48078
-
#42578 Canon 35/2. -
G_ArchAngel #42577 Canon EF 50mm f/1.4 USM - hasznaltan kapsz 60-70e korul, Stigma jo, de semmivel sem jobb, mint a Canon/Nikon 1.4-es alapobik...
BMW-be sem teszunk Honda motort, csak mert mondtak, hogy jo... - mindenki elkezdi mindenfele gyartotol vasarolgatni a szarokat, aztan a vegen rajonnek, hogy Canon-ra Canon, Nikon-ra Nikon valo. -
#42576 Később eldöntöm és figyelembe veszem az említett dolgokat ha vázat veszek,de a véleményetekre lennék kíváncsi az obikkal kapcsolatban.Jó éjt! -
#42575 Hát az enyémmel meg vagyok elégedve. Ami meg tényleg nagyon gáz, azt a Photoshop megoldja. De sok ilyen nincs, ha megfelelő fényviszonok között fényképezel. Mondjuk én mostanában kezdtem el pl. állványt és polár szűrőt is használni. Ezekkel sikerül kiszűrni pár dolgot. Amúgy meg tervezem lecserélni egy Panasonic Lumix DMC-FZ38-re, de ahhoz még gyűjtenem kell. -
#42574 Már eldöntöttem ilyen hamar igazat adok nektek :) csak fokozatosan kéne előrehaladnom.
Mindenképpen alapobit szeretnék.
Sigma 50mm 1.4 vagy Canon 50mm 1.8 II
[JÓJÓ tudom rossz összehasonlítás,de -ahogy már írtam az előbb- ha nem éri meg azt a plusz 70 rugót minőségben akkor felesleges lenne] -
#42573 Ne haragudj,hogy leszóltam! Úgy érzem kinőttem.Nagyon is.
Nem tudom vele megvalósítani az elképzeléseimet.Utómunka ide vagy oda egyszerűen kevés.Ki tudja,lehet hogy hibás terméket kaptam kézhez?
Az enyémet így jellemezném: Hatalmas torzítás,amit max gyújtó távnál enyhének lehet már nevezni.Legalacsonyabb érzékenységen is jelen van a zaj,szóval ha valaki kevesebb fénybe szeretne fényképezni vaku nélkül az elfelejtheti.Már pedig fontos lenne az a szempont számomra,hogy alacsony zajszint legyen nagyobb érzékenységnél.Egy kompaktot nem kéne egy tükörreflexes géphez hasonlítani.Persze Photoshoppal sok mindent el lehet érni,de hatalmas a különbség. -
#42572 Nem kéne előbb eldönteni, hogy fullframere vagy cropra lesz-e az az 50-es? Merhogy APS-C-n kicsit hosszú alapobinak. -
#42571 Igazad van.Az autós hasonlatot vágom.Nagyon is jól tudom,hogy a minőséget legfőképp az objektív adja és utána a gép.Tudnék belépőszintű slr közt is választani,nem feltétlen kell a 30d.
Nocsak!Végig azt hittem,hogy a 7d FF és nem!Itt lehet rátalálni a képre ami teljesen elvette az eszemet a legalsó lenne az.
Visszatérve a valóságba: akkor jó választás lenne egy fasza 'kis' Sigma 1.4-es vagy nem érné meg azt a plusz 70 rugót? -
#42570 Amúgy meg egyelőre az a véleményem a drága DSLR-ekről, hogy persze nagyon fullos képet lehet velük készíteni, meg minden, de hacsak valaki nem dúsgazdag vagy a munkája kapcsán nem jön vissza egy ilyen gép ára, addig szerintem fölösleges pénzkidobás! -
Garfield #42569 Inkább azt mondom, hogy maradjunk a fokozatosságnál: sokmindent meg lehet mutatni egy FZ7-tel is, de pl. a Panasonic-ok elég hírhedtek a zajosságukról. Vagy egy másik apróság, saját tapasztalattal. Már vagy 9-10 hónapja használtam a jelenlegi gépet, amikor egy túrán készült képeknél valami veszettül zavart: pár perc után leesett, hogy a kicsi, kompakt gépnek olyan eszelős hordó torzítása volt, ezzel párhuzamosan a kép szélei borzasztóan elmosódottak voltak. (Pedig nem vagyok az a nagyítóval képhibát kereső típus...)
Szóval szerintem találjuk meg az arany középutat: próbáljunk meg elsődlegesen a témára koncentrálni, és csak másodlagosan a technikára. Nagy valószínűséggel eljön majd az a pont, amikor túlnőjük a jelenlegi gépet, de ne azzal kezdjük, hogy a legjobb cucc kell, mert csak azzal lehet jó képeket csinálni.
