Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

es meg magyar is, de mivel nincs osx-es, ezert kerek majd elmenybeszamolot...

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Free és elég használható RAW konverter

Raw Therapee

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

w77d
http://kepfeltolto.hu/i/?77092

w77d

w77d
ok pill

30Dani
képt!

thank you for helping us help you help us all

w77d
valaki?

ivjoe
Nem, ha megpróbálsz a fókuszpontnál közelebbi tárgyat fényképezni, vagy el sem készíti a képet, mivel oda nem tud fókuszálni, vagy életlen lesz a kép. A makró mód pont arra való, hogy közelre fényképezz. Makró közelre, nem makró távolra.
II Rocky II
vagyis ha közelit fotozok akkor a kép minõsége rossz lesz?
de ha makroval akkro szép?
ha távolra véletlen bevan kapcsolva a makro akkor az nembaj?vagy baj? :S

24 - Exile -Nov.23

Blasta
nikon d3x érdekesség

w77d
Sziasztok. Van egy HP Photosmart 850-es gépem. Az a problémám vele, hogy a világosabb fényképeken sokszor maszatok látszanak hiába tiszta a külsõ lencse. Gondolom valamelyik belsõ lencse koszos. Hol tudnák ezt nekem megcsinálni? Házilag nem lehet ezt biztonságosan megcsinálni? Elõre is köszi!

30Dani
Értettük -.-
A Fuji F50fd képminõsége valamivel alulmarad az F30-hoz képest, ugyanakkor dupla felbontással bír, és van benne CCD stabilizátor, sokkal kevesebbszer kell vakut használni, mint bármelyik más koNpakttal.

ivjoe
Jajjdefaszvagyok:

* csak ne menjen a KÉPMINÕSÉG rovására
😄D
ivjoe
Ha közeli tárgyakat akarsz fotózni.
II Rocky II
huh..lehet láma leszek,de vki megmondaná hogy a makrot mikor használjuka fényképezõgépbe?(digitalisra gondolok)

24 - Exile -Nov.23

Timber
Panasonic TZ-2 ... szerintem elegans (nem tudom mit jelent a jol kinezo 😄) es a tudasa is faintos!

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

nekeme ixus 70esem van, teljesen jo arra amire kitalaltak, es nagyon jo minosegu videot is tud, jo hanggal 😊 makroja meg brutalborda! 3cm!

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

30Dani
Fuji F50fd van 50 körül, ha olyan, mint az elõdje, akkor sokmindent nem tud, de azt jól.

ivjoe
Hi, aki még eligazodik a kompaktok dzsungelében, pls help!
Jól kinézõ (ez fontos, bár nem csajnak kell) ksikompakt, vagy ultrakompakt kellene, olyan 50k-ért, nyomat nem valószínû, hogy készülne, szal 5 Mpx bõven elég lehet, ha több az se gáz, csak ne menjen a képméret rovására, jó legyen a zajszintje és a képminõsége, zoomátfogás se árt, ha nagyob az átlagnál, bár ez sem létkérdés.

Amit én néztem: IXUS 75 Bár ennek is lehetne kicsit nagyobb átfogása és a hosszabb vége f4.9. 😞 Mondjum már nagyon nem vagyok otthon a kompaktokban. :C

Valaki tipp?
Timber
en sem ertem csak tippeltem 😄 de majd arkangyal megmondja 😄

Blasta
Én nemvágom, mi olyan hûde kiakasztó ebben.
Van live view, lesz is, szépen el szabad fogadni, senki sem kötelez a használatára, egy DSLR pedig live view idevagyoda fényképezõgép marad, amivel a tehetségesebbje jó fotókat készíthet.

Timber
"- When shutter speed and/or aperture are locked with shooting in live view mode, using the “L” (command lock) button, an “L” icon is now displayed in the camera monitor."
Szerintem ezert! 😄

Amugy ha megnezed akkor az updatek 90%-a a Live View-t erinti...

Blasta
miért?

30Dani
merge, save as-el kiegészíthetõ -.-

30Dani
Indítasz egy action felvételt, aztán:
-File/Place: kiválasztod a logo filet, nyomsz egy pipát
-Layers palettán a backgrond és a logo layert ctrl-al kiválasztod, majd ha rámész a move tool-ra (V), felül megjelenik az igazítás ikonja, igazítsd jobbra a széleket, aztán lefele (vagy ahogy jól esik)
-állítsd le a felvételt

Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
Inteligens ISO-t nem használom mégse mert a legkisebb 400 amire lehet álítani akkor inkább teszem normálra és ott automatán hagyom az ISO-t és akkor majd õ belövi.
A legjobb a fokusz segéd fény ,nagyon ott vannak a sötét képek vele.
Nekem jó a vakuval eddig... viszont a piros szemet nem mindig veszi ki de 98% ban igen.

The Garrett
Eleg ha elmondod hogy lehet sarokba igazitani barmit actionnel cs3ban 😄 Neztem tutorialt ott a place parancsnál lehet elvileg állítani hogy sarokba tegye, de cs3 ban ilyet már nem találtam a place -nél. ha meg csak felveszem siman az actiont és behuzom az uj layert a sarokba, akkor eltero kepmeretnel elcsuszik ugye. 😞

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

30Dani
Képmérettõl függjön a logo mérete?
Csak a sarokba igazítást szerintem nem nehéz actionként megcsinálni align funkciókkal.

