48078
-
#43419 "Ki mit használ?"
Én vibrátorszopó automatát vietnámi sikosító zselével, állatjó! -
#43418 Hallógén még sokáig lesz. -
#43417 Különbenis 1-2-3 éven belül már sehol sem lesz. -.- -
G_ArchAngel #43416 azoknal sem ugyanaz a szinhomerseklet, meg azonos gyartmanynal sem garantalt -
#43415 Hol nincs 2-3 60-as izzó? -
G_ArchAngel #43414 ha nincs otthon egyenletes fenyu, azonos szinhomersekletu lampad, akkor van eselyed masra, mint 'pocsolni'? -
#43413 Kérdés, hogy megéri-e pöcsölni olyasmivel, ami eleve megkerülhető. -
G_ArchAngel #43412 azert ez 2010-ben a Raw-konvertereknek mar nem igazan jelent akadalyt, foleg, ha a jobbakkal mar maszkolni is tudsz es reszletenkent allithatod a WB-t... -
stain #43411 Zsír dolog így barkácsolni, csak egy nagy baj van vele; ha a bouncer nem megfelően fehér, akkor tönkrevágja a fehéregyensúlyt. Ugyanez a baj, ha több lámpát használsz, és azok nem egyformák. A halogénnek magasabb a hőmérséklete. -
#43410 Te Lady Grey-t iszol? :D -
#43409 Amúgy meg használok MINDENT. :)
[IMG] http://pic.lorem.hu/blog/verk/1.jpg[/IMG]
A kis softbox nincs kész, nem volt kedvem bevonni az egészet fekete kartonnal, a bouncer viszont elég pöpec. :) -
#43408 Házi készítésű softbox:
- pizzásdoboz
- alufólia
- fekete karton
- lepedő
Házi készítésű bouncer:
- pizzásdoboz
- fehér lap
- fekete karton
Ez a Blasta-féle "szabásminta" alapján.
Meg van ilyen belső vakuhoz kivágott, tejszínű filmesdoboz, egyik felén alufóliával, másik felén meg cserélhető pausz ill. fénymásolópapír. :) -
#43407 Ahaaa... ezt nem akarja kirakni az SG es ezert nem rak ki semmit... de jo is lenne az EDIT gomb INGYEN!
No akkor URLben -
#43406 De talaltam jobbat :)
-
#43405 Hat itt bizony csunyan felbeszakadta magat az uzenet :P
Szoval mashonnan linkelve:
-
#43404 En ezt mert csoro vagyok :) De gondolom nem is nekem volt celozva a kerdes :P
Amugy pont valamelyik nap talaltam:
-
#43403 Leteszteltem a szarjaimat, az ebay nyelve az angol, úgyhogy:
Ezeket sikerült leszűrnöm:
- Az áteresztő ernyő rengeteg fényt ver vissza, pár ilyennel viszonylag nagy fehér falú helyiséget meg lehet tölteni irányíthatatlan szórt fénnyel.
- A brollyval el lehet kerülni a színes falról visszaverődést, de érdekes módon a belül fehér hátfal nem ad érezhető többletet a megvilágításban.
- A visszaverő ernyő fénye láthatóan kontrasztosabb, ez hasznosítja a legtöbb fényt, de nehéz irányítani (egyenetlen fényeloszlás a diffúzor réteg hiánya miatt). Érdekes, hogy kupakkal - ami egy (?) blendét levesz a vakuból - egyenletesebb és erősebb fényt ad a visszaverő ernyőbe mélyebben behelyezett vaku. Nagy hátránya, hogy nyilvánvaló okból nem lehet olyan közel helyezni az alanyhoz, így a nagy átmérő ellenére relatíve kis felülettel világít.
- Softbox fénye a legkiszámíthatóbb, de körülményesebb felállítani, diffúzor kupakkal illene használni, de úgy az lenne a leggyengébb. Drága.
