48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • neevous
    Szerintem félreértettél. Én pont arra céloztam, hogy a K-01-ben ebben a formában semmi fantázia nincs.
  • Timber
    Sajnos egyetertek veled... A K-01-ben bar van rengeteg fantazia de obipark nelkul... bizonytalan a jovoje.
  • G_ArchAngel #47233
    Ugy emlekszem Canon-nal csak az a gyar serult, ami a nagyteleket gyartotta, de azt is viszonylag gyorsan ujrainditottak.
  • Lateralus
    Lehet, hogy a tavalyi japán/thaiföldi gondok miatt csúsztatják pár hónapot.
  • G_ArchAngel #47231
    A kerdesed jogos, mert az 550D es 600D is februar elejen (7 es 8) lett bemutatva.
  • Gladiator
    Ajjaj, akkor lehet nem is jon a 650d?
  • Lateralus
    Idén eddig a január eleji PMA/CES környékére, és most február elejére a CP+ kapcsán időzítették a legtöbb bejelentést. Akkor lenne független, ha közel s távol nem lenne ilyen esemény, de érezhetően most sűrűsödött össze megint a bejelentési hullám, így elválaszthatatlam a CP+-tól.

A gyártók már megtanulták, hogy nem nagyon érdemes mindent egyszerre, mondjuk a kiállítás megnyitó napjára időzíteni, mert elsikkad a többi mellett. Így kb. 1-2 hétre előre fokozatosan adagolják. Újabban a megnyitó környékére már minden be van jelentve, így a kiállításon már a látogatók is ismerik az új gépet és keresik.

Ha úgy vesszük a febr. 1-én bejelentett Pentax K-01 is CP+-os volt.
  • G_ArchAngel #47228
    Mindkettot a CP+-tol fuggetlenul mutattak be, nem?
  • Lateralus
    Nikon D800?
    Olympus E-M5?
  • Gladiator
    Cp+ kiallitason nem mutattak be vmi izgit? Eddig semmi infot nem talaltam.
  • Laceee
    Mi a véleményetek erről az obiról: Tamron AF 17-50mm f/2.8 XR SP Di-II LD Asp IF VC (Canon) 18-55 kitobi helyett szeretnék valami jobbat.
  • Zoli007
    Ha olcsópénzért hozzá tudsz jutni, akkor érdemes lehet beruházni rá. Canonhoz van a legtöbb obi tudtommal, szóval egy jó invesztíció.
  • Zoli007
    Hát én nem találtam meg benne
  • Higany
    A másik kérdésemre tudnátok válaszolni? Mi a véleményetek a Canon EOS-1000D-ről? Köszi!
  • Higany
    Köszi! Erre a progira gondoltam. Megvan valahol, csak hirtelen nem jutott eszembe.
  • BiG G
    a frászkarikát nem.

van rá egy tucat program, én a PhotoMe nevű programot használom. Töltsd le, majd nyiss meg vele egy szerkesztetlen képedet. minden exif adatot kiolvas. Ha betöltötted, akkor egy nagyon hosszú táblázatot kapsz, amiben a "Shutter Count" nevű bejegyzés érdekel (a jobb felső sarokban van egy keresés gomb is, amivel gyorsabban megtalálod).
  • morcosqtya

Nem én kértem de ezúton is köszönöm! :)
  • Zoli007
    Ja, aszittem, hogy 2 külön kérdés. Hát kiciócó Canonból sehogy. Bár nekem a 20D-n ez módszer bevált.
  • Higany
    Canon EOS-1000D, de írtam, hogy ezt néztem ki...
  • Zoli007
    Esetleg géptípus?
  • Kalash17
    Sziasztok!

Néhány napja kaptam valakitől két orosz analóg fényképezőgépet, egy Smena symbol és egy Vilia gépet.Sajnos jelenleg egyik sem működik a következő hibákat vettem észre.

Smena:A felhúzókar szorul egyáltalán nem tudom felhúzni, még ha erőltetem sem.Néha azonban, mintha kedve támadna fényképezni, minden előzmény nélkül felhúzható, elcsettinthető.Legalábbis nem tudom hogyan csináltam.Kb 3X csinálta ezt.

Vilia: amikor kézhez kaptam még működött, a probléma az volt hogy a B jelű zárási időn, és 30-on nem lehetett felhúzni.Addig addig próbálgattam,ameddig egyiken sem működött.