U.i.: Én is hasonlóan kezdtem, aztán a jelenlegi obim mutatja, hogy ki lehet nőni. Eredetileg képstabis obikat kerestem, ehhez képest a jelenlegi Sigma 17-70-est nem is tudom, mikor vettem le utoljára: amit én fényképezem, arra jelenleg nekem bőven jó ez az obi, zoom-nak meg egy Canon 55-250. Ja, valakit nem érdekel egy tavaly ősszel hirtelen felindulásból megvásárolt és azóta alig használt (talán ha 3 tucat expó készült vele, akkor felül is becsültem) Canon 50/F1.8 EF II 20 rugóért? Semmi baja, csak épp nem tudom kihasználni. -
#42568 Hát öreg, azért nem kéne annyira leszidni a Panasonic FZ7-t, mert nekem is olyan van és amire használom, vagyis hobby fényképezésre megteszi. Persze vannak jobbak, sőt sokkal jobb gépek, ezt nem is vitatom, de akkor se egy sz*r! Ezzel is lehet szép és jó képeket készíteni. Főleghogy tök mindegy milyen a géped, ha nincs tartalma, mondanivalója a képednek! -
#42567 Azé demagógba se menjünk át, rengeteg dolog van, amit egy kompakttal nem tudsz megcsinálni. -
Gabo #42566 Szívemből szóltál!
Én még feltenném azt a kérdést is ilyen szemszögből nézve a dolgokat, hogy vajon mi az amit egy FZ7-sel készült képpel nem lehet megmutatni, elmesélni? Mivel tudnának többet mondani az ff géppel készül fotók? -
#42565 (Csak szólók, hogy a 7D nem fullframe) -
Garfield #42564 Ja, és az ilyenkor szokásosan puffogtatott közhely: nem a géped fog jó képeket csinálni, hanem te, ergo gyöngébb géppel is lehet nagyon jó képeket csinálni, ha hobbifotós vagy, nem azt fogja nézegetni senki, hogy pl. portrénál meg lehet-e számolni a szempillákat, hanem hogy milyen a kompozíciód, illetve hogy sikerült megörökíteni a pillanatot (mármint azt a részét tekintve, ami rajtad múlt). Nem kell beleszerelmesedni a számadatokba, a technikába, mert nem annyira az érzékelő mérete számít egy jó képnél, hanem az ujj, amelyik megnyomja az exponáló gombot.
U.i.: ha pedig amúgy is pénzt akarsz elverni, hidd el, már kapásból objektívekre el lehet verni egy csomót. :-) -
CUCLI #42563 valahogy úgy -
Garfield #42562 Háát, én sem vagyok egy fotómágus, de - ne haragudj meg érte - nekem úgy tűnik, hogy az igazi káosz nálad van.
Van egy bridge géped, amely után azonnal full frame-et akarsz. De ha nem, akkor addig megteszi egy félprofi, a termékvonalban már rég meghaladott típus, lehetőleg újonnan. Vagy esetleg egy belépő kategóriájú gép.
Az autós példánál maradva valami ilyesmi s szitu:
Sziasztok! Van egy használt Astrám, mely után mindenképp egy Porsche Panamericanat szeretnék, de ha nincs, akkor jó egy Mercedes E-Klasse (W210), esetleg egy Suzuki Swift vagy egy Kia Ceed.
Speciel én azt javaslom, hogy vegyél egy 450D/500D-t, kezd el fényképezgetni, vedd meg a fényképezési szokásaidnak megfelelő obi(ka)t, és egyelőre felejtsd el a full frame-et. Ha majd úgy érzed, hogy kevés neked az XXXD, akkor pár év múlva nézz szét a használt XXD-k közt, aztán ha megnyered a lottót, akkor jöhetnek az XD-k :-) -
#42561 Mindenképpen SLR-t szeretnék.Az előbbihez elfelejtettem írni,hogy ha aps-c akkor eos 30d (feltéve ha még lehet kapni és nem használtat) vagy 450d esetleg 500d.
És megérné azt a plusz 70 rugót a Sigma 50mm 1.4-es? Az 50-es 1.8 II-höz viszonyítva.
A minőség a legfontosabb ezért is alapobjektívre van szükségem és jelenleg annál drágábbra nem tudnék áldozni mint a Sigma,mert ugye vázat is kell majd vennem.
...de látva azt,hogy egy fix vagy bármilyen más obi a maximális teljesítményét FF-en fejti ki [biztos középformátumnál és stb.nél is ebbe most ne menjünk bele] eléggé elgondolkodtató és megfontolandó... -
#42560 elsőre tök felesleges egy sokszázezres gép ugyanilyen drága obikkal...a forma 1-es versenyzők is gokarttal kezdték. -
#42559 Használ közületek bárki is full-frame-s gépet?
