48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Sztem is jó, olyan fasza télies :)
  • Loál János #39256
    Nekem komolyan tetszik. :O) Ennél jobban csak az áttetsző köntös tetszene. -.-
  • BiG G
    mos'jó
  • Blasta
    Pls, csekkold le most!
  • Blasta
    Neeeeee :ssss

Intézkedem, kössz.
    (nemtom mit tegyek, hogy ne forduljon elő megint)
  • BiG G
    lábjegyzet, a fototv megint vírusos :cx
  • Blasta
    ciki :)))
  • DJ RX7
    hát nem gyönyörű ?
  • DirtyGab3sz
    A dprewiew-en írták többen, meg a pentax fan club-on!
    Hivatalosan semmi oldalon nem jelent még meg...:S
    Szánalmas nem?
  • G_ArchAngel #39248
    link?
  • DirtyGab3sz
    Natessék....

Bejelentette a Pentax a K-m (USA-K2000D) FEHÉR VÁZ+OBIK változatát februárban....
    LOL
  • zolo

ON
    Erről az obiról mi a véleményetek?
    Sigma AF 4-5,6/60-200mm MC
  • DirtyGab3sz
    Bocsi at OFF miatt, de baromi aktuális!!:D:D

Tisztelt MÁV Dolgozó!

Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:

- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan

- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg

Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott. Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:

- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után

Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénzátutalási megbízás segítségével 2009. január 1-éig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.

További jó munkát kívánunk!
  • DirtyGab3sz
    lehet......
  • G_ArchAngel #39243
    2009. december 16.-an lesz a bejelentes a Pentaxnal?
  • DirtyGab3sz
    Nahát igen....kösz...lehet....:D:D:D
    Televanafaxom hangulatomvan egyébkéntis...:S

[befordul...befordul]
  • DirtyGab3sz
    De a fotózás a lényeg......
    De ez nekem akkoris furcsa egy kicsit nna....
    Igaz nem vagyok olyan vén csataló mint Ti!:D:D
    Majd beleszokok a dolgokba!
  • Blasta
    kúúúrva -.-
  • 30Dani
    és én?
  • Blasta
    jól forgatod a nyelved csikkó
  • Loál János #39237
    A Pentax piaci szereplésében szerintem nem érdemes _rendszeresen_ a logikát keresni. Logika egy olyan gyártónál, ami 43mm-es, meg 77mm-es, meg 21mm-es obikat gyárt? :)
    Az *istD sorozatban annyira minimális különbségek voltak, hogy nem is igazán érthető, hogy miért hoztak ki belőle 4 (v. 5?) külön modellt.
    A K100D, 10D jó időzítésű, korrekt, és emiatt nagy sikerű cuccok voltak, az utódokat meg ezután mindenki várta, ezek jók.
    De a 645D-t évek óta ígérik, az 55/1.4-et, 60-250-et is mióta huzzák már, anno az MZ-S-ből (a legjobb filmes váz) is volt egy digitális prototípus, abból sem lett semmi, a miniatürizált rendszer ötlete is az övéké, az sem valósult meg, szal ezek után én nem tenném az FF-gép megjelenésétől függővé a rendszernél maradásomat, vagy a cserét. Sőt, FF-et rajzoló obijuk is kevés van, ilyen rendszert nem is igazán lehetne építeni nagy fókusztáv lefedésével.
    Szal: nyugi, ez csak az év végi stressz. :)
  • Blasta
    Na nekem csak az a fura, hogy meginog egy gyártóban a bizalmad, mert a photokinánk egy nem túl komoly gépet jelentett be.

Csak nem értem, miért lényeges, hogy egy cég kikkel versenyez, illetve, hogy olyan terméket gyárt-e, amik bejelentése után mondjuk büszkén lógathatod a nyakadban a logójukkal feliratozott nyakpántot vagy büszkén állhatsz oda egy canonos mellé??

