48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #41418
    wannabe Spielberg-eknek es alulertekelt fotoriportereknek is megfelelo szerszam
  • 5Dani
    Jó.
  • G_ArchAngel #41416
    Szerintem inkabb csak a luzereknek adnak eselyt, mert az igazi muveszek, grafikusok, kreativ emberkek csak es kizarolag almas gepen dolgoznak...*

(*ettol eltero eset letezhet, bar statisztikailag kimutathatatlan halmazat jelenti a fenti kategorianak)

• Blasta
    Muhhaha, tán lassan rájössz, hogy szarfos géped van amit csak azé vettél mert
    a. divat
    b. dizájn
    c. mindkettő

:DDDDDD
  • Blasta
    Fosgép, hétvégi apukáknak jó naplementét meg csecsemőt fotózni, másra nem

• mod
    Hi újra itt,

Tuti, hogy volt már róla szó, de azért megkérdezem. Mi a véleményetek (használtátok-e már) az 5D Mark II-t? Vagy milyen visszajelzéseket hallottatok róla? Érdekelne pár hasznos infó!

Köszi:
    modáj
  • G_ArchAngel #41412
    D700 mar nem alom?
  • G_ArchAngel #41411
    "A nyeremény pedig nem más, mint egy Photoshop CS4 (Windows verzió)!"

Megyek az ombudsmanhoz, ez nem kicsit diszkriminativ palyazat...
  • Timber
    Nem allitom, hogy a K-7 egy rossz gep lesz, sot...
    Ami a K-7-el az egyetlen gondom, hogy sokmindenben azt erzem, hogy a K20D-nek mar ezt kellett volna nyujtania.
    De tulajdonkepp ami hianyzik nekem a K-7-bol:
    gyorsabb szinkron - Tudom, hogy a 5D MKII is csak 1/200... de akkor is...
    gyorsabb, pontosabb AF - Ez most olyan, hogy vagy szarul marketingeli a Hoya/Pentax az uj AF rendszert vagy tenyleg nem egy nagy durranas. Sajnos a K20D eseteben is igertek gyorsulast es pontosodast de valahogy megsem kaptuk meg. Igaz kaptunk AF segedfenyt... de ez elmaradas potlasa es nem uj feature!
    (Wireless) vakukezeles - istD sorozat tudta az TTL-t es a P-TTL-t. K10D, K20D mar csak P-TTL ami so-so. Ezzel nem is lenne akkora gond ha a P-TTL jobb lenne es nagyobb valasztek lenne a P-TTL vakuk teren. Mivel azert eleg sok jo TTL vaku van plussz nem egy Nikon vagy 3rd party vaku mukodik TTL rendszerben... na szoval nem ragoznam. Raadasul a K20D eseten lezart vakuval is lehet wireless vezerelni... a K-7-rol hallottam olyat, hogy csak nyitott PU vakuval lehet.
    A kisebb meret valoban nem feltetlenul gond...

A gondom annyi -es emiatt csalodas- hogy ez a par "aprosag" nincs benne amire mar tok reg varnak a Pentaxosok, hogy legyen es van olyan is ami pedig mar volt az istD-ben.

Amugy meg iszonyat 'promising' a K-7 egy csomo tekintetben... csak iszonyat szarul van marketingelve. Szoval, bar csalodas... de azert nem zarkozom el attol, hogy valamikor az log majd a nyakamban :D (szoktam olyat almodni, hogy K-7 mint fo-gep es K20D mint infragep :D csak aztan csorog a vekker...)
  • DirtyGab3sz
    Blas májszter, és más PS-mágusok figyelmébe!!

Nézzétekmegcsak
  • DirtyGab3sz
    Naja...az árképzés terén pont eljutok a kéccázdém vélelmezett meghalásakor egy olyan árszintre a k7-tel, amit simán ki tudok majd csengetni!:D:D

Max ha nyugdíjba megyek!
  • DecenS
    valamilyen szinten egyet tudok érteni veled blasta, tény, hogy nem forradalmi fejlesztések és előre lépések ezek - de azt azért hozzávetted, hogy mindehhez 1200 dodó az induló ár? (ami ugye sejthető: pentaxos módon igen hamar, nagy lépcsőkkel lépeget majd lefele...)
    magnézium váz... hogy mást ne mondjak.

az hogy kicsi, akár előny is lehet - és most hagyjuk az obligát "poén"-t (ti. japán középiskolás kislányok esete). az már ugye elsőre kijelenthető, hogy a markolat szélessége és mélysége jócskán nagyobb, mint a kényelmetlenségéről híres 350d-é (és utódaié). így a kisebb méret nem feltétlenül jelent hátrányt.
    bár erről kár vitázni, amíg kézbe nem vesszük.

"iso 6400 de hol jár már a kan-kurencia?" no offense, tényleg nem tudom, és nem is néztem utána: apsc szenzoron hol tart a konkurencia iso ügyileg?
  • DecenS
    én egyelőre még nem találkoztam olyannal, ahova a 16-45 ne lett volna elég... persze ez nem azt jelenti, hogy nem lejtenék hula-hula táncot egy 12-24-es birtokba vételekor :))
  • DirtyGab3sz
    A 18 mm elég már egy jó tájképhez...persze egy 10-20-as mégfranyóbb....momentán nekem megfelel!
  • ivjoe
    Nem 28mm-en kezdődik. :)

Egy 18-125-ös és egy 90-300-as obim van meg 350D.
    Előbbi 35mm-en 28-200, így saccra.

