48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Nagyon faja :)

A készítés menetét röviden leírhatod ha van kedved, érdekel milyen technikával csináltad ;)
  • redbull0304
    Sziasztok!

Én most szeretnék venni egy Kodak EasyShare ZD710-es fényképezőgépet! Ebben az árkategóriába kapok ennél jobb gépet vagy hasonlót? Maga a márka mennyire "jó"? Erőre is köszönöm a segítséget!
    Üdv,
    Kristóf
  • Tikal #38134
    nem kellett hozzá se TS objektiv, se lensbaby :)
  • Tikal #38133
    Ez is fake, most csináltam :)

• Timber
    nem is! :)
  • G_ArchAngel #38131
    EOS 5D Mark II: Sample Photographs

Beta sample images captured by a pre-production EOS 5D Mark II. Explorer of Light Vincent Laforet created these photos during the shooting of the independent short video, REVERIE. All images are in-camera JPEGs with no post-production except for the inclusion of the artist’s watermark.
  • Blasta
    "Nem lesz FF Pentax, de lesz FF minosegu APS-C :D"

Hát ez a hír eléggé MUHAHA, mindenféle rosszallás nélkül :D
    FF minőségű APS-C, kb. olyan kijelentés mint Aston Martin minőségű Lada
  • Blasta
    De ez nem szilart, max a haverja :)
  • Timber
    angliusra forditva csak neked :)

Es japan volt az nem kinai :P
  • Timber
    nagyon picit tudok. Pl. azt el tudom mondani amit ha egy hevesebb vermersekletu kinainak mondasz egy atlag kinai piacon masnapra illatos omlos csirke leszel :D

amugy meg...
    6. Im Frühjahr nächsten Jahres gibt es digitales Mittelformat, jedenfalls nach Auskunft des Pentaxvertreters. Neue Objektive sollen dazu auch erscheinen, was aber genau wurde noch nicht gesagt.
  • G_ArchAngel #38126
    nala hatvanyozottan ervenyes, hogy "a stilus maga az ember"
  • DJ RX7
    Fotóházon nézegetem a képeit. Látom már Ferrarival nyomja.
  • DJ RX7
    tudsz kínaiul?

G_ArchAngel: "Aki a helyesirasomat figyeli a következő irasban az most hagyja abba az olvasást." - köszönjük elég is volt.
  • Timber
    Pentax interju Babelfishbe vagy exciteba vele es olvashato :)
    Lenyeg:
    Pentax 645D csak pihen :)
    Nem lesz FF Pentax, de lesz FF minosegu APS-C :D
    Valszeg PMA-n jon az uj Pentax (K30D?)
  • G_ArchAngel #38122
    Canon EOS 50D a hirhedt Canon.Eos/Szilart tolmacsolasaban...
  • zolo
    Köszi, lehet rágyúrok az X300-ra :)
  • Jano
    Az összes autofókuszos Minoltán ez a bajonett van, a régi manuál gépeken pedid MD bajonett. Létezik adapter MD-A adapter is, és MD-m42 adapter is.
  • G_ArchAngel #38119
    sajnos nekem nem sikerult, talan Blasta majd mond vmi okosat, O is jar boardozni..., Dani pedig sielni...
  • zolo
    Zenit az elemmentes :) Belehet úgy csomagolni, hogy minimális legyen a páralecsapódás értéke/esélye?
  • G_ArchAngel #38117
    en csak filmes slr-t vittem eddig sielni, 6db AA akksi fert a markolatba, kb. 2 ilyen 6-os kiszereles merult le egy nap, igaz -17-20'C volt...

amit megszivtam az a hideg kulter - meleg kocsma kozotti ingazas volt, mert ilyenkor lecsapodott a para a lencsere, es gondolom a filmnek sem tett jot (a mikroelektronikanak sem szokott hasznalni)
  • zolo
    Egy síelésnél fellépő hőmérsékletkülönbségeket egy filmes gép vagy egy digi bírja jobban? (Zenit vs. Sony Alfa)
    Ahogy használva lenne:

Reggel lakásban beteszem táskába, ki minusz 1-2 fokba gyalog, fel a hegyre lifttel, önfeledt síelés, megállok , shot, elteszem, síelés, közben beülünk hüttébe ahol +25 fok van, elővenném , lőnék képeket, utána megint vissza síelni, a nap végén pedig lakásba kiraknám.

