48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #41058
    Nem fogom megnevezni az embereket...

A: Szerintem vaku kellene, a deritolap lag-gal jar.
    B: Ezt hogy erted?
    A: Jobbrol a vaku direkt vilagit, de balrol a fenye elobb a deritolapot erinti, onnan erkezik meg a modell arcara, igy kesni fog.
    B: Szerintem a feny eleg gyors...
    A: 1/200-nal is gyorsabb?
    B: Egy kicsit...
  • DirtyGab3sz
    Nah...savaztam!:D:D
    A Pentax erős, mint a kutyafaszapaprika!:D:D
  • Tikal #41056
    ez így nem jó, mert a végeredmény befolyásolt a döntésemben :D
  • ivjoe
    PENTAX DA 18-55 mm Kit objektív eladó
    chryst4[kukac]freemailponthu
  • Blasta
    dede, ottvan a főoldalon jobb sávban a modul, csak így volt eccerűbb linkelni
    msn majd este max
  • 5Dani
    nemtok
    msn?
  • Blasta
    szavazzatok má :)

Csak a polyén kedvélyért :)
  • Blasta
    Hi

Sajna a sportfotózás egy olyan műfaj, ahol rengeteg múlik a technikán.
    A 350D nem éppen sportfotós gép, de ne aggódj ezen, mert az igazi sportfotós masinák olyan 1millió ft körül járnak.

Az objektív úgyis fontosabb. Sok múlik azon is, hogy milyen sportot szeretnél fotózni. Fedettpályás labdajátékokhoz nem kell akkora teleobjektív, elég egy 70-200-as zoom akár, kisebb távolságok miatt. Nagypályás focihoz már elengedhetetlen sajnos egy minimum 300mm-es tele. Minél fényerősebb annál jobb.
    Atlétikához szintén komoly teleobi kell. Autósportokhoz sem árt a nagytele, bár pl. Rally-hoz nem kötelező, ha elég vagesz gyerek vagy halszemmel is prima fotókat csinálhatsz. :)))

Igazából pénztárca függő. Canon 70-200 F4 L vagy f2.8 L mégjobb, Canon 300 F4 IS, Canon 400 F5.6 L. Esetleg Canon 100-400 1/4.5-5.6L IS USM.

Ezek drága játékszerek. Ha olcsóbbat szeretnél válogass hasonló gyújtótávolságú de nem prémium kategóriás objektívek között, pl. Canon EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM.
  • matyipinter
    helo
    van már egy canon eos 350d gépem milyen objektívet ajánlotok hozzá sportfotózásra is
    esetleg egy másik jobb gépet objektívvel sportképek készítésére

matyi
    © geri993
  • Blasta
    [JAVASOL]
  • 5Dani
    [az imént kinézett az ablakon mi ez a robaj, egy kb 4x4 méteres derítőlap gurult el a háza előtt, az összes napfényt pont a szemébe fókuszálva]
  • Blasta
    Nebőgjé, ötezerdés kötsögh :)
  • Loál János #41046
    Cseh 'Guevára' Spániel.
  • 5Dani
    Canon 30D eladó 46e expóval, a gyári tartozékokon felül adok 1 GB Sandisk UltraII CF-et, egy Camera Armort, és egy 1800mAh-s pótakkut. Megtekinthető Budapesten.

Ára: fix 85e

302858505
    [email protected]

[bőg]
  • Blasta
    Mondom, semmi megújitást nem akartam, csak rendbeszedni a régi fejlécet, ha lett volna konkrét felkérés és terv, akkor valszeg többet foglalkozom vele és jobb lenne. Nem akartam egy totál új design-t rátolni a kollégára megbeszélés nélkül. VOlt feles 1 órám és rendbetettem a régi bannert, ennyi :)

Mellesleg grafikailag hibásnak találod? Vagy csak kevésnek?
  • G_ArchAngel #41043
    Lattam, de biztam benne, hogy nem Te voltal - ne haragudj, de Toled eddig csak jobb munkakat lattam ennel...
  • Blasta
    Hát, nem volt megbeszélés tárgya, csak én kaptam kedvet hozzá, mert kissé puritán/rút volt a régi a blog témájához, így csak ráncfelvarrtam azt, és elküldtem Steve-nek meozza le :D

