48078
-
Aspyrin #42058 Szerintem meg előtört belőled a szokásos "nagy ember" fíling, várok még, hátha megnyugszol. :) -
#42057 Azta tyűűű -
G_ArchAngel #42056 Nikon D300S / Nikon D3000 / Nikon 18-200 VR / Nikon 70-200/2.8 II VR -
G_ArchAngel #42055 azt nem ertem, hogy ilyen angollal miert etteremben dolgozol... -
#42054 D5000 first impressions @ 15kb -
#42053 Aszpi en nem vagyok megszakerto mint te de ha ISO tesztet csinalok akkor nalam ezek a szempontok jatszanak legfobb szerepet:
- CROP, azaz 1:1, mert kicsinyitve meg egy koNpaktbol is lehet jo ISO 1600as kepet kapni...
- legyen rajta sok szin
- legyen rajta olyan resz ahol nagyobb egyszinu felulet van tobb szinbol is
- legyen rajta valami finomabb mintazat
Ehez kepest amit te felraktal az
- lemeretezett kep
- majd' fekete feher szinessegu
- szin nincs benne sok nem hogy nagy feluleten
- talan a futotest elfogadhato mint finomabb mintazat
De megis te azt gondoltad, hogy a kep amit felraktam az teljes kepkocka? Mar megis mirefel? mert ha szerinted ilyen perspektivat kapsz egy 18mm-es allasnal teljes kepen akkor igencsak megkerdeznem, hogy te megis a gombnyomason es az allando okoskodason kivul tudsz valamit is a fotozasrol? Egyaltalan tudod mi az a 18mm vagy csak nagyjabol tudod, hogy ha a kitobin a zoomot az egyik vegere tekered akkor azt kapod (de azt, hogy melyik vegere azt mar nem :D).
Veletlenul sem flamelni akarok csak mar rohadtul elegem van abbol, hogy mindenhol osztod az eszt mint valami uber hozzaerto emberke de azonkivul, hogy baromsagokat irsz mast meg nem lattunk toled.
Tudod van egy regi mondas amin el kellene gondolkoznod:
Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt. -
#42052 jajj ne martirkodjunk itt keremszepen! :) -
G_ArchAngel #42051 nincsen, csak peldanak irtam, amugysem fotozom mar, igy az 5D is feleslegesse valt... -
#42050 Mekkora lúzer vagy Angyal vazze....D3x.....fostalicska!
Mondjuk viccket férretéve én magamalá piszkítanék ha D3x-em, vagy D700-asom lehetne! -
Garga Pitic #42049 This is your lucky day!
Adok helyette új dékéccázat (rajta van a listán!) plusz ráfizetsz vagy bedobsz mellé 17-55/2.8-t és 80-200/2.8-t.
Csak most, csak neked. Még öt percig érvényes az ajánlat, aztán nekem sírhatsz, így jártál. -
G_ArchAngel #42048 Nikon D3x-em van, sose lesz jo kepem? -
Aspyrin #42047 me robotgép! -
#42046 kiveszett belőle a lumix :C -
Aspyrin #42045 mhm? -
#42044 Addig a helyes expót is beállíthatod -
Aspyrin #42043 Okés, holnap délelőtt lesz időm "kivágni". :) -
#42042 Azt nem szokás ám összehasonlítani croppolt képpel. -
Aspyrin #42041 Teljes. -
#42040 "A jó képek mellett, további feltétel: Nikon D3, D700, D300, D200, gépváz,
a megfelelő kiegészítőkkel."
megyek az ombucmanhoz -
#42039 Kivágás vagy teljes kocka? -
Aspyrin #42038 Parancsolj. Azokat a beállításokat igyekeztem használni, amit nálad láttam (18mm/f5.6/iso200-3200/~1.2mb). Mivel most nincs lehetőségem az utcán elkészíteni a képeket, ezért bocsásd meg, hogy ilyen szerény a környezet.
Ja, és nem téged cáfollak, a géped. :) -
#42037 hmm ez komoly, D300nak is kb hasonló a zajszintje.
