48078
-
#38937 "Azt sem tudom, h milyen objektivet erdemes venni, ha a kozeli, valamint a tajkepeket szeretem a legjobban...ugyanakkor mivel nem vagyok profi kerdes, h nem e eleg nekem csak maga a gep objektiv nelkul (?)"
Hat eleg lehet, csak nehez lesz vele kept csinalni :) Lukkamera ftw! -
Lateralus #38936 SLR fényképezõgép - (Single Lens Reflex), magyarul tükörreflexes keresővel ellátott fényképezőgép. Az objektív által látott kép egy tükrün keresztül jut a keresőben, ahol pont ugyanazt látod, mint az optika.
CMOS - egy képérzékelő típus
9 pontos nagyterületû kétirányú autofókusz rendszer - A kép 9 pontjára képes automatikusan élességet állítani a gép.
DIGIC III képfeldolgozó processzor - semmit sem jelent, kb annyit mint az Intel. A feldolgozó processzor neve és sorozatszáma.
Teljes kompatibilitás EF és EF-S objektíveivel és EX vakkuval - A Canon gépeire EF és EF-S szériás Canon objektívek csatlakoztathatók. Ez az összes, utóbbi 21 évben gyártott Canon optikát jelenti. Az EX a Canon legújabb vakusorozata.
valamint mit jelent az, h RAW (az nem vmi tomorites?) - a JPG egy olyan tömörített képformátum, amit a fényképezőgép a saját feldolgozó rendszerével gépen belül készít és készen "köp ki". A RAW egy "nyers" képformátum, ami jobb minőséget ad, mint a JPG, de neked kell feldolgoznod, utólag a számítógépeden. -
#38935 megapyxelsz for teh win! -
#38934 -
DecenS #38933 :DDD
de legalább a nullát sikerült helyesen leírnia :)) -
#38932 Asztahozzáértőmindenit ott a lap alján. -
DecenS #38931 hááát nem tudom.
hazudnék ha azt mondanám, tökéletesen tisztában vagyok napjaink bridge gépeinek képminőségével, szolgáltatásaival, de az is biztos, gyakran megfordult az elmúlt hetek során a fejemben, hogy dslr-ről visszalépnék valami pofásabb leica felé....... (igaz, ez meg nem bridge. de akkor is...) -
#38930 dugnád :o -
#38929 adodide htxcsm ¦o)) -
#38928 LZ sorozat belépőszintű, semmi extra, árát nemtom, de én nem vennék LZ panát. -
#38927 Vegyen csak dslr-t, rosszul nem jár vele, és mostmár nem is olcsóbbak a bridge-ek (az a pár ami van).
Zsu!
1000D-t vagy 450D-t végy, mindegyikkel jól fogod érezni magad (450D extársabb kicsit) -
#38926 Mit nem talál az ember a szekrénybe :)
-
#38925 Panasonic DMC-LZ10-ről vélemény? Olvasgattam teszteket és elég jókat írnak róla. -
DecenS #38924 tőlem.
mindenki arra költi a saját pénzét, amire akarja... :)
ámbár nem vagyok meggyőzve róla, hogy amíg az kérdés számára, hogy kell-e a fényképezéshez objektív (egyébként igen, zsuzsi, kell: a fényképezés elengedhetetlen kelléke) addig nem biztos, hogy a legfontosabb prioritás, hogy a gép cserélhető obis legyen.
