48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    "Azt sem tudom, h milyen objektivet erdemes venni, ha a kozeli, valamint a tajkepeket szeretem a legjobban...ugyanakkor mivel nem vagyok profi kerdes, h nem e eleg nekem csak maga a gep objektiv nelkul (?)"

Hat eleg lehet, csak nehez lesz vele kept csinalni :) Lukkamera ftw!
  • Lateralus
    SLR fényképezõgép - (Single Lens Reflex), magyarul tükörreflexes keresővel ellátott fényképezőgép. Az objektív által látott kép egy tükrün keresztül jut a keresőben, ahol pont ugyanazt látod, mint az optika.
    CMOS - egy képérzékelő típus
    9 pontos nagyterületû kétirányú autofókusz rendszer - A kép 9 pontjára képes automatikusan élességet állítani a gép.
    DIGIC III képfeldolgozó processzor - semmit sem jelent, kb annyit mint az Intel. A feldolgozó processzor neve és sorozatszáma.
    Teljes kompatibilitás EF és EF-S objektíveivel és EX vakkuval - A Canon gépeire EF és EF-S szériás Canon objektívek csatlakoztathatók. Ez az összes, utóbbi 21 évben gyártott Canon optikát jelenti. Az EX a Canon legújabb vakusorozata.
    valamint mit jelent az, h RAW (az nem vmi tomorites?) - a JPG egy olyan tömörített képformátum, amit a fényképezőgép a saját feldolgozó rendszerével gépen belül készít és készen "köp ki". A RAW egy "nyers" képformátum, ami jobb minőséget ad, mint a JPG, de neked kell feldolgoznod, utólag a számítógépeden.
  • BiG G
    megapyxelsz for teh win!
  • GregSB
  • DecenS
    :DDD
    de legalább a nullát sikerült helyesen leírnia :))
  • Jano
    Asztahozzáértőmindenit ott a lap alján.
  • DecenS
    hááát nem tudom.
    hazudnék ha azt mondanám, tökéletesen tisztában vagyok napjaink bridge gépeinek képminőségével, szolgáltatásaival, de az is biztos, gyakran megfordult az elmúlt hetek során a fejemben, hogy dslr-ről visszalépnék valami pofásabb leica felé....... (igaz, ez meg nem bridge. de akkor is...)
  • ivjoe
    dugnád :o
  • BiG G
    adodide htxcsm ¦o))
  • Blasta
    LZ sorozat belépőszintű, semmi extra, árát nemtom, de én nem vennék LZ panát.
  • Blasta
    Vegyen csak dslr-t, rosszul nem jár vele, és mostmár nem is olcsóbbak a bridge-ek (az a pár ami van).

Zsu!
    1000D-t vagy 450D-t végy, mindegyikkel jól fogod érezni magad (450D extársabb kicsit)
  • tugyiti
    Mit nem talál az ember a szekrénybe :)

• oliwwer
    Panasonic DMC-LZ10-ről vélemény? Olvasgattam teszteket és elég jókat írnak róla.
  • DecenS
    tőlem.
    mindenki arra költi a saját pénzét, amire akarja... :)

ámbár nem vagyok meggyőzve róla, hogy amíg az kérdés számára, hogy kell-e a fényképezéshez objektív (egyébként igen, zsuzsi, kell: a fényképezés elengedhetetlen kelléke) addig nem biztos, hogy a legfontosabb prioritás, hogy a gép cserélhető obis legyen.

sz v sz.
  • DJ RX7
    bridge gépet nem érdemes venni. hamár tükröst akar akkor vegyen tükröst, mert később úgy is le akarja majd cserélni a bridget. nem lesz olyan hosszú szavatossági ideje mind a egy dslr-nek.
  • DecenS
    egyébként amíg... úgymond gyerekcipőben jársz a fotózás talaján és csak ismerkedsz a dolgokkal, lehet, jobban járnál egy "egyszerűbb" géppel. ami nem feltétlenül kiskompaktot jelent, hanem egy komolyabb bridge gépet. (a bridge ez esetben nem a kártyajátékot jelenti) ;-)
  • Sné Zsuzsa
    koszi
    :)
  • DJ RX7
    na megelőztek.
  • DJ RX7
    tudtommal nincs. maximum könyv.
  • DecenS
    http://e-book.marcedli.hu/

