48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Értem én amit mondasz, de értsd már Te is amit én mondok :)

Felesleges fícsör egy ilyen gépen a portrémarkolat, feleslegesen lesz tőle drágább, még ha le is lehet szedni, ráadásul az a fő gond ezzel, hogy a Kodak általában ilyen lufi dolgokkal akar piacon maradni (1x már szó volt a visszavonulásáról) pedig inkább olyan dolgokra kéne hangsúlyt fektetnie, amik a konkrétan magát a képek elkészítését és azok minőségét érintik. Így csak röhögni tudok ezen megmozdulásain, ugyan olyan páratlan cucc lesz ez is mint pl. a két objektíves kompaktjuk (ami önmagában szintén remek ötlet, csak SAJNOS a Kodak csinálta meg).
  • Dzsini
    akkor ráadásul nem is újított a Kodak :)
  • 5Dani
  • Dzsini
    tudom, azért írtam, hogy egyszerűbb állványról, nem egy forgófejesről (az én Slik minim már tud olyat, de a minimalista zsebállványok még nem)
    Blasta: amíg nem volt ilyen-olyan lehetőség egy fotógépen, addig kevesen panaszkodnak a hiányára - aztán mikor lesz, akkor közlik, hogy "ez hülyeség, nincs rá szükség, felesleges fícsör" - aztán mégis használják, és örülnek neki, hogy van. Akinek meg tényleg nem kell és mégis ezt a típust veszi, az leszedi róla. De szerintem nem hátrány, ha van ilyen.
    a piac (főleg a telített) már csak így működik, hogy félig-meddig mesterségesen keltenek egy igényt, aztán azt betöltik...
  • G_ArchAngel #39453
    Azert van mar olyan allvanyfej, amit lehet donteni, hogy a gep fuggolegesen alljon:-)
  • Blasta
    Szerintem szükségtelen optikai tuning, egy ultrazoomot használónak nem ez a lényeg, sosem hallottam panaszkodni egyetlen UZ tulajt, hogy kényelmetlen egy rendezvényt végigfotóznia grip nélkül (mert leginkább ott van rá szükség).
  • Dzsini
    csak irigykedsz, mert ez az első (?) kompakt, amelyiken van vertical grip - szerintem nem hülyeség, kényelmes, lekapcsolható, jó.
    másik ilyesmi ami tetszik, az az állványhoz L alakú kiegészítő, hogy állóképet lehessen egyszerűbb állványról fotózni

ennél szofisztikáltabb módon :)
  • Blasta
    "Vertical shutter release and detachable vertical grip, for greater comfort and control when shooting scenes vertically;"

Nyilván minden tisztes családapa üdvözölni fogja eme lépését a kodaknak és rohannak a boltokba megvásárolni az új családi csodazúmos fényképezőt mert jövőre úgyis utaznak Isztriára
    -.-
  • Blasta

• Timber
    Tenyleg Gabesz! Lehet Timivel megyunk valamerre hetvegen... kedv van jonni-e? :D
  • DirtyGab3sz
    Gabesz...ha kérhetném!:D:D

Nézz szét a flickr profilomon....keress Euthimia nevű felhasználót, Neki is K200D-je van!:D:D
    Tudodmit...megkönnyítem a dolgod...
    Euthimia
    K200D felhasználók képei
  • Taki29
    Pentax-on kívűl használ más is pentax K200D-t? Mik a negatívumai ? Vagyis aki ezt használ az mivel nincs megelégedve ?

Esetleg még kérhetnék egy két képet a 18-55 és 50-200-as kit obikkal ? Előre is köszönöm .
  • Blasta
    Ja értem
    Akkor én értelmeztem félre anno valszeg.
  • G_ArchAngel #39444
    Az azt jelenti szerintem, hogy mennyi kepet keszithetsz adott toltottsegu akkuval...
  • Blasta
    Szal aztmondod, hogy abban a menüben nincs benne ez?

"Shutter count (display)"
  • 5Dani
    Össz expó érdekel, nem hogy mennyit bír még az akku.
  • Blasta
    Hádde ott van abban a menüpontban a számláló, nem?

