48078
-
Lateralus #40257 Látszik, hogy a petíció kiötlőjének leghalványabb fingja nincs a szerzői jogról, meg az egész hátteréről. Így aztán petíciózhat élete végéig, komolyan venni nem fogják.
Az Artisjus törvényes alapon működik. Ami kérdéses vele kapcsolatban, az kirótt díjak mértéke, mikéntje, a pénz felhasználása és újraelosztása. Emiatt vastagon bírálható. Ha arról lenne petíció, hogy reformáljuk meg a szervezetet és tegyük átláthatóbbá, én is aláírnám. Ez így viszont csak "kocsmapolitizálás".
Maga a jogalap elég jól megalkotott és megengedő. Mondanám, hogy liberális, ha nem lenne ez manapság lassan szitokszó. A magyar szerzői jog szerint ugyanis az úgynevezett magáncélú másolás legális. Pl. filmet és zenét annyit töltesz le magadnak, amennyit akarsz. Nem lopsz, nem vagy tovaj, legálisen teszed. Ez az EU több országában is így van. Viszont a magáncélú másolás egy elég tetemes jogdíjkieséssel jár a szerzőkre nézve. Emiatt az elmaradt haszon miatt veti ki a jogszabály (nem az Artisjus) az erre alkalmas hordozókra a plusz díjat. Ez a szervezet csak ajánlásokat tesz a díjat törvény és miniszteri rendelet szabja ki. Az más kérdés, hogy az AJ minden ajánlása csont nélkül átmegy a minisztériumban. A díjak az AJ kasszába futnak és ők rendelkeznek az elosztásról. Az is kérdéses, hogy mennyi marad náluk és miként osztanak. Ez tök átláthatatlan, illetve, ami látszik, az bosszantó, vagy erősebb lelkületűeknek megmosolyogtató. Úgyhogy magával a díjjal - az alapelvvel - semmi gond nincs. Nyilván minden adathordozóra kivetik majd. Ha jövőre feltalálják a Red-ray lemezt, akkor arra is.
Ha viszont nem tetszik, gyűjtsetek aláírást az aluljáróban, oszt talán lesz belőle egy népszavazás, hogy TV-ből filmet másolni, meg netről zenét tölteni bűnycselekmény. Ahogy a Zusákban. -
#40256 szom....AZ oszt jónapot! -
#40255 jav...artitsjus -
#40254 OFF
Multkor valamelyik rádióban mesélte egy zenész...(szomsetuggyaki) hogy a saját előadói estjén megjelent ez a szemét banda, és fel akarták jelenteni, mivel nem jelentette be az ARISJUS felé az előadást, és így nem fizet szerzői jogdíjat!
A SAJÁT SZERZEMÉNYEI UTÁN!!
Agyam eldobom vazz....... -
#40253 mert ezeknek nem volt gyerekszobájuk akkor másnak se legyen már. nyomorék, korcs élet az életük ezért meg akarják keseríteni más életét is. nincs jobb dolguk.
azt ne mondják, hogy az ő gépükön nincs egyetlen másolt zene vagy film, hanem minden egyes darabot megvesznek eredetiben. és persze, hogy mindezt akkor mikor az gazdaság a mélyponton van. persze nekik is meg kell élni valamiből. kész, hogy mi megy itt. ennyi erővel mindenre lehetne "adót" kivetni, mert mindennel elkövetkeztetsz egy bűncselekményt. legyen a konyhakéseknek is adója, a különböző szerszámoknak is.
-
#40252 Egyszerűen vicc. Komolyan mondom, vicc, hogy ebben az országban a kormány/alkotmány/akármi engedélyezhet egy olyan szervezet működését, amik különféle termékekre önhatalmulag kivethetnek sarcot, mert akár bűncselekmény elkövetésére is alkalmasak lehetnek.
Én holnap csinálok egy szervezetet, a neve IRONJUS lesz és minden vasalóra kifogok vetni 3000Ft sarcot, mert azzal baszki ölni lehet!!!