Kezdő vagyok,de fontos a minőség.
Az FF teszteket látván (ami egy EOS 7D-vel történt) egyszerűen nem tudnám beérni egy aps-c géppel.Legalább is úgy érzem.
Persze nagyon drága egy olyan és már számtalan tesztet végigolvastam róla.
Kezdetben egy olcsó alap obin gondolkodtam mint például a Canon EF 50mm II. aztán több fórumot is átkutattam és mindenki lefújjogta.
Az 50mm Sigma 1.4-et részesítették előnyben...
Utána néztem ismét fórum hegyek,tesztképek és nagyon megtetszett a Sigma.
Ezt követően bukkantam rá a Full-framere.A különbségekre a között és a kisebb szenzorok közt.Az FF MEGBABONÁZOTT!KELL!
Így is úgy is nagy lenne a változás,mivel egy bridge gépről térnék át.
Panasonic FZ7 ami véleményem szerint röviden tömören egy fos,szar.
Borzalmas torzítás,borzalmas részletesség.Semmire nem jó...
Amint írtam és biztos ti is nagyon jól tudjátok az FF-es gépek nagyon drágák,de képes lennék várni éveket is amíg összegyülne rá a pénz és még az ára is lejjebb menne(Canon eos 7d),de gondolom ti inkább egy egyszerűbb aps-c slrt javasolnátok...
Mi a véleményetek? -
Garga Pitic #42558 Vakut, burkolatot, kártyáy jó eséllyel kizárhatjuk.
Marad az objektív, CCD, 1db főpanel és a kijelző.
Ha az elmosódás a menü bogarászása közben is jelentkezik, kijelző vagy főpanel a hibás.
Ha csak a kép mosódik, akkor obi, CCD vagy főpanel.
Persze lehet, hogy a gép mindössze makró módban maradt és normál tárgytávolság mellett azért homályos a kép.
Vagy leejtés, beázás, pára, de erre általában emlékszik az ember.
Amíg garis, ne próbáld sk javítani, irány a bolt vagy közvetlenül a szerviz. -
Amigoss #42557 Hali.
Olyan problémám lenne,hogy nemrég vett Nikon Coolpix L20-as digitális fény. gép-nek a kijelzője elmosódik.
Mi lehet a probléma? -
#42556 bokeh-hegyek, sryvok -
CUCLI #42555 -
#42554 mivel Cucli a segéde -
CUCLI #42553 többnyire ja -
#42552 rönó 1.2-es obival tolja magáról a mirrorszelfeket? -
G_ArchAngel #42551 f/1.2 nelkul gyenge is vagy... -
#42550 Kistitát akarunk!!
Bokeh-hegyek közepette!:D:D
Grat!Nem bánod meg, eeeez tutti kis obi!
-
#42549 nem találtam mást hirtelen, akit le tudnék portrézni. szóval játszottam magammal, ahaha. és kismacska sincs a képen, szóval. -
#42548 Ne csináljunk úgy, mintha ő szarta volna a selfmirrort, pusztán csak a szakterülete. -
G_ArchAngel #42547 Röno-fan e vagy. -
#42546 Zenit :) -
#42545 -
#42544 egyelőre csak teljesen értelmetlen tesztképek: ecce', kécce', hám'húsz. szép lányokkal coming soon :D -
#42543 képt! -
#42542 Hi! Azt szeretném kérdezni, hogyan tudom azt megnézni, milyen polárszűrő jó a Panasonic FZ7-emre? Esetleg tudnátok valami tutit ajánlani, ami nem túl drága, de mégis minőségibb és strapabíró is? Esetleg cirkuláris vagy lineáris legyen? Amúgy mi a főbb különbség a kettő között? Köszi előre is a válaszokat! Üdv! -
#42541 kézben van a cucc, eredeti pentax :) kivülről-belülről jónak tűnik, manuál fókuszt ideig még szokni kell, viszont a fényerő és a bokeh-hegyek kárpótolnak :):):) -
#42540 Amit meg lehet tenni, hogy rendelsz EBay-rol :) ugy 7-8 ropi korul mar kijon :D szallitassal :D -
#42539 Nekem avvan...
Amire figyelj!
1. ne kotyogjon a blendegyűrű
2. fény felé fordítva nézz bele, hogy látni-é gombásodást?
3. tedd fel a vázra,próbáld ki!
4. CSAKIS eredeti Pentax obit vegyél! (sajna van utángyártott hígfos minőségű is...:S:S)
5. frontlencsén+ belső felületen kárcos-é?
Mivel manuális, MINDEN blendeállást nézz meg jól!
Asszem ennyi...ha maradt valami még, szorri!
Tíz ropiért nem pénz, és nem bánod meg!:D:D
Soxerencsét!