48078
-
Aspyrin #41098 Ismerőstől hallottam, hogy Canon 1DMIII-mal tolja! ;) -
#41097 Nézd meg az obi blendéit, hogy nem állnak-e csálén, illetve mozognak-e rendesen. Bár ha a váz a dátumot is mindig elfelejti, akkor esélyesebb, hogy csak az obi élte túl... :-C -
DecenS #41096 amíg nem mondod meg nekik és nincs a kamerán olyan külsérelmi nyom, ami árulkodó lenne, addig szívélyes viselkedéssel + kivert kiskutyuli tekintettel eladhatod magad a szervízben... érdemes megpróbálni mindenképp - veszteni valód nincs vele. -
#41095 ma reggel sikerült kábé fél méter magasságból röppályára állítanom szegény pentaxom, azóta minden bekapcsolásnál dátumot akar beállítani és vicceskedik a fénymérése. kitobival használom még mindig, 18mm-en 1/50-at és f4-es rekeszt ajánl fel iso200 mellett egy napfényes szobára, itt jó is lesz a kép. viszont 55mm-re tekerve 1/80-at és f5.6-ot javasol P módban amivel teljesen sötét lesz a kép. manuálban 1/15-el és f5.6-os rekesszel lesz szép világos a kép 55mm-en.
kérdésem az optika hibája ez, vagy az elektronika gabajodott meg? a dátum kérdés is zavaró, de sokkal kevésbé mint ez. másik, hogy a gari erre nem terjed ki, ugye? -
#41094 volt már :) -
#41093 Hánééémmáááá...... miknemvannak!!
A "fotóművésznő"!! -
#41092 Hiába is vitatkozgattok a dologról, a megoldást ÉN TUDOM szolgáltatni!
Nos...akkor.....naszóval...meg hasonló frázisok...
Szerintem azért nem engedik be a "nagygépeket" mert nem szeretnék, ha a Kaká, vagy a Ronaldinho miteszerei, pattanásai, pörsenései, borotválatlan pofázmánya,stb..stb...stb undormányos dolog behelyettesíthető...a másnapi bulvármédijában feltűnnyön!
Hánnnem???
[üjj le gabika...okos vagyol kisfijam..okooooos....] -
#41091 E-E!
:) -
#41090 nomarmost ki megy VIP szektorba? aki focirajongo (vagy csak van ingyenjegy hudejo). Ne mond mar nekem, hogy azok ott fognak ulni oltonyben es "nahat milyen szepen ivelt rugasbol keletkezett ez a gol" frazisokat fognak eregetni a delutani tea szurcsolgetese kozben egy meccsen.
Biztos hogy valami biztositasi meg balesetvedelmi oka van a dolognak. Szerintem-e! -
#41089 VIP szektorról van szó, nem a B középről :) -
#41088 A valasz masutt keresendo szerintem.
A kis koNpaktok erteke filleres egy komolyabb nagyfeketehez kepest. Nomarmost a focimeccsen ott drukkolnak, ugralnak es miegymas, ergo egy nagyfekete konnyen serulhet, balesetet okozhat (mert lassuk be mig egy kiskoNpakttal ha fejbetalalsz valakit veletlenul az max neked lesz anyazos de ha egy ijosz-sokdé egy 2 kilos televel fejbekolint valakit amikor ugrik fel, hogy gooooool az mar komolyabb kart tehet masban is mint a penztarcad). Arrol nem is beszelve, hogy a jegy valszeg tartalmaz biztositast is es akkor mar inkabb egy 20-30e forintos gepet biztositsanak mint egy egymilas felszerelest.
Londonban a buszokra max 2 kinyitott babakocsi szallhat fel. Nem egyszer latni, hogy anyuka szallna fel babakocsival es a sofor leparancsolja a buszrol. Ennek oka az, hogy baleset eseten a biztosito ennyit biztosit, ha lenne egy harmadik nyitott babakocsi is a buszon akkor a biztosito egyszeruen nem fizet. -
#41087 Ez szerintem azért van, hogy megmaradjon a "csillogás" effekt. Konkrétan az, amikor a lelátóról mindenki AUTO módban lövöldöz a kis zsebkompaktjával, és azok elsütik a 3m-re elegendő vakujukat. Tökéletesen sz@r képek fognak keletkezni, de szemből jól néz ki a csillogás :DDDD
Ha mindenki fix fényerős nagyzúmokkal menne be tök sötét lenne a lelátó :D -
#41086 [MEGVILÁGOSODOTT] :DD -
#41085 Ezért van a fehér Pentax, azt beviheted. :) -
#41084 szerinted a biztonsági trollnak meg tudod magyarázni, hogy mi a gyújtótávolság meg ilyesmi? szerintem meg van mondva nekik, hogy ha nem zsebfényképező/telefon, akkor az nem mehet (nagy az, amiből kilóg az objektív, tehát mondjuk az ultrazoomokat is kihalásszák) -
#41083 Na erről van szó, ezért nem értem én sem. Mióta a kiskompaktok 4-500mm-es gyújtótávolságra képesek, miért diszkriminálják a nagy gépeket?
