48078
-
Dénes é #41538 Egy olyan gépet nem fogsz találni aminek jó lenne inkább úgy mondom hogy lenne optikai zoomja ezt az objektív tulajdonságai közt keresd. -
#41537 köszi
de ilyen oldalakat tudok én is
csak az a baj az ilyenekkel, hogy ezek között van olyan is aminek eléggé kicsi az optikai zoomos képessége, és nem használható az LCD kijelző keresőként (ilyen például az A-200-as, ezt ismerem, úgyhogy ennek máris van 2 hibája, gondoltam ti azért jobban értetek ehhez és amiket leírtam az alapján kiválogattok 1-2-t, nekem, ha szépen kérem) :P :D -
Aspyrin #41536 Tessék :) -
#41535 Sziasztok!
Első DSLR gépemet szeretném megvenni.
Tudtok valami jó és viszonylag olcsó (max 100-120ezer) gépet ajánlani? Lényeg, hogy az LCD-kijelző is használható legyen keresőként, 10MP felett legyen, nagy optikai zoommal, RAW-ban is tudjon fotózni, Expozíciósorozat +/- 2 Fé tartományban, nagyon rövid és nagyon hosszú záridőket is tudjon.
Illetve ehhez a fényképezőhöz passzoló objektíveket (tele, makro, normál, nagy látószögű, halszem) (szintén lehetőleg az olcsóbb kategóriákból)
Kezdésnek elég ennyi objektív és elég a gép tudása is, nem? :)
Előre is köszi a segítséget! -
#41534 igen, én is így gondolom. köszi még1x is a tanácsokat! :) -
#41533 ilyen kezdőként szerintem nincs szükséged az 570 plusz szolgáltatásaira az 565-höz képest, ennyi plusz pénzt nekem nem érne meg. a különbözet egy részéből vehetsz egy kellemes tokot, egy 4 gigás kártyát, esetleg még 4 akkumulátort, hogy legyen tartalék. -
#41532 na számolgattam egy kicsit...
SP-565: gép+2GB kártya+aksi és töltő 74.290
SP-570: gép+2GB kártya+aksi és töltő 91.790
na már csak azt kell eldönteni, megéri-e azt a 17.500 ft-t vagy nem? -
#41531 Ugyanolyan mindkettő zoomtartománya (26-520mm) Az 570-be csak xD kártya megy, ami kicsit drágább (lásd lejjebb), cserébe viszont van vakupapucs rajta, nagyobb a kijelző LCD-je, meg még pár apróságban eltérnek - igazából ugyanaz a gép, másik tokban. A vakupapucs jó dolog, mert rá tudsz tenni egy külső vakut, dehát van sajátja is, ami alap igényeknek megfelel.
Egy 4 gigás microSD kártya 5ezer forint ,a 2 gigás xD 7ezer, 4 akkumulátor+töltő olyan 6-8000, és érdemes esetleg valamilyen tokot választani hozzá.
például edigital.hu-n van mindkettő, ott megnézheted, szoktak egész jó ajánlatokat összeállítani - adnak hozzá ezt-azt, kedvezménnyel (arra is jó, hogy lásd, mi mindent lehet hozzá összevásárolni)
Ha van rá lehetőséged valahol fogd kézbe ezeket a gépeket, hogy melyik illik jobban a kezedbe - sokat számít ám az is. -
#41530 na még egy kérdésem lenne, hajlok az UZ felé, de szerintetek megéri azt a 15 ezer Ft különbséget az 570? ahogy így nézem a nagylátószögű zoom ami különbség az 565-höz képest.
szóval a kérdés már csak, hogy 565 vagy 570 és mennyit ér ez a 15ezer ft, mert ugye még ezekhez jön hozzá aksi, meg memóriakártya. -
#41529 köszi szépen a tanácsokat! még meggondolom, nem lesz egyszerű döntés :) köszi még1x is! :) -
#41528 En azt mondom vedd meg az UZ-t. Kezdetben sokkal jobban ki fog szolgalni a kulonbozo helyzetekben mint egy tukros gep tenne egy alapzoom obival. Persze lesz sok olyan helyzet amikor mar nem fog kiszolgalni de a szavaidbol azt veszem ki, hogy ez meg odebb van. Egy szo mint szaz, szerintem az elejen kevesbe fogod erezni az UZ hianyossagait mint egy SLR+alapobi korlatait.