Nyilván ha lett volna előzetes megbeszélés, ötletelés, satöbbi, akkor több-jobb lenne az új banner, de én csak egy kis megigazítást eszközöltem önhatalmúlag :) Amúgy htx :)
  • Tikal #41041
    elég óvatosan közelitetted meg a feladatot, de jó lett :)
  • Blasta
    LOÁL :D

(új almásblog banner)
  • G_ArchAngel #41039
    most mar csak az kell, hogy a masik celebfotossal egymasra talaljatok es O csinaljon Rolad egy riportot a napilapjaba, Te meg Rola egy kisfilmet az oldalatokra...
  • Blasta
    a hülye buMkója, aszitte az a zúmgyűrű mi????

[TUTTA, HOGY RÓLA LESZ SZÓ, ANNYIRA TUTTA]
  • DirtyGab3sz
    LOLMÁÁÁÁÁÁ!

Hölye vagyol Timbah.......
  • Timber
    cikizitek itt szegeny Zitat... de en is lattam olyan celebet aki a napellenzot akarta tekergetni a zoom helyett :)
  • DirtyGab3sz
    Jólvanna.....az ő agya így dolgozik...naturál-kompjúter....fényt mér szemmel, és egyben automatikusan állítja aWB-t is, sőőőőt a vakuszinkront is aggyal (sic) vezérli!
  • G_ArchAngel #41034
    nyitok neki topicot indexen...-.-
  • 5Dani
    (Kollega fotózta egyszer Zitát munka közben, épp Jázmint fotózta. Studióban voltak, valahogy ábrázolni kellett a cselekményt, megkérte hát Zitát, hogy menjen oda és mérjen fényt. Erre Zita belenézett a keresőbe...)
  • 5Dani
    Nincs joga töröltetni. Csepel Művek amúgy? Hiába vagy közterületen, magánterületre nem fotózhatsz be (autóbelső is az). Nem sok eset volt, hogy kérésre képet töröltem, ameddig nem publikálom akarata ellenére, addig hagyjon békén. Ha meg törölsz, de kéne a kép, recovery programmal esélyes hogy vissza tudod hozni.
  • 5Dani
    :D
    (Itthon sajnos ez már kezd elcsépelt lenni, csaxólok. Critical Massen is kiszólogattak a rendezvényt biztosító rendőröknek, nemvágom miért kell indololatlanul gyökérnek lenni.)
  • Dzsini
    így van, mert itt látszik, hogy ő úgynevezett "celeb", aki ha mond valamit, az mindenféle szakmai indok és érv felett áll :)
  • Tikal #41029
    aha, és? :) Ezt nekem is kodobta a google, a kérésem inkább arra vonatkozik hogy ettől ő már megmondhatja ki a profi fotós, mert szerepelt hat szépségversenyen? :) Amúgy jó kis oldal... :)
  • Dzsini
    nálam is ott van, ilyen alkalmakra tartogatom :)
  • DecenS
    lol!! ez jó :DD +fav.
  • Aspyrin
    Indián? Nem a Való Világos? :)
  • Dzsini
    ő az
  • G_ArchAngel #41024
    Indian vmi muveszfele, aki ruhakat tervez, videoklippeket rendez...
    Masikrol fingom sincs...
  • Tikal #41023
    ha a honlapján egy képen a nagyítra kattintasz, ugyanolyan méretben kirakja, csak középre helyezve a monitoron :) A sportfotoi tényleg joak :) Dehát ha Indián is azt mondja hogy jó fotos akkor ugy van... kövezzetek meg, de amugy ki az az Indián meg Damnak Jázmin? :)
  • G_ArchAngel #41022
    nc
  • Tikal #41021
    Az angliai törvényekről szóló cikk alapján épületet fotozhatsz közterületről, tehát családi házat is, Westendet is, persze ha a családi házban meztelenül sétáló háziasszonyt fotozod az más :)
  • Dzsini
    ezek a dolgok nem változnak - csak most a határőr helyett biztonsági őr van, aki huszadannyira sincs kiképezve a jogairól és kötelességeiről...
  • DirtyGab3sz
    Naja...anno amikor határőr voltam, a határsértések közé tartozott a határon való átfotózás, és az átkiabálás is!:D:D
    Jó...ez több mint 15 éve volt!