48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #38777
    bocs, de az angol fotos ujsagok rogyasig vannak Pentsung-gal, neten mar nem ezt akarom nezni:-)
  • G_ArchAngel #38776
    Itt eleg jol tudsz keresni

Amit ajanlanek, az hogy a Canon, Fuji, Panasonic - esetleg Olympus termekei kozul valassz, ebben az arkategoriaban minimalis a kulonbseg...
  • Timber
    nem mert a kepeken is latszik, hogy tulexpos amugy RAWban is tul van expozva
  • ForzaInter
    Szevasztok

szeretnék venni egy digitális fényképezőgépet, de nem nagyon értek hozzá, milyet ajánlatok? nem ilyen nagyon fullosat akarok, max 30 ezret szánnék rá.
  • G_ArchAngel #38773
    gondolom mert a pentax jpeg alapbol alexpos...
  • Timber
    hmm... Pixinfo tesztek... elgondolkodtattak.

Megnéztem a Pentax K20D képminőség tesztjét és az első ami feltünt, hogy nem igazán kóser az expo. Megnéztem más gépek tesztjeit is (Nikon D90, Sony A300, Canon EOS 40D, Olympus E520) és mindegyik gépnél nagyjából ugyanazzal a beállítással készültek a képek (ISO100: f7.1 1/5) csak a Pentaxnál készült jelentősen más expóval (ISO100: f7.1 1/3). Szinte minden ISOnál +1 FÉ-vel készültek a Pentaxos képek...

Nomármost gondolom a tesztfotókhoz a Setup az fix, hiszen mindig ugyanazokat látjuk és gondolom a bevilágítás is fix (már ha hitelesek akarnak lenni)... akkor a Pentax képeknél miért nem ugyanazt a beállítást használták mint a többi gépnél?
  • DJ RX7
    Remélem ez lesz a következő gépem. (persze miután megjelent a 60D)
  • BiG G
    kis ontopik is legyen:

EOS 50D részletes rivju @DPreview

(bocs ha vótmá')
  • BiG G
    naja, ehhez tényleg keselyűnek kell lenni. a medrébe visszatért patakot meg nem látom, mert tíz hsz-el ezelőtt még mindig flame volt, azóta meg semmi ontopik... de biztosan én látom rosszul.
  • 30Dani
    és mellesleg mind olyanok, akik rendkívül konstruktívak úgy egyébként a témában, rendszeresen posztolnak képeket, gépteszteket, például -.-
  • G_ArchAngel #38767
    azert az is erdekes, hogy most, mikor vegre leallt a flame, megjott 1-2 "keselyu" es csendorert kialt, holott magatol visszatert a patak a medrebe...
  • 30Dani
    Én tudnék takarítani, de nem teszem meg neki azt a szívességet hogy eltűntetem amit idepiszkított.
  • DJ RX7
    Mi a lóf@sz folyik itt? -.-"
    Lassan egy modi kéne ide, hogy kiosszon 1-2 elakadás jelzőt.
    Már elnézést, de...
  • BiG G
    na akkor most kéne törölni az utóbbi 1-2 oldal összes hsz-ét, kapna mindenki egy hetet banamákra aki hozzászólt (akár beleszólt, akár nem) és utána rögtön nem lenne flém :>
  • DecenS
    nem, nem kell keresned. nem érdemes.
    veled ellentétben nem is híreszteltem magamról olyat, hogy nem kezdeményeztem soha beszólogatást. viszont, amikor abbahagytam a veled való sárdobálást, nem is óhajtottam ezt megújítani többé. ezek után pedig -csodák csodája- gyakorlatilag az első adandó alkalommal éltél a lehetőséggel és megtaláltál a "jópofaságoddal".
  • Blasta
    Megkértem párszor normálisan, le se szarta. Ez van, az élet kemény.
  • 30Dani
    Fontos ezt itt megkérdezni? Fontos mindenbe beleugatni?
  • zolo
    Pff, magyarok vagyunk meglátszik...Lényeg hogy minél rosszabb legyen a másiknak...Fontos a másik topicot is teleflémelni?
  • zolo
  • Gabo
    Kicsit messzebbre nyúlik vissza ez a dolog.
    Tudod Capulettek és Montaguk... ;o)
  • 30Dani
    Így van, el kell ismerni a nem kevés befektett időt/munkát/pénzt, ami egy topik megnyitásával jár. :D
  • Dzsini
    ...azt hittem valami nagy bejelentés van, és azért lett rengeteg új hozzászólás -.-
  • Timber
    Jajj Blasta fejezd már be ezt az állandó irigykedést Piri topikjára. Kezd tényleg szánalmas lenni... Inkább húzzál vissza a TVdhez és csináljál SX1 IS tesztet... amíg megteheted és Piri nem csinál egy jobb TV adást... :D
  • Gabo
    Minden kocsmai verekedés azzal kezdődik, hogy a másik visszaüt.
    Moderáld magad, változtass a stílusodon és ne üss vissza. Egy idő múlva talán hajlandó lesz mindenki elfelejteni a régi sérelmeket.
  • zolo
    És mindez azért mert pár napja tett megjegyzést a D40-re.....óvodatagozat mind2 fél :)

Gyerekek, hagyjátok abba a civakodást :D
  • Blasta
    Kérlek alásan, ha te így...
  • Timber
    Egy kérdés: Miért nem folytatódik a téma Pirinél? :D Miért pont ezt a topikot kell ezzel terhelni?
  • Aspyrin
    Nem vagyok tökéletes, elnézést.. Ez egy kivétel a több ezer hozzászólásomból. Keressek tőled is hsz-t az elmúlt egy-két évből?
    Szerinted érdemes?
  • Aspyrin
    Vagy ha mégis ide akarsz járni, akkor kérlek magyarázd el, hogy mi vonz ide, miért vágysz olyan emberek közé, akik egy cseppet sem kedvelnek???