Dpreview-ról másolom a 5Dmk2 review-ból:

Remaining capacity (display)
    Shutter count (display)
  • 5Dani
    Sajtófotó beadás ma van, ha valaki érintve érzi magát, igyekezzen.
  • 5Dani
    Kús, azt már olvastam
  • 5Dani
    Igen, ez a batériára vonatkozik, nekem meg úgy rémlett, hogy a zárat számolja a kezdetektől. 50D-ben nem chipes az akksi, emiatt nincs battinfo. Tulajdonképpen örülj neki.
  • Blasta
  • Timber
    OFF: Blasta India legujabb 3D szupersztarja! :D
  • Blasta
    A gecik a 50D-ből a battery infó simán kihagyták (ergo az expo számlálót is)
  • Blasta
    Nézda!

"Battery info:

Remaining capacity (display)
     Shutter count (display)
     Recharge performance (display)
     Battery info (press INFO)"
  • Blasta
    :D
    VÁjá, én aszittem 50D-ben is van, aztán nincs is :D
    De az öddébe fingom nincs hol volt.
  • Loál János #39432
    RTFM. -.-
  • 5Dani
    Blas!

Amikor megengedtem, hogy megnézzem (-.-), akkor mutattál egy exposzámlálót, amit én most nem találok a vázban, csak az akksi vonatkozásában.
  • DirtyGab3sz
    Én már írtam asszem ezt a dolgot Neked egy másik oldalon, de a 50-200 helyett a Tamron 70-300-asa megfelelő kompromisszun,mind ár, mind minőség tekintetében!:D:D

• repvez
    a digitcam.hu oldalom találtam
  • Taki29
    repvez irtad, hogy 128k-bol tudnád megvenni a 2 obis kitett 18-55 és 50-200-as obikkal .

Ezt hol találtad , mert én is Pentax K200D-ben gondolkodok de ennyiért még nem találtam .
  • repvez
    csak példa volt az érték a tisztánlátás kedvéért.

A nikonnál meg ugyan akkora a fényerö az obinál mint a pentaxnál csak a nikonban az obiban van a stabi gondoltam azért dárgább amugy szinte minden paramétere hasonlo. ö amikor vette a vázat akkor az 160k volt most 100k a drágább stabiis obi is 150k volt a stabi nélkülö pentax obi meg 80k ebbol gondoltam a hasonloságot hogy azota már mentek lejjebb az árak.
  • Jano
    Mert sorozatban csak ~3kép/másodpercet tud, RAW-ban meg ennek a harmadát. Ez kb. igaz a D60-ra is.
    A számolásod stimmel.

A Nikon 18-200-as obija kb. 50 ronggyal drágább, mint a Pentaxé, a Nikon obija viszont stabilizátoros, ellenben a Pentaxnál a vázban van képstabi. Kinek mi tetszik.
  • MasterJay
    Sziasztok!

Van egy Canon PowerShotA560-as kompakt kisgépem. Valahova eltettem a kapott cd-t és nem találom. Úgy tudom, hogy a ZoomBrowser program segítségével tudom leszedni róla a képeket és szükség esetén szerkeszteni is. Ezt a programot nem találom sehol, csak az Update-et hozzá. Honnan lehet ezt leszedni?
  • HTS s3rg1nh00
    140k vs.300k...dehogynincs különbség.
    egyébként meg,1/60-as záridőnél is megtesz több métert a repcsi,szal bizony azon még szerintem faragni kéne.
  • repvez
    Amugy a váz alkalmas az ilyen repgépek fotozására,mert a pixinfos tesztén ezt irták:
    "A Pentax K200D-t bátran ajánlhatjuk mindazoknak, akik olcsó, egyszerűen kezelhető tükörreflexes gépet keresnek általános célokra. Sportfotóra, vagy események hivatásszerű fotózására kevésbé alkalmas ez a modell, s a makrózás szerelmeseinek is könnyebb dolga lesz egy LiveView-s modellel. "
    Ez alat mit kell érteni, hogy sportfotora kevésbé alkalmas?

Akkor ha jol értem az f5,6 helyett mondjuk f4 lenne akkor telébe a záridöt pl.: 1/30-röl 1/60-ra lehetne csökenteni ugyan olyan képminöséghez és ezzel kevésbé mosodna el a mozgás?
    Az unokabátyám most vett egy nikon d60-ast hozzávalo 18-200-as stabis obival igaz az 300k volt összesen,de annyira nagy kölönbség nem lehet a 2 között
  • Jano
    A kitobikat, főleg a nagylátót eladni nagyon nehéz. Ha a két obit el tudod adni 50-ért, akkor örülhetsz.