A logikát nem találom a dologban.
Nameg ki az aki eldönti melyik gép mehet be és melyik nem?
Ránézésre döntenek? Vagy ami fekete és nagy az ÁCSI? EOS 1000D már nagynak számít? Vagy az obi a lényeg? Egy 24-70-es nagylátó legalább akkora (sőt nagyobb) mint egy 18-250-es zoom... ésatöbbi. -
#41082 Egy Milan meccs lehet, hogy más.
De egy Milan-Magyar meccs???? :DDDD -
#41081 Azért egy Milan meccs más, hidd el, nem hasonlítanám büdösfüstös kocsmabulihoz...
-
#41080 valahol hajaz a dolog a koncerteken 'bármiféle felvétel készítése tilos' dologra, de mióta egy közepesen drága telefonnal egész tűrhető minőségű képeket lehet készíteni, azóta a kompaktokat is beengedik - úgyis mindegy. -
#41079 nem téged diszkriminál - ha szeretnél minőségi képet róluk, vásárolhatsz a vévévé pont ácsémilánbolt pont it honlapról, akár rengeteg euroért is :) -
#41078 Mitnekem KÉT #41077 :D -
#41077 Oké, akkor tehát tegyük fel, én egy kurvanagy AC Milan drukker vagyok (nem vagyok az, felőlem az összes kurva túlértékelt focista elmehet anyukájába) és történetesen amatőr fotós is. A kettő nem zárja ki egymást. Megvásárolom a nemolcsó jegyet, hogy kinn szurkolhassak és fotózhassam istenként imádott kedvenceimet.
Erre fel, kedvenc csapatom azt mondja, hogy kapjam be. Kvázi diszkriminál engem, mert én nem gagyi kompakttal szeretnék képeket csinálni róluk, sportolókból. Vicc -
#41076 valószínűleg a Milan teszi az ilyesmiket kötelezővé, ismerős volt a magyar válogatott meccsén, ott nem-vip szektorban lövöldöztek mellette nagytelés nagyfeketével :) -
#41075 Te és a tömeg? Neröhögtess :DDDD -
#41074 Nade mint írtam: attól, hogy nagy fekete gépem van, még nem biztos, hogy közelebbi fotót tudok csinálni a játékosokról mint a csajom, aki pl. egy kis FZ28-cal nyomul 420mm gyújtótávval. Énsem sajtóba fotózopm és Ő sem, PLÁNE NEM A VIP SZEKTORBAN... -
#41073 Ja látom már, szarul írtam.
Szal kajátpiját nem lehet, tenyérni fényképezőt igen, nagyfeketét nem -
#41072 utóbbi -
#41071 Nekem most ez nem tiszta, most azt mondod kicsit se lehet bevinni vagy azt lehet, de nagyot nem? -
Aspyrin #41070 Gondolom a sajtófotósoknak (illetve a cégüknek) nem kevés lóvéjába kerül, hogy képet készíthetnek. -
#41069 Erre a meccsre szerezhetnél nekem is jegyet ám!
-
#41068 Sztori:
(lehet, a szakmában dolgozók ezt már vágják, nekem ez új)
-kolléganőm a nagy AC Milan meccsre intézett pár VIP jegyet a partnereinknek és utánanézett, hogy mi van benne ebben a VIP cuccosban.
-kaját-piját ugyanúgy nem lehet bevinni, tenyérnyi fényképezőgépet is, VISZONT még az átlagosnál NAGYOBB fényképezőgépeket is elveszik és a kijáratnál visszaadják. Ennyi az infó.
Namost ez hogy van? Milyen alapon teszik ezt? Persze tudom, mindenki azt enged be a saját rendezvényére, akit és ahogy akar, de akkoris, mi a PÖCS BAJUK VAN A NAAAAAGY FEKETE GÉPEKKEL????? Egy hobbifotós olyat nem használhat? Nekem pl. csak 180mm-nyi fókusztávolságom van, egy kis szaros ultrazoom oda-vissza lealázza fókusztávban, de tuti nem engednének be engem oda vele.
-
#41067 olyan 300km-re elhelyezett derítőlapnál produkál 1-es pinget :) -
Aspyrin #41066 Erősítettem. ;) -
#41065 Ahhan...és mekkora a PING-je???? -
DruPapi #41064 Múltkor hallottam egy jót:
"Fényképezz már, mert ennyi ideig nem tudom visszatartani a levegőt"
(És nem víz alatti fotó készült :) ) -
#41063 csak lagolt. biztos deritolapra vetitette a gondolatait! -
G_ArchAngel #41062 ne mond, hogy Zitanal is durvabb?
szerintem csak tobbet gondolkodott az adott probleman, mint kellett volna... -
#41061 ez igaz? -
G_ArchAngel #41060 Azert dicseretes, hogy szamol a kesessel, de a feny eseteben 3m-en talan nem kellene:-) -
#41059 omg :D