48078
-
cash888 #43179 Sziasztok! Mivel jön a tavasz és sokat barangolok a természetben, szeretnék venni egy fényképezőgépet, természetfotózásra.
Csak saját célra csinálnék képeket, és nem akarok profi képeket sem, és ezért vennék egy digitális gépet, maximum 50ezer Ft-ot szánnék rá. Többet nem tudnék költeni, ezért tudnátok ebben az árban ajánlani egy gépet?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
#43178 nemtudjátok hogy vna e sima Hd kábel a tévéhez a fuji S2100-ashoz?
mert elég rusnya a tv-n a fénykép,de a gépen kurvajó meg a kisseb tv-n is de a nagy lcd-n csúnya -
stain #43177 Aha. Pár (sok) lúzer megveszi, és a Ricoh jól keres rajta. Amúgy állítólag a Ricoh jó gépeket gyárt, de egy point&shoot-ért azért 1200 dolcsi kicsit nagyon sok. -
#43176 Ennek a Ricoh GXR rendszernek valaki latja az ertelmet? -
#43175 infrara kozepes... sajnos nagylato allasban kicsit hotspotos. -
#43174 Aperture Photography Fundamentals (PDF)
Először azt hittem csak egy sima manual az Aperture progihoz, de ez egy nagyon komoly leírás kezdő fotósoknak. Minden le van benne írva, az SLR-ek és szenzorok működésétől a RAW használatáig. Angolul tudó kezdő fotósoknak ideális, mert sok hasznos info van benne röviden, tömören egy helyen. -
#43173 na asszem megvan a válasz:)
sandisk fórumon írta egy "sandisk guru"
"ultra II and video hd cards are the same speed. the video hd label is a marketing thing. " -
#43172 valaki lefordítaná?:D -
G_ArchAngel #43171 talan itt... (sry, rohanok dolgozni) -
#43170 légyszi valaki
elég fontos lenne -
zenoka #43169 de milyen objektivrol van szo mert egy kit objektiv foleg a sonynal nem egy nagy valami sajnos de szerintem a tobbi gyartonal sem nagy durr.. erdemes regebbi minolta AF es obikat venni ha alacsony arban gondolkodsz objektiv teruleten (20-40) de kozepesen jo minosegrol (csodat aze nem szabad varni) -
#43168 csáó
mi ak ülömbség a sima sdhc és a videós sdhc között? -
dbala #43167 Juj bocs az tényleg lemaradt, de hát itt mindig canonról van szó. :)
Szóval canon bajonettesek. -
#43166 a leendő kereslet miatt a bajonettől nagy mértékben függ, egyébként a jelenlegi listaár fele-kétharmada. -
dbala #43165 Hali.
Egy Sigma 18-200 /F3,5-6,3 DC objektívet napellenzővel, számlával mennyiért lehet eladni körülbelül? 1 éves, jó állapotú, karcmentes, megfelelően működik.
És egy Sigma 70-300 /F4.0-5.6 DG Macro-ért, ugyan ilyen feltételekkel mennyit lehet kérni? -
stain #43164 Sima EF, nem mennek rá az EF-S objektívek. Anno profi gépnek készült, úgy is néz ki, és úgy is működik. Kollegám vett egyet kb. egy éve használtan. Nincsen hozzá jó obija, de így is elég jó képeket csinál vele. Igazából ha van hozzá egy 17-40 L, akkor azzal szuper nagylátószögre is, csak ez a párosítás ma már nyilván nem éri meg. -
#43163 Jaja az jó lenne, írtam is neki h ha 30D-je lenne már vihetné is -
#43162 Jaja az jó, írtam neki h ha 30D-je lenne már vihetné is -
#43161 30D -
#43160 Szerintem tanulni nagyon jó volt, meg jó mindenre csak semmire sem kifejezetten nincs is bajom vele, csak továbblépnék... -
#43159 Mondjuk makróra pl. jó választás egy FZ50 (raynox-szal) de nekem semmi más területen nem vágynék rá -
#43158 Én kicsit többre tartom az FZ50esemet (összegben)... télleg régi, "kicsi" objektív, 25ezer expo... valszeg .nem. lesz a válasz -
#43157 Egy kompakttol barmilyen DSLR csak jobb lehet (kiveve pentax vagy Olympus :DDDDDDD)
A 10D egy regi de jo kis gep. Viszont az obi amit adnanak hozza gyenge nagyon sajnos -
#43156 Canon 10D-ről mi a véleményetek?
