48078
-
G_ArchAngel #40297 a paintballoson kb. 75-80..., masikat nem tudom, de meg az is ketszamjegyu:-)
miert...? -
#40296 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#40295 OFF
sry csak kiváncsiságból kérdezem hogy a képtárba fent lévő fotókon mennyi vagy?
OFF -
G_ArchAngel #40294 OFF
erre sajnos nem tudok reagalni, mert mikor kijottem ide, akkor 124 kg voltam, most is 104 vagyok, de azt a -20-at nagyreszt annak koszonhetem, hogy nem eszek tesztat (szenhidratoto) 1 eve, igy nem tudom mar milyen a kenyer...
ON -
#40293 OFF: amikor kint voltam Bristolban, ott az ASDA volt az egyetlen, ahol normális kenyeret sikerült vennem :) viszont itthon nincs az a finom Tesco chocolate chip cookie, mint kint :) -
G_ArchAngel #40292 azt irtam, hogy az itteni Tesco olyan, mint otthon a Spar - itt egyszer lattam Lidl-t es Spar-t, de nem hianyzott, hogy bemenjek, Asda meg igazabol lowend kategoria...
M&S tul draga, Sainsburys semmilyen, Waitrose a bejovos(Y) -
#40291 ehhhh.
én kicsit le vagyok maradva. :/ -
#40290 Már a 350D-ben is így vót (300D-ben nem emlékszem) -
Lateralus #40289 így van náluk régóta. -
#40288 jaja. beállítod a 10 mp-es időzítőt és akkor tükörfelcsapással 2 mp lesz. -
Lateralus #40287 tükörfelcsapással? -
#40286 és azt tudtátok, hogy 400D-ben is van 2 mp-es kioldó? -
#40285 voltal te mar ottan Sparban? kell meg pedalozni az itteni Tesco vagy ASDA szinthez. -
G_ArchAngel #40284 Tesco itt kb. az otthoni Spar szintjen van minosegben... -
#40283 Nem tudom voltál e már kint, de ott teljesen más a Tesco megítélése mint itthon. Mondjuk jobb minőségű boljtaik és termékeik is vannak mint nálunk... -
#40282 azért az angolok nagyon veszik a tesco-s benzint. -
zenoka #40281 nagyon szepen koszonom! -
G_ArchAngel #40280 hmmm... -
#40279 X300 Minolta MD bajonettes, míg az Alfa Minolta A/Sony bajonettes. Autófókuszod semmiképp sem lesz, mivel X300 sosem volt Af-es. Létezik Minolta MD-Minolta A lencsés átalakító, viszont drága - 10000 körül indul az ára - és eléggé rontja az objektív képminőségét.
Ha érdekel ígyis, Vaterán, Tesz-vesz -en, Ebay-en vagy az index.hu Minolta Adok-Veszek topikjában érdemes érdeklődni. -
#40278 az autófókusz nem fog működni. Egyik gépnek sem ismerem a foglalatát, de valószínű van átalakító. -
#40277 pontosan, én is elcsodálkoztam rajta menyire szép. -
zenoka #40276 Sziasztok
olyan problemara keresek megoldast hogy van egy sigma uc zoom objektivem (70-210 4-5.6) ami most egy minolta x300 as filmes gepen pihen..hogy tudom raapellani az alfa200 as gepemre van e erre megoldas? es ha igen autofokusz mukodni fog e vagy sem:D -
#40275 Chinont nezzel. Okaminak is az van es imadja :) Nekem is volt Chinon es tenyleg jofajta :) -
#40274 Nah..nem lesz a fix 50/1.7-ből semmi!:S:S:S
Timber mester javaslatára hanyagolom a rikenont!
Így ha esetleg valaki 10k környékén belebotlik egy SMC 50-es obiba, akkor jelezze nenem!!