Ha viszont ugy erzed rogton melyvizbe akarsz ugrani es komolyan bele akarsz vagni a fotozasba akkor egy SLR + fix 50mm-es obi a legjobb valasztas. Ott aztan megtanulsz koNponalni :) -
#41527 én nem tudok (és nem is akarok) dönteni helyetted, neked kell tudnod, hogy milyen igényeid vannak, milyen az anyagi háttered, milyen tulajdonságai fontosak számodra egy fotónak, mihez akarsz kezdeni a képekkel... stb.
Egy tükörreflexes mindenképpen hosszabb távú befektetés, hiszen előbbutóbb valószínűleg vásárolsz hozzá még néhány objektívet, aztán esetleg cseréled a gépet és megmaradnak az objektíveid - ezért a vásárlással nem csak egy gépet, hanem egy rendszert választasz.
Az ultrazoom nem igényel ilyen szintű elhatározást, egy gépben, kis méretben kapsz egy sok mindenre használható, de minőségben (a tükröshöz képest) alulmaradó masinát, olcsóbban. Ehhez a befektetés esetleg pót akkumulátor meg egy állvány lesz, míg a másikhoz mindig lesz mit venned, van hova fejleszteni. Az ultrazoomnál viszont nincs igazából fejlesztési lehetőség, megvan a gép, a maga behatárolt képességeivel, és ha változtatni akarsz, mindent cserélned kell. -
#41526 SP-570UZ
ahhoz képest, hogy nem tükrös gép még az iso 1600 is használhatónak tűnik. -
#41525 kösz, épp ezeket böngészem most én is. hát nem tudom, melyik legyen. te melyiket vennéd, ha semmi extra célra nem kéne? -
#41524 ezt nem tudom, olvass részletes elemzéseket róluk néhány oldalon, ott le szokták tesztelni az akkumulátor képességeit is.
570UZ teszt (képességei ugyanazok, mint az 565-é, kicsit más tokban van)
E410 teszt -
#41523 köszi, hát nem tudok dönteni, az optikai zoom azért fontos, de ezen meglepődtem, hogy a 20-al szemben "csak" 3x-os az E410-é.
És aksival melyik hogy bírhatja? Volt egy HP-m évekkel ezelőtt, ami iszonyú hamar lemerült, aztán most egy Sony van, ez azért bírja, elég soká, az Olympusok hogy állnak ilyen téren? Az SP-be 4 aksi kell, a másikról nem tudok. -
#41522 a nagyobbik mm értéket el kell osztani a kisebbel: 42/14 = 3 - tehát háromszoros az optikai zoom, az SP565-re írt 26-520 mm-el szemben 28-82-t jelent (az érzékelőméret miatt), tehát nagylátószögben körülbelül ugyanott van (28 és 26 mm), viszont tele állásban (nagyítva) 82mm van az 520-al szemben. Persze vásárolhatsz később hozzá több, másfajta objektívet is, amivel más és más tartományokat fedhetsz le, de az Ultrazoom gépeknek pont ez az előnye, hogy egy objektívrendszerben óriási átfogást oldanak meg, természetesen a minőség kárára. -
#41521 És pl egy ilyen szett: "Olympus E-410 digitális fényképezőgép kit (14-42mm objektívvel)" 80 ezerért jobbnak mondható, mint az SP565? Ennek mekkora az optikai zoomja? -
#41520 Képminőségben a tükörreflexes érezhetően jobb, de jóval nagyobb befektetés, hogy egy UZ zoomtartományát lefedd (ha egyáltalán szükséged van rá).