Még, hogy én vagyok egyszerű! Komolyan azt hiszed, hogy én azért járok ide, mert szeretem ha idióták cseszegetnek?
    Szerinted azért vagyok regelve számtalan más fotós fórumon, mert a téma engem nem is érdekel, csak unatkozom?

Már megint a régi sérelemek:1. Csináltál egy saját fotós topikot
    Ez az origo.. Innen indul ki az egész gyűlölködés, de azért annak örülök, hogy szóba hoztad. Hiszen ott már nem egyszer és kétszer könyörögtem nektek, hogy ne gyertek át, de hiába! Pár nap után valakit mindig oda evett a fene oltogatni, de ez csak természetes... Szerinted most épp a te kérésedre fogok elvonulni? Minek tenném? Itt már úgyis megvan a szerepköre mindenkinek.
  • DecenS
    tényleg nem szólsz be magadtól?

index - pfc

(hozzátenném, amikor ezt az indexes hsz-t írtam, már közel fél éve következetesen kerültem a veled való kontaktust... nem szóltam hozzád, nem csesztettelek semmivel. olyannyira, hogy január óta -igaz nem csak miattad- az sg-re is csak elvétve írok be. máshova meg még ilyen gyakorisággal sem...)
  • Blasta
    Na ezaz, pontosan erről van szó, ez nem megy az én fejembe sem.
  • Timber
    Bocsi az offtopikért :D

• Blasta
    Baszki, borzasztó egyszerű vagy.

Próbálom levezetni:
    1. Csináltál egy saját fotós topikot
    2. Mi (legalábbis én) megígérjük, hogy nem megyünk oda, nem szólunk be neked
    3. csak azt kérjük, hogy te sem gyere ide be többet kommentelni, mert a személyed olyan reakciókat vált ki itt lényegében mindenkiből, hogy a békének és az ontopiknak lőttek

Ebben mi olyan kurvára nehezen betartható? Vagy ha mégis ide akarsz járni, akkor kérlek magyarázd el, hogy mi vonz ide, miért vágysz olyan emberek közé, akik egy cseppet sem kedvelnek???
  • GregSB
    Most úgyis uborkaszezon van PMA-ig, legalább pörög a topic :DDD
  • Aspyrin
    Nem, mivel minden ok nélkül (vagyis régi sérelmek miatt) rendszeresen céltáblává válok.
    Már #38734-en is kértem az illetőt, hogy keressen olyan hsz-t, ami az én beszólásommal kezdődik. Kereshet, akár évekre visszamenőleg is..
    Ezzel szemben az itt fórumozók 99.9%-ban úgy kezdik a velem való kommunikációt, hogy beröfög. Szerinted melyik a súlyosabb, ha objektívan mérlegelsz?
  • Jano
    Soha nem láttam még olyan embert, aki KŐKEMÉNYEN küzd a közutálatért, aztán meg hisztik rajta, mikor végre elérte.
  • Aspyrin
    Próbálok érthetően közeledni mindenkihez, de teljesen felesleges.
    Szájkaratéról beszélsz?
    Ez kb. ugyanaz az ostoba odamondás, mint a #38727-es.
    Okos enged? Hiszen az nem én vagyok..
    Felőlem szétflémelhetjük a topikot, ha csak ennyire vagytok képesek.
    Állok elébe.
  • Gabo
    Nem gondoltál még arra, hogy esetleg a saját stílusod és viselkedésed az, ami kiváltja ezeket a "támadásokat"?
    Alap dolog, hogy kezelj úgy másokat, ahogy elvárod, hogy téged kezeljenek.
  • Blasta
    "Azt viszont megtanultam, hogy az ostoba embereket le kell néznem, mert ők ugyanezt teszik velem.."

BARÁTOM, NÉZZ LE NYUGODAN MINKET, CSAK SZÉPEN KÉRLEK TEDD EZT VALAHOL AKÁRHOL, DE MÁSUTT!!!!!!!! Nekem semmi bajom azzal, ha ostobának tartasz, csak szépen kérlek, húzz már el innen, sztem a többiek is megígérik, hogy nem szólnak hozzád a topikodban, és bódottá lesz!

Mi olyan nehéz ebben? Nem fogsz veszteni, nyerni fogsz, rengeteg szép szabad percet, amikor is egy rakás másik ember nem téged fog szapulni. Na?
  • Blasta
    Kérlek, ha neked a fotózásról beszélgetés a szájkaratét jelenti, hát hajrá.
    Ismered a szólást: okos enged...
    Elhúznál, béke lenne.
    Maradsz és játszod a vagánycsávót, nem lesz béke.
    Gratulálok.