Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DirtyGab3sz
Hát srácok Ti kész vagytok mint a bableves.....<#wow1><#vigyor3>Csak lesek...pont amikor a gépválasztásról kérdeztelek benneteket,jött a válasz valakitõl(bocs nem emléxem kitõl)hogy az ember ugyis a saját igényei szerint választ vázat magának!Kinek mi áll kézre,kinek mi a legmegfelelõbb arra a célra amire veszi....
Totál ugyanaz a véleményem errõl az egész álflémelésrõl<#wave><#wave><#bohoc>Van olyan akinek a D3 a legjobb,van akinek a 5D,és satöbbi...
Attól hogy ez ,vagy az kurvajó ebben-vagy abban,énsem fogok a Pentax mániámról lemondani.....ez teccik,oszt jónapot!<#awink><#awink>

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Dzsini
attól függ, mire akarod használni. 2400dpi egy 35mm-es képkockából kb. 33000*22500 pixeles képet kapsz 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DJ RX7
és ennek kb. mekkora felbontásban elfogadható a minõsége?

:3

Dzsini
600-1200, jó esetben 2400x2400 dpi valós optikai felbontása van az ilyen szkennereknek, a negatívokat pl. múzeumok 4000x4000dpi-vel szokták szkennelni.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

BiG G
hála istennek sehogy, de ne is akard mert nagyon ótvar dolog. ha kiváncsi vagy, hogy mikor készült, akkor a számítógépre áttett jpg fájlon jobbkatt, tulajdonságok és az összegzés fülön többek között az is szerepel.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

DJ RX7
milyen minõségben lehet beszkennelni egy lejka méretû negatívot? gondolok itt egy 15-20 ezerforintos scannerre.

Blasta
Sztem sehogy

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

examinee
Sziasztok!

Van egy Canon Powershot G3-am. Hogy lehet beállitani hogy a fényképen megjelenjen a dátum is?

30Dani
Az sosem árt, de nagylátóban azért odabasz a Canonnak rendesen <#wilting>

thank you for helping us help you help us all

BiG G
Intel-ATi-Pentax <#eljen>

btw a cikk valóban tele van ferdítésekkel, úgymond egy kalap kaki, de ettõl még nem ratyi a nikon szerintem. a canon elõrébb járhat pár lépéssel, de ez még nem von le a jelenlegi vázak értékébõl - ugyanolyan jól használhatóak, vagy netán tévednék?

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Loál János
Miért tenné?

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Timber
Csak, hogy tereljek...

Olympus az OM rendszerre nem tervez digigepet? Vagy teljesen "leragadt" a 4/3-nal?

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Blasta
Parttalan hát 😊

Blasta
"Canon már 24 mp-nél tart a Nikon pedig a felénél és akkor még nem is beszélve az objektívekrõl."

és manapság kit hatnak meg a megapixelek ebben a kategóriában?

Timber
Tomato+S3 Virge+Pajtás 😄

GregSB

"Egyre nagyobb a gyûlölet, a harag, az útálat... Lord Birdie jó munkát végzett!"

30Dani
Intel+nVidia+Canon <#eljen>

Z
Nem rég beszéltem egy AFP-s riporterrel, aki szerint a Nikon csúcsgépe jelenleg jobb, mint a Canoné. Mellesleg neki saját használatra egy Canonja van.

A jelenlegi felszerelése: 2db D3-as váz, 1db 70-200, 1db 24-70, 1db 14-24, és egy fix 400-as(amit fémbõröndben hord), és kb 7kg a súlya. <#szomoru1> Mind fix 2.8-as objektívek.

Minden riporterét ilyennel menetfelszereléssel látta el a cég, de nem készülnek jobb képek attól, hogy most már a "nagyobb tudású" Nikon D3-mal fotóz az AFP. Ráadásul ilyet leginkább csak az vegyen a kezébe, aki rendesen megkapja a fizetését érte, mert a használata felér egy ingyen konditeremmel. 😄

Kicsit olyan parttalan vita ez, mint az Intel-AMD, vagy az ATI-nVidia, nem?

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

GregSB

DJ RX7
szaros* <#smile>

DJ RX7
láttam már, de nem fotóztam még egyik géppel sem, mert nem adódott rá lehetõség. <#smile>

igen az igaz, hogy a Canon kijelzõi elég gagyik ezért az élõkép is olyan, amilyen. ami igazán jó lépés volt a Nikontól.

a képminõséget nem lehet igazán összehasonlítani, mert már 2 mp különbség az megvan. de ha megnézzük a 10 megapixeles kategóriában a Canon képei a legélesebbek és a legletisztultabbak. ugyan így van az 1D-vel is.
nade visszatérve arra a mondatra. Canon már 2002-ben megcsinálta az 1. ff-es gépét (ha rosszul mondom javítsatok ki) a nikon pedig 2008-ban aminek a képminõsége kb. megegyezõ az 5D-vel. Canon már 24 mp-nél tart a Nikon pedig a felénél és akkor még nem is beszélve az objektívekrõl.

na de én csak egy szarok diák vagyok aki mit sem tud a fotózásról és nem akarok én vitázni senkivel. az én részemrõl téma lezárva! 😊)

GregSB

Blasta
Láttál már Nikon D300 vagy D3 full size tesztfotót?
Fotóztál már ezen gépek akármelyikével?