Ha valaki tud tippet adni mit tudok csinálni velük, vagy hogy hol tudom megnézetni valakivel (lehetőleg minél közelebb az osztrák határhoz)az legyen szíves írjon

Üdv
  • Higany
    Sziasztok! Két kérdésem lenne. Melyik az a progi, amelyikkel egy kép metaadataiból ki tudja olvasni az expó számot? A másik, hogy mi a véleményetek a Canon EOS-1000D-ről? Most szeretnék gépet újítani egy Panasonic FZ38-ról és ez viszonylag olcsóbbnak tűnik. Köszönöm! Üdv!
  • G_ArchAngel #47213
    D800
  • neevous
    Az a baj, hogy kokrétan annyi markolat van rajta, mint a PEN-eken, vagy más féltégla vázon és a promó képeken is a klasszikus 18-55 van, ezt szóval tényleg komolyan gondolták. Reméltem, hogy kijönnek egy innovatív MILC megoldással, hozzá KAF-kompatibilitást megtartó adapterrel, de így mivel nincs benne semmilyen tükör akkor a PD AF-re hangolt obik a kontraszt AF-el nagyon bénán fognak működni. Egyre szűkül a Pentax piaca, erre fel csinálnak egy olyan gépet, amit max olyanok fognak megvenni, akik tele vannak Pentax obikkal.
    De ők is miért vennék meg? 19 deka difiért cserébe, hogy kapsz egy szarabb fogású, EVF nélküli, szigeteletlen vázat, ugyanannyiért mint a K-5.

Pentax MILC: Kettőből semmi. Sajnos úgy látom továbbra sem akarnak fényképezőgépeket eladni.
  • Timber
    ezzel nem ertek egyet... Ha sikerul egy olyan zoom obit csinalni hozza ami nem log ki jobban 1-2 centinel akkor iszonyat nagy elonye lehet a tobbi MILC-el szemben... es ez a kenyelmesebb fogas. En probaltam Sony NEX-5-t kitobival... olyan szinten volt front nehez es semmilyen fogasu, hogy en egy oras fotoseta utan tuti kezgorcsot kapnek... Es meretre nem volt kisebb mint a Nikon D5100-asom az 50mm-es pancake-el...
  • Gladiator
    Elmeletileg hetfon bejelentik a Canon 650D-t, ugyh az 550-t talan mar lesz 150e korul is.
  • neevous
    Az a baj, hogy egyesítették a tükrösök és milc-ek összes hátrányát.
  • G_ArchAngel #47208
    Pentax a digitalis korszakban soha nem arra fokuszalt, hogy jo fenykepezogepet gyartson, mindig a furcsasag volt eloterbe helyezve.
    Egyelore bejott nekik.
  • Lateralus
    Ezzel az 1 centis 40mm-el tényleg elég kompakt, de a váz nem sokkal kisebb mint egy belépő szintű Pentax DSLR. A hagyományos K-obikkal szinte semmi méretbeli előnye sincs.

Ránézésre őrült kényelmes lehet ez a markolat is. :)
  • G_ArchAngel #47206
    Valamelyik cikk alatt olvastam is egy ironikus kommentet, amely kiemelte, hogy lehet a legvekonyabb lencseket hasznalja, de a legvastagabb vazon.

Hipstereknek jo lesz. Marmint ha van, amelyik digitalist hasznal.
  • Timber
    Nekem ami tetszik, hogy K bajonettes. Nem vezettek be egy uj bajonettet igy minden regi obi megy vele... amiben viszont ujitottak, hogy csak ehez fejlesztenek obit ami a gepbe melyen belenyul, igy kicsi tud maradni (kifele). Ergo kb az ellenkezoje mint amit a tobbi ceg csinal (irto pici gepvaz, nagy obikkal)

viszont a kinezet nekem tul 60as evek szocreal proli-lakas mubor stilus... ez most nem jon be :(
  • Dzsini
    Lehet, hogy készül hozzá majd rápattintós EVF :) Vagy ott a Nikon V1
  • G_ArchAngel #47203
    A teljesen fekete ezust sapkaval elviselheto, de amin nincs EVF az nekem nem opcio.

Ellenben APS-C, igy a 645D utan meg egy piros pont a Pentaxnak.
  • Dzsini
    My First SLR (ages 6+) :)

Ettől eltekintve piszok jól néz ki

• morcosqtya
    Grayscale-be mentem a képet és tökéletes szép kis masina.. :)
  • G_ArchAngel #47200

• morcosqtya
  • bboyatty
    Szép napot, haverom fényképezőgép vásárlás előtt áll, Nikon felé hajlik, kérdésem az lenne, hogy melyiket érdemes venni 150ezer környékén? kizárólag új gép érdekli. Köszi előre is.
  • morcosqtya
    Azt az időt várom amikor custom vázba lehet építeni/kérni a digitális kamerát.
    A vázra a nagy esélyes Ő lenne:

• G_ArchAngel #47196
    De ilyet nem is vesz egy mai Pentaxos, ilyet az erdeklodo Canonos, Nikonos vesz.