48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DirtyGab3sz
    Bocsánat....fix 800-as......
    és csak potom 1.6 milla...

ihunni
  • DirtyGab3sz
    Most mééééé....egy fix 2.8-as fix 500-as tele most potom 1.7 milla....nna, hát minden háztartásban van kettő felénk legalább!:D:D:D:D
  • Timber
    sokat javult a kepminoseg az S2IS ota :)
  • repvez
    HÁt a bátyámnak van egy S2IS gépe és annál valahogy elvesznek a gépekröl a részletek.Ezért gondoltam, hogy egy DSLR gép a nagyobb érzékelö méretnél fogva jobb képet addna.És mivel az S2IS-nek átszámitva 475mm-es a zoom-ja és gondoltam ,hogy a nagyobb felbontás miatt az 55-200-as átszámitva 300mm-es zoomja hasonlo nagyitást adna, föleg ha egy 300-as obinak az átszámitott 450-es zoomját nézem.Hamár azt a szintet eléri vagy kicsivel jobb a kitobi akkor azt már ugy sem veszem észre :)
    Modjuk tudom, hogy elég nehéz megfogalmazni hogy mitöl jobb vagy rosszabb valami.Mert amitöl egy fotozásban jártas ember elszörnyulködik az egy amatör számára lehet hogy profinak tetszik mivel nincs összehasonlitási alapja egy jobbal.
    Nálam is ez a probléma nem tudom, hogy mit kell nézni egy képen amitol megálapithato hogy azt jo obival vagy géppel készitették.
  • Timber
    Sajnos (a gyartok szerencsejere) csak igen kevesen jonnek ide es kerdeznek minket :) A legtobben igeny es informacioehseg szinten alacsonyabb szinten leledzenek, igy nekik eleg a kitobi meg a zold mod. Canonnal kulon vicces ez a tarsasag amikor majdnem kiejtik a gepet a kezukbol mikor homlokon vagy orrnyergen csapja oket a beepitett vaku.
  • Timber
    akkor ki kell abranditsalak. Ha repulot akarsz fotozni arra nem lesz olyan obi amivel meg a csaladot is tudod fotozni. Tudod nem lehet egyszerre hodolni a poposzex elvezeteinek meg hangosakat puzni. A 18-200as az csaladfotozasra jo lesz de a repulokre a 200 az eppenhogy eleg lehet (de inkabb rovid) kategoria, viszont a kepminosege miatt nem fogsz sokat latni a repulokbol. Repulofotozashoz egy fix 300-as (de meginkabb 500as) manualis lencse lehet a legolcsobb, viszont ezzel sok mellelott kep lesz... Talan az egyik legolcsobb valasztas egy hasznalt Bigma (azaz Sigma 50-500), de ez igen rizikos is mivel a Bigmak hajlamosak a szetesesre :) Ha kifogsz egy olyat akkor az nagy (es draga) pech. Masik eleg olcso de mar erosen kompromisszumos megoldas egy 170-500as Sigma (ami 500 fele mar lathatoan gyengebb mint egy Bigma) vagy esetleg a Tokina 80-400. De ezek egyike sem fog kijonni a 120-bol (ha meg gepet is veszel :D)

