Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://gaborszantai.co.uk/
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
de ha makroval akkro szép?
ha távolra véletlen bevan kapcsolva a makro akkor az nembaj?vagy baj? :S
24 - Exile -Nov.23
A Fuji F50fd képminõsége valamivel alulmarad az F30-hoz képest, ugyanakkor dupla felbontással bír, és van benne CCD stabilizátor, sokkal kevesebbszer kell vakut használni, mint bármelyik más koNpakttal.
thank you for helping us help you help us all
24 - Exile -Nov.23
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek
Jól kinézõ (ez fontos, bár nem csajnak kell) ksikompakt, vagy ultrakompakt kellene, olyan 50k-ért, nyomat nem valószínû, hogy készülne, szal 5 Mpx bõven elég lehet, ha több az se gáz, csak ne menjen a képméret rovására, jó legyen a zajszintje és a képminõsége, zoomátfogás se árt, ha nagyob az átlagnál, bár ez sem létkérdés.
Amit én néztem: IXUS 75 Bár ennek is lehetne kicsit nagyobb átfogása és a hosszabb vége f4.9. 😞 Mondjum már nagyon nem vagyok otthon a kompaktokban. :C
Valaki tipp?
Van live view, lesz is, szépen el szabad fogadni, senki sem kötelez a használatára, egy DSLR pedig live view idevagyoda fényképezõgép marad, amivel a tehetségesebbje jó fotókat készíthet.
Szerintem ezert! 😄
Amugy ha megnezed akkor az updatek 90%-a a Live View-t erinti...
http://gaborszantai.co.uk/
-File/Place: kiválasztod a logo filet, nyomsz egy pipát
-Layers palettán a backgrond és a logo layert ctrl-al kiválasztod, majd ha rámész a move tool-ra (V), felül megjelenik az igazítás ikonja, igazítsd jobbra a széleket, aztán lefele (vagy ahogy jól esik)
-állítsd le a felvételt
Inteligens ISO-t nem használom mégse mert a legkisebb 400 amire lehet álítani akkor inkább teszem normálra és ott automatán hagyom az ISO-t és akkor majd õ belövi.
A legjobb a fokusz segéd fény ,nagyon ott vannak a sötét képek vele.
Nekem jó a vakuval eddig... viszont a piros szemet nem mindig veszi ki de 98% ban igen.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Csak a sarokba igazítást szerintem nem nehéz actionként megcsinálni align funkciókkal.
Használtak olyan Ps scriptet amivel logot / szöveget lehet rátenni képekre úgy, hogy mérettõl függetlenül mindig a kép sarkába kerüljön?
Amit találtam scriptek azok vagy nem mûködtek CS3 al, vagy keretezték is mellette a képet meg ilyenek, és nem sikerült kikapcsolni bennük a felesleges funkciokat. 😞
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
http://www.flickr.com/people/46265283@N06/
Én is mostanában kaptam egy ugyanolyan Panát és egész jól elvagyok vele.Elsõsorban a makro és az intelligens iso módot használom rajta, és mindegyikben max felbontásban.Igaz hogy így lassabban töltöm fel gépre de én vettem bele egy 1 gigás memkártyát is.Plusz vettem hozzá 4db ceruzaaksit mert nyírta a sima elemet nagyon hamar.
A másik amit tapasztalatból mondok hogy én már manuálisan állítom rajta a vakut(nem autómatán van hanem kikapcspoltam a menüben), mert írdatlan hülye helyzetekben vakuzik.
Fullon hagyja a max nagyításodat és megvágja a képet kisebb felbontásúra. A kismadár ugyanakkora lesz rajta, mint 12x zoom végén 8 megapixelen, de te csak 5 mpx-en használod, így olyan mintha 15x zoomod lenne. Ugyanaz, mintha a képet utólag megvágnád, csak ez a gépen belül történik.
Amúgy erre fõleg igaz, hogy érdemesebb utólag intézni.
8 gigás ultraII CF kevesebb, mint 15 ezer, nehogy már ez legyen a gond.
Raadasul a Panasonic nagyobb zoomatfogast kinal akkor ha csokkented a felbontast (elkezd croppolni) igy pl. a TZ3-at ezert is erdemes kisebb felbontason hasznalni.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Persze ha egyáltalán felmerül a kérdés, hogy milyen felbontásban fotózzon, akkor valóban mindegy 😊
Az ilyen kis kompaktoknál meg szinte teljesen mindegy, hogy 3 Mpixeles képet csinál úgy, hogy a képpontokat kettesével átlagolja, vagy pedig full 6 Mpixeles képet csinál, hogy utána a zajszûrõvel rontsa le a minõséget. Ha még ráadásul tömörített képformátumot is használ, akkor meg aztán fõleg mindegy.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
), kár hogy te írtad 😊