, mint egy norveg expedicio sherpaja...
  • 30Dani
    "sokszor nem megfelelő élességű képet készít az IS ellenére"
    ez mit jelent?
  • tep
    itt meg pont fordítva
    ...egyébként nekem is ilyen van, a motor hangos és sokszor nem megfelelő élességű képet készít az IS ellenére
  • G_ArchAngel #38027
    BlaCta, preCident of DigiC proCeCCors...
  • 30Dani
    Van is benne potenciál.

Ami viszont furcsa, hogy a kedvenc fotós szájtom szerint az is-es kitobi gyengébb a réginél, ami nem is olyan régi emlékeim szerint alulmúlhatatlanul fos, másfelől kb mindenki áradozott róla eddig hogy milyen fasza éles. Persze biztos van gyártási szórás is.
  • SgtChris
    Értem. Annyira nem vagyok képen a fotózás újdonságai és felhasznált technikák terén, sőt, ha lehet mondani teljesen amatőr fotós vagyok. De vannak dolgok, amik megragadják a figyelmemet. Ez a gép pl. pont ilyen. :-))))
  • 30Dani
    Miért UZ-k? Nyilván, mint minden gépnél, érdemes megvárni az első példányok átfogó tesztjeit, de mivel a meglévő technológiák újszerű (és tulajdonképpen egyszerűbb) felhasználásáról van szó, drámai hibák nem valószínűsíthetők.
  • SgtChris
    Ez a Panasonic Lumix G1, most csak egy jópofa újdonság, vagy van neki valós létalapja??? Ha tényleg ez az első ilyen átmenet az UZ-k és a DSLR-ek között, akkor lehet-e, hogy gyermekbetegségekkel fog küzdeni, mint szinte minden úttörő megoldás? A lényeg az, hogy érdemes lesz-e beruházni rá?
  • G_ArchAngel #38022
    khmmm....
  • GregSB
    Na ez a kemény:

Hacker Makes Canon EOS 40D Record Video

• Loál János #38020
    Pana LX-3 120k. D%
  • Timber
    Másik amin jót röhögtem, hogy a pillangónál suttogsz de az AF motorhangjára még egy halott is felkelne :D
  • Timber
    Höhöhö ahogy Blasta dumál azt bírom, mintha full lámpalázas lenne és épp szívroham elött állna emiatt :D ...
    Micsinál a kereső? Nagyítása... :D :D :D
  • tugyiti
    joakabb így nem olyan hivalkodó a szignó :) egy nagyon lightos keskeny kis keret télleg jó volna (tudom leszoktál róla olvastam de akkoris :D)