48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Jana93
    Nah, megint én... Még mindig nem tudok dönteni... Most három gép van a "ringben"...

-Pentax K-m
    -Canon 1000D
    -Sony A200

Mindegyikkel van valami baj... Mindegyikről mondanak jót, rosszat, és már tényleg nem tudom mi legyen.

Pentax K-m: Ez az, amihez most legközelebb vagyok. Legolcsóbb, tetszik a külseje is, és vannak hozzá jól elérhető obik is. Csak nem tudom, később mennyire bánom majd meg.

Canon 1000D: Hát mert Canon. De van, aki azt mondja, hogy csak egy lebutított változat. Csak vázat vennék, valami obit kellene keresni hozzá külön. Keresgettem. Lehet, hogy sok obi van, de amiket láttam, azok nem a legmegfizethetőbb árak...

Sony A200: Felvitték az árát, meg az obijai is drágák, és kevés van. ÁLlítólag a 450D-val egy szinten van. Tetszik benne a %-ra pontos akkumulátor töltöttség kijelző. Viszont nem találok senkit, aki ilyet használna, nincsenek képek, amik meggyőznének.

Jelenleg a Pentax mellett vagyok... Segítsetek!
  • Timber
    az mar tok regen benne van az Olykban :) Mondjuk az egy fontosabb ficsur mint mondjuk a kepminoseg! :)
  • DirtyGab3sz
    A kihajtható LCD jó fícsör!:D:D
  • G_ArchAngel #39974
    Olympus E-620

• DirtyGab3sz
    Láttam már a tecsőn pár hónapja....szerintem cseszkoszlovenszko nyelvjárás lehet a professzor májszter!:D:D
  • G_ArchAngel #39972
    kedvem lett venni egy netbookot, remelem van PolskaOS-sel is...
  • BiG G
    /facepalm
  • DJ RX7
    Úbazmeg ez fájt rendesen.
  • 5Dani
    loálmár!
  • Blasta
    Ha valaki mostanság töri netbook vásárláson a fejét, íme egy kis segítség

(felvettük a kapcsolatot a kollégával, ha beledöglünk is de leszerződtetjük vendég műsorvezetőnek az hótziher)
  • Blasta
  • G_ArchAngel #39966
    Uj, Samsung Dzsodzs-edison kamera
  • Blasta
    Köszi, de ezt nem nagyon tudtam értelmezni :D

"1,22m-ről leejtheted, többről és kevesebbről? már nem :)"
  • tep
    1,22m-ről leejtheted, többről és kevesebbről? már nem :)

szuper az oldal
  • DirtyGab3sz
    Áhh...aanyira szerelmes hogy már csak elvétve csinál magáról!:D
    Mondhatnám, véletlenül...megy az előszobában, megbotlik, és hopp...a tükör előtt pont az expogombra tenyerel....mégijet!:D:D
  • G_ArchAngel #39962
    az sosem tortenhet meg!
  • Timber
    Rono csinalt magarol fotot? Hoppa... mik meg nem tortennek?! :)
  • ivjoe
    Egy valamire való emo ilyenkor öngyi lesz ám.
  • G_ArchAngel #39959
    se blogom, se honlapom...

oh, bazz, erdemes meg elnem?
  • ivjoe
    Ahhah, miazhogy jocóblog? :D
  • G_ArchAngel #39957
    Azert ez sem gyenge!
    JCVD plakat megerdemelten kerulne a Buntitopicba:-)))
  • Blasta

Ééééééééésssss elindult a csoda! :)
  • Tomo15
  • oroy_
    beszereztem a 17-40/f4 -et , úgy érzem jó választás volt.
  • 2Bálint
    na jól van, tilt/shift.
    ott a pont
  • Dzsini
    sőt a tárgy méretétől, és a lencsesík és a filmsík által bezárt szögtől is :)
  • G_ArchAngel #39951
    szenzor meretetol nem?
  • G_ArchAngel #39950
    de az egy nap alatt elmult:-)

raadasul magyar szemmel az az 5cm feher vacak minden volt, csak rendes ho nem...
  • 2Bálint
    A mélyégélesség függ:
    - gyújtótávolságtól
    - tárgytávolságtól
    - rekesz értéktől
  • Dzsini
    OFF

pár hete pont fordítva volt, ha jól rémlik - itt +10, ott hóba zárt sziget :)

ON
  • G_ArchAngel #39947
    http://www.lightingdiagrams.com/
  • BiG G
    szobám +25

:)
  • GregSB
    Hideg van, de itt legalább hét ágra süt a nap
  • G_ArchAngel #39944
    OFF

Budapest -4, London +11

Faztok sracok?

