48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DecenS
    nem tudom, nekem címezted-e, de szerinted az enyémből mi a nem-valós tapasztalat?
  • Lateralus
    5Dani -> pszeudo-nikonista
  • Blasta
    Hát én nemtom, mindenki csak panaszkodik, tényleges tapasztalatok híján dobálja szarral a számára nem szimpi gyártókat, okoskodik, hogy mi miért szar, de FOTÓZNI a legtöbbjüknek derogál.
    Tisztelet annak a pár kivételnek természetesen.
  • G_ArchAngel #40014
  • 5Dani
    ték :@@@@@@
  • G_ArchAngel #40012
    Az is szopas, minden az, de legalabb valaszthatunk, hogy mivel akarunk oralis szezre kenyszerulni...
  • 5Dani
    Ez mind jogos, és a canon megérdemli most a szopóágra kerülést, többek között ezen hozzáállása miatt.

[lehet hogy nikon fan?]
  • DecenS
    ez tény... egy évvel később, mint ahogy a 350d-t megvettem, ugyanannyi péndzért kaptam egy szigetelt, sr-es vázat...
    de a váltásra alapvetően az vezetett rá, hogy kiábrándultam a canonból, a drága obijaiból, a szar magyar szervízből (és annak hiányából) - persze a pentaxnál ugyanez felróható hiányosságként, ellenben a fókuszproblémámmal nem kell a camerához rohannom, mert a vázon belül tudok korrigálni.
  • G_ArchAngel #40009
    ezt mar szinte az osszes gyartora irhatnank...

4 eve vagyok ebben a fotos szarban, de az arak csak emelkednek, a minoseg meg hullik lefele...
  • 5Dani
    (fixek se mind - fokusz)
  • G_ArchAngel #40007
    Mondjuk a K10D inkabb 20D/30D kategoria volt, igz elvileg feljebb is leptel a valtassal, tehat nem csak egy egyszeru markavaltas volt...

Stigmarol pedig egy szot se...(fixek joak)
  • DecenS
    szerintem megspórolhatjuk a fölösleges köröket: nem a canon a hibás.
  • Blasta
    Nekem sajna nem rémlik semmi az ügyből :)
  • DecenS
    k10d-re váltottam és anno a sigma 24-70 vs 350d mizériánál lett tele tököm a canonnal is meg a sigmával úgy en blocke. asszem valahol itt vannak az eset előzményei, a topikban.
  • Blasta
    Akkor mesélj Te, mik voltak azok a dolgok amikkel elégedetlen voltál amig canont használtál és milyen gépet cseréltél le?
  • BiG G
    ték?
  • DJ RX7
    próbálkoztam még, de nem igazán sikerül. majd délután újra próbálkozom, mert most marha fáradt vagyok. :D
  • DJ RX7
    Overall score: 2.99
    17 évesen, hajnali 1-kor, 2. próbálkozás.
    ez most jó vagy rossz? :D
  • G_ArchAngel #39999
    Jo fotosnak nem kell Nikon vizszintezo feature - 1.27
  • G_ArchAngel #39998
    Nalam az E-3 az egyetlen crop-os gep, ami a listamra kerulne - ha lenne listam...
  • DirtyGab3sz
    Azért ebben kurvára igazat adok Neked Timber!
    Viszont nekem akkor is kell idő, hogy a oly dslr-jeit (legalábbis amiket ismerek) ne a képzeletbeli listám végére tegyem....
  • Timber
    amugy szerintem tok mindegy melyiket veszi az ember. Aki fotozni akar az egy Panasonic FZ-7-essel is tud jo kepeket csinalni aki meg nem az akarmilyen geppel is finnyaskodni es benazni fog :)

Képgaléria 1 vs Képgaléria 2

Az egyik Panasonic FZ-7 (meg Pentacon Six, meg filmes Nikon) a másik meg Canon EOS 1D MKIII...

Van egy szint ameddig tök mindegy milyen gépe van az embernek... és kétlem, hogy közülünk sokan e szint fölött lennének (így első blikkre talán Dani és Angel akit mondanék...)

