48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • repvez
    Azzal tisztába vagyok hogy használat közben kitolodik az obi csak hogy kisebb táskában elférjen szállitáskor és ha a nyakamba akasztom se kelljen félnem hogy nem tudok megfordulni egy sikátorban :D
    A 25cm azt csak sacc/kb-re irtam,de itt van két obi ami mutatja hogy mire gondoltam:
    kisebb zoom 136mm hossz
    nagy zoom 86mmm hossz

Amugy ezt a macrozást az ilyen obikkal hogy kell elképzelni a gyakorlatban?
    A képminöség gondolom még igy is jobb lesz mint egy kompact esetében, csak hogy ne kelljen csereberélni és emiatt lemaradni valamirol.

Zolo:MÁr van egy UZ gépem egy Canon S2IS ill. volt ezért gondoltam kiváltani egy komolyabbra . 12x-es zoomnál annál valamiért mindig zajos lett a kép és nyáron eléggé délibábos, remélem a DSLR-nél ez kevésbé jelentkezik és sokkal részletesebb képet is készit a nagyobb érzékelo miatt.Repnap fényképezése a fö cél igy ezért kellene a nagy zoom de a közeli sem árt a gépek belsejéhez. ezt néztem kia K200d mellé, vagy inkább a dupla kittobis kiszerelés jonbban megérné?
  • The Garrett
    de ha meg rájön hogy jobban érdekli afotózás, akkor adhatja el az ultazoomot és vehet ugyanugy dslr-t.
    Egyszerűbb ha alapból azt vesz. :)
  • zolo
    Nem tudom mik a célok, de nem lenne jobb neked egy ultrazoom?
    Ott egybe megkapnád az obit, nagy átfogású, csak akkor nagy ha nagyon zoom-olsz, és cserélgetned sem kéne.
    Panasonic FZ28, Olympus SPU-UZ570, Canon SX10IS, és még lehetne sorolni...
  • DJ RX7
    Jaés ezeknek az "utazó" objektíveknek amit te szeretnél venni, nem igazán kiengesztelő a képminőségük. Bár már akinek.
  • Jano
    Az ilyen telezoomokra a macro azért van ráírva, mert egyrészt jól hangzik, másrészt valamilyen mértékű nagyítást el lehet velük érni, de ez persze nyomába sem ér az igazi makroobjektívek nagyításának.
    Az 8cm hosszú 28-200-as obi mérete telére kitolva máris megkétszereződik, de az a 25centi így hirtelen soknak hangzik. Esetleg dobj egy linket róla.
    Digitálisra mindenképp 18-cal kezdődő utazózoomot vegyél, mert a szorzó (1,5x-1,6x gyártótól függően) miatt a 28-as nagylátószögből 42mm-es kotványság lesz, és épületeket máris nehézkesebben tudsz fényképezni: jól.
  • repvez
    Tudnátok abban a segitségemre lenni hogy eloszlodjon pár képzavar és egyébb hiányos tudás belölem?Esetleg hol olvashatok utánna az alapfogalmaknak obik terén?
    Szoval gondolkozok egy DSLR gép vásárlásán és, hogy ahhoz milyen objektiv lenne jo, de nem vagyok teljesen tisztába pár jelölésben.
    Tehát miben különbözik az az objektiv ami ugyan ugy pl.:70-300-as de az egyiknél odairják a "macro" szót. Én azt hittem hogy a macro lencsék azok kicsi objektivek nagyitoként használva és nem ilyen nagy obik?Amugy ezekkel az obikkal ugyan ugy lehet távoli tárgyakra közeliteni mint közeli tárgyakat nagyitani(makrózni)
    A másik, hogy az hogyan lehet , hogy az egyik obi az pl.: 8cm hosszu és 28-200-as a másik meg 25cm hosszu és csak 55-150-es?
    Amugy azon vagyok meglöve, hogy milyen obi lenne jo ami viszonlag nagy zoom átfogásu, hogy ne keljen állandoan cserélgetni az obikat és alapban kis kinyulása van a gépböl.
    Egyenlöre a Pentax K200D felé huzok és ahhoz néznék valami 18-200,28-200 vagy 28-300-as obit.
  • DirtyGab3sz
    Eleve szar helyen állt.....
  • The Garrett
    csak kötelességtudó. Először lő, aztán kérdez. ^^
  • DirtyGab3sz
    Én leginkább agyatlan ökörnek hívnám..:D:D:D
  • Mnemomic
    Az igazi fotós :)
  • Dénes é
    azt a szemét. nem szívbajos a srác
  • G_ArchAngel #39406
  • Loál János #39405
    HAPPIE NWE YIEARS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Blasta
    Na akkó BUÉK 4 evriván!
  • Tomo15
    Szokásosan végigröhögős:D Jó lett, ráadásul csupa ismerős helyszín:))
  • tep
    mint egy Bentley :)
  • Dénes é
    -tudod mit csinálok? videózok!
    -és a videó ez fényképezőgép fogd már fel
  • ivjoe
    Idiótááák! :DDDD
  • Blasta
    Canon EOS 5D mk2 vs. Nikon D700

