48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DirtyGab3sz
    Akkor ha elhatározod Magad, szólnál plíz??
    Köszi előreis!
  • DJ RX7
    látod ez a nikon...
  • norbre
    köszi a segítséget mindenkinek..
  • G_ArchAngel #39054
    Bunhodjetek!

(no offense - Sony-val nyomja, gondolom az egyetlen szorakoztatotechnikai marka, amit felismert)
  • G_ArchAngel #39053
  • G_ArchAngel #39052
    Szerinted...
  • Blasta
    miller
  • 30Dani
    IS-t akarok.
    [Lexusból is]
  • Blasta
    mét
  • Timber
    Nikont felejteni. Motortalan Lego. :)
    Pentax K200D egy baromi jo masina. Szerintem kepminosegben jobb mint a 450D, viszont utobbiban van Live View :P
  • 30Dani
    Enyém lehet eladó lesz neksoká.
  • Blasta
    100e-ért dobálják a 70-200 F4 L-eket az index fórumjain, érdemes bármelyiket megpróbálni, sok bajuk nem szokik lenni, vigyáznak is rájuk, képminőségük meg zsír.
  • Blasta
    Az ilyen 55-200 kistelék képminősége lényegében uygan olyan tré, felesleges hasonlítgatni, az ár a lényeg ezeknél.
  • DirtyGab3sz
    Sanszos.....
  • zolo
    Srácok , sürgős válaszra lenne szükségem :S

Szerdán Nikon pályázatra feltöltöttem 2 képemet, és abban a hitben voltam, hogy ma még feltudok tenni, mert ma van a határidő. De nem találok feltöltés gombot :SSS
    Egyszerre kellett volna megcsinálni az egészet?

"Thank you for your entry.", ennyi van kiírva és utána sok szöveg és a képeim. És alul Logout gomb. :S

Elqrtam?
  • DirtyGab3sz
    Annyi a változás, hogy 70-200 közötti obi, nem 18-300....
    Aki tud olcsón dobjon meg egy PÜ-vel!
  • DirtyGab3sz
    Kérdés!!
    T.kenonosok!!
    Cimbim egy EOS néccázdét vesz....mit ajánlotok alapobinak mellé (18-300 közötti átfogással), ami még elfogatható áron van!
    Ha megbízható ember a forrás, akkor használtan is jó lehet a dolog!!
    Kösz!
  • DirtyGab3sz
    A pentax 55-200 kitobija hmmmmmm
    Nos elmondom hogy nem rossz kis obi,nincs összehasonlítási alapom igazán...de a 18-50-esnél fényévekkel jobb!:D:D:D
    EZ a 55-200-zal készült..sem vaku,sem semmi rásegítés.....utólagos ff konvert....
    tudom nem 100%-os kép, de sztem megmutatja hogy átlagban elég jól teljesít!
  • DirtyGab3sz
    Nálam a Nikon szóba sem jöhet...
    Minden szentnek magafelé hajlik a Pentax....
    De a EOS450 is csodi kis masina ám!!
    Amejik jobban kézreáll!
    Csalódni nem fog!!

FLÉÉÉÉM!:D:D:D:D
    Egyébként Pentax......jókis közösség vagyunk!
    Naaaaaa nemmintha a kenonosok nem..deeee mégiscsak.....gondolj bele...mi szól a a kenon mellett....csúnya nyakpánt.....undorító fehér gyűrűkkel ellátott bóvli obik...ugyanmáááááá
  • DecenS
    a pentax kitobijai elég jók. (ezt csak úgy hallottam...) ráadásul az 55-300 egyike a legújabb pentax obiknak (eredetileg nem kitbe szánták - gondolom ez már a forgalmazók ügye.) mellesleg a pentaxnál nem kell IS obi hadsereg, mivel ccd eltolásos SR van a vázban.