Neked kell igazából eldönteni, hogy egy könnyen szállítható, kicsi, széleskörűen használható UZ-t választasz, vagy nagyobb befektetéssel, esetleg több objektívet magaddal hordva a jobb képminőséget. -
#41519 Na akkor más segítséget kérnék tőletek... Olympus SP 565-uz vagy Olympus E-410? Ez utóbbi kicsit drágább, de tükörreflexes. Ez miben jobb? Nem vagyok otthon a témában, de szeretnék egy jó kis gépet venni. Előre is köszi a tanácsokat! -
#41518 (loál, Taki bácsi Ladájának hűtőrácsán nagy Canon logó) -
#41517 Vagy én linkeltem, vagy arkangyal már nem emlékszem... és sajna nem is találom a linket :( -
#41516 Üdv! Van valakinek Olympus SP-565 uz fényképezője?
Ere a gépre gondoltam, hogy megveszem, csak attól félek, nagyon hamar lemerül. Tapasztalatok? Előre is köszi! -
#41515 Pentax K-7D tesztvideo -
#41514 Hi!
Régebben a topikba linkelt egy pdf file-t, amiben cégek voltak rangsorba állítva, meg stbstb. Azt hiszem GregSB volt az elkövető, de már nem igazán tudom pontosan.
Be tudná linkelni azt megint valaki nekem? -
#41513 Ha van rá lehetőséged várj keddig (mivel zárva van minden hétfőn) és menj el valamilyen üzletbe, vedd kézbe, nézegesd meg a menüjét - és azt válaszd, amelyik jobban kézre áll. -
luckyboi #41512 Arra a következtetésre jutottam, hogy Pana Lx3 vs Canon SX110 IS. Megálmodom és holnap rendelem. Ha valami rosszat hallottatok vmelyikről akkor ne tartsátok magatokban. :) -
#41511 Jaja...kenon,pana,fuji...koNpaktban jóak!:D -
#41510 Canon, Panasonic, Fuji - ezekkel nagy mellét nem lőhetsz a kisgépek közt. (meg esetleg a többiek ajánlanak még) -
luckyboi #41509 Ez elég jónak tűnik. -
luckyboi #41508 Akkor 50-60e Ft-ig kérlek ajánlj valami ultrát, aminek jó a vakuja, szép, éles és nem túl zajos képet alkot. Valami idei v tavalyi slágergépre gondolok, nem akarok kockáztatni. Márka lényegében mindegy. -
Aspyrin #41507 -
#41506 Ha nézettséget akarnak növelni, akkor inkább őt kéne alkalmazni. Nem lenne sok munka vele, csak meg kéne írni neki előre a szöveget, és a szájába adni... (a szöveget). -
#41505 azoknak, akik nem szeretik a nyakpántot, és néha szeretik vagy muszáj a kezük ügyében levő gépet parkoltatni kicsit.
Én pl. szoktam néha egy obival kiruccanni erre-arra, és ilyenkor semmi kedvem az egész cájgot elvinnem, erre pont jó ez a cucc. -
#41504 Sose érjük el ezt a szintet, millióink meg nyilván nincsenek, hogy leszerződtessük :) -
Aspyrin #41503 Fotóriporter nem az a karakter, akinek egyszerre minimum három váz lóg a nyakában? :) Nem kukacoskodni szeretnék, csak próbálok rájönni, kinek lehetne hasznos egy ilyen kütyü. -
#41502 Könyörgöm Blas, a következő bemutatót ezzel a csávóval csináltassátok meg! -
#41501 OFF: Blasta ha esetleg otlet kellene arra, hogy mikepp vezessunk musort :) -
#41500 Gonosz ceg ez mondom en! -
#41499 en szerintem ezt nem turazasokra terveztek hanem inkabb fotoriportereknek... nem?