A fentiek nem Gábornak szólnak -.-
Ki mit használ? -
#43402 elvileg a Nikon is jelent valamit be ma-holnap, de ahogy olvastam csak uj lencsek lesznek (24mm f1.4 pl.) -
#43401 Hol látsz joypad-ot? -
stain #43400 Az a joypad mi ott jobboldalt? -
#43399 megvan a következő gép(em) amiért már érdemes lesz váltani 400D-ről.
úgy látszik a Canon meggondolta magát és úgy látja lesz még jövője így csak ötvenesével lépeget. -
G_ArchAngel #43398 FAIL! -
#43397 Jaja, a tagnak ilyen szép neve van. :O) -
stain #43396 Ja ok. Én konkrétan fénymérős rangefindert kerestem, és arra mondták, hogy eléggé esélytelen.
Rákerestem vaterán a voigtlanderre, erre kiadott vagy 30 db vécédeszkát. :) -
#43395 Dehogynem. Voigtlanderből folyamatosan vannak a Vaterán, néha 2-3-4 ezer Forintokért is. Most persze az 50-60-as évekbeliekre gondolok, ezért is írtam ónémetnek.
A japánosodás a 70-es évek második felében következett be, de az már "nem egészen" a Smena Symbol kategória, sem árban, sem minőségben. -.- -
stain #43394 Nem nagyon lehet kapni. Ezeréves leica-k forognak, de azon kívül csak keleti gépeket láttam. Rá is kérdeztem. A gond az, hogy a fénymérős modellek a három említett változatból általában 2000 utániak, és 1000-1500 dollárba kerülnek. Amúgy az új zeiss ikont és a voigtländert is japánban gyártják. -
#43393 Jó, lehet japán is. Yashica, Fujica, valami. -
#43392 Vatera.
De ha jót akarsz, akkor valami ónémet gépet veszel. Zeiss Ikon, Voigtländer, ha pénzes vagy, akkor Leica. -
#43391 Elvileg ma mutatják be a EOS 60D-t -
#43390 ha nem ugyanazt akkor sem. -
stain #43389 Én életemben nem próbáltam a szmenát színes filmmel, ff-el meg elég tré. Van kettő is a pincében, de az egyik már elég rozsdás belül :) Szerintem 10e alatt simán kapsz bármilyen keleten gyártott fénymérős SLR-t, amivel érdemes próbálkozni. Zenit, Praktika, Exakta... Bár 30e körül meg már profi filmes SLR-eket árulnak, azokkal annyi a gond, hogy ha ugyanazt az obi foglalatot használják, mint a digitálisok, akkor obit nem fogsz hozzá olcsón találni. -
TomBond #43388 Nekem van Smena-m! -
#43387 update*
Közben nézelődtem és van itt még sok hasonló gép és vérszemet kaptam szóval tudna valaki segíteni hogy milyet érdemes venni ha nem a Smena-t? -
#43386 Szevasztok!
Akarok venni egy Smena Symbol-t!
Muter előszedte a régi gyerekkori képeim és meglepődtem rajta hogy milyen szépek a színek a képeken van jó mélység élesség (a szülők nem voltak profi fotósok) néha be be mozdult stb. na nem rizsázok szal az lenne a kérdésem hogy van e valahol valami kis leírás ahol alap szabályokról írnak, tippek stb. (fotózás alapjait vágom, aranymetszés, háromnegyedes rendezés stb)
Na szóval valami infó kéne -
#43385 igen.
self fail. :D -
stain #43384 Mármint távkioldót, ugye? -
#43383 az túl puritán :DDD
inkább veszek egy önkioldót. :D -
#43382 Szigszalaggal leragasztod az expo goNbot -
#43381 400D-vel megoldható a bulb mód vezetékes önkioldón kívül más módon? -
stain #43380 A gyári canon TS-en a tilt nem csökkenti a fényerőt, de a shift igen (én szinte ez utóbbit használom csak), ráadásul a fénymérő sem pontos, úgyhogy erős shift esetén manuálisan kell használni, és hasalni az expozíciót.