de persze ez mind nem ér semmit. IS kitobi mindent aláz. úgyhogy gondolkodás nélkül vegyétek azt megfele.
  • DJ RX7
    második sample újra, mert rosszul linkeltem.
  • DJ RX7
    sigma így, meg így rajzol tele állásban. ebből következtetek arra, hogy a pentaxnak valamivel jobb lehet a képminősége, de lehet, hogy az is így rajzol tele állásban de az már 300mm.
  • Blasta
    " pentax teléje gondolom jobb."

miből gondolod?
  • The Garrett
    szerintem egy szinten van a kettő. :D
    Mind3 linkelt kit erősen a kezdő szintre van. Gondolom a használni is hobbi célokra fogja az illető. Jóidőben, kiránduláshoz bőven elég az a sigma is, vagy a pentaxos kit-tele.
  • DJ RX7
    csak az a sigma 55-200-as obi egy nagy nulla. pentax teléje gondolom jobb.
  • G_ArchAngel #39032
    Canon 450D, az IS-es alapobi is mellette szol, mert legalabb stabilizator legyen, ha fenyero nincs...
  • DJ RX7
    utolcsó
  • Dzsini
    Amelyik jobban kézreáll, és kényelmesebb a kezelése számára - nincs közöttük olyan óriási különbség, hogy bármelyikkel is csalódott legyen.
  • norbre
    sziasztok.. egy kis segítség kellene, egy ismerősöm szeretne venni gépet és az alábbi 3 gép között vacillál de én sajna csak a Nikon D40-el vagyok igazából képben. A többiről nincs felhasználói információm, amit a neten találok review-kat azok is jók de ezek alapján nem tudok hirtelen egyértelmű javaslatot mondani neki.. Ha valakinek van véleménye/ötlete h a 3 gép közül melyiket éri meg jobban azt megköszönöm..

Nikon - D40x duplaoptikas Kit Plus

PENTAX K200D + smc DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL II objektív + smc DA 55-300mm f/4-5,8 ED objektív

CANON EOS 450D + EF-S 18.55 IS objektív + 55-200mm F4-5,6 DC objektív
  • Tomo15
    Szerintetek 430EX II, vagy Metz 48 AF-1-et érdemes venni?
  • iko
    Ott van az az ujj. Amúgy meg a saját keze van a vállán
  • Dzsini

ilyen önfotózós kompaktot honnan szerezhetnék? :)

(arra ne figyeljetek, hogy kinek a keze van a csaj vállán, és hogy a gyerek hüvelykujja hova tűnt)
  • Lateralus
    Bocs, elütöttem, Szóval "a tiéd 35 mm-nek felel meg"
  • Lateralus
    Attól függ mennyire olcsó fényképezőgép és milyen közelről gondolod?

A 30ezer körüliek között már van kisfilmes értéken 28 mm-nek megfelelő gép. A tiéd 25 mm-nek felel meg. Kb. ez a különbség köztük (fönt a 35-ös, lent a 28-as):

LINK
  • steweee
    az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan olcsóbb kategóriás fényképező, amivel közelről is be lehet fogni épületeket?

mostanában az a hobbim, hogy mióta budapesten élek, a szép templomokat meg egyéb műemlékeket fotózgatom. de általában nincs elég hely hogy befogjam az egész épületet, vagy csat távolról úgy hogy egyéb terptárgyak is belógnak a képbe pl:villanyoszlop, fa stb.

most egy panasonic lumix dmc ls 60 asom van
  • oneal1
    okés köszi:)

egész éjjel leírásokat néztem...lassan lassan kezdem érteni h mit miért kell csinálni...:)
  • G_ArchAngel #39021
    5D mark II @ DigitalRev
  • G_ArchAngel #39020
    karacsonyi occso kamerak
  • DirtyGab3sz
    Grat hozzá!!
  • G_ArchAngel #39018

jo ar/ertek aranyu objektiv kell, akkor majd az EF 35/2, EF 50/1.4 USM (orok darab), EF 70-200/4 L USM a harom legjobb valasztas elsore, nagylatozni meg eleg a kitobi egy ideig..., makrozni meg Stigma 105