A fényerő talán a legfontosabb, minél kisebb a szám, annál nagyobb az obi fényereje.
    Az egyéb gyártók (Sigma, Tamron, Tokina) obijai közt is vannak jobb/rosszabb darabok. Egy olcsó zoomobitól ne sokat várj. Ha nem vagy nagyon "vájtszemű" :), akkor megfelelhet a képminőségük, de a mozdulásmentes, gyors, jó minőségű repcsifényképezéshez nem árt egy olyan obi, ami telében is elég nagy fényerőt produkál (mondjuk jobbat, mint 5,6-6,3), ez viszont mindjárt nem 5 Ft.
    Legjobb lenne kipróbálnod egy olcsó cuccot, aztán eldönteni, hogy megfelel, vagy spórolsz még.
  • HTS s3rg1nh00
    a tapasztalat...
  • repvez
    köszi a leirást amugy ugy gondolkodtam, hogy 128k-bol tudnám megvenni a 2 obis kitett 18-55 és 50-200-as obikkal.És hogy lenne-e olyan obi alternativa ami ezt a zommot egy obival lefogja és az ára is közel maradna a kit kiszereléshez.A váz külön 92k lenne igy max 50k-ért kéne még hozzá obi vagy ennél többért el tudom addni a 2 kitobbit amiböl egy jobbat tudnék venni?
    Amugy egy obinál mik azok a fontos paraméterek ami eldonti hogy most jo vagy nem mert én nekem az adatokbol nem jött le hogy az a sigma rosszabb lenne a pentaxnál.
  • Lateralus
    A linkeden a "kisebb zoom" egy profi objektív, sokkal jobb építési minőséggel, a teljes tartományban állandó fényerővel. Ehhez nagyobb lencsék kellenek, vagyis az objektív mérete is növekszik. Függetlenül attól, hogy mekkora a zoomátfogása. Ráadásul ez az obi zoomoláskor nem változtatja a hosszát, azaz végig ekkora marad.

A másik egy olcsó, gyengébb építésű, és sokkal rosszabb fényerejű utazózoom/mindenes obi. Arra találták ki, hogy ne kelljen vele sokat cipekedni és ne kelljen cserélgetni. Ehhez a minőséghez elég volt kisebb lencséket használni (lehet, hogy műanyagok). Viszont zoomolásnál a hossza is változik, kb. a duplájára.

"Amugy ezt a macrozást az ilyen obikkal hogy kell elképzelni a gyakorlatban?"

Ezekkel kb. sehogy. Közelfényképezésre alkalmasak. Makrózásra inkább 1:1 leképezésű objektívet használnak, amik nem zoomosak. A kezdő szettekhez adott kitobjektívekkel, talazoomokkal közelfényképezni (tárgyfotózni) lehet, de makrózni nem.

"12x-es zoomnál annál valamiért mindig zajos lett a kép"

A zoomnak nincs közvetlen köze a zajszinthez, hacsak annyi nem, hogy nagyobb zoomnál egy olcsó objektív fényereje romlik, így hosszabb záridőre lesz szükség a megfelelően kiexponált képhez, ami járhat egyfajta zajnövekedéssel. Ezen kívül a nagy zoomok vége többnyire gyenge kontrasztot ad, maszatos és mosott. Ezeken a felületeken pedig hamarabb feltűnik a szemnek a zaj, mint egy penge rajzú tele képén.

"nyáron eléggé délibábos, remélem a DSLR-nél ez kevésbé jelentkezik és sokkal részletesebb képet is készit a nagyobb érzékelo miatt"

DSLR-eknél sem más a helyzet. Ez a délibáb jelenség ugyanúgy jelentkezik, ha nem megfelelő időben fényképezel nagy gyújtótávolságú objektívvel.

A kép valóban részletesebb lehet.

"ezt néztem kia K200d mellé"

Nehogy!
    Ennyiért szerintem kapsz egy dupla kites szettet is, ami semmivel sem rosszabb ennél, sőt!
    Ráadásul a 28mm-es kezdő gyutáv (28x1,5=42mm ekv.) a gépek szűk belsejéhez kevés lesz.
  • DecenS
    sigma zoom-ot ne!
    a két kitobis pakkal jobban jársz minőség tekintetében... (ellentétben a kényelemmel)