Ergo ne habozz, vedd meg ami tetszik és a különböző tesztek bújása helyett menj ki és fotózz! :D
  • zolo
    Egykettő kivételével Sony A200-al készültek, saját mind

Sony-hoz használt Minolta obik vannak dögivel, már 15e Ft-tól, Index-en van rengeteg, és mind ellenőrizhető forrásból van.
  • Timber
    en meg a masodik :) En Canon-t hasznaltam es nagyon kezdtem vele elgedetlen lenni... Ellenben a Pentax-al :)
  • oroy_
    "tianya photo" mond valakinek valamit ez a gyártó?
  • T Krisz
    Sziasztok.Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Finepix s9600-as gépem és nincs hozzá magyar nyelvű leírás, ha vaklaki el tudná nekem küldeni e-mail-be vagy megírná , hogy hol tudom letölteni azt nagyon megköszönném.
  • Blasta
    Nnnna, montttam :)
  • G_ArchAngel #39990
    Igaz
    Az vigasztal, hogy a tobbi, meg a szar Canon-nal is szarabb...
    (kizarolag technikai akadalyai vannak, hogy nincsenek jo fotoim)
  • Blasta
    Jajó, de Ő nem számít, mert finnyásabb akárkinél :DDD
  • 5Dani
    Angel meg a második
  • Blasta
    Azon túl, hogy az Olynak a legkisebb mind az érzékelője mind a keresője sztem sincs vele más gond.
    Én olyan fotókat kérnék bemutatni, amik egyértelműen bizonyítják, hogy az Oly 4/3 rendszerrel nem lehet olyan szép fotókat csinálni mint a vetélytársaival.
  • G_ArchAngel #39986
    "normális masinán (nem oly)"

mi a franc baj van az Olympus-szal?
    megnezhetnenk, hogy Pentaxszal vagy Olympus-szal keszult e tobb, gyonyoru termeszetfoto...
  • Blasta
    Na végre, mesélj, mi nem jött be a 350d-n és mire váltottál?
  • DecenS
    akkor hadd legyek én az első (350d)...
  • Blasta
    Tök egyszerű pedig.
    EOS 1000D

Én még soha nem találkoztam olyan fotóssal aki megbánta volna, hogy canon vázat vett.:)
    Másrészt meg ne újonnan keress obit, ha árérzékeny vagy.
    Nagyon jó állapotú, olcsó obikat lehet venni a fórumokon (pl. index fórum)
  • DirtyGab3sz
    Bocs, de én úgy gondoltam, hogy egy normális masinán....:D:D
    Mondjuk a pentaxomon, ha hülyénmagasról, vagy alacsonyról akarok kattintani, jól jönne!:D:D
    Tehát értsd úgy, hogy a kihajtható LCD, egy normális masinán (nem oly) jó fícsör!
    Megfelel májsztró?:D:D
  • ivjoe
    E-bayen most rendeltem.
  • Jana93
    Gyakorlatilag én is főként ezt a kettőt hasonlítgatom. De én se sok mindent találtam. És nekem is a Pentax tetszik jobban, az ár miatt. Ha esetleg jutottál valamire, mindenképp jelezz :)
  • repvez
    Nálam is az Eos 1000D és a Pentax K-m van a ringben.De már az adatlapok alapján én sem tudom eldonteni melyik alenne a jobb.
    A K-m eddig esélyesebb nálam , mert dupla obis kitbe kerül anyiba mint az eos és mert a vázban van a képstabilizátor igy olcsobb hozzá az obi és elemes akksija van.Ezzel szembe az eos a life-view funkcioval kecektet és a több AF pont.
    Sajna több különbséget nem találtam az adatlapok alapján.
    DE a képminoséget és a kezelhetöséget nem lehet adatlap alapján eldonteni ezért jo lenne ha valaki személyes tapasztalatot tudna mondani roluk és nem csak anynit hogy ez vagy az a jobb hanem magyarázza is meg hogy miért az.

Köszi elöre is
  • DJ RX7
    eos