48078
-
#43259 nem
Bár mostanában irogatnak kondenzvíztől meghaló 5d-kről.
Én kivinném, csak a hideg/meleg váltásokkal óvatosan. -
stain #43258 Szerintetek bírja a canon zárja a -10 fokot? Nem merem kivinni a gépet... :-S -
#43257 hali, vmelyik nap voltam egy bemutatón ahol beszélt egy férfi és volt ott fotós is, aki olyat csinált hogy hosszú záridővel fotózott (kb. 3-5mp) és közben arrébb sétált. annak mi értelme van? úgy nem egy elmosódott képet kapunk?
( bocs a kérdésért csak még kezdő, tájékozódó vagyok:D ) -
#43256 valószínűleg kontrasztemelés és színtelítettség-növelés. arra pont jó, hogy kicsit ködös időben külön drága szoftver és hozzáértés nélkül valószínűleg értékelhető képet ad azoknak, akik ilyen gépet vesznek :) (meg lehetőséget arra, hogy páran megint hőbörögjenek, hogy már lassan a gombot se kell megnyomni - lásd mosolyérzékelős exponálás, automata mód, intelligens ez meg az) -
Garfield #43255 Tehát ha jól értem, akkor aki ilyen Samsung kamerát vesz, az menjen csak bátran fényképezni ködben, mert majd jó kis ködmentes képeket csinálhat? Nem egyszerűbb, ha egy normál kompakttal ködmentes időben fényképez?
Egyáltalán miért akarja valaki leszedni a ködöt, amikor a ködös képeknek már önmagában van egy hangulata?
Mi lesz a következő fícsőr? DeLight(C)?
U.i.: Bár azért kíváncsi lennék, hogy a köd által eltakart részleteket hogyan örökíti meg mégis a gép. Vagy csak kontrasztemelés és szevasz? -
#43254 "A Samsung új ST60 és ST70 es kameráival, főleg a téli időszakban érdemes bóklászni a ködös tájakon. Pár nappal ez előtt jelentette be a koreai gyártó, hogy öt új digitális kompact kamerával jelenik meg a piacon, melyek közül kettő olyan digitális effektel rendelkezik, amely képessé teszi a használatukat ködös időjárási körülmények között is.
A hamarosan nálunk is kapható kompaktokat, mint az ST70 és az ST60 alapjaiban mindössze két megapixel választja el egymástól, legalább is felbontásban. Az ST70 14.2 megapixeles, míg a kisebb társa 12.2 megapixel képfelbontással rendelkezik. Mindkettőt 27mm és 27. 5mm (35mm látószögű ekvivalens) zoommal látták el. Úgy az ST60, mint az ST70 –es kellőképpen felszerelt digitális effektekkel, melyek ködben is lehetővé a teszik a kamera használatát, mint például a DeFog vagy a Clear Fog/Lifting melyek a helyzettől, vagy a körülményektől függően, ködös időben is képessé teszik a kamerát átlátszó, tiszta képek készítésére."
(azé a helyesírás se smafu) -
#43253 csátáp -
#43252 -
#43251 Az utolsó sort én kamuztam, de rájöttem hogy Pentaxot kellett volna írnom :) -
#43250 ha csődbe megy a nikon,minden kijövő canon cucc árát az egekbe fogják emelni...:| -
#43249 pbase.com -
#43248 Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget. -
#43247 dyxum.com-on egy rakat fényképező meg obi fent van,gondolom az A300-nak is lesz valahol egy fóruma amiben lesznek azzal készült képek -
#43246 flickr.com -
zenoka #43245 pl fotozz-on is lehet gep szerint keresni a kepek kozt. -
#43244 Van valkinek ötlete, hogy hol találok Sony Alpha DSLR-A300X-el készült képeket? Mert a google sajnos nem hozott ki semmit, de lehet rosszul kerestem. Köszönöm előre is.
-
#43243 A Canon 2009-es negyedik negyedévi eredménye az előző évinek több mint ötszörösre nőtt a fényképezőgépek iránt jelentkező élénk keresletnek köszönhetően.
A Canon digitális tükörreflexes fényképezőgépei iránt jelentkező élénk keresletnek tulajdonítja eredményének javulását, ami ellentételezte a nyomatók és fénymásoló készülékek lanyha keresletének visszahúzó hatását.
Meg nem erősített hírek szerint a Nikon holnap jelenti be csődvédelem iránti kérelmét. -
#43242 Utolsók közti középkategóriás filmes gép, szokásos szolgáltatások, TTL, AF, gondolom szokásos programmódok.