Köszönet!!! -
#40273 akkor kifejlesztenek hasonlót mások is - pár éve volt itt egy beszélgetés arról, hogy igazán a fuji SuperCCD-n, a 3CCD-n meg az X3-on kívül semmi forradalmi nem történt az érzékelőpiacon lassan vagy 40 éve... (a CCD és a CMOS is 1969-es szabadalom)
(tudom, hogy a SuperCCD nem reformálta meg a dolgokat, de legalább valami más, mint a GRGB) -
#40272 ha jol tudom mar nagyon nem is fogjak, tekintve, hogy a Sigma felvasarolta oket :) -
G_ArchAngel #40271 Ezek a kepek DSLR-ek minoseget alazzak... -
#40270 örülök, hogy még mindig nem halt ki a Foveon érzékelő - sajnálom, hogy mások nem vették át -
#40269 figyelemre méltó minőség Sigma DP2 -
#40268 na azt viszont már a magyar törvény is tiltja :) -
G_ArchAngel #40267 en toltottem le zenet, de tobbszoros szorzoval fel is... -
#40266 Blasta: megszoksz <-- ??? --> megszöksz
A választás a tied.
Amúgy srácok... ki nem töltött még le zenét a netről. Az elv jó, mert a zenészeknek is meg kell élni valamiből és a kiadó már így is rendesen megskalpolja a bevételt... Volt valami kimondottan jó zenész anno... egy lemezt adott csak ki, ha jól emlékszem Snipersound címmel... Tehetséges fiatalember ám mégis eltünt megannyi rajongójának legnagyobb bánatára.
Ui.: FotoTV ugye fizeti az artisjusnak a díjat az elhangzó nótákért? :D -
Lateralus #40265 Az elosztási szisztéma egy rész kívülről tök hasraütésszerűnek látszik és az AJ illetékesei sem tudták soha eddig megmagyarázni.
Mint tizen-huszonéve amatőr zenész magam sem értem, csak részben, pedig kaptam már tőlük lét és a magánkiadásért fizettem is be nekik. -
#40264 egy példa van, ami elgondolkodtató: Tóth Béla és a Görény zenekart meghívja a KisKocsma fellépni - KisKocsma tulajdonosa a fellépés hosszától függően fizet pénzt a hivatal részére, aminek egy részét az összes többi zenekar is megkapja... (bár fordítva is így van, ha mások lépnek fel valahol, abból meg a Tóth Béláék kapnak pénzt) - megint a fontosabb kérdés az elosztás módja és mikéntje - EmilRulez-ék írták a blogjukban, hogy egy átlag fellépésükért anno kb. 27 fillért kaptak a hivataltól :) (igaz mindenki más fellépéséért is)
- de a KisKocsma azért is fizet, ha a vásárlók számára hallhatóan rádiót üzemeltet, ha megy egy TV, azért meg főleg, ha CD-t játszik le :) -
Lateralus #40263 Teljesen rendben van. Az európai államok 90%-ban így van. Van ahol durvábban mint nálunk.
Idehaza a díj mértékével és újraelosztásával van a gond. Ez az ami évek óta megoldatlan, illetve igazságtalan. Nálunk olyan magas a díj mondjuk egy DVD-n, hogy megduplázza az árát. Az Artisjus áldásos tevékanysége folytán Mo-on az adathordozó piac szinte halott. Aki teheti szlovák forrásból vásárol, ahol egyébként ugyanúgy van ilyen díj, de jóval alacsonyabb. A magyarok ismét a szlovák gazdaságot és egyben az ottani "artisjus"-t támogatják, évi majdnem 30 milliárd (!!!) forinttal. Mellesleg Szlovákiában egy fokkal szigorúbb a törvény, ott pl. a nyomtatókra, másológépekre és a papírokra is van díj. DVD-re nagyon alacsony.
Az adathordozókra Belgiumban olyan magas, hogy a belgák is a szomszédban veszik az üres DVD-t. Ettől még a hazai rendszer nem jó. Nem az alapja, mert az igen, hanem az intézése.
Szó sincs büntetésről, hisz legális a filmek és zenék tárolása és magán használata. Kompenzációs díjat fizetsz. Ráadásul nem is te hanem a lemezek gyártója vagy forgalmazója fizeti, aki persze simán a fogyasztóra terheli a magasabb árakkal. Azt senki sem tudja ellenőrizni, hogy te mit írsz a lemezre, memkártyára. Ezért a plusz díjért LEGÁLISAN másolhatsz rá szerzői jogvédett anyagokat is (bizonyos határig, pl szoftvert nem). Az, hogy saját fotód van rajta mellékes, ellenőrizhetetlen, a te döntésed. Viszont a plusz díjért jogod van MP3-mat is rámásolni. Nem megbüntettek, hanem jogot vettél.