~10mm-en kezdődő obi rulz, meg halszem is menőlehet, csakhát izé. :)
  • DecenS
    milyenazigazijónagylátó?
  • ivjoe
    Igen, pont ez az, hogy én nem tudom eldönteni, mennyire kell a nagylátó, mert én nagylátómániás vagyok. :D
    [mégsincs igazi jó nagylátója :(]
  • DirtyGab3sz
    Ha nem akar szép tájképeket, akkor tökmindegy szvsz!
  • ivjoe
    Vagy max 50k-ért mit?
    Srácnak, nem zavarja, ha nagyobb, sőt, sztem még előnyösebb is, namindegy.
  • ivjoe
    S1000fd-ről tud valaki valamit?

Mennyire gáz a 33-as kezdő gyutáv?
  • Blasta
    Ez a baj, hogy van, bár ne lenne :DDD
  • DirtyGab3sz
    Hánnincsen ott ismerősöd vazze??:P:P
  • Blasta
    Pfffff, ez a fotovideo egy mekkora csokker banda baszki.
    Ezek bazmeg akkor amatőrök, hogyaszongya a Pentax K7 cikket ma ezekkel a szövegekkel tették ki:

- ISO 100-3200 közötti fényerő
    - Ez jellemzi a hamarosan megjelenő Pentax K7-es digitális fényképezőgépet
    - Azt, hogy pénztárcánk mennyivel lesz könyebb a gép megvásárlása után egyelőre nem tudni.

• ivjoe
    Mindkettő irreleváns, de jó:
    Szolnok mellett és Szegeden leledzem, de az mindegy, oda megyek, ahol van ilyen.
    Nem egyedül megyek és többségében nézni.

Szóval kellene nekem egy olyan, hely, ahol van:
    Tó (vízpart,de inkább tó), halak, békák, béka fontos, hold csillagok. :)
    Nem árt az se ha van valami szállás, mondjuk ilyen faházak tetszenének vízparton, víz fölött meg legbeszt, de sátor se gáz asszem.
  • Timber
    engem apu tegnap lemeszarolt es utana vigan tancolt a siromon... :)
  • Blasta
    Lakni benne, gondolom
    (meg dolgozni a malomban)
  • Galy
    merre laksz és mit szeretnél csinálni egy tónál? :)
  • ivjoe
    Azt elfelejtettem, hogy nem fotózni kell. :)
  • OssianFan
    Köszi! Megnéztem a kapott használati utasítást, abban nem volt szó hangfelvételről, úgyhogy akkor valszeg tényleg nem lehet felvenni vele hangot :(
  • Lateralus
    Akkor valószínűleg nem tud felvenni.
    Némely gépben be és kikapcsolható a hangfelvétel, de az ehhez hasonló egyszerűbbekben nem hiszem, hogy van erre külön menüpont. De ha lenne akkor is a bekapcsolt állapot a default, szóval kicsomagolás után alapból szólnia kéne.

Angol használati
    Ha nincs benne semmi a hangról, akkor nem tudja, bármit mond a bolt, meg a honlap.
  • OssianFan
    Szevasztok!
    Van egy Olympus FE25 digitális fényképezőm, ballagásomra kaptam. Akiktől kaptam, aztmondták, hogy a boltban aztmondák nekik, hogy a videó alá tudok hangot is rögzíteni, de nekem mindegyik videóm néma. A gyártó honlapján is azt olvastam, hogy tud hangot rögzíteni, de én nekem eddig sehogyse sikerült. Valaki tud valami tippet adni? Köszönöm!
  • Blasta
    Hja szilvásvárad, elég tré hely természetfotó szempontjából.
    Galy majd segít békás tav témában.
  • G_ArchAngel #41386
    Szilvasvarad volt az, ott van vmi turizmusra epult falu:-)
  • Garf
    azért szép ez a fényképező. bár én nekem a mostaniak közül szinte egyik sem tetszik. egyszerüen az agyammal nem tudom megérteni, hogy a 80as években miért gondolták azt, hogy a müanyag okádék gépek szebbek mint pl egy AE-1es gyönyörüséges fém vázzal? divat ide, modernség oda, blöah!
  • Timber
    Cikk rola ami aszonnya, hogy hinnye!
  • Timber
    Na akkor lenne igazan I WANT :D
  • ivjoe
    Asszem nem nagyon tudok másik topicot, ahol ezt meg tudom kérdezni, emlékszem még anno jártatok trip, ahol a blaszta kergetett mindenféle madarakat, megizé. :D

Szóval kellene nekem egy olyan, hely, ahol van:
    Tó (vízpart,de inkább tó), halak, békák, béka fontos, hold csillagok. :)
    Nem árt az se ha van valami szállás, mondjuk ilyen faházak tetszenének vízparton, víz fölött meg legbeszt, de sátor se gáz asszem.
  • G_ArchAngel #41381
    mindegyik, csak mashogy hivjak...

csodalom, hogy a "varosi sav"-at nem tudja alapbol
  • Timber
    AZTA! Beepitett HA-DE-ER!!!! Na melyik Canon vagy Nikon tud ilyet? :)
  • Blasta
    Hát jobban megnézve őket én sem dobtam hátast.
    Elég csak az első fix 55/1.4-el készült képet megnézni. Élesség NINCS