Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De a képminõséget nem befolyásolja a képfelbontás, a kolléga emiatt kérdezte csak, hogy láthatóan rosszabb fotókat fog-e készíteni ha megfelezi a felbontást, ami ugye nem igaz, ezért írtam, hogy fotózzon 3mpx-ben ha nem bírja kártyával.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Az intel.iso arra való, hogy:
- a gép érzékeli, hogy az adott fényviszonyoknál milyen záridõt alkalmazhat az ÁLTALAD beállított ISO érzékenység mellett
- ezután ha úgy méri, hogy a kép valszeg befog mozdulni, akkor addig növeli az érzékenységet, amig olyan záridõt alkalmazhat amivel a kép valszeg bemozdulásmentes lesz
Egy hivatalos panasonic pdf-bõl ollózva:
"Az Intelligens ISO-vezérlés a fotótéma mozgása által okozott életlenséget elõzi meg"
Asszem ezt szokják hivni elektronikus képstabilizálásnak is.
Magyarán a Te ISO beállításaidat a gép felülbírálja a bemozdulásmentes fotó érdekében. Az automata ISO-nál Te nem állithatsz be érzékenységet, azt minden esetben a gép állítja be.
A felbontás...tudom szemmel nem látható a külömbség a 3, és 6 mp között,de ha egyszer véletlenül ki akar nyomtatni egy képet (ajándékba,falra,íróasztalra,stb) akkor valjuk ve a 6-ossal jobban jár!És méretben nincs egetverõ külömbség!
http://www.flickr.com/people/46265283@N06/
És miért kéne kihasználnia mindig és minden esetben a legnagyobb felbontást?
Vagy ha nincs szüksége rá,és nem is vágja mit miért, akkor vegyen egy kompaktot.....
http://www.flickr.com/people/46265283@N06/
"Intel.iso-nál állítsd be a legalacsonyabb érzékenységet (pl. ISO100) és a gép úgyis maga emeli fel ezt, ha erre szüksége van"
Ez nem csak normál beállításnál van vagyis ahol automatikus az iso(hogy beállítja magának)?
Az Intel.iso-nál is ha beállítom és neki kell akkor átállítja magától?
Miért megy a Suzuki Swift 100 fölött, ha én csak 50-nel járok vele a sarki Teszkóba?
Egyéni igények. Van akinek szüksége van rá. Sõt, többre is!
Amúgy olvasd el Cat-által linkelt cikket, és még mondjuk minimum egy könyvet, akkor fogsz a legtöbbet fejlõdni.
Azt a Panát nem lehet webcam-nek használni.
Okés de az intelligens ISO-nál állítanom nekem kell az ISO-t, és azt nem vágom.Ez az elsõ digi képem :-)
De amúgy mért van 6 MP is ha elég a 3 MP ?
S akkor azok jó képek lesznek akkor (3MP), vagyis azt mondták hogy azon szabad szemel úgyse látható a különbségek...
Azért számit a minõség nekem mert ne legyen fakó,halvány ,színtelen a kép... :-)
S ezt a fajta gépet is lehet webkamerának használni?
S ha igen hogyan vagyis mi program kell hozzá?
Köszönöm.
És használj intel. iso-t, jóaz.
Vettem egy Panasonic Lumix DMC-LS60 gépet.
Azt szeretném kérdezni, hogy nagyon gáz az ha én nem 6MP hanem 3MP -eles képeket készítenék vele? Igazság szerinte nekem arra kell hogy PC-n,TV-n megnézem és néha kinyomtatom de csak kicsiben albumba nem kell plakát nagyság 😊
Akkor elég a 3MP vagy az nagyon gáz képeket csinál.Azért adok a minõségre ne legyen pixeles vagy homályos stb.
A másik ,hogy van benne olyan beállítás ,hogy normál kép vagy intelligens ISO. A normálnál lehet automatikus ISO-t állítani.Melyikkel lehet szebb képet?
Meg a géprõl valaki vélemény aki ért hozzá 😊
Köszönöm elõre is a segítségeteket.
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
http://csuknorisz.mybrute.com
Boccs ha hülyeséget kérdeztem 😛
(mellesleg a Fuji S602-nek van webcam módja, pedig a maga idején az egy majdnem felsõkategóriás masina volt)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Van egy Olympus c-720
digitális kamerám
Azt szeretném kérdezni hogy tudnám webkameráként használni?
Elõre is köszi a választ.
Slik Sprint PRO EZ.
Nézd meg mit tud
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
SLIK mini állvány - apró, de jó minõségû állvány - a kis tapadókorong segít a ferde felületeken megállni, bátyám az FZ-50-éhez használja mostanában.
max 5000 Ft az ára
Egy korrekt kis állványt szeretnék az FZ-18as gépemhez.Mit ajánlanátok?
Én olyasmire gondoltam amit gyakran tudok hordani magammal és összecsomagolva se foglal vmi sok helyet.Na meg persze nem valami méreg drága cucc legyen mert annyira sokat sajnos nem tudok rászánni 😞
(ezkész 😄)
"...kattan itt a Canon vagy a Konika az ikonokon na meg a kokainon..."
thank you for helping us help you help us all
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Azt meg tudjátok nekem mondani, hogy Nikon SB28DX, SB80DX, SB800 vakuk közül melyik képes optikai slave lenni? Canon rendszervakuval indítanám, elõvillanásra (fénymérés, canon wireless jelküldés) elsül, vagy okosabb annál?
thank you for helping us help you help us all
28mm x 0.43 = 12 mm
28mm x 0.37 = 10 mm"
hat akkor en szart se ertek ehhez...............
de azert koszike.. majd elmegyek meglesek egy ilyen helyi boltot oszt ha nincs akkor ebay... koszke
Amugy nekem van egy 0.43x-asom ha budapesti vagy (netán soproni) akkor osszefuthatunk es kiprobalod. Es akkor nem is veszel zsakbamacskat. Mert en ilyen kuuuuva rendes vagyok 😄
pont a 0.37x amivel tobbet latni.
28mm x 0.43 = 12 mm
28mm x 0.37 = 10 mm
Na melyik a nagyobb latoszog? 😄
Szerintem vedd meg a 0.43x-at valoszinuleg mar az is boven eleg lesz neked es annak a kepminosege sem annyira rossz (videokameran... fenykephez nem ajanlom).