Elgondolkodtato megoldas lehet szamodra egy bridge (mivel irtad, hogy nem akarod cserelgetni az obikat) amibol 120 korul nagyon jokat kapsz. Talan az egyik legjobb ennyiert a Canon S1X IS lehet amivel meg HD Videot is tudsz felvenni. Nem kell cserelgetni az obikat, megkapod a nagy zoom atfogast, videozni is tudsz... viszont aldozatot kell bemutatni a kepminoseg es a magas ISO oltaran. Neked kell dontened: sok kompromisszum vagy tobb cash.
  • Tomo15
    A vakun be lehet állítani A,B,C csoportot, és ezekhez 1,2,3,4 csatornát.
    Már végigzongoráztam az összesen, mégsem villan el:(
    Gépen is van valami állítási lehetőség? Én nem találtam.
  • Timber
    arrol nem is beszelve, hogy nem ezt a kitobit adjak a K20D (meg a K200D) melle :)
  • Timber
    ez azert eleg photoshopdisaster dij gyanus :)
  • repvez
    Ezt mind értem csak hamár a belépöszinten lebeszélitek rola a vevoket akkor egy felsö-közép gépet választo az ugysem venné meg ,mert az már tisztában van vele és még pénze is talán ,hogy jobb obit vegyen a vázához.
  • G_ArchAngel #40127
    nem art, ha ugyanazon a csatornan vannak - ch es valami szam, vagy ha csoportot is lehet allitani, akkor A es B, legalabbis a Speedlight-okon belehet...
  • Tomo15
    Hali, segítség kéne.
    El szeretném villantai a beépített vakummal (40D) a külső vakum (Metz 48), de sehogy sem tudom. A vakut betettem M módba, és beraktam SL ("szolgavaku") üzemmódba. Van esetleg valami, amit ezen kívül még be kell állítanom?
  • G_ArchAngel #40125
    "Amit a mellékelt kitobikrol mondtatok az eléggé lehangolo ,de akkor miért adják a K20D mellé is ezeket ha ilyen rosszak?"

Azert mert igy lehet olcson eladni, ha a 16-50/2.8 (vagy mi a Pentaz fenyeros zoomja) lenne a kitobi, akkor 300e korul lenne az ara es a kutya nem venne meg...
  • repvez
    Köszönöm a válaszokat!
    Az az igazság, hogy gépet szeretnék venni, és most tájékozodok, hogy nagyon ne nyuljak mellé hamár sulyos pénzeket kifizetek.
    Sajnos ez a keret nagyon szükös és korlátozott.Tehát max 120k-t tudok rászánni és ebbol a leheto legjobbat választani.Mivel a repülés érdekel ezért a nagy zoom elsödleges szempont nekem.
    És ez lenne az elsö DSLR-em, igy nem nagyon szeretnék profi fotos modjára többféle obikat cserélgetni.1 legyen amit mindenhova tudok használni legyen az családi forozás vagy repülönap.
    Sajnos a megadott keret nem igen add nagy választékot a gépek és obik közül.
    Amit a mellékelt kitobikrol mondtatok az eléggé lehangolo ,de akkor miért adják a K20D mellé is ezeket ha ilyen rosszak?

A Lifewiev-nél ott már láthato a kép változása ha az értékeken változtatunk mielött elkészitenénk a képet ugy mint a kompaktiknál?Csak mert nem vagyok olyan jártas hogy mikor milyen beállitás a jo, igy lehet hogy végigfotozok egy repnapot és a végén használhatatlan képeket kapok és ismétlésre nincs mod.
  • BiG G
    [megijed]
  • Blasta
    Hiz dö beszt! :)

• DJ RX7
    simán játszhatnád jigsaw szerepét mondjuk a fűrész 8-ban.
  • Timber
    jaja ha nincs olyan tokeletes alany a retusra (mint pl. te) akkor mar nem is olyan ecceru mi? :D
  • Timber
    Na jo... akkor majd egyutt szonisok leszunk jo? :D
  • Timber
    1. hat O is csak emberbol van :)
    2. szerintem humorosan oldotta meg :D
  • G_ArchAngel #40117
    azert az a 135/1.8 Sony-Zeiss tele verhetetlen, es ha azt nezzuk, hogy sehol nem volt par eve, most pedig a Nikon a Sonynak koszonheti, hogy fullframe studiogepe is van, akkor 2-3 ev mulva mar nagyot domborithat...
  • HTS s3rg1nh00
    zry,de idevág
  • Timber
    1. bizony :) csajokkal se jottem ossze masodszor. Azaz csak egyszer. Hazassag es gyerek lett belole (aztan valas :D)... No akkor egy eletre megtanultam :D
    2. Hah! Mi koze a Pentaxnak a Pentaconhoz? :D Skandallum es osszeeskuveselmelet! :D
    3. Hat bizony azok a Zeiss obik igencsak vonzoak... A Nokiamban is az van :D Csak hat ezek a Zeissek mar nem a Jenai Zeissek... A Sonytol meg max Playstation-t vennek :D
    4. Mar miert ne? Aranyos rozsaszin En kicsi ponim matricak vannak a Pentaxomon*... Ljubitelem meg volt mar... :D

