48078
-
#39497 muahah? :) -
G_ArchAngel #39496 Persze, egy probat mindenkepp:-) -
#39495 Igen. -
#39494 Capture One 4.6 ez megér egy trial próbát? nem igazán ismerem ezt a programot... -
#39493 mejik
ettől kifoJik(ly) a szemem. -
#39492 :D
Ez a srác is jófej...csak a fotózáshoz annyit konyít, hogy " azt a gombot kell lenyomni" és kész!:D:D -
Lateralus #39491 Nem ismerős. Nekem csak intelligens cimboráim vannak.
[kurva erősen túloz] :) -
#39490 Cimborám most vett kompaktmasinát....
A hülye nem szólt...csak bement egy szoniboltba..és a legnagyobb megapixelesetkérem.....:D:D:D
Most meg anyázik, mert annyira szar amiért közel 70 rugót kiadott....
Mondtam neki...tanulópénz ...adja el, és veszünk valami normálisat!
Azt nemtudom mejik gép, ne kérdezzétek, a lépcsőházban kapott el..., hogy hááát, izééé..szóval vettem egy gépet..:D:D
Ismerős szitu?:D -
Lateralus #39489 "fullframe váz,10-800 (ekv)zoom"
Ebben van egy kis csavar. :)
Mivel ekvivalens, ha fullframe?
Amúgy megvalósíthatatlan, még ha csak poén is.
-------------------------
Idei kompakt trendek az eddigi bejelentések alapján:
min. 10 megapixel
arc, mosoly és pislogás felismerés
kis gépekkel elszakadni a 3x-os zoomtól (lehetőleg 5-10x-es)
24-26x-os zoom a nagyoknál
tavalyi LCD (felment az ára?)
kicsit jobbakban HD videó (720p)
egy fokkal jobbakban Full HD videó (1080i)
Ezt kapjuk 2009-ben.
-
G_ArchAngel #39488 Aperture2-t, de ugye az nem meg Vinnyogsz alatt, tehat Lightroom2, ha a sebesseg kell, Capture One 4 Pro, ha minoseg... -
#39487 Ugyan kérlek, a fullframe szenzor teljesen marhaság lenne, ki venne akkor 1Ds kategóriát, nameg hova tűnik a kis méret? :)
Maradjunk a 80x-os optikai zúmnál, arc, mosoly, pislogás, rossz frizura, szamárfül felsimerő AF-nél, virtuális horizontnál, pattanás-retusáló automata módnál, dupla (tényleg dupla, optikai és ccd-s) stabilizátornál és akkor kb. nem lövünk nagyon mellé :DDDD -
#39486 Elképzelem a kompakt-bridge kategóriát 2 év mulva, ha ilyen tempóban licitálják túl egymást a gyártók...
Talán 25 megapixeles fullframe váz,10-800 (ekv)zoom, 10000 óra egy töltéssel aksik,gyári fényszürés,beépítve(IR,UI,hő,stb), akkora beépített vakuk, hogy egy várost bevilágít....
Micsoda jövőő..:D:D:D
-
#39485 Na én rákúrtam.
Kipróbáltam anno a CS4-et, de nem győzött meg, folyamatos problémák vannak vele, néha lassú, továbbá a Bridge nem akar együttműködni az új Adobbe Camera Raw-val (a régi rendszeremen egyszer csak aztmondta, hogy fakkjú, most újrahúztam, már nem mond semmit, egyszerűen nem reagál a RAW fileokra. TÖbb fúrumon is anyázzák az adobe-t emiatt).
Feladtam, gondoltam inkább használom a jó kis tutifix legális CS3-amat, azzal nem volt semmi gond.
Igen ám, de az 5.1 ill. 5.2-es ACR viszont nem hajlandó együttműködni a CS3-as rendszerrel ugye, se Bridge, se PS alatt.
Az 50D raw-jait viszont csak az 5.1-es verziótól kezeli az ACR, az meg csak CS4 alatt LENNE hajlandó működni.
Tököm kivan, hogy kúrhatta el ennyire ezt az Adobe?
Most szerezhetek be valami új RAW kezelőt, melyiket ajánljátok? -
#39484 indul a verseny 50x-ig :) -
Lateralus #39483 Levehető portrémarkolatos "kompakt", 24x-es zoommal.
