48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Timber
    Tekintve, hogy errol mar a M4/3 megjelenesekor tettek kijelentest a Pentax reszerol igy biztos :)
  • 5Dani
    Jók a megérzéseid, Májkül!
  • 5Dani
    Szerintem egyre gondolunk. Mindig leragadok a kirakat előtt, nem értem.
  • Garf
    árulnak ott mindenféle régi gépet, meg müterem is van belül. én is ott vettem a gépem. persze ha ugyan arra a boltra gondolunk.
  • 5Dani
    Téglatestig jussunk már el ebben a koncepcióban :|
  • G_ArchAngel #40092
    gondolom lesz Pentax NX is...
  • Blasta
    Sams NX

• 5Dani
    Kálvinon van egy fotósbolt, ilyen kitűzőket árul (mást nem hiszem, mert tréfás árak vannak a kirakatban). Rendes márka nincs, de láttam Oly, Pentax, stb-t.
  • G_ArchAngel #40089
    repteren biztos felengednenek ebben a gepre...
  • Timber
    Fotosmelleny :)
  • Timber
    Oke oke :) Ebben igazat adok :) (meg az uj nagy zoomos Sigmak is dicsetettek vala)
  • G_ArchAngel #40086
    van egy Sigma ulrazoom, ami a 10x atfogas ellenere igenjo kepminoseggel rendelkezik: Bigma 50-500
  • Timber
    Mas: Sigma Ultrazoomok: Tudod mit takar az "Ultra" a neveben? Azt, hogy Ultraszar :) Egyreszt Ekkora zoom tartomanyt nem ajanlok, masreszt a Sigma olcso objektivjei sosem a minosegukrol voltak hiresek. Ezek az obik semmivel nem nyujtanak jobb kepminoseget mint az FA 28-200 amit 30e forint kornyeken mar megkapsz (en 35-ert vettem egy MZ5-el egyutt). 28-120ig kozepes+ a kepminosege (lerekeszelve egesz jo), 120-150 kozott csak rekeszelve, 150 folott meg felejtos (jobb mint ha nem volna es nagyitani kellene photoshoppal, de mint az ISO1600+ -> csak vegszukseg eseten :D)
  • Timber
    K-m kitobikat orulj ha a kukaba ki tudod dobni :) Az L-es obik azok csak masik marka eseteben eladhatoak :D

Komolyra forditva a szot: A K-m egy nagyon leegyszerusitett ergo olcso gepe a Pentaxnak. A hozzaadott kitobikat csak akkor eri meg megvenni ha nem akarsz mas obit :) Tulkepp a gep azoknak keszult akik egy jobb kepminosegu koNpakt gepet szerettek volna es a mostani bridge felhozatal nem felel meg nekik viszont egy komolyabb DSLR szettre mar nem akarnak kolteni. Lehet, hogy csak 20e forinttal kerul tobbe a kitobikkal a K-m de azoknak a muanyag vackoknak az erteke erosen konvergal a nullahoz (mindezek ellenere a kepminoseguk nem rossz... kitobi szinten... csak a 'tartossaguk' erosen megkerdojelezendo).