szerintem a digitális fotózás műhelytitkai c. könyvekkel kezd... talán benne vannak az általad keresett alapfogalmak.
  • Sné Zsuzsa
    nincs magyarul? :)
  • DJ RX7
    kis olvasnivaló
  • Sné Zsuzsa
    az az igazsag, h most szeretnek venni magamnak karacsonyra egy uj gepet, de fogalmam sincs hogy lehet hasznalni, milyen minosegu stb

szal szeretnek segitseget kerni, h mi mire jo...

annyira nem ertek hozza, h akinek van kedve az leirhatna nekem mi mit jelent:

SLR fényképezõgép (?)
    CMOS (?)
    9 pontos nagyterületû kétirányú autofókusz rendszer - ez mire jo pontosan?
    DIGIC III képfeldolgozó processzor - es ez? :)
    Teljes kompatibilitás EF és EF-S objektíveivel és EX vakkuval - es ezek?
    valamint mit jelent az, h RAW (az nem vmi tomorites?)

tudom, h teljesen hulyenek tunok, de inkabb megkerdezem, minthogy tovabbra se tudjam.. :/

Azt sem tudom, h milyen objektivet erdemes venni, ha a kozeli, valamint a tajkepeket szeretem a legjobban...ugyanakkor mivel nem vagyok profi kerdes, h nem e eleg nekem csak maga a gep objektiv nelkul (?)
  • Sné Zsuzsa
    oks
    kocce

valaki, akinek van 450d-je irjon mar ram privit pls
    kivancsi vagyok milyen a gep
  • zolo
    450d
  • DJ RX7
    450d
  • Sné Zsuzsa
    melyik a jobb?

canon eos 1000d vagy 450d?

• Blasta
    Kodakot ne
    Nikon kompatban nem jó

Canont, Panát, Olympust, Canont
    -.-
  • DecenS
    azért a kis panákat nem kéne leírni. elég népszerűek -és biztos nem ok nélkül- ebben a szegmensben.
  • DecenS

jó lesz... vegyed.
  • oliwwer
    Esetleg Nikon?
  • EK1TEP
    Canon,Fuji ...többi felejtős szvsz!
  • DecenS
    szerintem a kodak felejtős. megasonysamsungésazösszestöbbiszutyok.
  • oliwwer
    Nem úgy értettem hogy ilyen természet képeket csinálnék, ahol nagyon számít a minőség, hanem hogy 35k ért mi a legjobb, ami a legszebbet csinálja. :) köszi a segítséget.
    Kodak EasyShare M883 ről mit gondoltok? 3" kijelző, 3x optika 26k.
  • DecenS
    csodák márpedig nincsenek. a 35ezer eléggé az alsó határt jelenti a minőség/ár közös horizontján. szerintem a canonok vagy panasonicok, esetleg a fujik és az olympusok között nézelődj.
    akármelyiket választod is, nagy különbség nem lesz a többihez képest. keresgélj fényképező teszteket, nézz teljes felbontású tesztfotókat. és dönts. (én a helyedben minél kevesebb megapikszellel rendelkező modellt keresnék. ez is jótékony hatással lehet a képeidre - főleg magas(abb) érzékenységen...)
    azthiszemennyi.
    amen.
  • EK1TEP
    Nekem ajánlották a Canon Powershot A590-est és a Fujifilm Finepix S1000fd-t!
  • oliwwer
    Vadi új kéne. Csak hobbi célra kéne, tehát így mindennapos használatra.. de azért szeretném hogy jó képe legyen. Ezért kérdeztem meg itt hogy 35k-ig mi éri meg a legjobban. :)
  • DecenS
    vadi új kell vagy használt? miket akarsz fotózni?
  • oliwwer
    Hali
    Milyen fényképezőt ajánlanátok 35000 forintig? Ami a legszebb képet csinálja, és a legjobban megéri.
    Előre is köszi
  • GregSB
    Naja, nem is magánszemélyeknek készülnek ezek a gépek, hanem inkább filmstúdióknak.