De már túllicitálták, mert most jelentett be az Olympus egy 26x-os zoomos gépet. -
#39482 Ezmiez??
Beépített portrémarkolat?:D -
#39481 Kösz hogy szólsz!
Most kivételesen ráérek!
A valamerre elég tág számomra....budapest közigazgatási határain belül képzeled el a dolgot remélem...mert akkor mehetünk!:D -
#39480 valami régi pentakon obira még mindig beruházhatok ¦o)) -
#39479 Hát mivel 50 évforduló van, én most kijelentem, hogy minden ide járó pentaxosnak AJÁNDÉKUTALVÁNY FORMÁJÁBAN visszafizetek némi pénz, amit objektívvásárlásra költhetnek el.
Az ajándékutalvány ára 10Ft, de az objektívvásárlásból visszamaradt forintokat sajnos nem áll módomban kézpénzre váltani, kérem értsétek meg.
-
#39478 sőt, az ötvenedik lévén nekünk pentaxosoknak is, igen -
#39477 Demennyire :D -
#39476 ennek örömére csaphatnának egy kis cashback-et -
#39475 bszn! -
#39474 Az OTP a lomográfiában játszik vezető szerepet :))) -
#39473 Nemtom, de engem jobban érint -
#39472 nekik milyen fényképezőgépeik vannak? -
#39471 És az OTP is szopóágon van :C -
#39470 hát, harmadik ide vagy oda, 1998 óta szép lassú lejtmenetben van a részvény... (az elmúlt másfél évben negyedére csökkent az értéke 25-ről 6-ra...) (a Canon 66ról 30ra, fuji 42ről 20ra, a Pentax nincs tőzsdén, csak a Hoya-val (tulajdonos) együtt) -
#39469 Ehhh, kimutatások, BLAMÁZS :)))) -
#39468 Apropó, a minap mentünk el a General Electric egyik épülete mellett és beugrott az 1-2 évvel ezelőtti NAAAAAGY bemutatkozás, a General Imaging részéről.
Na azóta sem volt a kezemben egyetlen GI gép sem, mitöbb híreket sem hallok felőle. Gondolom nagy falat volt nekik, vagy a tengeren túlon virágzik a boltjuk? :) -
#39467 Ehhez képest tavaly őszi adatok szerint az amcsi piac harmadik helyét kaparintották meg a Canon és a Sony mögött, 15%-os részesedéssel.
Sazl hiába pattogtok, hogy fasság, ha megy a biznisz (nem is akárhogy). -.- NEMÉTITEK. -
#39466 Tudom, hogy nem abból szált ki Teeeeeeeee, de rémlik valami hír, hogy a full fényképező piacról kivonul és csak részegységeket fog gyártani (érzékelőt továbbra is) -
#39465 urbandictionary -
G_ArchAngel #39464 dslr piacrol szallt ki, nem a kompakt es erzekelo piacrol... -
G_ArchAngel #39463 Leica M8/8.2-ben is Kodak erzekelo van, nem?
Mondjuk az is a Leica gyenge pontja... -
#39462 Jaja, énis már a 20D-ről rendszeresen leszedegettem ha a természetbe mentünk, mert arról egyszerű volt lepattintani a fedelet, de mint írtam, 50D-ről már nem ilyen egyszerű.
Melóra viszont még mindig jól használható, egy esküvőn, rendezvényen sokat segít a csuklómon :) -
#39461 Kodak eddig kb mindent elbukott, ami digitális :)
(ipari célokra lehet működik) -
#39460 Akkor nem így gondoltam (kevés menőbb kiegészítő létezett, sőt még kézpánt is járt hozzá!), de a végefele leszedtem, hogy kisebb legyen a gép. Most ugyanezt játszom el tükrössel, 5D-re már nem lesz marcsa. -
#39459 egyszer csak bejön nekik egy különlegességük :))
legyen drágább, legyen lufi - ha bejön jó, ha nem nem... gondolom nem vagy Kodak részvényes, hogy annyira szívenszúrjon, ha elbuknak egy típussal. Ha meg 2 ember boldogan használja a portrémarkolatot egy UZ kompakton, akkor - az én nézőpontomból - már megérte megcsinálniuk. -
#39458 Naja, erre se volt sok szükség :D