Ha filmezni akar, rosszul nem jár vele valszeg. -
cash888 #43241 Azért kérdeztem konkrétan az A530-at, mert láttam vele készült gyönyörű madárképeket is, tiszta és éles is volt benne jónéhány és gondolom, nem lehettek valami közel a madárkák... :) (Ha gondoljátok, megadom a képek elérhetőségét privátban, de ez itt nem a reklám helye... :P )
Megfogadom a tanácsaitokat és veszek egy kis egyszerű kompakt gépet és azzal fogok gyakorolgatni, próbálkozni.
Még annyit, hogy a leendő gép mely tulajdonságait tartsam szem előtt, és mik azok a paraméterek a gépnél, ami alatt ne is vegyem meg?
(pl. digitális, optikai zoom, ilyesmik.)
Mert ha már belépőszintes fényképezőt veszek, azért ne a legrosszabbat fogjam ki! ;)
Köszi a tanácsaitokat, igazán segítőkészek vagytok! -
stain #43240 e-bay-en kapsz használt kompaktokat. Ha a legrövidebb 35mm ekvivalens fókusztávolság 24-28mm körül van, akkor azzal már szép tájképeket tudsz csinálni. A madárfotózás zűrösebb, annak szerintem kompakttal esélytelen nekifogni. BTW, 30e-ért lehet kapni profi filmes SLR-t, csak obit lesz nehéz hozzá találni. -
#43239 A fujit is megveheted, tanulni, szórakozni, feljődni jó az is -
#43238 30e-ért csak őskövület tük.refis gépet kaphatsz jól leharcolva, azt sztem felejtsd el.
KOmpaktok között már akad 30ért amit megvehetsz, de azt tudnod kell, hogy ebben az árkategóriában igazán jót nem fogsz találni, mivel ez kb. a belépőszint kategóriája. Abban meg kb. mindegyik ugyan olyan.
Vedd meg azt amenyik tetszik, nézegess a Canonok, Panasonicok között, én legalábbis ezt tenném. -
Dénes é #43237 Üdv népek.
Egy barétom kérdezte, hogy Nikon F65 tudok e mondani valamit, de sajnos nem tudok róla semmit és gondoltam megkérdem hogy van e itt valakinek róla némi infója/véleménye.
Köszi előre is. -
cash888 #43236 Nos, elkezdtem nézelődni a különböző gépek között, teszteket meg tesztképeket, bár még mindig nem igazán tudom, hogy az egyes tulajdonságok mit jelentenek, mire kellene odafigyeljek, ha fényképezőt akarok venni.
Szóval a lényeg: még mindig a természetfotózás (növény-, állatvilág, főleg madarak!) az elsődleges cél és ehhez keresnék egy kompakt vagy tükörreflexes gépet (ha van) kb. 30ezer Ft-ig. Sajnos nincs most rá több pénz, de nem is tudnék többet rászánni, ezért ennyiből kell gazdálkodnom. A gép viszont kell. :)
Nem vagyok profi fotós, nem is akarok profi képeket, csak a saját magam örömére készítenék képeket.
Talán a Canon PowerShot A530 vagy pedig a Fuji Finepix 1500 jó választás lenne?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
#43235 Eladó egy B+W CirPolar szűrő, 67mm, 16ezer -
#43234 D4N1: THX!
Timbah: trobáltam, de nem találtam, amugy gyorsban kellett -
#43233 google :) -
#43232 oh. -
#43231 limk -
#43230 pixel-peeper.com -
#43229 Pls help!
Melyik az az oldal ahol faszan ossze lehet hasonlitani az obikat, akarmilyen blendenyilason lathatom a tesztkepeket? -
#43228 :DDDDDDDDDDDDD -
#43227 LOL nehany igekotot veletlenul egybeirtal.. -
#43226 koetuszi transzformátor -
#43225 Jaj de aranyos! EZmiEZ? -
stain #43224 és egy ilyen?
-
#43223 én még S5500-on gondolkoztam anno, hibáztam hogy ezt vettem meg, nem a használhatóság szempontjából, hanem az eladáséból... -
#43222 jó kis gép, amikor kijött gondolkodtam is rajta - aztán vártam egy kicsit, és a Fuji S602-ből Canon S3IS lett - az meg most bőven elég nekem. -
#43221 mostmár tudod, nekem nagyon jó volt kezdéshez ;) -
#43220 épp kérdeztem volna, hogy melyik z20 :) van pár cégnek...