* - lasd Tagged@Flickr 11-es pont
  • G_ArchAngel #40114
    mi van, megint Van Damme videot neztetek eligazitasin?
  • DirtyGab3sz
    Abbahagyni a flémet, mert:
    1. szétültetem a bandát
    2. szétcsapok mindenkit mint Zil a fost!:P:P:P
  • Blasta
    MERAZOLYANECCERŰ MI? :D
  • DJ RX7
    óóóó nekem csak most esett le, hogy ezt szó szerint fordította valamelyik állat.
  • G_ArchAngel #40110
    gondolom egyszer valaki leforditotta a photoshop-ot magyarra, onnantol pedig csak terjeszteni kellett a hulyeseget...
  • DJ RX7
    honnan jött ez hogy fotobolt? rengetegen ezt írják: fórumokon, blogokon
  • G_ArchAngel #40108
    Blastanak lehet adnek egy feladatot:
    fotoboltolja mar ossze David Hasselhoffot es Wesley "Blade" Snipes-t HasselBlad-e:-)
  • G_ArchAngel #40107
    1., azert figyeltel arra, hogy a Canont meg se emlitsd:-)
    2., a Pentax/Pentacon D-Six elfogulatlansagrol arulkodik, hiaba probaltad arnyekolni:-)))
    3., csak ugratlak, a Minolta is jol jott ki a dologbol, ha a Sony igy fejlodik, akkor az A900 utodjara mar en is vevo lennek (Zeiss obikkal)
    4., rozsaszin objektives Ljubitelt akkor sem vennel a kezedbe, ha a Canon poloban kellene fotostalalkozora menned (bar akkor lehet)
  • DJ RX7
    azé ha Hasselblad-od lenne kiraknád.
  • Timber
    Tobb oldalrol is megerosodott bennem az erzes, hogy a huseg illetve a lojalitas mint olyan a legostobabb dolog amihez az ember ragaszkodhat :) En ezert is nem rakom a nevembe semmilyen marka nevet :) Milyen hujen is nezne ki Pentax-Timber vagy Bessa-Rock ...
  • Timber
    Nekem teljesen 8, hogy mi van a kezembe amig elvezet a fotozas vele :) Ha Ljubitel van rairva es rozsaszin objektiv van elotte akkor azzal :) Nalam ez most a Pentax K20D, oszt lehet, hogy 2 ev mulva meg a Nikon D400x vagy Pentacon D-Six :) :) :)
  • G_ArchAngel #40103
    Gabesznak mar talaltam is uj logot SG-re:

• G_ArchAngel #40102
    fuss neki, kicsihuszar a history bekezdesnek:-)

az irodaszergyartas es egyeb szorakoztatotechnikai cikkek azert vannak, mert igy olcsobban tudjak adni a huseges rajongoknak az urtechnikat (most nem a fekete lyukakra gondolok) felvonultato csodalatos fenykepezogepeket...

Inkabb azon izgulj, hogy a recesszio miatt nehogy a Samu azt mondja, hogy elvonjuk a Pentroxtol a penzt, mert kell a toke a digitalis kepkeretekhez
    lehet majd szep kekcsikos objektived, ha ez megtortenik:-)
  • Timber
    Erdekes, hogy irodaszergyarak optikai sufnituningjai is beleillenek az altalad emlitett kategoriaba :)
  • G_ArchAngel #40100
    Danit csak a fenykepezogep gyarto cegek termekei fogjak meg, koreai mp3-gyar oldalvizen lopakodo multbeli arnyak nemigen...

[koltoien gonosz]
  • DirtyGab3sz
    Van aki látja is a képet, nem csak nézi...evvan...kész!:D:D
  • Timber
    Neked viszont rosszak :) az ugyanis a Pentax X70 hata :) *deszeretokoskodni*