48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    Noise ellen ki mit hasznal? Most ajanlottak egy Noiseware nevu cuccot... ismeri valaki? :)
  • Timber
    Nem csak Blasta a nemnormalis musorvezeto :)
  • Timber
    ezt ismeritek?
  • Timber
    Ezt csak most talaltam :)

Legjobb a leirasban:
    "Still picture mode."

:D
  • zolo
    Kérhetek szépen egy tracklistet az 1000D videójához? =)
  • Timber
    Jovore mar nem Photokina lesz a neve hanem FotoTV.hu Special :)
  • Timber
    Van egy csigam... :)
  • Blasta
    Támadunk!!!!! :D
  • Lateralus
    Ezek mindenütt ott vannak!
    (2008. Photokina, Sajtóközpont, promó sarok)
  • Blasta
    Gyönyörű a TOLLA!
  • G_ArchAngel #38166
    A Sigma honlapjan nincs ilyen...
  • Timber
    He?
    Eliras lenne vagy en nem tudok valamit jol :)
  • Timber
    nem jegelt! :D Csak pihen! A kek norveg szeret a hatan pihenni... :)
  • G_ArchAngel #38163
    Elvileg jon a Nikon MX es van egy jegelt Pentax 645, tehat szimplan csak nem akarnak kimaradni...
  • Loál János #38162
    Vérszemet kaptak a Leica S2 miatt.
  • Blasta
    Szóval csináltak egy közv.kutatást és arra jutottak, hogy a világ egy Hasselblad, Phase One, Canon mesterhármast akar látni a köz.formátum világában? :D
  • G_ArchAngel #38160
    Canoneknal kezd elszallni a jozan esz...
  • Dzsini
    láttad odaát az üzemanyagárakat? :) attól vannak kiakadva, hogy több, mint 500 forintot fizetnek 3.7 liter benzinért

(persze, alapvetően más gazdaság, stb... nem lehet összehasonlítani, nem csak ezeket az árakat, semmit - Japán legalább ilyen fura hely, ott az elektronika még egy nagyságrenddel olcsóbb (mert 2 generációval előrébb vannak mindenben))
  • G_ArchAngel #38158
    a dpreview meg televan szarragu USAkosokkal, akiknek az olyan vazak dragak, amiert mi harmadannyi fizetesbol ketszer dragabban veszunk meg...

neha beneveznem ezeket a redneck-eket egy magyar valosagshowba: panel, 70e HUF havonta, alulfizetett 4 oras munkahely...

ebbol rakj ossze vmit, G.I. Joe...
  • Blasta
    "A sötétért nem a Pana a hibás!"

BANNERBA VELE, EZ A MONDAT FRENETIK!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D
  • Blasta
    Nekem is hiányzik egy (kettő mégjobb) Lumix a 180-as makró obimból, azzal tudnák csak igazán makrózni, dehát
  • The Garrett
    háhhh

US-ben 25e HUF ért dobálják az emberek után az SB800akat, itthon még mindig 75k+fa :/
  • DJ RX7
  • 30Dani
    [5d tesztképeket nézegetve úgy érzi, kilopták a lumixot a 30d-jéből]
  • Timber
    Engem a Nikon vagott at mert a Coolpix gep nem egyszer meleg tonusu kepet csinalt nyaron!

Most komolyan erted mirol beszelsz? Miert lett Lumix a gep neve? Hogy volt pofaLYa a Panasonicnak ezt a nevet adni? Komolyan... skandallum!
  • The Garrett
    becsapni csak azt lehet aki hagyja magát. :P utána kell olvasni vásárlás előtt, hogy mi micsoda.
  • zolo
    Panasonic - Lumix, Sony - Cybershot, Canon - Powershot-Ixus, Nikon - Coolpix.....Mindbe egy a közös, hogy kaptak egy gyűjtőnevet...A Panasonic-nál a Lumix egyet jelent azzal, hogy van benne optikai képstabi...Ami valljuk, nemsok kompaktban van, bár már egyre többen. A Lumix ezt adja neked.

Másik meg...Full sötétben a DSLR-mel sem tudok fotózni vaku nélkül...FÉNYképező a név is...kell neki fény...Sötét=vaku v. hosszabb záridő=bemozdul a kép ha kézben tartod és nincs kitámasztva valahol.

A sötétért nem a Pana a hibás.
  • redbull0304
    Ennyi erővel vehetem a 20e gépet is ami nem Lumixos... Veszek egy nevet és márkát +20e-ért...
  • redbull0304
    Akkor minek bele Lumix? Az átlag ember azt fogja várni, hogy hűű de fasza, és pont így tudják eladni... Magyarul becsapják valamilyen szinten az embert!
  • Blasta

"Ja és Lumix = nulla, ha nincs elég fény (pl. zárt helység) ugyanolyan szar homályosak lesznek a képek"

Jó lenne már megérteni, hogy attól, hogy mindenféle csúcsmárka csúcsgépéről van is szó, a FÉNYképezés alapja az elégséges FÉNY!

40-50e-es kis kompakttal egyikkel sem fogsz FÉNY nélkül éles FÉNYképet csinálni...
  • zolo
    "Valószínű a belső eleme lemerült" ezt írja az eladó, lehet hogy csak téved?
    Mert néztem googlet én is, és nem találtam sehol infot belső elemről. Valszeg belevágok, nem nagy pénzt kérnek érte.
    De még holnap előtte bemegyek helyi fotósboltba és megkérdem hogy van.

Köszi
  • DirtyGab3sz
    A Lumix annyira nem rossz.... amiket írtál, azt tudd be annak, hogy kompaktgéppel nem lehet sötétben csodát tenni!
  • Jano
    Gugli szerint hétköznapi AAA (a kisebbik cerka) kell bele.
  • zolo
    Minolta Maxxum 5000-be milyen elem kellhet? (belső elem). Kapok én olyat a sarki közértben és megtudom csinálni?
  • Timber
    Pana TZ sorozat szerintem egy nagyon jol eltalalt gepcsalad. KoNpaktban szerintem best buy :)
  • redbull0304
    Most a Panasonic LS3-as másfél éves gépem meghalt, pedig 40e körül vettem, gondoltam Panasinic, Lumix fasza lesz! Ezek után elvből se veszek Panasonickot, nekem csalódást okozott, nem kicsit!

Ja és Lumix = nulla, ha nincs elég fény (pl. zárt helység) ugyanolyan szar homályosak lesznek a képek!
  • zolo
    Vagy ha van még 1 kis időd és gyűjtesz pénzt, akkor 50 ezerért Panasonic FZ-8, szvsz best buy :)
  • Tikal #38139
    Nagyon titkos, még fizetnem is kellett érte ;)

Ez a cikk segített félig meddig...csak mivel nincs PS-em, a Pixelmator nevű progival műveltem :)
  • Blasta
    Nem ismerem ezt gépet, de ebben a kategóriában és árban minőségileg nem nagy különbség van a gépek között.

Hasonló gép még a Fuji S5800 hangyafasznyit nagyobb felbontással, és pár ezressel drágábban. Arra figyelj, hogy sem a Kodakban, sem a Fujiban nincs VALÓS képstabilizátor, csak digitális (vagyis szart sem ér).
    Szvsz azt vedd amelyik jobban tetszik.
  • BiG G
    jaja engem is érdekelne :)