Ezzel kívánunk Boldog Új ÉVet mindenkinek, köszönjük a nem szűnő érdeklődést, blablabla :D
  • Blasta
    T-1

T-2
  • Blasta
    T-3
  • Blasta
    T-4
  • Blasta
    T-5
  • tep

[kedvenc sorozata]
  • 5Dani
    5D-n is szar az auto iso, nagyon lent akarja tartani a záridő rovására.
  • DJ RX7
    Ház megoldással nem is érdemes?
  • Blasta
    szerk:
    "Auto ISO szintén faja, csak szar, hogy nem lehet kalibrálni, like Nikon D200/D300/Fuji Sakárhány pro, itt csak ISO1600-ig működik"
  • Blasta
    Első benyomások:

-Áj láv áj lájv jú, csak nem értem miért kellett az AF-et külön goNbra tenni.
    -LCD frenetik, betekintési szög über, akár a felbontás
    -Auto ISO szintén faja, csak szar, hogy nem lehet kalibrálni, like Nikon D200/D300/Fuji Sakárhány pro
    -BG-E3 grip jó rá (nemcsak az új), hurrá, de szintén nem vágom, miért nem lehet az elemtartó fedelet olyan klafán lepattintani mint a 20D/30D-n, itt segédeszköz kell hozzá
    -ISO3200-ig lazán használható
    -KezelőgoNbok nagyon klafán kalibrálhatók
    -Hiányolok egy 10mpx-es képméretet a választhatók közül

• 5Dani
    Fotoland van nagymezőben, de ők se mindenhatók, ami a tokinát illeti.
  • DJ RX7
    Jaés 400D-ről van szó, nem Zenit-rő.
  • DJ RX7
    Nem is tudtam, hogy valójában te vagy a Dexter főszereplője.
  • DJ RX7
    Sziasztok!
    Tök dzsuvás a prizma a gépben. Fújkáltam, de nem akart lejönni semmi róla. Mit tudtok ajánlani? Az ilyen mikrószálas törlőkendővel le lehet törölni, mert én arra gondoltam.
  • Tomo15
    Óriási
  • zolo
    Lehet nem is lesz rá szükségem. Csak egy szaki kell, aki kicsit kitágítja az AF "furat" lukát az objektíven.
  • Blasta
    Áhhh, olyan nincs.
    Arkangyal adott valami obiszerviz címet, valahol a nagymezőben vagyhol.
  • zolo
    Meglett a cím? :)
    Kellene nekem is egy Tokina szervíz.
  • Blasta
    Ez kalfa
  • Blasta
    Akkor véletlen az egyrugóra járás :)
  • Dénes é
    nekem ez már régi
  • Blasta
    Őőőőő, én most látom a Te aláírásod.
    Ez most új, vagy már régi és mindketten egyre gondoltunk véletlenül? :)