Ajánlottak az FZ50esemért egy 10D-t, alapobival 25e expóval
Annyira nem hajlok rá, de gondoltam megkérdezlek titeket -
G_ArchAngel #43155 Ez az objektiv pont eleg indok ahhoz, hogy a Canon-t a tobbi fole helyezze^^
-
#43154 Inkább nem kezdek bele ilyen játékba, mert még veszítenél :D -
stain #43153 Dehogy. Az 500D-re pl. fel lehet tenni az EF 85mm f/1.2L II USM obit :)
-
#43152 Menj be egy Sony Centrumba, vagy valamilyen fotós boltba és próbálj rá másik obit...Egyedül élőkép nincs az A200-ban, amivel többet tud a másik kettő... -
Gabo #43151 Ha a belépő kategória fölé szeretnél menni, azt még csak-csak megérteném, de egy másik belépő szintű gépre váltani és ezért áron alul eladni egy gépet...
Mi az szerinted, amit az A200-assal nem tudsz lefotózni és a Canonnal vagy a Nikonnal igen? Mi az amivel szerinted a Canon vagy a Nikon többet nyújt és ami nélkül a Sony használhatatlan? A haverod esetleg profi fotós, hogy ilyen megalapozott véleményt tud mondani?
Közhely és többször elhangzott már itt, hogy nem a eszköz, hanem a fotós számít. -
stain #43150 Hát ha garis, akkor nem fizettethetnek semmit, a munka díját sem, mert az a gyártó fizeti ilyenkor. Amúgy ha kikapcsolod az autofókuszt, akkor nem működik? Kézzel nem lehet fókuszálni az obival? -
#43149 Köszönök minden tanácsot !
Lehet hogy még is csak meg nézetem a sony szervizben , úgyis szavatosság még van rá max a munka díjat kell kifizetnem ,azt annyi !
Mert ha esetleg tényleg tönkre teszi,a rá rakott új obit is !
Még ha csak 1% is van rá akkor inkább passzolnám
Amúgy azért nézegetem többek közt, a nikon d5000 meg a canon 500d-t
Mert sok hasznos funkciót tartalmaznak , amiket a jelenlegi gépem nem , na meg haverom szerint Egy a200 és egy nikon d5000 között ,ég és föld a különbség
-
#43148 Attól még nem hülyeség időben elhagyni a süllyedő hajót :) -
#43147 Nem fogsz látni minőségi változást azzal a Nikonnal sem, az százezer százalék -
stain #43146 Menj be egy boltba, ahol árulnak obit, általában ki is lehet próbálni a saját vázadon. Csak ha kinyírja a vázad a bemutató obit, akkor van szopcsi :) -
zenoka #43145 az index minoltas forumaba sok sok segitokesz arc van sony gepekkel felszerelve biztos akad aki megszan egy proba erejeig ugy hogy o is ott van.. nekem sajnos videken van a felszerelesem ezert nem tudok segiteni most ebben -
#43144 -
#43143 elnézést kérek , msn betegség :)
Köszönőm az eddig kapott segítséget,tanácsokat
Persze ha még lesz valakinek ,ötlete a próblémával kapcsolatban
,szívesen fogadom -
#43142 keress valakit aki megszán téged és odaadja az obiját egy próbára.
sony-ról nikon-ra bolond ötlet. sony-ról canon-ra, nem. -
#43141 Próbálj meg írásjelekkel tagoltan kommunikálni. -
#43140 Szívesen meg tenném de azért hogy ki próbáljam hogy tényleg a másik obi e a rossz venni egy másik objektívet hát nem tudom nem valami biztonságos
megoldás
a másik indok ami a váltás mellet szól hogy sajnos a sony hoz minden kiegészítő nagyon drága meg kevesebb dolog is van hozzá mint egy nikon hoz meg gondolom minőségben se egy a két márka
szerintetek bolond ötlet lenne sonyrol nikonra váltani ?