48078
-
#41578 Gay-test? :D -
#41577 Én Pentaxos lettem...vajon méééé?? -
#41576 Nekem is Oly-t dobott ki.
Úgy látszik ez a teszt csak a Pentaxosokat tudja eltalálni :P -
#41575 köszi :D
álmomban se gondoltam volna, hogy egységesek -
#41574 az állványcsavarok és menetek már jónéhány évtizede szabványosak és egységesek - ne aggódj, rámegy. bármelyik. -
#41573 Ez fájt... -
#41572 köszi, akkor még egy kérdés :P
Azt olvastam, hogy van állványmenete ennek az EX-FH20-nak, de a hivatalos oldal nem írja, hogy az állványuk jó lenne hozzá
Attól, hogy nem írja, szerintetek még rátehető? De gondolom, hogy azért nem írja, mert nem jó rá. Honnan tudhatnám meg, hogy milyen állvány jó hozzá?
Előre is köszönöm -
#41571 Eltalálta:
What type of Camera are you?
Sony
You are a Sonyite, more realist than idealist. Driven by high profit, low cost, and acceptable performance. You don't really care about what you're going to shoot, and what you're going to shoot it with. A zoom will do just fine. A jack of all trades, a master of nothing. What was the question again??? -
Lateralus #41570 nem -
Aspyrin #41569 -
#41568 Ehhh, énis Oly-s lettem :SSSSS -
Taki29 #41567 Én is pentax-os lettem :) Talált -
#41566 na köszönöm az eddigi segítséget és észhez térítést :D
utolsó kérdéseim egyike:
Erre a Casio Exilim EX-FH20-ra fel lehet tenni előtétlencséket? -
#41565 [SEDÓBAN LIVINGEL] :-C -
#41564 Pentax
As the enthusiastic Pentaxian you have the soul of the true photographer. A strong believer in your brand but always living in the shadow of you big brothers, doomed to wander in their footsteps taking pictures that have already been taken. Still you love your gear and probably wouldn't swap brands until well after they went out of production. -
#41563 Vááá, Pentaxos vagyok. -
#41562 nagyon jó választás, sok örömet a használatához! -
luckyboi #41561 Hello, korábban írtam ide, h szeretnék egy kis apróságot fényképezéshez, így hát megvettem ezt. Remélem jó döntés volt utazáshoz, kezdő dolgokhoz. -
Lateralus #41560 Nem kell felkészülni a DSLR világra, ha van rá pénzed meg kell venni és használni a lehetőségeidhez mérten. Az E-420 különben is egy kompakt. :P
Inkább azt, bár ultrazoomból az FZ28 most talán a legjobb. -
#41559 szal -
#41558 What type of Camera are you?
Olympus
You are one of the idealistic Olympians of the camera world. Always on the side of the weakest. A beacon to be seen from a long distance, upright but fading. A bit here, there and everywhere. Often ignored by the others and overlooked by their own kin. With so little room for the nice guys in this world would anyone really miss you if you decided to sell cars instead?
limk -
#41557 Maradjunk annyiban, ami olcsó az álltalában szar is!
Persze ez nem mindenre igaz...az én M50/1.7-esem 10 ezres volt, és akkorafasza,hogy nagyon! -
#41556 Ricoh Caplio GX200 FTW :)
Tudja a RAW-t, megsem nagyobb, mint egy kozepes-nagyobb meretu ultrakompakt :P -
#41555 na kinéztem egy jó kompakt gépet
Casio Exilim EX-FH20
nagyon megfogott benne, hogy tudja a RAW-ot, 1000FPS-es videót, 40kép/mp-et 0,4s-os kioldási késleltetést
Vélemények róla?
-
#41554 Sziasztok!
Fuji S5600-ról válltanék gépet nemsokára.
Előszőr Olympus E-420-ra gondoltam, de van anyni önkritikám, hogy tudjam, még nem nagyon készültem fel a DSLR világára.
A választásom Fuji S100FS volt előszőr, de ahoz nincs elég kedvem (értsd: Pénzem) megvenni.
A következő kis csomagra gondoltam:
Panasonic Lumix DMC-FZ28 - 83 900 Ft
Vanguard VS-52 állvány - 1 791 Ft
Hama Star 5 állvány - 3 321 Ft
Hama DP-307 akkumulátor (2 db) - 2x3 817 Ft
Sandisk Video HD 4GB memóriakártya - 5 711 Ft
Hama tisztítókendő - 981 Ft
Lowepro Apex 120 AW fényképezőgép táska - 6 392 Ft
Mi a véleményetek alapból a Panákról és magáról az FZ28-ról?
1-szer volt a kezemben egy Fz18-as és már akkor nagyon megtetszett. A színek is nagyon szépek azért tettem le a voksom a gép mellett.
Viszont olvasni olyat, hogy a Pana igen zajos képeket csináll, ami zavaró lehet.
Egy ismerősöm FZ18-asán másfél év után az éjszakai képeken állítólag igen csúnya képhibák kezdtek el megjelenni.
Lehet jobban járok már egy Oly E-420-assal?
Véleményeteket várom!
Üdv: Milán
-
Lateralus #41553 De a jobb kompakt megoldás életképesebb lehet, ha mindent kell tudnia egyszerre annak az új gépnek.
Halszem mondjuk nem lesz azzal sem, de hát az élet a nagy lemondásokról szól :) -
Lateralus #41552 A lehető legrosszabb kezdés!
Tipikus hiba, ha összevásárolsz minden szart, amiről csak sejted, hogy majd kellhet. Aztán kiadsz majdnem annyit rájuk, amiből kevesebb, de jobb objektívet is vehetsz. Ezek nagy része videókamerára való előtét. Egyrészt fel sem fogod tenni, másrészt gyengye fos mind fényképezőgépre, talán a DCR-150-et kivéve.
