48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    Ez most tuti akcióban van, még kis akciós szórólapjuk is van, abban isa szerepel ezen az áron.

"A Fotóshét ideje alatt szenzációs áron kínálunk objektíveket és fotós kiegészítőket. Látogasson el a Pólus Centerben található üzletünkbe és válogasson egyedi ajánlataink közül!"
  • 5Dani
    nade edigitalon jóval drágább, hol látni ennyiért?
    vagy csak csókosoknak? :)
  • Blasta
    Má mélenne szar?
    Biztos nem ugyan az a minőség mint a 2.8-as kenon, de attól még pro kategóriás.
    Igazából nem tudom, nem láttam még teszteket vele, de én még EX-es Sigma képminőségében nem csalódtam (ami nem jelent semmit :D)
  • 5Dani
    limkt!
    nagyon szar az a obi? a hetvenkéccá
  • Dzsini
    fujikra ebben a méretben nem szokott lenni panasz, konkrétan erről nem tudok sokat, de nagy mellét szerintem nem lősz vele.
  • Blasta
    Mellesleg szeretném felhívni a figyelmeteket az EDIGITAL mostani akciójára, ami vasárnapig tart.

Sigma 70-200 F2.8 EX (!!!!) - br. 150e

Sőt, találtunk UTOLSÓ DARABOS kiárusított obikat is, köztük az én makrómat is (Sigma 180mm F3.5 EX), NYIKON véggel br. 130e-ért!!! Enyhén jó vásár. Meg még van pár obi hasonló konstrukcióban. A pólusban.
  • Blasta
    Hát nem nyert.
    A LENSPEN akciója a dolog.
    Egy tapasztalt fotográfus végezte a szemünk előtt a melót, nagy odafigyeléssel, Lenspen eszközökkel, többszörös ellenőrzéssel a végén.

Akár enni lehet a szenzoromról :DDDD
  • DJ RX7
    félek, hogy ezek olyan munkát is végeznek ami tényleg ingyenes.
  • Magic Boy
    És a Fuji FinePix S8100 fd-ről mi a véleményed? (Elvileg ő tudja az én kritériumaimat)
  • Magic Boy
    És a 8 MP-sek között?
  • Dzsini

kéccsókolom, itt kértek üvegtisztítást?
  • Galy
    na, akkor te leszel, aki a vaddisznómocsokban fog aludni! :)
  • Blasta
    Azt remélem tudod, hogy hétvége után mi fog még csillogni-villogni-ragyogni??!!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát a flimpim, az, amit a kis nyelveddel fogol tisztára suvickolni!!!!
  • Galy
    na látod azt jól teszed, hétvégére csillogjon-villogjon ám!
  • Blasta
    For your information

Én ma megyek egy kis takarításra, a 20D-re finoman szólva is ráfér.
  • Dzsini
    hát, így nem nagyon fér bele ilyesmi, valahol lejjebb kell adnod - a Canon SX110 van még a legközelebb az igényeidhez, 9 megapixel és 10x-es optikai zoom 55ezerért (viszont ez egy igen jó gép ezen az áron).
  • Blasta
    Dehogy is baj, sok sikert kívánok a szép és kidolgozott fényképekhez!
  • Magic Boy
    15 nél jobb optikai zoom.

50000 FT körül szánok rá.
  • Dzsini
    mire kell a 10MP? A/3 poszter nyomtatásához?
    15-nél több mi kell?
    képstabi most már mindenben van
    fényerő meg objektívfüggő DSLR-nél, amúgy meg meg szokott lenni.

Jó lenne tudni, hogy milyen célra kell a gép, milyen jellegű fényképezőgépben gondolkodsz, és hogy milyen anyagi kereted van a dologra - ezeknek a kritériumoknak (bár nem tudom mi a 15) megfelelhet egy 35 ezres kompakt és egy másfélmilliós DSLR váz is.
  • Magic Boy
    Sziasztok szeretnék venni egy digitális fényképezőgépet ami megfelel ezeknek a kritériumoknak:
    - 8-10 MP
    - 15 vagy fölötte.
    - képstabilizátor
    - fényerő 2,8 vagy fölötte.

Ti melyiket ajánljátok?
  • DirtyGab3sz
  • DirtyGab3sz
    OMFG
    Ez fájt...
  • zolo
    Igen, az.

Tess egy free progi szerkesztéshez:
    Rawtherapee
  • GyaxyBoy
    Igen, azt is!
    Miért az olyan nagy baj?
  • Blasta
    Dehogysem vagyok, azé kérdezem Tőle :)
  • Aspyrin
    Az egyéb lehetőségre már nem is vagy kíváncsi?
  • Blasta
    Nyers képfile-t azért szeretnél szerkeszteni, hogy rátedd a dátumot???????
  • G_ArchAngel #41591
    Ok, és mivel lehet ezt kezelni?

Canesten-nel...
  • DJ RX7
    2 teljesen más funkciót szolgál a védelmen kívül, de szerintem érdemes mind a kettőt.
  • DJ RX7
    adobe: photoshop, lightroom
    én ezeket használom
  • oneal1
    hali

most vettem egy canon 10-22 es obit.
    Kérdésem az volna, hogy a védelme érdekében napelenzőt vagy uv szűrőt vegyek?

köszi
  • GyaxyBoy
    Aham értem!
    Ok, és mivel lehet ezt kezelni?
    Nekem csak a viewer-t tette fel és azzal nem tudok semmit csinálni, csak nézni!
    Én meg azt szeretném, hogy a dátumot rátegye, meg egyéb ilyen lehetőségeket!

Ty a gyors választ!
  • DJ RX7
    RAF, ez a Fujifilm digitális gépeknek a nyers file-jának a neve. Canon-nál pl.: CR2
    Ha butaságokat beszélek, javítsatok ki és nézzétek el nekem. :D
  • GyaxyBoy
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mikor a Fujifilm S5500 en bekapcsolom a RAW módot, akkor RAF-okban menti el a képeket és nem RAW-okban! Régen használtam így a gépem, de akkor nem emlékszem, hogy ebbe mentette volna el!
    Próbáltam simán átnevezni, akkor nem olvassa be semmi! Így meg csak a saját progija!
    Szóval nekem RAW kellene! :D

Valakinek van ebben tapasztalata?

Előre is köszi a választ!
  • DecenS
    minden percét élvezed? :)
  • DjPremier
    Nem szenvedek benne.Kösz az infot.
  • Blasta
    Talán amnéziában szenvedsz? :D

Asszem válaszoltunk is, hogy valszeg megadta magát az enyészetnek, ha úgy érzed vidd el egy elektrotechnikushoz, de valszeg annyit fog kérni a javításért (már ha meg tudja javítani) amennyiért már majdnem új gépet vehetsz.

Üdv
  • DjPremier
    Bocs elöre is ha nem jo topickba irom,de nem találtam mást.Adott egy HP Photosmart 215-ös kompakt gép.Tegnap beraktam az elemeket bekapcsolom és azonkivül semmi,van egy zöld led rajta az világit de a lencse az meg se nyikkan mint régebben,adott egy hangot.Elötte pár nappal használtam és semmi baja nem volt.Tudom hogy nem mostani gép,de tökéletesen müködött az elemek azok jok.Rola lenne szo:

hp215
  • Galy
    nekem is talált:
    Canon

You're the archetype Canonite. A sucker for high performance, big lenses and fast money. Never mind what the brand is called, you know what you need and go for it. Your knowledge of Photography is immense, You probably know more than all the text books in addition and like to show it.

:)
  • DirtyGab3sz
    Áhh...kisfijju vagy Te még ehhez!