48078
-
G_ArchAngel #39297 es mi lesz a kovetkezo huzas?
szivarvany filter, gombnyomasra felzendulo YMCA induloval?:-) -
#39296 HBSZN! :) -
#39295 Gabesz bazzeg... nem erted a Pentax lenyeget. Nem az szamit, hogy felvegye a versenyt (es itt most csak is marketing szempontbol) a Canon vagy a Nikon marketingeseivel. A Pentax a 35mm-es kategoriaban mindig is arra ment, hogy az atlagembernek adjon minel jobb minoseget elerheto aron. A profiknak cserebe csinalt 645os es 67es gepeket.
Full Frame vaz? Minek? Szerintem azoknak akik full frame vazert QQznak max az 1%-a venne meg ha kijonne. Neked kell full frame? Nekem nem. DA 12-24-nel nagyobb latoszog nekem nem kell, es ez az obi mar messze kurva jo a mi szintunkre (sot meg merem kockaztatni nem csak a mi szintunkre). Dinamikaban lehet jobb egy FF de nekem a K20D dinamikajaval sincs tul sok bajom. Ez van, biztos igenytelen vagyok :)
Feher K2000D. Nekem kimondottan tetszik. Ket okbol is. Az egyik az, hogy kulonlegesen nez ki, valamiben egyedibb kulsot kapott. A masik viszont ami szerintem az igazi Pentaxossag: Igy most mar nem csak L-es obijai vannak a Pentaxnak hanem feherek is! Es kimondottan tetszik az a fricska, hogy a Pentaxnal a legolcsobb, leggagyibb obik a feher L-es obik. Ez szamomra a Pentax, a csiposhumoru kis geek. Ez az amit egyik masik gyarto sem tud megadni :) -
G_ArchAngel #39294 htx,
a szandek a fontos:-) -
#39293 Ehh nem jött be :S Mind1 boldog szülinapot! -
#39292 Bódóttá!
-
#39291 Bóódog SZN:D -
#39290 Bizony. :)
Nekem sűrű az évvége, viszont jövőre összehozhatjuk. Esetleg 540FGZ érdekel? Vagy valakit? Tinber? (Ő különben is hol van?)
Január második hete nekem jó, közepe gáz, utána megint jó. Visszatérünk majd rá. -
#39289 BSzN GAngelo. -
G_ArchAngel #39288 htxvm evribodri -
CUCLI #39287 hbd éndzsöl -
#39286 HBD! -
#39285 BSZN Ánhel! -
#39284 nekem pár hete a 450D-t javasolták, azt is vettem és nem bántam meg abszolút. azóta néztem többet, jó döntés volt:) -
#39283 A másik fotos topikbol akkor átjövök ide, hogy ne legyen OFF
Nézelödök a belépö szintü DSLR-ek felé és az érdekelne, hogy melyik a jobb és költslghatékonyabb megoldás.Egy olyan gépre lenne szügségem ami jol használhato repnapok és repülök fényképezésénél, tehát gyorsan fokuszál és nagy obi van hozzá, hogy közelre tudjam hozni és képstabis.
Ha esetleg tudnátok kis támpontot is irni, hogy mik azok a fizikai objektiv jellemzök amiket figyelembe kell venni egy gépnél amik abszolut eldöntik hogy melyik a jobb, nem pedig személyes elbirálás alapján?Amugy ezeket a gépeket néztem:
Canon 450D/1000D
Nikon D60 + 18-55mm II DX + 55-200mm DX
Olympus E-420/520 + 14-42mm + 40-150mm
Pentax K200D + 18-55mm + 50-200mm
Sony DSLR-A200W + 18-70mm + 75-300mm
Panasonic Lumix DMC-G1
Tudom hogy ez szinte az összes belépö szintü gép,de fogalmam sincs, hogy melyik jobb a másiknál, föleg az obik terén.Nekem az ár/értékarány számit.Ezek mind egybe kittek.max 150k-t szánok rá.Nem akarok nagyon profi cuccot csak hogy élesebbek, részletesebbek legyenek és közelibbek a képeim mint a mostani 12xzoom kompaktom
-
DecenS #39282 úúb+..!
veled még vagy 2 hónapja megbeszéltünk egy 77 vs 50 1.4 taperálást..
