48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    akkor ezt megbeszéltük
  • Aspyrin
    Világos, akkor szerinted:
    1. ez a cucc csak farmerral hordható, vagyis minden más egyéb helyzetben marad a nyakpánt
    2. ha totál elvágódsz valóban teljesen mindegy, hol a masina, de nem ez a gyakori, inkább a nedves talajon való közlekedés okozhat meglepetéseket, és akkor bizony általában térdre/combra borul az ember egy pillanat alatt - hozzáteszem járni elég régen megtanultam már, de azért köszi a figyelmeztetést
    3. tuti jó megoldás, csak éppen annak az előnyét veszted el, hogy közlekedni tudj, hiszen így már csak egy üres kezed marad a kellemetlen, esetenként kibaszottul szúró ágacskák taszítására, plusz, még figyelhetsz a gépre is
    4. így van
    Szummázva: nem tartom gyorsabb megoldásnak a használatát, mint ha nyakban lógva, nem tartom kényelmesebbnek sem, viszont kölcsönöz neki egy western-feelinget, ahogy lóg a cucc, mint egy fegyver. :)
  • Blasta

1. Nyilván nem lenvászon nadrágra kell tenni, hanem masszív övvel erősített farmerra pl. Azon ott marad.
    2. tanulj meg járni. a lábaiddal. mellesleg ha a nyakadban van a gép és úgy borulsz, még pofán is baszod magad és úgy törik össze. ezzel a cuccal nem.
    3. bokros terület előtt szépen a kezecskédbe veszed majd mikor biztonságos visszapattintod. beszarás milyen trükkök vannak, mi?
    4. még szerencse, hogy ez a cucc nem akadályoz meg abban, hogy akár több táskát is magaddal cipelj, lévén nem azok kiiktatására szolgál.

(tudom, úgy tűnik, hogy szeretek lemenni pár szintet és úgy magyarázni, pedig nem)
  • Aspyrin
    Nem rossz ötlet, de szerintem több hátránya van, mint előnye:
    - ha feldobnám a gatyám oldalára a K20D-t+Sigma 105-öt, az cirka ~1.2Kg tömeget jelentene, baromira nem tudom elképzelni, hogy rajtam is maradna :)
    - ha véletlenül borulnék, szinte biztos, hogy jobban sérülne, mint ha a nyakamban lógva kellene utána kapnom
    - túrázások alatt gyakran kelünk át bokros területen - márpedig azok bizony bőven súrolják a derekam
    - és nem utolsó sorban, minimum két objektívet viszek magammal, tehát a másiknak már szüksége lenne tatyóra
  • Blasta
    zsírság
  • GregSB

spiderholster.com
  • Timber
    van biz de tul messze van mostan. amugy kept vele vagy kept rola (rolunk) :D
  • DjPremier
    Ebböl tanultam én is
  • 5Dani
    nade neked van 300-as is? merakkor képt!
  • Timber
    es a poen, hogy a kepen a 2.8/180 van par PSix kozgyuruvel.
  • Milan bhv
    Ezért nem adok anyum kezébe gépet. :)
  • Dzsini
    lehet leesett, megázott... de elég, ha esetleg véletlenül nekiütődött valaminek a táskájában.
  • Blasta
    Alapvetően két választásod van:

1. cseréld le a gépet
    2. cseréld le Mutert
    :DDDD
  • DjPremier
    Anyám elvitte fényképezni és azota csinálja.Elötte jo volt.
  • Blasta
    Pentax ultrakompakt

Én kihagynám. Intő jelként szolgáljon, hogy nincs a neten teljes értékű tesztkép, értékelhető vélemény vagy egyáltalán egy alap tesztcikk a kameráról.
  • Dzsini
    hát, ez egy lassan 8 éves modell, lehet, hogy elöregedett benne pár dolog - esetleg ütődéstől, egyebektől elmozdult benne valami.
    sajnos az ilyen öreg elektronikai eszközöknél előfordul, hogy egyik napról a másikra kidőlnek :(
  • luckyboi
    Sziasztok ! Ezt az ultrakompaktot néztem ki. Esetleg vélemény, vagy egy link, hogy milyen képet csinál, nagyban segítene a választásban! Köszönöm.
  • DjPremier
    Sziasztok egy ilyen gépem van kicsit régi nincs vele gond:
    HP
    Ma beraktam az elemeket bekapcsolom és semmi,kikapcsolni se lehet,az elem jo.Akinek van ilyen az segitsen.Köszi
  • Blasta
    LÁL