Olyan ez mint amikor befizeted a strandbelépőt. Tök mindegy, hogy használtad-e a hullámfürdőt. Megvolt rá a lehetőséged, és a díjért a jogod. De ha csak napoztál, nem reklamálhatsz, hogy miért kellett a teljes belépőt kifizetni.
Ahol nincs ilyen kompenzációs díj, ott tilos a szerzői jog alá tartozó anyagok másolása. Nagy-Britania pl. USÁban a megvett DVD-et sem másolhatod le magadnak, az már bűncselekmény, ott az FBI figyelmeztetés minden film elején. Itthon ezt megteheted, ezt pedig díjjal váltod meg. Az üres adathordozókra fizetett díjjal. Teljesen jó az alapelv.
Mondom, a másik megoldás az, hogy leülöd, vagy büntetést fizetsz. A másik, a hőn szeretett BSA pl. azon lobbizik évek óta az államnál, hogy ne legyen ilyen díj, vagyis basszanak meg mindenkit - ha tudnak - egy MP3-ért.
Melyik a szebb világ?
Én kifizetném a hazai díjat örömmel (és bármire), ha alacsonyabb lenne, és igazságosabb.
Így csak kényszerűségből fizetem ki...Szlovákiának.
Még egyszer -> jogot vásárolsz!
Hol van ezzel az elvvel probléma? -
#40262 igen, mindenre - ezért te jogosult vagy minden ilyen eszközre felvenni tv-ből, rádióból, egyéb helyekről jogvédett anyagokat, és ezeket egyéni célra felhasználni. ha nincs ilyen, akkor a felvétel készítése is tiltott lenne és mondjuk nem lehetne rádióból felvételre képes magnót/mp3 lejátszót kapni, mert az jogsértő tevékenység. nem lehetne videoval/tunerkártyával TV-ből rögzíteni anyagot, mert az is jogsértő tevékenység.
ez a két lehetőség van, ezt írta le Lateralus.
Az, hogy te istenbizony nem használod a memóriakártyát fotózáson kívül semmire, az a jog oldaláról nem tartható. -
#40261 " Úgyhogy magával a díjjal - az alapelvvel - semmi gond nincs."
Aha, ja, tök rendben van.
Ha holnaptól minden HDD-re, mobiltelefonra, digitális képkeretre, gps-re és MINDEN SZARRA AMI DIGITÁLIS ANYAGOT TÁROLHAT díjat vet ki az artisjus, az is tök rendben van???? -
#40260 "Viszont a magáncélú másolás egy elég tetemes jogdíjkieséssel jár a szerzőkre nézve. Emiatt az elmaradt haszon miatt veti ki a jogszabály (nem az Artisjus) az erre alkalmas hordozókra a plusz díjat."
Milyen elmaradt haszon????? Azt ne mondd már, hogy jogszerű olyan dolgokért "bűntetni" amit az állampolgár még el sem követett! Márpedig az eszköz megvásárlásakor én ugyan semmit nem követtem el.
Pláne a CF kártyáim vásárlásakor.
Hogy jön a minisztérium ahhoz, hogy pénzt fizettet velem a csokker Presszer és a sleppje zsebébe??? Ki a tököm az a f@sz, hogy az ÉN FOTÓIM UTÁN kap pénzt?????
Azért álljon már meg a menet, nehogy már jó legyen ez így -
#40259 Értemén...de azért én miért fizessek akár 1 forintot is, ha a cd-lemezekre csak a saját képeimet írom,??
Az elosztás is érdekes ennél a AJ-nál....Ákos mondta jómultkorában egy riportban, hogy amit befizet, annak hónapokkal később látja "hasznát"....azt is ocsmány méretben megsarcolva!!talán valani 15-20%-át kapja a befizetett összegnek....
Nevetséges!
Ha jól lenne szabályozva a dolog (sosem lesz,nem érdeke senkinek a szerzőkön kívül) szerintem sokkal kedvezőbb lenne a fogadtatás is!
De mit akarok én...ebben az országban fontosabb dolgokat is elbasznak nap mint nap....:S:S
Ez már politika..mélyen politika! -
DecenS #40258 őööö a red ray nem a cd (volt)? :)