Az imént leírt tortúrát melyik gép bírná? Tárolásnál mire kéne figyelni hogy ne legyenek gondok? Eddigiekben csak kompakttal síeltem, az kabátzsebben volt és bírta a strapát, de idén szeretnék vinni SLR -t is magammal. Jah és az obik is bírnák a strapát?
  • zolo
    Ez milyen objektív lehet? Google nemvolt a barátom , nemtudott segíteni, semmi értelmes találat nemvolt =(
  • G_ArchAngel #38114
    [URL=http://blog.vincentlaforet.com/2008/09/26/original-raw-clips-from-reverie-now-available-for-download/]Reverie - "nyers" valtozat...[/URL]
  • DecenS
    gondolod, hogy egy profinak mondott operatőr nem kaphat "némi" ösztönzést, hogy szépeket mondjon róla?
  • 30Dani
    loál
  • 30Dani
    Gondolod, hogy profinak mondott operatőrök méregdrága RED kamerákhoz hasonlítanák, ha egy egyszerű svenknél így szétesik a kép?
  • DJ RX7
    ha a váz minőségére gondoltál akkor az is nagyon jóféle.
    nem fog szétesni egyhamar.
  • DJ RX7
    kaphatok egyet tőled?! nagyon megköszönném.

zolo: ez nagyrészt a filmtől és az obitól függ, mert gondolkozz csak kicsit. ha ott felcsapódik a tükör a film van ott nem pedig ccd, előtte pedig az objektív. helios 44-nek zenit-e kitobijának szerintem nagyon jó minősége van.
  • G_ArchAngel #38108
    En mar evek ota ezt hajtogatom!

• G_ArchAngel #38107
    jogos, majd ha kovetnek vele egy F1-es autot, es "sima", akkor majd tapsolunk:-)
  • G_ArchAngel #38106
    5 lehetoseg jut eszembe:
    - veszel
    - kapsz
    - talalsz
    - epitesz
    - lopsz

• zolo
    Még1 kérdésem lenne:
    Zeniteknél hogyvan a minőségbeli/kategóriabeli rangsor?
    Pl. A Zenit-E -m hol helyezkedik el, miáll fölötte, mi van alatta?
  • GregSB
    Ez jellegzetes hiba több kameránál is. Nem lehet gyors mozdulatokat felvenni vele... Minőség alatt a képminőségre gondoltam.

Mellesleg még nem láttunk olyan 5D II videót amiben hasonló sebességű pan lenne. (most néztem meg Reverie-t, abban sincs)

Nincs kizárva hogy az is produkálja ezt az effektet.
  • zolo
    Létezik olyan analog Minolta gép, amelyik Minolta 'A' bajonettet használ? Lehet beszereznék még 1 filmes gépet, ami Zenit-nél komolyabb, és mégiscsak saját, nem családi dolog, hogy mondjuk síelésre és hasonló túlélőtúrákra azt tudjam vinni az Alfa helyett. És mivel Alfára van M42-es átalakítóm, így a Minoltára is jólenne, ha létezne jóáron 'A' bajonettes filmes.

Ha nem létezik, akkor MD-hez lehet kapni M42 átalakítót? Lénygében régi Canon és Nikon filmesekhez is akár létezik M42 átalakító?
    (pár ezerből szeretnék venni Vaterán filmest)
  • DJ RX7
    ejjj mikor lesz nekem ilyenem.
  • 30Dani
    Kifejezetten gyenge.
  • GregSB
    Ugyanitt már van 331 D90-el készült videó is.

Szerintem kifejezetten jó a minőségű videót csinál. 5D MkII-vel persze nincs értelme összehasonlítani. (1080p vs 720p, €3300 vs €1000)
  • G_ArchAngel #38099
    5D mk II videjo (sajnos nem ejdzsdi)
  • GregSB
    A Pentax gondolt a sznobokra is :D
  • BiG G
    :DDD