Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Mert pár hsz óta ugyan az megy.
Te nem érted, õ meg elfogadja, hogy ilyen van, de mégis morbidnak tartja, szvsz nem mopzdult el semerre a cucc, itt volt az ideje lezárni 😄

Persze felõlem aztán nyugodtan folytatódhat a meddõ vita 😊

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Jah 😄
Már látom a snitteket magam elõtt.
"sötét....aztán kis sötét....majd egy hirtelen vágással SÖTÉT!!!"

hello
Panasonic DMC-FZ8 van valakinek? tapasztalatok?

DirtyGab3sz
És csináltok egy jó kis mûsort a fototévébe......!!!!!<#awink><#awink>

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

norbre
ok zárjuk le a vitát, elfogadom hogy más a véleménye..
viszont nem értem hogy miért kell lezárni vitákat? a fórum mint olyan nem pont erre való? nézetek ütköztetésére? 😊

ja és hogy tiszta legyen.. ez nem vitatkozás!.. hanem vita.. és ez utóbbi építõ jellegû amit úgy érzem elmondhatunk errõl a vitáról is 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Blasta
Mellesleg felkeltetted az érdeklõdésem a láthatatlan kiállítás iránt, sztem elmegyek megnézni

Blasta
Csak hogy lezárjuk a vitát, ez neki akkor is morbid és pont 😄DDD

norbre
továbbra sem értek veled egyet 😊 a spec kijelzõ pont arra jó hogy le tudja rajta tapogatni a "képpontokat".. nyilván nem az a cél hogy profi fotósokat neveljenek a vakokból hanem mondjuk egy vak ember "lefotózza" egy barátját... otthon elõveszi a készüléket, a spec kijelzõn újra letapogathatja a 3d-s felületet, vagyis "megnézheti" a barátjáról készült képet.. amennyiben elég jó felbontása a kijelzõnek egész értékelhetõ lehet egy gyengénlátó számára..
mellesleg ha még nem voltál a láthatatlan kiállításon ajánlom erõsen figyelmedbe.. nem biztos de lehet hogy másképp fogod látni ezt a dolgot

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Timber
Tisztaban vagyok azzal, hogy nem csak 100%os vaksag van. De akkor mar inkabb valami nagy fenyeros, nagy kontrasztos luködö kellene. Ez a Braille kijelzo szep es jo... de leginkabb parasztvakitasnak tunik nekem. Es tovabbra is morbidnak.

De tulragoztuk a dolgot 😄

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

30Dani
Nem csak 100%-os vakság létezik, bár egy teljesen látássérült is képben lehet arról hogy mekkora szobában van épp, és kik vannak körülötte. Innentõl kezdve fotózni is akarhat.

thank you for helping us help you help us all

Timber
Nos eddig mivel is foglalkoztunk? A kep megjelenitesevel. Ugye? De konyorgom... a vak ember hogy fogja latni, hogy mit fotoz? Csucsszuper, hogy egy ilyen megjelenito van... de maga a fotozas nem a kep megjeleniteserol szol hanem az elkesziteserol. No es ezert morbid szamomra.

norbre
nem értem ez miért morbid..

Timber
Nem faj nekem, csak ez szamomra enyhen morbid jellegu.

DirtyGab3sz
Nyalni nemér!<#beka2><#nevetes2><#awink><#awink><#awink>

norbre
már értem amit mondassz 😊 és így igaz is.. de én hirtelen arra asszociáltam a cikkbõl hogy a gép az adott képpontok térbeli helyzetét/a géptõl való távolságát is rögzíti és így adja vissza a 3d-s képet.. persze lehet h szintén nem jól gondolom..

30Dani
Értem hogy mit mondasz, de a cikkben ez van: "...kijelzõt építettek, amely képes a 3D-s képek megjelenítésére..." Ha a két szó sorrendjét megcseréli (képek 3D-s) az író, akkor közelebb jár az igazsághoz, persze így se fedi a valóságot..
A bré kijelzõ jellegébõl adódóan "3D-s", de a rögzített és az érzékelt kép is 2D-s. Nyilvánvalóan.

Blasta

norbre
ööö.. én úgy értelmezem.. persze lehet rosszul.. hogy a képet sorban kiemelkedõ tûk összessége adja.. ha a tûk mindegyike nem csak két értéket vehet fel (bent és kint), hanem analog módon változtatható a tû kitolásának mértéke akkor a tûk végzõdései által kapott felület 3d-s..

30Dani
Így van, de a kép attól még 2D-s. Csupa dilettáns ír cikkeket, alig van megbízható, hiteles, korrekt, naprakész fotós oldal.

norbre
a 3d-t inkább valami dombornyomott képként tudnám elképzelni, ahol a mélységet a "kijelzõben" lévõ tûk jobban vagy kevésbé kinyomott állapotával egészen fionman is lehet akár érzékeltetni

30Dani
Szerinted ekkora szenzornál játszik a dof? Kellõ képfrissítéssel akár közlekedni is tudna vele. Amúgy feltételezem nem 3D-s képet jelenít meg, az elírás.

norbre
most nem azért de miért fáj neked ez? kevesebb leszel attól hogy egy látássérült ember szélesebb spektrumban tudja az életet élvezni?
sztem igenis jó kis kütyü..