A lényeg, hogy örömöt okozzon a fotózás, nem?
  • DirtyGab3sz
    Értem...de azt nem mondtam hogy nekem szükségem van egy fullframe vázra.....
    Akkor félreérthető voltam....
    Ami miatt azt gondolom, hogy a Pentax-nak jót tenne egy FF váz kidobása, az az, hogy az utóbbi időben megrendült a márkába vetett bizalmam....nem a minőséggel van problémám, csupán úgy érzem, hogy igenis fel kellene vennie a versenyt a C, és N gyárakkal.
    Mert valljuk be őszintén...a K-m bejelentés a Photokinán kissé elcseszett volt..ahogy a gép is maga.....
    Lehet megköveznek érte, de mi a jó büdös francnak egy 3/4-es gép, amikor ugyanabban az árban ott a K200D,és csak egyre olcsóbbak lesznek a belépőmasinák....
    Nem értem az üzletpolitikát,semmi stratégiát nem fedezek fel benne...
    A D90......naigen...csak azért D90 , vagy nagyobb, mert momentán egy hőn áhított D700-ra nem fussa a köztisztviselői fizuból!:D:D:D
    Remélem nem írtam fasságokat, de nyugodtan cáfoljatok meg, képes vagyok véleményt változtatni, ha megfelelően érvelnek!
  • BiG G
    ottapont :)
  • Loál János #39233
    Áz!
  • Blasta
    Gabesz, ebben én nem sok logikát fedezek ám fel, no offense :)

A Pentax egy f.gép gyártó, és nem valami futballcsapat, akinek minden tekintetben jól kell teljesítenie, ha nézed a meccseit-ha nem, és ha nem nyer akkor másnak fogsz szurkolni.

Szvsz ez csak egy gyártó, egy cég ami -eddig- neked tökéletesen megfelelő f.gépeket gyártott.
    Ha a jövőben -amikor MAJD elhalálozik jelenlegi vázad- az igényeidnek és az obiparkodnak nem találsz 100% -de legyen csak 80-90%-osan passzoló vázat, akkor jogosnak érezném a váltást és az aggodalmaskodást.

De jelen pillanatban elképzelésem nincs mi szükséged lenne egy esetlegesen mostanság bejelentett FF pentax vázra. Valszeg bejelentik a K30D-t videómóddal és minden finomsággal, szvsz a topikba járók 99%-át tökéletesen kiszolgálná. Pláne, hogy minek kellene fullframe pentax váz, ha egy D90-nel is megelégednél? :)
    Szaléted ;)
  • DirtyGab3sz
    Pölö....
  • DirtyGab3sz
    Írtam Pihe blogjában, hogy ha nem fullframe masinával rukkol elő a Pentax, elvesztem a hitem a márkával szemben.....
    Semmi pozitív irányú fejlődést nem látok sajna...így ha befuccsol majd a K200D-m, akkor egy Nikon D90-re benevezek...ha lesz több zsém, akkor valami nagyobbra......:S
  • Atika :o)
    egy optika mitol lehet peneszes a paratol???
  • 30Dani
    Blendét még megvizslatnám, hogy minden állásban működik-e.
  • oneal1
    köszönöm!
  • G_ArchAngel #39226
    Megfogod, megnezed, hogy van e rajta utesnyom, aztan fenyben megnezed a ket zarolencset, ide-ode forgatva, hogy karcos=e, aztan jol atnezel rajta feny fele, hogy koszos-e. Esetleg van e benne penesz.
    Megmozgatod a zoom es fokuszgyurut, hogy konnyen jar-e...
    Megvizsgalod a csavarokat, hogy volt-e mar szetszedve korabban.
    Felteszed gepre es tele allasban, nyitott rekeszen csinalsz AF tesztet, hogy mennyire pontos - vigyel magaddal egy vonalzot...

Ha AF nem pontos, vagy peneszes es/vagy karcos a lencseje, illetve nehezen forognak a gyuruk akkor hagyd a fenebe.
    Kulso kopas, karc csak ertekcsokkento, kepalkotasban nem jatszik szerepet, tehat erre hivatkozva alkudhatsz.
    Por, apro szosz szinten nem gond, f/22-n sem latszik, de ha peneszes, akkor hagyd, mert az terjedhet.
    (Penesz tobbfajta van, keress ra.)
  • oneal1
    ha veszek használt obit mire figyeljek nagyon?
  • G_ArchAngel #39224
    Holnap bejelentene a 645-t a Pentax, akkor lehet a Nikon dec.18.-ai D3x bemutatojan kicsit kevesebben lennenek:-)
  • Atika :o)
    Sziasztok na berakom ide is. Tud nekem valaki ajanlani Nikon-ra macros illetve zoomos optikat persze turheto aron ami meg megfizetheto :) koszi elore is
  • G_ArchAngel #39222
    K30D-nek drukkolok:-)
  • DirtyGab3sz
    Holnap nagy Pentax bejelentés......
    Ha ezis olyan mint a K-m a PHOTOKINA kiállításon,akkor tökönlövöm magam....

Bővebben Pihénél olvashattok róla
  • R0zs0máK
    nekedis htx :D
  • R0zs0máK
    htx
  • Blasta
    Dobd fel az index fotós fórumába is (canon eos adok-veszek)