úgy kiment a fejemből, mint annak a rendje.
mellesleg épp a szép reményű sdm-ek azok, amik elég nagy szórással készülnek (minőség tekintetében, ugyebár), szóval én inkább nem remélek semmit. messze kiszolgál a felszerelés, ami most van. a költekezési kényszert meg elnyomom valahogy magamban :)) -
#39281 Legutóbb januárra mondták az új SDM obikat. :D
Minőséggel eddig nem volt gondom. A két kitobi nem kotyog, nem lötyög (nem mintha sokat használnám őket), az 50/1.4 se. Több még nincs. -.- -
#39280 asszem 3100 a teteje:)
köszi a tippet, akkor sztem nézek egy polar-t.
ebből mind1 a márka vagy a típus? -
G_ArchAngel #39279 Sielesnel a polar jo is es veszelyes is:
+ szebbek lesznek a szinek
+/- elveszti a ho a csillogasat - ez hatrany es elony is lehet, Te dontod el...
- beszurkul a ho (amugy is kell +expo.korrekcio, mert a sok feher meghulyiti a fenymerest
Magas helyeken inkabb a Skylight szuro hasznos, de gondolom nem 4000m-en fogsz sielni:-) -
#39278 aham, és az igaz, hogy élénkíti a színeket?pl a kéket?
vagy az a polár szűrő?Megyek majd síelni és kéne nekem valami ilyesmi. -
DecenS #39277 én már annak is örülnék, ha azokat lehetne kapni, amiket fél éve, egy éve bejelentettek ill. azóta is ígérgetnek. amiket meg már lehet, azokat megbízható minőségben adnák. :-/ -
#39276 Én össz-vissz egy új obiban reménykedtem. -.- -
Lateralus #39275 UV-t szűr.
Szerintem nem nagyon. Mások szerint jó az obi védelmére. -
#39274 Jogos -
DecenS #39273 azért ez szerintem jellemző a pentaxra :))
mellesleg tényleg komolyan gondoltátok, hogy lesz bármi újdonság, tekintetbe véve, hogy a k200d és a k20d bejelentése óta még egy év sem telt el..? naneee! -
#39272 vigyázat ámátőr kérdés:)
uv szűrő mire jó?
érdemes használni? -
G_ArchAngel #39271 downgrade? -
#39270 [1000Dani] -
Lateralus #39269 Jövőre abból még lesz egy arany feliratos, barna bőrpántos, limitált változat, hogy az összes elégedetlenkedőnek befogják a száját. -
G_ArchAngel #39268 Ebbol is latszik, hogy a Kx0D sorozatnal soha nem lesz komolyabb termekuk:-)))
Tenyleg K20D mikor jon Snowflake szinvilagban? -
#39267 :D:A:D:DS:SD kuuurvanagy -
#39266 Gabesz, nem is értem mi a bajod, ez a cég tök rendben van :))) -
G_ArchAngel #39265 Azert erre a bejelentesre megerte varni... -
#39264 van, de rozsaszinben nem volt kapható ezért vettem fehéret :) Mellesleg egy tele már amugyis elég feltünő, de a vázam még nem annyira mondjuk egy 35/2-vel vagy egy másik kis fix-el... de ez? ezzel csak az alaszkai természetfotosok járnak jol... -
#39263 És a fehér Canon telék? -
#39262 Eeepc-mhez menne -.- -
#39261 ocsmány...feltünési viszketegségben szenvedőknek biztos jó lesz... pláne ha majd lehet kapni minden féle szinu objektiveket is hozzá...ez most a samsung hatása rájuk, vagy maguktol ilyen hülyék?.... -
#39260 THX! -
#39259 jelszó átállítása az ftp-hez, ha megismétlődik jelentős anyázás a szolgáltatónál / szervergazdánál. -
#39258 Köszönöm!!!
Az index.php-t szokja átírni VALAMI VALAHOGY és nemtom megakadályozni, max tüzet tudok oltani.