48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Loál János #42098
    Megköszönöm!
  • Aspyrin
    Egy ismerősöm a "másik" fórumról be tud szerezni obikat, ha gondolod, átküldöm az elérhetőségét priviben (vettem tőle már sigma 18-200-at, nettó ár alatt).
  • Loál János #42096
    Já.
    Megelőzném a szokásost, hogy veszek valamit, írok róla, kérdezik mennyi volt, aztán még majdhogynem lecsesznek, hogy: jaj, de pöcs vagy, miért nem szóltál, sokkal olcsóbban tudtam volna szerezni.

Köcsögök... :D
  • Blasta
    Komolyat?
    Itt?
    OMFG ahahah
    :)))
  • Loál János #42094
    Ki tud rendkívül olcsón: DA* 16-50/2.8-t?
    Komoly tanácsokat várnék, plz.
  • G_ArchAngel #42093
    nem (csak), ezert nem is hivatkoztam kommentre...
  • Aspyrin
    Már megint a szemét aszpi, igaz?
  • G_ArchAngel #42091
  • Aspyrin
    Ügyes vagy.
  • Blasta
    Ez jó. Én is tudok ilyen tökjókat!

Addeeg yar a korshaw a cutera ameeg kettoh les beleolah
  • Blasta
    Én viszont még mindig nem nyugodtam meg, hogy a D5000 lenne a Neked való :))))
  • Aspyrin
    Une hirondelle ne fait pas le printemps...
  • Timber
    says who?
  • Timber
    jovan megnyugodtam :) Meg mindig a D5000 ami a nekem valo :P A D300s jofajta de nekem nem cel (nem FF) a D3000 meg nagyon alul pozicionalt nekem :D
  • Timber
    sajat tapasztalatbol mondhatom, hogy az O hibajuk 99%ban.
  • Timber
    ott is dolgozom :) :) :)
  • DirtyGab3sz
    Haverem Münchenben él vagy 7 éve....basic hazajönni!:D:D
    Megértem...
    Én is ott baxtam el, hogy 10 éve nem húztam el a belem a legjobb heveremmel, aki azóta is Torontoban él...:D
    Egy állt.iskolai osztálytársam is Londonban tengeti napjait....hazanéz néha persze.
    Pedig itthon operatőr volt, meg vágó asszem a filmmuzeumnál...egyébiránt fotóskodik Angyal, nem ismered esetleg?
    Pataki Lali...
  • Tikal #42081
    Azert abban igazad van hogy nagyon sokat szamit a kapcsolati toke de az se minden...
  • Tikal #42080
    akkor most csak ket peldat: egyik baratnom babysitternek ment ki, angolul jol beszel, most az easyjetnel dolgozik es most ajanlottak fel neki egy legikiseroi allast...Ugy ment ki hogy senkit nem ismert most meg van egy uzletember pasija.
    Adam baratom tobb mint harom eve ment ki bartenderkent, jol beszelt angolul, jol dolgozott, egy év utan uzletvezeto lett...
    Tehat szerencsere kell es az hogy ne legyel szerencsetlen, ennyi. Az a sok hulye aki meg hazajon az azert jon mert nem beszeli a nyelvet plusz tuti béna es itthon se valoszinu h top állás lenne...
  • Blasta
  • G_ArchAngel #42078
    Mondjuk a baloldali sajtonak pont ez volt a vesszoparipaja: jo itthon kedves, diplomas fiatal, ne menj sehova, mert ott rossz lesz...
    Gondolom azert Neked is gyanus volt, hogy a pozitiv peldak bemutatasat nem eroltettek...

Mellesleg nekem sem jobb az anyagi helyzetem, mint otthon, sot otthon vannak a kutyaim, hazam, autom...
    Itt viszont embernek neznek, jo erzes kimenni az utcara, suliba jarni, dolgozni, megha egy szaros kis hetvegi pizzafutar is vagyok, mert a sulit valamibol kell fizetni. Ha egyszer sikerulne jo melot szereznem (nem feltetlenul kiemelkedo fizetesrol beszelek, hanem olyanrol, amit szeretnek csinalni) vagy sajat vallalkozast inditani, akkor szerintem nem akarnek hazakoltozni. Igaz, igy sem akarok...
  • Aspyrin
    Valóban? Szerintem az embernek tennie kell saját magáért, és nem a szerencsére kell várni. Az érvényesüléshez csak a kapcsolat fontos, a megfelelő személlyel, a megfelelő helyen... Ezek után jöhet a szerencse is.
  • DecenS
    csak ez nem feltétlenül a kapcsolatok hiányáról árulkodik, hanem inkább a szerencsééről... és mint tudjuk, az élet 90%-a arról szól ;-)
  • Aspyrin
    Nem egy cikket olvastam, illetve televiznyában is láttam riportokat, fiatal, ambíciózus emberkékről, akik mindent felégetve maguk mögött nekivágtak a kerítésnek, ami kolbászból van, aztán pár hónap múlva, teljesen tönkremenve hazaértek.
  • Tikal #42074
    nincs akkora szerepe a kapcsolataidnak meg a nyalásnak ( persze ott is van ilyen ) de ha te most kimennél munkát keresni, elsősorban azt néznék hogy mennyire beszélsz angolul, utána hogy meg tudod e csinalni a melot, ennyi, nem fogja kérni a rigo utcai nyelvizsgád, mert leszarja, a vendéglátos felszolgáloi végzettéged se fogja kérni, hogy példánál maradjunk...
  • Aspyrin
  • G_ArchAngel #42072
    Ha ugyesen menedzseled magad, akkor konnyebben eladod magad, aztan kiprobalnak, elkuldenek kepzesekre es dolgozhatsz.
    A legfontosabb az elso benyomas es beszelgetes az etterminel komolyabb munkaknal.

Pl. Te es Timber rondak vagytok, de tudtok angolul, en szep vagyok, de meg csak tanulom az angolt megis ugyanannyi az eselyunk:)
  • Aspyrin
    Hogy?
  • Loál János #42070
  • G_ArchAngel #42069
  • Loál János #42068
  • G_ArchAngel #42067
    Nah, igy hogy sikeresen lebeszeltelek egy ertelmetlen befektetesrol, beirhatok magamnak egy "jo-cselekedet-pontot"...
  • Loál János #42066
    Nyugi, nem fogok. :O)
  • G_ArchAngel #42065
    Ezt a minoseget az LX3 is tudja, ezert nem kell 700 GBP-t kiadni...

sample 1
    sample 2
  • Loál János #42064
    Drágának nem olcsó, ellenben meglepő, hogy rulez.
  • G_ArchAngel #42063
    =ertelmetlenul draga?
  • Loál János #42062
    Oly E-P1 rulez, ami: .
  • Tikal #42061
    Angliában ez másképp megy...
  • G_ArchAngel #42060
    Hááát, ez lehet otthon így működik, de itt elég sok embernek van gyengébb nyelvtudással jobb munkája, mint Timbernek. És nem hinném, hogy minden külföldi kapcsolatokkal rendelkezne, aki pl. irodában vagy kisebb üzletekben dolgozik...
  • Aspyrin
    Talán, mert ez nem csak nyelvi tudás kérdése? Ha nincs kapcsolat, nincs jó meló, ez sajnos így megy. Nekem két középfokom van, és ügyfélszolgálaton dolgozom, de van kollégám, aki öt nyelvvizsgával teszi ugyanezt.