Amit itt felsoroltál darabonként van vagy 20-ezer, az kb. 120 ezernyi kiegészítő, aminek 80%-a kalap szart nem ér, vagy használhatatlan ezen a gépen. 120-ért egy normális közepes duplaobis szett szerintem belefér az A200 mellé. Mondjuk 18-70mm-es zoom, meg egy 75-300mm-es. Nem csúcs, de kezdésnek elég és ezeknél jobb. Nem kell annyit cserélgetned sem, mert mire ezeket a menetes vackokat feltennéd (ha felmennének) kb. 5x cserélsz objektívet.
Sőt, ahogy látom 140-ből kijön géppel együtt.
LINK -
#41551 Nézd, mi lenne, ha nekiállnál elolvasni némi szakirodalmat?
Tiszta vicc amiket írsz. Semmi baj, senki sem érthet mindenhez kapásból, de tőlünk se várd, hogy elmagyarázzuk a fotózás alapjait A-Z-ig.
Ha kinézel egy jobb képességű ultrazoom kompakt gépet, azzal nagy esélyed van arra, hogy mind a nagylátó, mind a tele, mind a macro tartományt lefogod. És mint kezdőnek, pontosan erre van szükséged.
Bármelyik gép jó lesz aminek 28mm-nél kezdődik az objektívje és minimum 18x zúmra képes. És nem kell előtétlencse (persze ettől még lehet rá tenni, de azt majd meglátod később, hogy mire lesz szükséged) -
#41550 LÁL -
#41549 Fuji s100fs-nél nem nagyon találsz szvsz jobb kompaktot / bridget, és az írásaidból ítélve sokáig nem is kéne jobb -
#41548 na jó, elkezdek komolyabb kompakt gépeket nézni, rábeszéltetek :D
hogyha nem tehető rá szűrő, akkor előtétlencse se, ugye?
illetve a Casio Exilim EX-FH20-nál olvastam, hogy van az objektívének tele és nagylátószögű állása is, ilyen esetben, akkor nem is kell előtétlencse? -
#41547 az előtétlencsék szerintem rontják a képminőséget. ne várj tőlük semmi csodát. nem éri meg. -
#41546 vegyél egy kompaktot + az előtét lencsék amikre vágysz, és a maradék pénzből pár könyvet a témában. -
#41545 tudom, hogy az előtétlencsék nem a legjobbak, épp ezért nem is drágák, én pedig egy alap, kezdő "szettet" szeretnék viszonylag olcsón összeállítani, majd későb jöhetnek egyre jobb objektívek :)
Egy ilyen összeállításhoz mit szóltok? Minden objektív/előtétlencse passzol a géphez?
Váz: Sony DSLR-A300
Standard objektív: Minolta 50/1.7
Makro előtétlencse: Raynox DCR-150
Halszem előtétlencse: Raynox QC-303
Tele előtétlencse: Raynox DVR-2021
Zoom objektív: Sigma 18-50
Széles látószögű előtétlencse: Sony VCL-HA07A
-
Lateralus #41544 Előtétlencséket nem nagyon használnak DSLR-en, mert az egész lényege pont az, hogy cserélheted az objektívet, így mindig olyat tehetsz fel, amire szükséged van. Ha telére akkor teleobjektívet, ha nagylátószögre akkor azt. Éppen ezért nem merül fel szempontként a zoomátfogás sem. Csak a nem cserélhető objektíves gépeknél.
Ha mégid felmerül, akkor előtétből max makró előtétet érdemes. A nagylátószögű és tele előtétek erősen felejtősek. Ha meg nagy zoomátfogás kell, akkor a Tamron 18-270mm-ese a legnagyobb. 160 ezer körül van 15x-ös átfogással. Nikonhoz, Canonhoz biztos találsz, úgyhogy "gombhoz a kabátot" elven, Nikon D60, vagy Canon 1000D jöhetne számításba. Ezek olyan 100ezer körül mennek. -
#41543 jó akkor csak annyi a követelményem, hogy az LCD-kijelző is használható legyen keresőként, nekem ez fontos, valahogy nincs kedvem mindig az optikai keresőbe nézni, ez legyen az én bajom :D
Illetve az előtétlencsék hogy működnek? Ha van egy normál objektívem és arra rárakom például a nagylátószögű előtétlencsét, akkor ugyanazt a hatást érem el, mint egy nagylátószögű objektívvel?
-
#41542 ""(tele, makro, normál, nagy látószögű, halszem) (szintén lehetőleg az olcsóbb kategóriákból)""
ebben a részben van egy két ütközés:D -
#41541 -
#41540 nekem megvehetnéd bármelyiket -
#41539 Feleségül ne vegyünk?
:)))
"az LCD-kijelző is használható legyen keresőként" ez miért fontos? Ha belenézel az optikai keresőbe egybő rá fogsz jönni, hogy az LCD-s keresőnek sok haszna nincs
"10MP felett legyen" és ez? Minek Neked első DSLR készülékből 10mpx feletti felbontás? Tán plakátokat szeretnél nagyítani a képeidből???
"RAW-ban is tudjon fotózni" nem ismerek olyan most kapható DSLR-t amelyik nem tud
"Expozíciósorozat +/- 2 Fé tartományban" szintén, ezt is mindegyik tudja
"nagyon rövid és nagyon hosszú záridőket is tudjon." Mi a nagyon rövid és mi a nagyon hosszú? 1/4000 mp már elég rövid, illetve a végtelen hosszú elég hosszú-e?
"tele, makro, normál, nagy látószögű, halszem" Jófej vagy. Még valamit esetleg? Ne vegyük meg helyetted?