48078
-
G_ArchAngel #41418 wannabe Spielberg-eknek es alulertekelt fotoriportereknek is megfelelo szerszam -
#41417 Jó. -
G_ArchAngel #41416 Szerintem inkabb csak a luzereknek adnak eselyt, mert az igazi muveszek, grafikusok, kreativ emberkek csak es kizarolag almas gepen dolgoznak...*
(*ettol eltero eset letezhet, bar statisztikailag kimutathatatlan halmazat jelenti a fenti kategorianak)
-
#41415 Muhhaha, tán lassan rájössz, hogy szarfos géped van amit csak azé vettél mert
a. divat
b. dizájn
c. mindkettő
:DDDDDD -
#41414 Fosgép, hétvégi apukáknak jó naplementét meg csecsemőt fotózni, másra nem
-
mod #41413 Hi újra itt,
Tuti, hogy volt már róla szó, de azért megkérdezem. Mi a véleményetek (használtátok-e már) az 5D Mark II-t? Vagy milyen visszajelzéseket hallottatok róla? Érdekelne pár hasznos infó!
Köszi:
modáj -
G_ArchAngel #41412 D700 mar nem alom? -
G_ArchAngel #41411 "A nyeremény pedig nem más, mint egy Photoshop CS4 (Windows verzió)!"
Megyek az ombudsmanhoz, ez nem kicsit diszkriminativ palyazat... -
#41410 Nem allitom, hogy a K-7 egy rossz gep lesz, sot...
Ami a K-7-el az egyetlen gondom, hogy sokmindenben azt erzem, hogy a K20D-nek mar ezt kellett volna nyujtania.
De tulajdonkepp ami hianyzik nekem a K-7-bol:
gyorsabb szinkron - Tudom, hogy a 5D MKII is csak 1/200... de akkor is...
gyorsabb, pontosabb AF - Ez most olyan, hogy vagy szarul marketingeli a Hoya/Pentax az uj AF rendszert vagy tenyleg nem egy nagy durranas. Sajnos a K20D eseteben is igertek gyorsulast es pontosodast de valahogy megsem kaptuk meg. Igaz kaptunk AF segedfenyt... de ez elmaradas potlasa es nem uj feature!
(Wireless) vakukezeles - istD sorozat tudta az TTL-t es a P-TTL-t. K10D, K20D mar csak P-TTL ami so-so. Ezzel nem is lenne akkora gond ha a P-TTL jobb lenne es nagyobb valasztek lenne a P-TTL vakuk teren. Mivel azert eleg sok jo TTL vaku van plussz nem egy Nikon vagy 3rd party vaku mukodik TTL rendszerben... na szoval nem ragoznam. Raadasul a K20D eseten lezart vakuval is lehet wireless vezerelni... a K-7-rol hallottam olyat, hogy csak nyitott PU vakuval lehet.
A kisebb meret valoban nem feltetlenul gond...
A gondom annyi -es emiatt csalodas- hogy ez a par "aprosag" nincs benne amire mar tok reg varnak a Pentaxosok, hogy legyen es van olyan is ami pedig mar volt az istD-ben.
Amugy meg iszonyat 'promising' a K-7 egy csomo tekintetben... csak iszonyat szarul van marketingelve. Szoval, bar csalodas... de azert nem zarkozom el attol, hogy valamikor az log majd a nyakamban :D (szoktam olyat almodni, hogy K-7 mint fo-gep es K20D mint infragep :D csak aztan csorog a vekker...) -
#41409 Blas májszter, és más PS-mágusok figyelmébe!!
Nézzétekmegcsak -
#41408 Naja...az árképzés terén pont eljutok a kéccázdém vélelmezett meghalásakor egy olyan árszintre a k7-tel, amit simán ki tudok majd csengetni!:D:D
Max ha nyugdíjba megyek! -
DecenS #41407 valamilyen szinten egyet tudok érteni veled blasta, tény, hogy nem forradalmi fejlesztések és előre lépések ezek - de azt azért hozzávetted, hogy mindehhez 1200 dodó az induló ár? (ami ugye sejthető: pentaxos módon igen hamar, nagy lépcsőkkel lépeget majd lefele...)
magnézium váz... hogy mást ne mondjak.
az hogy kicsi, akár előny is lehet - és most hagyjuk az obligát "poén"-t (ti. japán középiskolás kislányok esete). az már ugye elsőre kijelenthető, hogy a markolat szélessége és mélysége jócskán nagyobb, mint a kényelmetlenségéről híres 350d-é (és utódaié). így a kisebb méret nem feltétlenül jelent hátrányt.
bár erről kár vitázni, amíg kézbe nem vesszük.
"iso 6400 de hol jár már a kan-kurencia?" no offense, tényleg nem tudom, és nem is néztem utána: apsc szenzoron hol tart a konkurencia iso ügyileg? -
DecenS #41406 én egyelőre még nem találkoztam olyannal, ahova a 16-45 ne lett volna elég... persze ez nem azt jelenti, hogy nem lejtenék hula-hula táncot egy 12-24-es birtokba vételekor :)) -
#41405 A 18 mm elég már egy jó tájképhez...persze egy 10-20-as mégfranyóbb....momentán nekem megfelel! -
#41404 Nem 28mm-en kezdődik. :)
Egy 18-125-ös és egy 90-300-as obim van meg 350D.