En a helyedben csak vazat vennek (mar ha vasarlas elott allsz) es utana irany a Soos (Deak ternel) es/vagy az Opticam (John Gold streetnel :D) (mar ha pesti vagy) es vegyel valami regebbi AFes Tamront/Pentaxot/Sigmat. En sokaig egy 24-105os Tamronnal jarkaltam amit 18e forintert vettem a Soos-nal (masnap, hogy a K10D-t megvettem :D). Megbizhato massziv darab es imho a kitobinal jobb kepminoseggel. Arrol nem beszelve, hogy utana 25e-ert adtam el Vateran :D
  • DirtyGab3sz
    Kitobit örülj ha jóárasítva el tudod passzolni!
    én ugyan egy hét alatt eladtam az 55-200-ast, de csak azért, mert a srácnak elég volt azis, és az 55-300-ast nem tudták neki azonnal üzletből kiszállítani!:D
    Mákom volt......25-ért elment.....:D:D(meg én álltam a futárt...így 22-ért)
    Itt próbálkozz: http://www.fotostand.hu/index.php
  • Blasta
    1. igen, csak egy kis zöld paca jelenik meg az információs sávban, hogy "megvan a fókusz, nyomjad lefele a kompot"
    2. nem. csak egy tükörrendszeren nézel keresztül, nem változik benne semmi (kivéve ha benyomod a rekesz beugrasztó gombot, ilyekor ha szűkebbb erekeszt állítottál be mint a legtágabb, akkor sötétebb lesz a keresőkép és élesebb a háttér), a változtatást csak a kész képen láthatod
    3.egy pentax gyártmányú kitobjektív párost szerintem senki nem cserél be neked szőrén egy sigma gyárotta objektívre
  • repvez
    Egy technikai jellegü kérdés:
    Az egyik tesztben ezt olvastam a K-m-röl:
    "fókuszhelyességről nem kapunk vizuális visszajelzést a keresőben (a fókuszkeret piros felvillantásával), csak az alsó státusz sorban."
    Ezt akkor hogy kell érteni, hogy lennt felvillan egy lámpa ha jo a fokus és kész ,de nem derül ki hogy melyik fokuszpontra élesedett be?
    A másik a DSLR-eknél is láthato a kereson keresztul folyamatosan a változtatások eredménye mielött elkészitenénk a képet?
    Pl ha változtatok az iso-n vagy a témán akkor az láthato lesz azonnal a keresoben vagy csak az elkészült képen kerül végrehajtásra, de a tukron keresztul nem vezem észre a változást?Ez lehet hogy láma kérdésnek tünik, de eddig csak kompaktokkal volt dolgom.
    Utolso:
    Sigma
    sigma2
    Ezeket az obikat lehetne jol használni a Pentax K-m-hez?És azt hogyan lehetne megoldani, hogy amit adnak dupla kitobit a géphez azokat becserélni vagy beszámitattni egy ilyen obira jelentös ráfizetés nélkül?
    Mert ahogy néztem a kitobik ára együtt olyan 60-70k körül mozog külön megvéve kitbe meg 20k felárat kérnek a sima vázas árhoz képest értük.
  • DirtyGab3sz
    FILCTOLLAL, és pauszpapírra....:D:D
  • oroy_
    Talán valamivel világosabb de nincs most közelemben másik 40D hogy ősze tudjam hasonlítani, igazan ami tetszik benne hogy finoman megvannak húzva a vízszintes és függőleges vonalak.
  • Tikal #40078
    jaj de okos vagy, ne magyarázd el :)
  • Blasta
    loál
  • Blasta
    köszi köszi
    És amúgy világosabb is esetleg, vagy csak vagányabb ha belenézel? :)
  • DirtyGab3sz
    Ennyiért rajzolok egyet!:D:D:D
  • ivjoe
    Nekelljen elmagyaráznom. :(
  • Tikal #40073
    ez persze igaz..
  • Timber
    nem allando, de ha osszehasonlitod a tobbi szobaval azert joval kisebb a por. Mert ugye jobb csaladokban napi 1x minimum drasztikusan megemelkedik a paratartalom... az ilyenkor fogja a port es szepen letapasztja ide meg oda ahonnan aztan a paratartalom csokkenese utan azert nem szall fel annyira konnyen. Szerintem. :)
  • Timber
    na jo bevallom JPGben teszteltem (akkoriban meg a RAW nekem idegen volt). De tovabbra is azt allitom, hogy nalam erzelmi oka volt a valtasnak :D
  • Tikal #40070
    nem tudom, nálatok állando a páratartalom a fürdőben? nyilván zuhanyzás után magasabb, de nálam még akkor se nagyon... egyébként persze, de azért ott is van por...
  • ivjoe
    Páratartalom?
  • Tikal #40068
    hogy hogy nincs por a fürdőben? és miért? :)
  • Caligo
    A legjobb fürdőben csinálni. Lehet hogy hülyén hangzik, de ott tényleg nincs por.
  • oroy_
    szia, persze hogy segítek, nagyon konyu kicserélni, most csináltam előszór pár perces dolog, amikor megveszed kapsz hozza egy speciális csipeszt is, aminek egyik részével ki lehet nyitni egyszerűen azt a reszt ahol az eredeti "focusing screen" van, aztán ugyan csak a csipezel meglehet fogni a szelet, beteszed a másikat és vissza zárod. Ara kell igazan vigyázni hogy pormentesebb helyen legyél mert minden kis pici darab szépen latszik rajta.
  • Blasta
    Szia, én is ezt tervezem, segítesz kicsit, pár soban leírod, hogy kell kicserélni, mire kell figyelni (és ilyen cserélő szerszám kell hozzá???)
  • Blasta
    Nemnem :)
    Te cseszed el, mert rábízod magad egy gépre! :)))
  • Garf
    én akkor vettem amcsiból a vakumat, fele árért mint amennyibe itthon került :D
  • oroy_
    találtam egy ilyet http://haodascreen.com/sifs.aspx de számomra ismeretlen a cég.
  • DJ RX7
    annyi jó pár évig biztos nem lesz.
  • G_ArchAngel #40060
    Januarban kellett volna 15ö Ft-os USD mellett megvenni, akkor bezzeg nem volt szar...
  • G_ArchAngel #40059
    A forinthoz kepest most mindennek "nevetseges" arfolyama van...
  • DJ RX7
    éppen akartam írni, hogy egy szar üvegdarabért mennyit elkérnek. itteni árfolyamba nézve.