Dejó, hogy vannak tőlem is idiótább egománok a világon :DDDD
  • DirtyGab3sz
    Émmá láttam élőben is......bakker...mint egy vadászpukka!
  • 5Dani
    Rákrestem, hogy Sonnar 300, erre mit dob ki!
  • Dzsini
    a kiskompaktoknak a tűző napsütésen kívül minden sötét :) ennyit bírnak az apró érzékelők és az olcsó lencsécskék... sajnos ennyi pénzért ez a legtöbb, amit digitális gépből ki lehet hozni, ezért mondtam, hogy azt válaszd, amelyik a legjobban tetszik, legkényelmesebb számodra.
  • 0ppika
    ha csak sötétben csinálná ...
  • Dzsini
    a kompaktok ennyi pénzért mind azt csinálják sötétben :)
  • 0ppika
    céges fuji gépet sokat használok, 1 éve vettük azt kb, ilyesmi áron, a pontos típust nem tudom, de nem ilyen, 8 mp, de szar szemcsés képeket csinál ...
  • Milan bhv
    Fuji-ban nem gondolkodtál?
    http://www.fotomarket.hu/product.php?pid=16945&fromcat=10
    Volt a kezemben ilyen gép és szerintem az árához képest kifejezetten tud!
  • 0ppika
    jaja, kezelhetőségre mondjuk a canon jobb szerintem, de maga a fogása meg az anyagminősége sztem gagyi :S
    a panának meg 5x az opitkája, amúgy tudásra szinte ugyan az ...
  • Dzsini
    A Canon is jó választás - legjobb, ha kézbe tudod venni őket valahol, kicsit kipróbálni, hogy melyiknek a menürendszere esik jobban a kezedre. Ebben a kategóriában leginkább ez a fontos, egyéb tulajdonságaikban eléggé egyformák.
  • 0ppika
    Látatlanba a Nikon jobban kéne, de a boltban nem tudtam megnézni ...
    Ilyen Panasonic meg van 28ért, egész jónak tűnik, meg egy Canon PowerShot A590 IS jöhetne még szóba, de a Pana jobban tetszik, azt hiszem az lesz ... köszi a segítséget!
  • Milan bhv
    Sziasztok!

Az érdekelne engem, hogy mi a véleményetek az Olympus E-420-asról?
    Most váltok Fuji S5600-ról, Oly E420-ra. Ez lesz az első tükrös gépem.
    Állítólag árérték arányban jó gép!
    Esetleg valakinek volt ilyen a kezében? Pozitívumok és negatívumok jöhetnek egyaránt!
    Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv: Milán
  • 0ppika
    Köszi, utána nézek! Pont az előbb hallottam a rádióban hogy a helyi fudzsifotónál nagy akciók vannak :p
  • Dzsini
    Nikon L19 vagy Panasonic LZ8 - mindkettő belefér a keretbe még tartalék akkumulátorral meg memóriakártyával együtt is, és kategóriájukban egész normálisak.
  • 0ppika
    bár ahogy nézem ez nem a legolcsóbb kategóriás gép :)
  • 0ppika
    Elhiszem neked hogy jó az a típus, de fujit biztos hogy nem fogok venni :S:D
    Semmi extrát nem szeretnék, tök általános használtara kellene, nem kell 66 megapixeles felbontás meg nagy optikai zoom sem ... gondolom a video felvétel már alap az összesnél, hanggal együtt ...
    Esetleg annyi hogy kicsi legyen a gép mérete, de annyira ez sem fontos.
    Olyan 35k körül áldoznék rá ...
  • Dzsini
    A Fuji S1000FD nagyon normális kis gép, általános célokra bőven megfelel. ha pontosítod, hogy mit szeretnél fotózni vele, és milyen anyagi kereted van rá, akkor kaphatsz további tippeket is :)
  • 0ppika
    Sziasztok!
    Egy belépő szintű normális kis fényképezőgépet szeretnék venni.
    Milyen márkát ajánlanátok?
    (kölcsönbe egy fuji-t szoktam néha használni, de sok jót nem tudok mondani róla ...)
  • DirtyGab3sz
    Eztet Te kaptad??
    Ne okozzá lelkitöréset a gyerekekba!
  • 5Dani
    Legalább stílusosan adják elő.
  • Lateralus
    Dehogy marketing-orientáltak!
    Csak szerényen, dunyha alatt suttogva hírül adták, hogy hibajavítás helyett életükben először új szolgáltatást kínál a firmware-ük: :P

• 5Dani
    Hát még a pentaxosoknál. Viszont a fórumokon nagyon lelkesek.