Előbbi 35mm-en 28-200, így saccra.
~10mm-en kezdődő obi rulz, meg halszem is menőlehet, csakhát izé. :) -
DecenS #41403 milyenazigazijónagylátó? -
#41402 Igen, pont ez az, hogy én nem tudom eldönteni, mennyire kell a nagylátó, mert én nagylátómániás vagyok. :D
[mégsincs igazi jó nagylátója :(] -
#41401 Ha nem akar szép tájképeket, akkor tökmindegy szvsz! -
#41400 Vagy max 50k-ért mit?
Srácnak, nem zavarja, ha nagyobb, sőt, sztem még előnyösebb is, namindegy. -
#41399 S1000fd-ről tud valaki valamit?
Mennyire gáz a 33-as kezdő gyutáv? -
#41398 Ez a baj, hogy van, bár ne lenne :DDD -
#41397 Hánnincsen ott ismerősöd vazze??:P:P -
#41396 Pfffff, ez a fotovideo egy mekkora csokker banda baszki.
Ezek bazmeg akkor amatőrök, hogyaszongya a Pentax K7 cikket ma ezekkel a szövegekkel tették ki:
- ISO 100-3200 közötti fényerő
- Ez jellemzi a hamarosan megjelenő Pentax K7-es digitális fényképezőgépet
- Azt, hogy pénztárcánk mennyivel lesz könyebb a gép megvásárlása után egyelőre nem tudni.
-
#41395 Mindkettő irreleváns, de jó:
Szolnok mellett és Szegeden leledzem, de az mindegy, oda megyek, ahol van ilyen.
Nem egyedül megyek és többségében nézni.
Szóval kellene nekem egy olyan, hely, ahol van:
Tó (vízpart,de inkább tó), halak, békák, béka fontos, hold csillagok. :)
Nem árt az se ha van valami szállás, mondjuk ilyen faházak tetszenének vízparton, víz fölött meg legbeszt, de sátor se gáz asszem. -
#41394 engem apu tegnap lemeszarolt es utana vigan tancolt a siromon... :) -
#41393 Lakni benne, gondolom
(meg dolgozni a malomban) -
#41392 merre laksz és mit szeretnél csinálni egy tónál? :) -
#41391 Azt elfelejtettem, hogy nem fotózni kell. :) -
#41390 Köszi! Megnéztem a kapott használati utasítást, abban nem volt szó hangfelvételről, úgyhogy akkor valszeg tényleg nem lehet felvenni vele hangot :( -
Lateralus #41389 Akkor valószínűleg nem tud felvenni.
Némely gépben be és kikapcsolható a hangfelvétel, de az ehhez hasonló egyszerűbbekben nem hiszem, hogy van erre külön menüpont. De ha lenne akkor is a bekapcsolt állapot a default, szóval kicsomagolás után alapból szólnia kéne.
Angol használati
Ha nincs benne semmi a hangról, akkor nem tudja, bármit mond a bolt, meg a honlap. -
#41388 Szevasztok!
Van egy Olympus FE25 digitális fényképezőm, ballagásomra kaptam. Akiktől kaptam, aztmondták, hogy a boltban aztmondák nekik, hogy a videó alá tudok hangot is rögzíteni, de nekem mindegyik videóm néma. A gyártó honlapján is azt olvastam, hogy tud hangot rögzíteni, de én nekem eddig sehogyse sikerült. Valaki tud valami tippet adni? Köszönöm! -
#41387 Hja szilvásvárad, elég tré hely természetfotó szempontjából.
Galy majd segít békás tav témában. -
G_ArchAngel #41386 Szilvasvarad volt az, ott van vmi turizmusra epult falu:-) -
#41385 azért szép ez a fényképező. bár én nekem a mostaniak közül szinte egyik sem tetszik. egyszerüen az agyammal nem tudom megérteni, hogy a 80as években miért gondolták azt, hogy a müanyag okádék gépek szebbek mint pl egy AE-1es gyönyörüséges fém vázzal? divat ide, modernség oda, blöah! -
#41384 Cikk rola ami aszonnya, hogy hinnye! -
#41383 Na akkor lenne igazan I WANT :D -
#41382 Asszem nem nagyon tudok másik topicot, ahol ezt meg tudom kérdezni, emlékszem még anno jártatok trip, ahol a blaszta kergetett mindenféle madarakat, megizé. :D
Szóval kellene nekem egy olyan, hely, ahol van:
Tó (vízpart,de inkább tó), halak, békák, béka fontos, hold csillagok. :)
Nem árt az se ha van valami szállás, mondjuk ilyen faházak tetszenének vízparton, víz fölött meg legbeszt, de sátor se gáz asszem. -
G_ArchAngel #41381 mindegyik, csak mashogy hivjak...
csodalom, hogy a "varosi sav"-at nem tudja alapbol -
#41380 AZTA! Beepitett HA-DE-ER!!!! Na melyik Canon vagy Nikon tud ilyet? :) -
#41379 Hát jobban megnézve őket én sem dobtam hátast.
Elég csak az első fix 55/1.4-el készült képet megnézni. Élesség NINCS