sz v sz. -
#38923 bridge gépet nem érdemes venni. hamár tükröst akar akkor vegyen tükröst, mert később úgy is le akarja majd cserélni a bridget. nem lesz olyan hosszú szavatossági ideje mind a egy dslr-nek. -
DecenS #38922 egyébként amíg... úgymond gyerekcipőben jársz a fotózás talaján és csak ismerkedsz a dolgokkal, lehet, jobban járnál egy "egyszerűbb" géppel. ami nem feltétlenül kiskompaktot jelent, hanem egy komolyabb bridge gépet. (a bridge ez esetben nem a kártyajátékot jelenti) ;-)
-
#38921 koszi
:) -
#38920 na megelőztek. -
#38919 tudtommal nincs. maximum könyv. -
DecenS #38918 http://e-book.marcedli.hu/
szerintem a digitális fotózás műhelytitkai c. könyvekkel kezd... talán benne vannak az általad keresett alapfogalmak. -
#38917 nincs magyarul? :) -
#38916 kis olvasnivaló -
#38915 az az igazsag, h most szeretnek venni magamnak karacsonyra egy uj gepet, de fogalmam sincs hogy lehet hasznalni, milyen minosegu stb
szal szeretnek segitseget kerni, h mi mire jo...
annyira nem ertek hozza, h akinek van kedve az leirhatna nekem mi mit jelent:
SLR fényképezõgép (?)
CMOS (?)
9 pontos nagyterületû kétirányú autofókusz rendszer - ez mire jo pontosan?
DIGIC III képfeldolgozó processzor - es ez? :)
Teljes kompatibilitás EF és EF-S objektíveivel és EX vakkuval - es ezek?
valamint mit jelent az, h RAW (az nem vmi tomorites?)
tudom, h teljesen hulyenek tunok, de inkabb megkerdezem, minthogy tovabbra se tudjam.. :/
Azt sem tudom, h milyen objektivet erdemes venni, ha a kozeli, valamint a tajkepeket szeretem a legjobban...ugyanakkor mivel nem vagyok profi kerdes, h nem e eleg nekem csak maga a gep objektiv nelkul (?) -
#38914 oks
kocce
valaki, akinek van 450d-je irjon mar ram privit pls
kivancsi vagyok milyen a gep -
#38913 450d -
#38912 450d -
#38911 melyik a jobb?
canon eos 1000d vagy 450d?
-
#38910 Kodakot ne
Nikon kompatban nem jó
Canont, Panát, Olympust, Canont
-.- -
DecenS #38909 azért a kis panákat nem kéne leírni. elég népszerűek -és biztos nem ok nélkül- ebben a szegmensben. -
DecenS #38908
jó lesz... vegyed. -
#38907 Esetleg Nikon? -
EK1TEP #38906 Canon,Fuji ...többi felejtős szvsz! -
DecenS #38905 szerintem a kodak felejtős. megasonysamsungésazösszestöbbiszutyok. -
#38904 Nem úgy értettem hogy ilyen természet képeket csinálnék, ahol nagyon számít a minőség, hanem hogy 35k ért mi a legjobb, ami a legszebbet csinálja. :) köszi a segítséget.
Kodak EasyShare M883 ről mit gondoltok? 3" kijelző, 3x optika 26k. -
DecenS #38903 csodák márpedig nincsenek. a 35ezer eléggé az alsó határt jelenti a minőség/ár közös horizontján. szerintem a canonok vagy panasonicok, esetleg a fujik és az olympusok között nézelődj.
akármelyiket választod is, nagy különbség nem lesz a többihez képest. keresgélj fényképező teszteket, nézz teljes felbontású tesztfotókat. és dönts. (én a helyedben minél kevesebb megapikszellel rendelkező modellt keresnék. ez is jótékony hatással lehet a képeidre - főleg magas(abb) érzékenységen...)
azthiszemennyi.
amen. -
EK1TEP #38902 Nekem ajánlották a Canon Powershot A590-est és a Fujifilm Finepix S1000fd-t! -
#38901 Vadi új kéne. Csak hobbi célra kéne, tehát így mindennapos használatra.. de azért szeretném hogy jó képe legyen. Ezért kérdeztem meg itt hogy 35k-ig mi éri meg a legjobban. :) -
DecenS #38900 vadi új kell vagy használt? miket akarsz fotózni? -
#38899 Hali
Milyen fényképezőt ajánlanátok 35000 forintig? Ami a legszebb képet csinálja, és a legjobban megéri.
Előre is köszi -
#38898 Naja, nem is magánszemélyeknek készülnek ezek a gépek, hanem inkább filmstúdióknak.