"és az eddig félkész gépükbe belepakolnak 1-2 extrát ami a canon-ban nincs benne"

Naja. És ez baj? Ettõl most a Nikonnak szégyelnie kéne magát? Abban pl. mondjuk mi a gázos, hogy a canon csinál egy hulla szar live view-t, a Nikon pedig jóval késõbb megcsinálja HASZNÁLHATÓAN??? (de már az olympus is normálisan csinálta meg, hogy ne csak 1 gyártóról beszéljek).

A képminõséget pedig a mai napig nem vágom, miért suxoljátok, kérnék szépen tesztképeket pl. EOS 40D vs D300 vagy 1D vs D3, melyeken egyértelmûen látszik, hogy képminõségben a Nikon képtelen a Canon-t utolérni.

Nem mintha bármit is számítana, csak nem értem miért hordotok szemellenzõt, miért nem vagytok objektívek, miért oly' nehéz elismerni valamit ami ugyan olyan jó vagy jobb mint a kedvenc gyártótok terméke? 😊

DJ RX7
legtöbb gyártó megvárja meg a canon lép valamit egy új géppel és az eddig félkész gépükbe belepakolnak 1-2 extrát ami a canon-ban nincs benne. legyen az pl.: stabi, magasabb iso, megapixel. én inkább a képminõségre koncentrálnék nem pedig az extrákra amit ritka esetekben használok ki és ezzel még pénzt is spórolok meg. innen is látszik, hogy a képminõséget nem tudják utánozni.<#hehe>

Blasta
😄DDDDDDD
G, nem én veszem komolyan ezt a marhaságot, nem én suxolom akármelyik fgép gyártót, nem én jelentem ki, hogy nikon ergo ratyi, szal mirõl beszélsz édesöcsém? 😊)))))))

(a smiley-k kihagyása = komolyan veszed amit írsz, ha nem veszed komolyan fogalmazz úgy vagy tedd tele smiley-val sztem...)

Blasta
Ebben nem látok kivetnivalót, minden ok.
Én nem a Nikont vagy a cikk íróját védtem, csak egy mondatot emeltetek ki, amiben pont nem láttam semmi csúsztatást 😉

magas ISO-n jobbak az uj vazak, de kulonben semmi, a Canon CMOS meg mindig a tobbiek elott jar...

szerintem kurvara nem jok a vazak, atlathatatlanok, kezelhetetlenek, rondak, ergonomiai csod mindketto...

amugy meg semmit nem szedtem fel az elmult X evben, mert attol, hogy itt hulyesegen flemelek, leszarom a hardvert, jo magasrol...
(a baj, hogy Te komolyan veszed)

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
😊 Ezt is pontosan tudom. Igen, a 300D olcsóbb volt és képminõségben jobb.
De a D70-nek akkor is jobb szolgáltatásai voltak, és a cikk azon mondata nem állított semmi mást, szal érted 😄

30Dani
Nade köztudott, hogy a Canon alkotta meg a 300D-vel a belépõ tükrösök kategóriáját. Ehhez képest a késõbb megjelenõ, szarabb képminõségû D70-et hozza ki jobbnak.

"Valóban, a Nikon mindig is magasabb szintet képviselt, mint a nagy konkurens Canon." - muhaha!

"...talán csak a szokásos Nikon kimértség miatt tartott sokáig az új rendszer átgondolása és megtervezése..." - szintén

[i]"...Canon EOS-40D és Nikon D300 is. Ha a két terméket azonos áron adnák, vélhetõleg alig lennének, akik a 40D-t választanák."[i] - de nincs egy áron. Tudásban és árban is egymás alá/fölé vannak pozicionálva a Nikon és a Canon gépei, egy nézõpontból kijelenteni hogy az egyik szarabb, az erõs csúsztatás.

Blasta
"a kepminoseg meg ott tart, ahol a 3 eves 5D..."

ez fasság, te is nagyon jól tudod, vagy ha komolyan gondolod, akkor nem szedtél össze semmit az elmúlt X évben...

"300D-re felev alatt valaszoltak, 5D-re 3 ev alatt, ugyes gyerekek ezek ott a Nikonnal..."