Timber
Mi lesz a kovetkezo? Edzocipo toloszekeseknek? Setalomagno suketeknek? Mikrofon nemaknak?

Tenyleg nem kotekedeskepp de ez nalam a morbid es a tulzasbaeses kategoria. Sot... nalam ez meg aprilis elsejei trefanak is morbid.

Az meg oke, hogy latasserulteknek valami nagykontrasztos kijelzo... de Braille kijelzon foto? Es a DOF-t hogy adja vissza? Mert az meg talan oke, hogy egy egy kontrasztos reszt visszaad valahogy domborusaggal vagy mittomen...

DirtyGab3sz
Háj evribádi!Most végeztem melóban...nézelõdök a netem,és mit találok?

EZT

De mi nem vagyunk televíziók! 😊

Blasta
Nekem küttek hazai sajtóanyagt!

-.-

Augusztus körül, 400 font.

Sajnos magyar sajtóanyag nem jött, pedig ígérték. Úgyhogy hazai megjelenést/árat nem tudok.

(mikor?)

http://gaborszantai.co.uk/

F2,0-2,8 fényerõ.

Jano
Dehiszezegy Leica D-Lux 3.

A készenléti szüttyõ, meg a külsõ keresõ nagyon ászos. <#smile>

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Csinált egy Actiont a PS-ben, ami minden képrõl ugyanazt a pontot tünteti el!
Aztán csak mindig ráengeded, vagy akár az össze képre és seperc alatt kiszedi.

Roger6
Ok, akkor hagyom a francba, majd PS-el megoldom. Köszi a válaszokat! <#integet2>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Timber
Vagy egyszeruen csak belepsz a hotpixel mapping menube es kiixeled magadnak... mondjuk ehez egy Pentax K20D kene 😄 😄 😄 (bocsi)

Tomo15
Szerintem nem ér annyit, hogy foglalkozz vele. Ps-el 1 sec. eltüntetni. Nekem is van egy, ami ISO 1600-on jön elõ.
Roger6
Köszönöm a gyors választ! Attól félek azonban, hogy mivel a E-Digital gyôri üzletében vettem, ezért 10 perc alatt nem fogják megcsinálni, mert szerintem ott nincs szerviz. Akkor meg várhatok heteket, mire újra kézhez kapom a masinát. 😞

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

GregSB
Garanciálisan megcsinálják. Vidd el nyugodtan szervízbe, kb 10 perc alatt megjavítják.

Roger6
Sziasztok!

Van egy D80-as Nikonom, és úgy néz ki, hogy van egy "halott" pixelem az érzékelôn. Ezzel mit lehet kezdeni? Garanciában megcsinálják? Minden képen jobb oldalon alul van egyetlen kék pixel, elég idegesítô, bár átméretezésnél eltûnik általában, de akkor is. Tudtok valami megoldást a javítására?

Blasta
Canon néhány kompaktja ilyen, pl. S5is tutira

The Garrett
panasonic dSnap szeriat, meg Pentax Optio S5z -t dobta elsore google, lehet van másik is. 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

norbre
hali

tud vlaki olyan kompakt gépet aminél a fotó mellé lehet fûni hangjegyzetet is?

Tomo15
Miért nem kapcsoltad ki ezt a rendkívül értelmes funkciót?<#zavart1>😊)
HTS s3rg1nh00
jabocs csak az L10et írtam...amúgy egy Nikon Coolpix pofázmányolt bele a kép készítése után,hogy el akarom-e menteni,néha a tizedik ugyanarról a tájról készült képnél is(lehet a tenger miatt?<#fejvakaras>)

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Z
😄DDDDDDDDD

Én már fogalmazás közben röhögtem magamon, és az "életlenre fog sikerülni" címû szerzeményemen, de néha kell az ilyesmi is.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
Szerintem figyelmeztet, ha a "kép a gép szerint életlenre fog sikerülni", és ON állásban azt hitte, hogy 24/7 a munkaidõ...<#idiota>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Blasta
..."bemozdult lehet"...

Deszépez, oan jó vagyok ma reggel 😄

Blasta
Kitalálom <#vigyor5>

A pana egyik újabb "intelligens" cuccosa, ami érzékeli, ha bemozdult lehet a fotó és nem enged exponálni??

Blasta
Ezmiez és mit mûvelt?

HTS s3rg1nh00
és a képlink hová tûnt?<#idiota>

HTS s3rg1nh00

ez itt az,amitõl az elmúlt 2 hétben rámjött az agyfasz