ON
  • stakypot
    Köszönöm a válaszod! Azért kérdeztem hogy melyik olcsóbb, mert azt hittem hogy én ezt otthon nem tudom megoldani, és el kell majd vinni valahová hogy bescanneljék, és azért is fizetni kell majd... Milyen scannert érdemes venni? Tudsz adni linket, vagy ajánlani valamit?

Az igazság az hogy nekem egy MINOLTA RIVAZOOM 150 típusú gépem van, nem digitális. De szeretnék venni "komolyabb" digit gépet. Kb 90-100 ezer Ft-t akarok rászánni. Erről a MINOLTÁRÓL mi a vélemény? Szerinted ezzel is lehet ilyen elmosott hátteret csinálni? :o)
  • Dzsini
    és a téma: kompakt kisgépeken - ha van rá lehetőség - a portré mód próbál ilyen elmosódott hátteret "csinálni", de jobban jársz, ha tudod a blendét állítani (P vagy A (apertúra = blende) mód), és itt az értéket a lehető legkisebbre veszed (ahogy az a képen látszik is)
  • Dzsini
    Normál kisfilmes szkenner-feltét most már elég sok olcsó szkennerhez is kapható (vagy rögtön jár hozzá), ezekkel többé-kevésbé jó minőségben lehet képeket digitalizálni negatívról vagy diapozitívról is. Azt, hogy olcsóbb-e mint a nyomtatás nem igazán értem, itt egy kép beviteléről van szó a gépbe, a nyomtatásnál egy digitális állomány papírra viteléről...

A linkelt képen a háttér azért mosódott el, mert a kép mélységélessége kicsi, ami azt jelenti, hogy tág rekesszel készült a kép - ez az egy dolog, ami befolyásolja, hogy mekkora része a térnek lesz éles egy fotón.
  • stakypot
    Sziasztok

Egy kis információ kellene. A kérdés az hogy egy analóg géppel készített, majd előhívatott negatívról be lehet-e digitalizálni a képeket valami masinával? Van-e nálunk olyan hely ahol ezt meg tudják csinálni, ha igen olcsóbb-e vagy drágább mint a hagyományos boltban történő nyomtatás?

Még valami. Most szeretnék elkezdeni fényképezni, van néhány barátom akik segítenek is. Tudom hogy nem ilyen kérdésekkel kellene kezdeni, de csupán csak a kíváncsiság hajt.

http://www.music4.com/images/celebrities/robert-knepper.jpg

A bemásolt linken találtok egy képet. Miért mosódik el a háttér? Hogyan kell beállítani a témát hogy ilyen legyen a kép? Gondolom hogy ezt eléggé sok minden befolyásolja :) De konkrétan a háttér elmosódása mitől függ, és hogyan kell egy ilyen képet beállítani?

• Tikal #39939
    A paypal csak egy közvetítő a pénzed (bankártyád, bankszámlád) és az eladó között... célja hogy az eladó semmilyen infoval ne rendelkezzen rólad, nem tudja a bankártyaszámod stb semmit, tehát nem kockáztatod hogy fizetéskor ezek kikerülnek... az átváltási árfolyamokat meg tudod nézni a honlapjukon, de nem vészes. Ki tudod választani hogy miben legyen a pénzed, dollar, euro font stb, célszerű azt választani ahol vásárolsz...És sok más helyen is tudod majd használni nem csak ebay-en, már idehaza is találkoztam paypalos oldallal...
  • oneal1
    értem köszi, azthittem hogy erre a paypalosra el kell még utalnom külön, de akkor igy egyszerübb