Azt mond meg, hogy a VÁZAK ÉRDEMEIBÕL ez a tény mit von le????
(segítek, semmit, mert a vázak kurvajók, a képminõségük kurvajó)

DJ RX7
anno kb. 30000 ft különbség volt a kettõ között. ez az 5 tényezõ amit felsoroltál nem érte meg abban az idõben azt a 30000ft-t szerintem. 😊
szóval ha a képminõségre megyek akkor 300d mindenképpen jobban megérte a pénzét, de szolgáltatás szempontjából a nikon a nyerõ.

nem erted...

a 300D volt az Adam es Eva egyben, a Nikon csak masolni tudott, kullog a Canon utan..., most kiadott 2 gepet tele bling-bling feature-okkel, a kepminoseg meg ott tart, ahol a 3 eves 5D...

soha nem egy kategioriat kepviseltek a ket ceg vazai, de mindig konnyebb masodiknak lepni es reagalni a konkurencia termekeire, mint onalloan belefogni uj dolgokba...

300D-re felev alatt valaszoltak, 5D-re 3 ev alatt, ugyes gyerekek ezek ott a Nikonnal...

Blasta
Az a mondat nem kamu.

Ehun a két gép összehasonlítása, kiemelnék pár dolgot:

- Érzékelõ mérete
- legrövidebb záridõ
- Self-timer
- sorozatfelvétel
- lcd

Ezzel együtt tisztában vagyok vele, hogy a D70 CCD-je nem igazán vette fel a harcot a 300D CMOS-ával szemben, de most nem is ezen volt a hangsúly, hanem azon, hogy szolgáltatásokban melyik gép volt a jobb. És ebben nem ferdített a cikk írója.

de, nikon, ergo ratyi...

Blasta
De ki beszélt LCD-rõl meg horizontról (rajtad kivül?). 😊)))))))))))
Én csupán a D700 külalakját "védtem" meg.
Nem aludtad ki magad, vagy túl sok nikon fannal fight-oltál tegnap???? 😄DDD

(amúgy a D3 meg kurváranem ratyi, high iso-n SEM <#hehe>)

DJ RX7
nagyon igazad van. én csak a cikket most olvastam el, mert nem igazán érdekelt.
"Valóban, a Nikon mindig is magasabb szintet képviselt, mint a nagy konkurens Canon. Annak idején, amikor az elsõ, megfizethetõ (vagy nevezzük belépõszintûnek) D-SLR-ek megjelentek, a Canon az EOS-300D-vel szolgáltatásokban jócskán alul maradt a Nikon D70-nel szemben."
ez a mondat is mekkora kamu már.

Neked, a nyalasert...

D3/D700 ratyi, csak a Nikonok kozul emelkedik ki, meg 1000D is leveri oket high-ISO-n...

Blasta
Ezt most kinek a kommentjére???
Egyáltalán, ebbe a fórumba szántad? 😄😄😄

DJ RX7
teljesen igazad van. úgy látszik, hogy a nikon az még a múltban jár 3 évvel.

Timber
Jomagam hithu Pentax megszallott vagyok... de a Nikon D700 brutalisan jo gep. Kulsore es belsore is minden benne van amit egy magamfajta amator csak akarhat. Szoval gratula Nikon.

Birdie ezek szerint nem csak nekem nem a kedvencem? 😄

egeszsegedre, a 3 eves 5D kepminosege, meg mindig uberrulez, es azt hiszem ez fontosabb egy fenykepezogepnel, mint a jobb felbontasu LCD vagy a horizontjelzo feature...

Blasta
Igen, kicsit aránytalanul nagynak tûnik a tükörakna mérete a vázhoz viszonyítva, de ha ráteszel egy portrémarkolatot, máris megoldódik az arányossági kérdés és egy -külalakjában a D3-ra hajazó- szép géppel találjuk szemben magunkat.
De nekem markolat nélkül is tetszik, ezen a képen a két nagytesó mellett a D300 már nyominak tûnik 😊

mondjuk indexen sokan ketelkednek abban, hogy Birdie a gerinces letformak koze tartozik...

(az is igaz, hogy az index forumokon is van par fereg...)

30Dani
A gép elég jó (sokkal közelebb van a D3-hoz, mint az 5D az 1Ds-hez, persze ugyanez az árra is igaz), a cikkíró viszont erõteljesen, csontig hatolóan benyalt a Nikonnak.

GregSB
Hmm. Asszem én vagyok az egyik legnagyobb Nikon fan itt a fórumon, de szerintem kicsit ortopéd lett a D700 😄

Vették a D300 vázát, és rárakták a nagyobb keresõt-aknát, ezzel teljesen felborítva a harmónikus vonalakat. A végeredmény szerintem elég csúf lett, valószínûleg siettek a gép tervezésénél hogy még kijöjjenek az 5D MkII bejelentése elõtt.

Ezt leszámítva, technikai szempontból ez egy álomgép <#worship><#finom>

DJ RX7
A PhotographyBlog, meg a DPNow szerint 2739.99 Euro. Az egy kicsit még húzósabb.

GregSB

Timber
DPReview szerint:
US: $ 2999
EU: € 2599

Ez XE.COM szerint:
2,999.00 USD = 448,348.85 HUF
2,599.00 EUR = 612,762.75 HUF

Na most ez igy ebben a formaban... hat menjenek a... Majdnem masfelszeres ar az EUban?