The Garrett
ps topikban nem nagyon volt rá válasz:

Használtak olyan Ps scriptet amivel logot / szöveget lehet rátenni képekre úgy, hogy mérettõl függetlenül mindig a kép sarkába kerüljön?

Amit találtam scriptek azok vagy nem mûködtek CS3 al, vagy keretezték is mellette a képet meg ilyenek, és nem sikerült kikapcsolni bennük a felesleges funkciokat. 😞

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

DirtyGab3sz
Az autovaku szokott érdekeseket produkálni!Jobb ha az ember maga választ....

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Hali!
Én is mostanában kaptam egy ugyanolyan Panát és egész jól elvagyok vele.Elsõsorban a makro és az intelligens iso módot használom rajta, és mindegyikben max felbontásban.Igaz hogy így lassabban töltöm fel gépre de én vettem bele egy 1 gigás memkártyát is.Plusz vettem hozzá 4db ceruzaaksit mert nyírta a sima elemet nagyon hamar.
A másik amit tapasztalatból mondok hogy én már manuálisan állítom rajta a vakut(nem autómatán van hanem kikapcspoltam a menüben), mert írdatlan hülye helyzetekben vakuzik.

Extra optikai zoom.

Fullon hagyja a max nagyításodat és megvágja a képet kisebb felbontásúra. A kismadár ugyanakkora lesz rajta, mint 12x zoom végén 8 megapixelen, de te csak 5 mpx-en használod, így olyan mintha 15x zoomod lenne. Ugyanaz, mintha a képet utólag megvágnád, csak ez a gépen belül történik.

9 lesz az.

Timber
mint az IR szuro a K10D/K20D-n 😄 az kb. -20EV allitolag 😄

30Dani
Utóbbi elég durva lenne.

Timber
Kerdes: ND8-as filterbol tobb... elvileg az ND8 az -3EV... ha 3-at teszek a gep ele akkor az -9 (3+3+3) vagy -27EV (3*3*3)?

Timber
Intelligens Zoom a neve. Nekem nem kell a 8 megapixel eleg az 5 koruli is. Viszont nyerek meg 3x zoomot! 😄 15ezer meg most tobb mint amennyit raszannek meg a kiskoNpaktra! 😄

30Dani
"(elkezd croppolni)" hogyan? mikor?
Amúgy erre fõleg igaz, hogy érdemesebb utólag intézni.
8 gigás ultraII CF kevesebb, mint 15 ezer, nehogy már ez legyen a gond.

Blasta
De ez nem mindegyik Panára igaz, csak a hájtekebb modellekben van ilyen intelligens zoom vagyhogyhijják (mert már minden intelligens a pana gépekben 😄)

Timber
En a K20D-t 'csak' 10 megapixelen hasznalom de mar azon is gondolkozom, hogy az is sok. Csak akkor hasznalom ki a max 15 megapixelt amikor RAW-ban fotozom...
Raadasul a Panasonic nagyobb zoomatfogast kinal akkor ha csokkented a felbontast (elkezd croppolni) igy pl. a TZ3-at ezert is erdemes kisebb felbontason hasznalni.

Sadist
Nyílván nem mindegy, más kép fog kijönni, mert a JPEG fix 8x8-as blokkokon belül tömörít, de minõség szempontjából szinte tök nyolc, úgyis a tömörítés cseszi el a minõséget, nem pedig az alacsonyabb mintavételezési szint 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

30Dani
Elméleti fejtegetés volt részemrõl, sose voltam olyan böszme, hogy kisebb felbontással fotózzak. Nyilván ha csak és kizárólag webre, 800x600-as felbontásban szándékozik valaki fotózni, akkor nem észrevehetõ a különbség, de amint nagyobb méretben kell printelni, vagy még valószínûbb: vágni kell a képbõl, nem mindegy, hogy azt a fényképezõ, vagy a PS méretezte át, illetve melyik méret lett kockásra tömörítve.

Blasta
vagy mindkettõt! <#hamm>

Blasta
Ezekszerint akkor Te már láttál különbséget egy 3mpx-es és egy 6mpx-es jpeg között, amik azonos géppel készültek?

30Dani
85/1.8-at, vagy 100/2-t vegyek, vagy egyiket se? <#wow3>

30Dani
Fõleg a veszteséges formátum miatt nem mindegy, hogy az eredeti vagy a leméretezett képre küldi rá a jpeg-tömörítést.
Persze ha egyáltalán felmerül a kérdés, hogy milyen felbontásban fotózzon, akkor valóban mindegy 😊

Sadist
Úgy õszintén, az egyszeri kompaktos fotós egy évben hányszor készíttet posztert a képeibõl? 😊 Ha így nézed, a 2x-es méretkülönbség igenis sok.
Az ilyen kis kompaktoknál meg szinte teljesen mindegy, hogy 3 Mpixeles képet csinál úgy, hogy a képpontokat kettesével átlagolja, vagy pedig full 6 Mpixeles képet csinál, hogy utána a zajszûrõvel rontsa le a minõséget. Ha még ráadásul tömörített képformátumot is használ, akkor meg aztán fõleg mindegy.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Blasta
Naaa, nefogjad vissza magad E! 😊

30Dani
Tudnék flémelni (), kár hogy te írtad 😊