Hol van neked aktív blogod most? Vagy flickrre pakolod csak a képeket? A jó öreg codes, meg a 15k-s ahogy nézem nem frissül jóideje. :) -
#42036 webre a 3200 is minden tovabbi nelkul jo. jo kis szelektiv szuressel meg boven jo meg az is. Mondjuk a K20D-n is sikerult eleg faintos lokalszuressel frankot kihozni a 3200bul :) -
#42035 Marhaság, 1600-ig teljesen vállalható -
#42034 Hogy pontosabban fejezzem ki magam. IMHO K20D ISO 2000 kb. egyenlo (picit talan jobb) a D5000 ISO 3200-aval. De gondolom mindjart megcafolsz mert az jo lesz mindenkinek :D -
#42033 en meg lehet, hogy nem akarok veled vitaba szallni de legyszives mutass mar egy ISOcsikot altalad keszitve "minden zajszures nelkul" (RAW-bol Adobe Lightroom default zajszuressel). En megcsinaltam ezt K20D-vel is anno es a D5000 IMHO egy iciripicit jobb (K20Dnek volt egy sarga foltosodasa). K7-em nincs szoval azzal nem tudom hasonlitani. -
Aspyrin #42032 Öööö, lehet, hogy a munkahelyi monitorom van rosszul belőve, de én már iso 400-tól elég gáz képeket látok... -
#42031 nincs neki. native 200-as. a 100at es a 6400at csalassal eri el :D -
Dénes é #42030 100? -
#42029 Csinaltam gyors ISO tesztet a D5000-el
Kb. ekkoraban latszik az atlagos webes lemeretezesben. Itt meg az 1:1-es meret (1.1 megabajt toltottem fel!) -
#42028 Jóvanna, lebuktattál, MOST ÖRÜLSZ???
HE???? -
#42027 Bogara válogatja.
Fordító gyűrűvel és közgyűrűvel (a teljes sornál ugyan olyan közel kell tolni az obit mint fordítógyűrűnél) is fotóztam már rovart. Nem is egyszer. -
#42026 Itt nezd meg amirol irni akartal!!! -
#42025 fake. ez egy legy csak beoltotztetted! kozgyuruvel NEM LEHET SZITAKOTOZNI! (es kulonben sem elegge rontott a minoseg ergo nem kozgyuru!)
HAZUG VAGY BLASTA! :) -
Aspyrin #42024 Kerestem egy jó kis oldalt, ha lesz időd, olvasd el. -
#42023 A fordítógyűrű nálam űgy van, hogy a 18-55-ös kitobin van rajta, és arra van szembe fordítva a fox 50-es....prímán,stabilan tartja,nem aggódom miatta,hogy leesik...:D
-
#42022 A fordítógyűrűvel nem tucc....mer bele kell mászni a bogár pofájábe...
Ezadögis csak azért nem ment el, mert reggel 5 volt...nekik még nem ideális a repüléshez.... -
#42021 Akartam...tenksz....
Makd ha énis híreskelebfotós leszek mint a Zitácska, és elvégezek egy szopótanf...izééé...fotótanfolyamot, akkor egyből megy majd! -
#42020 Egyenlöre még csak érdeklödés szintjén vagyok a témában, igy most nem élnék a felajánlott közgyürüsorral, de aki jobban ért a témához az egy kis gyorstalpalot leirhatna, hogy mégis milyen különbségek lehetnek közgyürü és közgyürü között. ill hogy hogyan befolyásolja az objektiv adatait egy ilyen eszköz.(közelpont, fokusztávolság, fényerö , stb..)
alap kitjeim vannak 28-55 és 50-200. melyikkel lehet jobb hatást elérni .
A telekonvertellel is hasonló kérsésekre keresnék válaszokat :
Illetve még egy olyan kérdés hogy mennyire terhelheto a bajonett foglalat, kell e attol tartani hogy kimozdul kitorik belöle az objektiv ha az objektivnél van megfogva a gép?A fordito gyurü eléggé kis felületen kapcsolodik a menetbe az objektiv elején . -
#42019 Jameg akár ilyen szitakötőt is lehet vele E!