AGYAM ELDOBOM, MILYEN EGY ELBASZOTT ORSZÁG EZ -
#40251 egyébként fejbabasznám azt a seggfejt egy mosdókagylóval aki kitalálta ezt a szart. -
#40250 név is kell aztán majd csengetnek nálam? -
#40249 OFF
Artisjus must die
ON -
#40248 Fuji GX617
kézbefognám... -
#40247 -.- -
#40246 50mm-es gyújtótávolsággal meg már nem igen lehet tájakat fotózni. -
#40245 az a hülyeség, hogy a kitobi 40k-ért kapot meg. és teszem fel van Eos 1000D ami 110k maga a váz, kit-ben pedig 120k. Kicsit zsidó a canon. -
G_ArchAngel #40244 -
#40243 ha ugyes vagy, akkor EF 32/2-t jul tudod hasznalni, amugy az IS-es kitobi sem rossz valasztas -
#40242 45k környékén nem igen van normális, úgyhogy inkább ez. -
Dénes é #40241 hello
milyen obi-t tudnátok ajánlani olyan 45e környékén természet,tájfotózás céljából canonhoz? -
#40240 apronet.hu
vaterával neeeem..:S:S:S -
#40239 vatera? -
#40238 Huuu...skacok...izgulok....lehet sikerül óccóé vennem egy fix 50-es 1.7-es fullmanuális obit...régi darab,remélem jó állapotban lesz!:D:D:D
-
#40237 flémt/képt! -
#40236 Ismételten egy "színvonalas" fotópályázat...színvonalas művekkel.....
Én ezt inkább ingyenképgyüjtésnek hívom......végülis olcsóbb mint egy stockfotós oldalon fizetni a képekért...
ITT VAN -
G_ArchAngel #40235 Gondolom sokakat erint:
Leica has announced it is discontinuing its R-Series manual focus SLR. In a letter sent to dealers, the company said the R9 and R-series lenses would no longer be produced. The camera, which was compatible with Leica's DMR digital back, still featured on the company's stand at PMA in Las Vegas, despite the move. The company said that insights gained during the development of the S2 (its first autofocus camera), will feed into the development of a future generation of the R-system.
Szerencsere az S2 rulez(Y) -
#40234 THX, ez kellett :D -
#40233 Vazze, ezek még életben vannak????
-
#40232 Blasta!! NE SÍRJÁÁÁÁÁÁÁ -
G_ArchAngel #40231 Saab is majdnem meghalt, az jobban fajt volna... -
#40230 [BŐG] -
#40229 Amugy meg itt szajkarateztok mikor csendben kene gyaszolni.
Rollei R.I.P.? -
#40228 Sracok azert azt ne feledjetek el, hogy eleg sok penzbe kerul egy ilyen hely totalis atpofozasa. En valahogy soha nem tudtam azt nezni, hogy milyen a padlo es tarsai. Az egyetlen ami zavart engem is az a nemdohanyzo-dohanyzo kerdes. Ebben az egyben igazat adok. Mint nemdohanyzo :D -
#40227 next week -
G_ArchAngel #40226 Blasta trukkozik?
-
#40225 Hát B+ ti hülyék vagytok.....
Innen pestiától 100 km-re kit érdekel hogy mi és hogy van odafent, ha én itt szopok ebben a redvás neokomcsi-putriban??
Nnna...ÉN NYERTEM! -
#40224 na és mikor megyünk zsugázni?
-
G_ArchAngel #40223 Te meg Dzsodzs - az rosszabb... -
G_ArchAngel #40222 Zugloba jarsz mukormoshoz?
Meselj, draga... -
#40221 lámerek vagytok és pont
-
#40220 -
G_ArchAngel #40219 pokert pont leszarom
nekem akkor basztak fel az agyam, mikor kozoltek, hogy az a termeszetes, hogy a nemdohanyzo resz egy kis lyuk es eljenek a bagosok...(lehetoleg ne sokaig)
amugy szinten leszarom, hogy fotos pub, engem az zavar, hogy igenyesnek lett felfuttatva, latszik, hogy akartak is valamit, de valahol ez a dolog elakadt...
(eleg sok helyen lehet kiallitani kepeket, de errol pont Neked nem kellene mondanom semmit, es az eredeti, valodi fotos kavezo a Mai Mano lesz ever) -
#40218 Az odáig teljesen jó, hogy van egy ilyen hely, de ne attól legyen küllemében tematikus, hogy kiakasztanak pár analóg gépet, miközben olyan mint egy zuglói műkörmös szalon.